Kola ile aramdaki güçlü bağ :)

şanslısın o zaman kemk erimesi olarak geri dönmez umarım allah yardımcın olsun her şeyin fazlası zarar sadece kolanın değil

şanslısın o zaman kemk erimesi olarak geri dönmez umarım allah yardımcın olsun her şeyin fazlası zarar sadece kolanın değil

Kesinlikle katılıyorum, her şeyin fazlası zarar, hele böyle kendisi zararlı şeylerin fazlası daha da zarar. Teşekkür ederim, inşallah bu kez başarırım :)

Kola yerine soğuk meyve şerbetleri içsen kesmez mi? Yazın konserve yapıyorum ben meyvelerden şerbetle, o kırmızı erik var ya aromasını duysan onun suyundan başka bir şey istemezsin. Bir dene bence..

beni zararli birseyden vazgecirebilecek ilk sey dislerim. cunku kendi kendisini onaramayan vucudumuzdaki tek sey dislerimiz.
ic organlarimizi gozumuzle gormedigimiz icin kendimize zarar vermekten cekinmiyoruz. ama dislerinizin asitten asinirak berbat bi hale getirene dek ugrasip en guzel zamaninizda takma dislerle gezmek istemeyiz degil mi.
sanilmasin ki kola icmiyorum.. ama onceden kahvaltida bile icerken suan en minumum seviyedeyim basarilar sizede.

Kola yerine soğuk meyve şerbetleri içsen kesmez mi? Yazın konserve yapıyorum ben meyvelerden şerbetle, o kırmızı erik var ya aromasını duysan onun suyundan başka bir şey istemezsin. Bir dene bence..
Aslında evet, meyve şerbetleri daha sağlıklı olur, ben beceremem belki ama bi büyüğümden yapmasını isteyebilirim :) Teşekkür ederim tavsiyen için :)

Kesinlikle doğru, dişçiden çok korkarım ama bu kola yüzünden kaç kez gitmek zorunda kaldım. Ne güzel, umarım ben de bir gün kola için böyle şeyler söyleyebilirim, çok teşekkür ederim ayrıca

bi ara bizim evde de çok tüketiliyordu ama zararlı diye almamaya başladık.şimdi katı meyve sıkacağımız var.portakal elma havuç elime ne geçerse sıkıp suyunu içiyoruz

ben kolaya bayılırdım
hala içiyorum ama eskisi kadar değil
sebebi koladan soğudumdan değil
hala kola krizim tutar
fakat kola eski kola değilki tadı artık hiç güzel değil
bazen yakalıyorum eski kola tadında oluyor
kimseylede paylaşmıyorum
gittiğim yerlerde ilk işim kolasını denemek oluyor
paristeki kolayı denedim,içilmez
hırvatistandaki aynı hiç içilmez
italyadaki eh işte
rum tarafının kolası almaya bile değmez
ammmmmaaa ben kıbrısta yaşıyorum
yaklaşık üç dört sene once Serdar Denktaş
ingiltereden kola getirtti adaya,sanırım bayisinimi ne almış bilemiyorum üzerinde sarı harfle GB yazıyor
aman Allahım işte çocukluğumdaki kola tadı dedim genzimi yaka yaka içiyordum 5 10 bardak içebirdi insan çünkü doymazdın
ama ne olduysa artık adada yok o koladan didik aratttım her tarafı yok yok yok
bu yaz eşimin arkadaşları gelecek newyorktan orda yaşıyorlar
sadace bir kutu istedim getirebilirse getirecekler bir de onu deneyeceğim
o kadar çok kola içerdimki annem turşu kurmaya ve zeytin kurmaya başladığında hiç bidon sıkıntısı çekmezdi
babaannem hep derdi ''bu kel kız kola içe içe bir hal oluyor durdur bunu yoksa evde kalacak''derdi anneme

bi ara bizim evde de çok tüketiliyordu ama zararlı diye almamaya başladık.şimdi katı meyve sıkacağımız var.portakal elma havuç elime ne geçerse sıkıp suyunu içiyoruz
Bizde de bir dönem portakal suyu furyası vardı ama sonra herkes üşendi, ben de yine kolaya kaldım :)

