- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.316
- 198
Ya ne fare pisligi orta cagda mi yasiyoruz ne anlatiyosun :d bi bardaktan bebise zarar gelmez ama yine de asitlilere dikkat etmen iyi olur
Herkes kolayı tabu haline getirmis. Bi kola zararlı sanki alternatif olarak önerdiğiniz meyveli sodalar , diğer asitli içecekler filan çok farklı sanki. Kolayı zararlı yapan şey içindeki böceği faresi filan değil ki. KKaldı ki o bahsi geçen bocek çocukların yediği meyveli yoğurtlar şekerler de dahil olmak üzere kırmızı renk vermek için bi çok şeyde kullanılıyor. Ayrıca fabrika da tek tek elleriyle meyveleri sebzeleri filan ayikladiklarini filan mi düşünüyorsunuz. Bütün işlenmiş ürünler tarladan gelen domatesi vişnesi her ne ise curuguyle hayvan diskisiyla, bocegiyle faresiyle preslenip öyle geliyor soframiza. Konu sahibi arkadaşım bence sen bocek fare gibi doğal şeylerden korkma. Neticede dünyanın bi yerlerinde insanlar bunları gıda olarak kullanıyor. Asıl korkman gereken içindeki şeker, asit, koruyucu katkı maddeleri gibi kimyasal şeyler. Ve bunlar sadece kolada değil bisküvi den çikolataya herşeyden var. Hatta bebe biskuvilerinde bile. Sen artık bir anne adaysin ve yaptigin her yanlışla başka bi canlının da hayatını olumsuz etkiliyorsun. Canin böyle şeyler istediğinde bunu dusun. Bebeğimi kendi elleriyle azar azar zehirleme gibi bi yükü taşıyabilir misin?
Bizzat kolasından fare çıkmış bir aileyiz arkadaşlar. Ben çocukken olmuş ama annemle babam hala anlatırlar içinde küçük fare vardı diye. Bizimkiler bi de cehaletten gitmişler bakkala, bakkal yenisini vermiş.
Bu arada benim de canım çok istiyorrr
Ben yaklasik 12 13 yildir kola fanta ve turevi icecekleri tuketmiyorum. Radikal bir kararla birgun artik bunları icmicem dedim. Bagimlilik yapabilir tabi babaannem de icmeden duramaz. Siz anladigim kadariyla cok iciyordunuz simdi de zor geliyor bırakmak. Ben sukrediyorum icmedigim icin. Hamilesiniz ya asermek gibi bir durum sizinki galiba..
Fare pisliği değil ama fare kanı ,özü olabilir.
Kamyoncu bir adamın ağzından duydum, ayçiçeği yağı için fabrikaya ayçiçeği çekiyormuş. Kepçenin içinde küçük hayvanlar, fare, köstebekler de kalıyormuş. Sonra da makinede ya allah diyip kepçede ne var ne yoksa presliyorlarmış.
Kolada da tarladan gelen bir şeylr varsa valla aynı şekil olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?