abim yıllarca su niyetine içti resmen.
bazen krize girdiği olurdupara verirdi koş bana kola al gel diye
şu sıralar yediğii her şeyi kusmakla başı belada. sanırım mide duvarında delinmeye yakın bişey olmuş.
öneri dersen yok
senin kadar bağımlı olmasamda içiyodum bende sonra içmemeye karar verdim. meyveli sodayı içmeyi tercih ediyorum frutti karpuz çilek favorim :) şu anda çok nadir içerim
senin kadar bağımlı olmasamda içiyodum bende sonra içmemeye karar verdim. meyveli sodayı içmeyi tercih ediyorum frutti karpuz çilek favorim :) şu anda çok nadir içerim
Kızlar merhaba :)
Aslında burada anlatılanlara göre çok da büyük bir dert değil benim derdim ama bir türlü çözüm bulamıyorum
Ben aşırı derecede kola bağımlısıyım, günde 1 - 1,5 lt kola tüketiyorum, hatta şu konuyu yazarken bile kola içiyorum düşünün :)
Bırakmayı çok denedim, bi dönem ailem yasakladı gittim gizli gizli aldım. Kendimi zorlayıp bir gün içmezsem ertesi gün gidip alıyorum hemen.
Bu bağımlılıktan nasıl kurtulabilirim, aranızda benim gibi kola delisi var mı? :)
valla benimde özkaynak c plus hoşuma gidiyo içimin yangınını koladan sonra bi bu söndürüyo
onu bilmiyorum maden suyu gibi bişeymi oda
Evet kola diyetine başlamam lazım benim deSıcak içeceklerle pek aram yok, bazıları 2 dakikada bitirir ya çayı, kahveyi benimki 20 dk falan sürer Hazır bırakabilmişken eşin tekrar alıştırmasın seni de Teşekkür ederim bu arada :)
Kolanın en yaygın sonuçlarından biri de göbek galiba. Göbek alıp başını gitmeden kola gitmeli hayatımdanTeşekkür ederim :)
Benden kötüsü de varmış yani bu konuda :) 2,5 litre fazlaymış gerçektenben kola krizine giriyorum hemen bakkaldan koşup alıyorum sen iyiymişsin canım ben bi günde 2.5 litre kendim içiyorum anca yetiyor kendimi kısıtlarsam bi oturuşta 5 bardak içyorum bırakamıyorum ne yapayım
Yani dert tabi ki, ama burda paylaşılanlara göre biraz hafif kalıyo gibi :) 1-2 gün hiç içmediğim olmuştu, sonra yine dayanamadım işteNasıl büyük bir dert değil bence baya büyük. bence sen bağımlısın. Her bağımlılık bir derttir.
Kola da çok tehlikeli. En azından 1 gün içmeyebiliyormuşsun. Soda falan içmeye çalışsan hani asitli en azından kendini kandırırsın bir süre. Meyveli sodaları da tavsiye ederim. Bir sürü çeşidi var. Damak tadına göre...
Aynen göbek yapmadan acilen bırakın
Başarılar :)
Mesela öyle burger'da falan içmiyorum, çünkü o asitli hali kalmıyo ya, o halini sevmiyorum :) Genelde oralarda ice tea içiyorum da eve her gün almam büyük sıkıntıBen günlük 2,5 litre bitirirdim sabaha kadar oturur bittikçe doldururdum düşün en fazla bi'gün evde kola bulunmazdı.
En sonunda dişlerimde aşınma başladı doktor diş vücuttaki en sert şey eğer dişlerinde aşınma olduysa mideni düşün yazık değil mi canına dedi. Ogün bugündür hiç içmedim. O bağımlılık dediğin şey senin kafanda olan bi'şey. İçmeyince ölmüyorsun yani. Bıçak kesiği gibi bi'anda bırakabildiysem ben sen de bırakabilirsin.
Ben ice tea içiyorum artık, burger king vs gibi yerlerde yanlışlıkla kola verirlerse aa neyse içeyim demiyorum kalkıp değiştiriyorum.
Kolada olan şeker miktarını öğrenince midem bulanıyo artık kilo bile verdim bırakınca
Emin ol şuan yanlışlıkla ağzıma sürsem tüküresim geliyo şerbet gibi geliyo artık
bende aynen günde 2 litre rahat içerdim ara ara bırakmayı denedim gece rüyama bile giriyordu sabah koşa koşa markete gidiyordum.light zero fln deneyinm dedim ı-ıh aynı tadı alamadım düşünki 7-8 yaşımdan beri bu haldeyim su yerine kola içiodum resmen taki 2 ay öncesine kadar benim bırakma sebebim aslında kilolarım oldu baktım olcak gibi değil sabrettim içmedim ve unuttum:) 2 ayda sadece kolayı bırakarak 4 kilo verdim bu da güdüleme oldu tabi. sana önerim neskafe içebilirsin kafein bağimlısı olduğumuzdan sanırım o ihtiyacı kesiyor.asitli bişey isterim illa dersen soda iç içine limon at çok güzel oluyor evet ilk başta kesmiyor ama sonra alışıyorsun ve rahat ediyorsun.kolay gelsin
senin bağımlılığın kafein bağımlılığı bir yandan, krize sokması normal tabi...sıcak sevmiyorsan soğuk sütle buzlu kahve yapabilirsin, böylece bolca süt içmiş olursun kafein alımının yanında en azından...hem yazık değil mi vücuduna o kadar şekeri alıyorsun((
o yüzden meyve suyuyla değişim yapacaksan da mutlaka maden suyuyla seyrelt hem gazlı gibi olur, hem hazır meyve suyundaki bi dolu şekeri de azaltmış olursun...vücuduna bi hayır yapayım derken şekeri basma:)
bu arada sodanın bir faydası yok o bildiğimiz içme suyuna aynen kolaya yaptıkları gibi karbonmonoksiti basmaları sayesinde üretiliyor...maden suyu gibi doğal bir yanı yok
bende bayılıyorum maaesef
bir bardak içiyorum iki bazen zero içiyorum ben kilo yapmasın diye ama biliyorum yinede zararlı vücut için ...
birde türk kahvesi içerim her gün bir tane bazen iki bunlardan vagzeçemiyorum . sigarada içiyorum maalesef ...
Bir kac ay once marketteyken kizim kola istedi.uzayacagini bildigim icin konunun cocuk sonucta aldim ama eve gelene kadar unuttu.3,5yasinda bu arada.ben de onu gozden uzak bir dolaba koydum.o gun bugun orada.icmeyince insanin cani da cekmiyor.
Bence kk kolaseverler hep birlikte bırakalım
Allah'tan sigara yok bende, en azından ondan nefret ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?