Evet, eski tadı yok artık eskiden nasıl yakardı :) Şimdi bazen daha ilk bardağını içeceğim kolanın bile gazı kaçmış gibi bi tadı oluyor. Arada denk geliyor iyi kola, o zaman da bırakamıyorum işte :) Coca cola dışında da içmiyorum, burada Le Cola için güzel dendi yarın da onu deneyeceğim :)
Bana da herkes çok kızıyor da işte bünye de istedikçe istiyor lanet şeyi :)

hele Sabah uyanınca ilk işim kola içmek olurdu çok güzel olurdu
ama kaç yaşındasın bilemiyorum
ben şuan 31 e doğru gidiyorum
3 sene öncesine kadar dişlerim pürüzsüz beyazlıkta ve güzellikteydi
şimdi nasıl bir bilsen
belli olmuyor ama çok dişçiye gidip geldim dişçinin dediği aynı şeyler asitten dişlerim aşınmış artık
üst dişlerimden 3ü ön dişlerim onlarda dolgu var delindi dişlerim içinde değil dolgu yüzeyinde
yaaa ilerledikçe yaşım dişlerim ziyan oldu
umarım midemde sorun çıkmaz tek korkum bu
bu arada le kolayı bende denemek istiyorum
yine burda duymuştum sanırım

kolanın bagımlılık yaptıgını hıc duymamıstım ..

ben cok ıcmem onceden yemeklerın yanında aradım yıne oyle ılla ollsun dıye degıl.. ama gunde 1-1,5 litre cok fazla ve gercekten zararlı.. bır yerde okumustum kolayı klozetınize dokun temızler orayı dıye nekadar dogru bılemem ...

acaba kılonuz kac ve kac zamandır ıcıyorsunuz?

içinde böcek, fare kanı vs vs vs olduğu spekülasyonları olmasına doğruluğu çok zayıf olmasına rağmen kola içmemenizi tavsiye ederim.

sebeplerine gelince
yaklaşık 2 yıl boyunca aynı sizin tükettiğiniz miktarda kola içtim. sınavlara hazırlanırken iki de bir çay demleme zahmetine girmeyeyim diye başladı maalesef devam etti.
gece yatarken bile bir bardak koyuyordum başucuma şifa gibi
sonra ne mi oldu?
dişlerim ufak ufak kopmaya başladı.
ekmek yiyorum çıt diye bir ucu kopuyor, çerez yiyorum başka bir dişin kenarı kırılıyor
şu an tüm dilerim (eksiksiz) dolgulu ne yazık ki ve ön 6 dişim mahvolmuş durumda
en kısa zamanda başka şeylerle yerini doldurmaya bakın

Bulamadım kendime yandaş
ben kolayı bırakma konusunda sana eşlik edebilirim çünkü bende aynı dertten muzdaribim
günde neredeyse 2.5 litreye yakın içiyorum yanında yediğim abur cuburlarda cabası
hatta şu an şişenin kendisi başucumda duruyor ama bu bağımlılıktan bir an önce kurtulmamız lazım

Benimde aynı senin gibi kola bağımlılığım vardı. Günde 2 litreye yakın kola içerdim. Hatta bende konu açmıştım böyle kola ile ilgili sağlık bölümüne... Ama bıraktım diye :) Yaptığı kiloyu, şişkinliği, göbüşümü görünce vazgeçtim direkt. Şu an sadece kola değil asitli hiçbir şeyi ağzıma sürmüyorum. Fazla kilolara, mideye, sağlığa aman dikkat!

Bende cok iciyordum ama uzaklasiyorum simdi yavas yavas cunku dogurganligi azaltiyormus o kadsr bortu bocek var dediler uzaklasmadim bunu okuyunca uzaklastim

Eski halimi gördüm sende günde 2.5 litre içtiğim olurdu benim bir gün içmessem eğer bütün gün aklımda olurdu ağzımın tadı bi garip olurdu aklımdan çıkmazdı :18: videolar fare böcek hiç etkilemedi beni çok seviyodum hala da çok seviyorum ama aldığım kiloların önüne geçemeyince ve kilo vermeye karar verince ilk kolayı azalttım bırakmadım ama azalttım şuan bi ay içmesem aklıma gelmiyo bence alacagın kiloları falan düşün bi kaç gün zorlayıp içmeyince alışıyosun bende kendimi sıcak çikolataya vermiştim kola yerine hep onu içmiştimm

çok zararlı ama ya
bi sürü şeker tüketmiş oluyosun üstelik asitli
içinde ne olduğu da belli değil
sağlığını düşün bence
onun yerine çay kahve bitki çayı filan tüket ama şekersiz tabi

Son düzenleme:
Ben de 25 yaşındayım, aynen dediğiniz gibi önde 2 dişimde delinme olduğu için dolgu var maalesef Diş etlerim çok kanar mesela, o yüzden önlemimi almaya çalışıyorum. Benim bir de mide ağrılarım da oluyor. Umarım sizin midenizde bir sorun çıkmaz.
Le colayı bugün tavsiye etti bir arkadaş, hatta daha güzel dedi, eğer beğenirsem en azından aşırı isteklerde bana yardımcı olabilir. :) Teşekkür ederim yorumunuz için de :)

Maalesef bağımlılık yapıyor, yokluğunu cidden hissediyorum :) Doğrudur, sonuçta o kadar asit. Zaten içmek yerine böyle şeylerde kullanın derler :) Ben de bırakmaya çalışıyorum işte. Kilom 51, ama ne zamandır içiyorum inanın ben de bilmiyorum :) Yani bu kadar çok içmeye sanırım 4-5 önce başlamışımdır.

Sanırım en büyük zararı dişlere veriyor, ve en kalıcı zararı. Ben de gece yatmadan bir bardak içerim mesela. Teşekkür ederim, yerine başka şeyler bulmam gerekiyor. :)

Valla çok sevinirim :) ah işte ben de öyleyim, yanında illa çikolata, patlamış mısır vs olmalı :) Bu konuyu yazarken bile kola vardı elimde :) En iyisi birbirimize destek olup bırakalım, yoksa daha çok sorun çıkaracak bize.

Ne güzel bırakabilmişsin, umarım ben de öyle başlık açarım bir gün :) Ah o şişkinlik felaket bir şey zaten, anında etki ediyo bi de. Ben de bırakabilsem çok iyi olacak :) Teşekkür ederim ayrıca :)

Bende cok iciyordum ama uzaklasiyorum simdi yavas yavas cunku dogurganligi azaltiyormus o kadsr bortu bocek var dediler uzaklasmadim bunu okuyunca uzaklastim
O börtü böcekten ben de hiç etkilenmedim :) Doğurganlığa da mı etkisi varmış? Ya bu kadar zararı olan şeyin tadı nasıl bu kadar güzel olabiliyor :) Benim de son kolamdı bugün, zorlu günler başlıyor :) Çok teşekkürler bu arada :)

sigara gibi olmuş sennki sürekli sakız çiğne mesela
Maalesef Evet, sakız da işe yarayabilir en azından oyalayacak bir şey olur. Teşekkür ederim :)

Ah benim de tadı aklımdan çıkmıyor işte, hep bi boşluk onu içmeyince :) Bırakmak bana da zor geliyor şuan ama en azından şimdilik 1 hafta hiç içmemeyi planlıyorum, bi süre içmezsem unuturum sanırım yavaş yavaş :) Sonra da yerine başka alternatiflerle hallederim sanırım :) Teşekkür ederim ayrıca :)

Evet, vücuduma giren şekerin haddi hesabı yok sanırım Çayla pek aram yok, hele şekersiz versiyonuyla hiç yok :) ama bitki çaylarını içebilirim öyle, teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…