- 10 Kasım 2017
- 172
- 69
- 13
- 25
- Konu Sahibi -stargirl-
-
İleride insanlar kolundaki izlere göre karakter çizecek sana. Hayatını her adımında etkileyecek bu izler. Üniversiteye gittiğinde. İş aradığında evlenmek, istediğinde.Ablalarım merhaba ben 17 yaşındayım. Babamla kalıyorum, annem bizimle görüşmüyor. Hayatım iğrenç iğrenç ötesi. Babannem sinir köpü ve onunla kalıyoruz. Bana hakaretler ediyor. Babam da öyle,beni zorla istemediğim bir bölümde okutturacak. Çok da sinirli biri ayrıca. Hiç mutlu değilim evde. Aslında okulda da mutlu değilim. Öğretmenlerim hep derslerinde başarılı iyi öğrencileri ya da kendileriyle sohbet kurma çabasında olan yalakaları seviyor.
Hiçbir yerde beni anlayan biri yok. İçime atmayı sevmiyorum. Dertlerim paylaşılınca da azalmıyor. Eve gidiyorum ve her şey iğrençleşiyor işte. Derslerim de kötü. Ailem beni hiç hiç hiç anlamıyor. Şimdi çoğunuz ergenlik falan dersiniz ama aşk acısı gibi bir sebepten kendini kesecek kadar salak bir kız değilim. Kendimi kesmiyorum da sadece cok derin olmayan izler atıyorum işte. Yaparken rahatlıyorum. Ilerde pişman olurum biliyorum ama durduramıyorum.
Sizce nasıl bunu bırakabilirim?Evde çok doluyorum sinirimi nasıl atabilirim. Eskiden hüngür hüngür ağlar rahatlardım ama artık ağlayamıyorum bile.
Sinirini çıkarmaya çalışıyorsun, bu yüzden kendine zarar veriyorsun. Sinirini başka şeylerden çıkarmaya yönlendirmelisin, spor yapmayı sever misin ? Sinirlendiğinde çık tek başına basketbol oyna, yürü, koş.
Sinirlendiğimde ben hep yürürüm mesela, bazen saatlerce.
Yaptığın yanlış, çünkü sinirlerini yönlendiremiyorsun. Ben çok sinir olurdum mesela al yastığa vur sinirini çıkar ondan gibi laflardan.
Kendini keşfet, yapmayı sevdiğin şeyleri, ve kendini kontrol etmeye çalış, biliyorum zor bir şey insanın bunu kontrol etmesi, heleki senin yaşında (Asla yaşını küçümsemiyorum, aksine duygularının aşırı olmasından ötürü diyorum) ama yapabilirsin, buna inan.
Tövbeeee.Çocuğum peki faça atınca dertlerin halloluyor mu?
Hemen yardım al.Terapiye başla.
Diyeceğim tek şey ilerde bile değil 2 sene sonra başını taşlara vuracaksın bu hareket için. Yazın sıcağında uzun kol bluzlerle gezeceksin. Hırsını bedeninden çıkarmanın kimseye yararı olmadığı gibi sana zararı var. Devlet hastanesinin bile olsa bir psikologuna git anlat rahatla.Ablalarım merhaba ben 17 yaşındayım. Babamla kalıyorum, annem bizimle görüşmüyor. Hayatım iğrenç iğrenç ötesi. Babannem sinir köpü ve onunla kalıyoruz. Bana hakaretler ediyor. Babam da öyle,beni zorla istemediğim bir bölümde okutturacak. Çok da sinirli biri ayrıca. Hiç mutlu değilim evde. Aslında okulda da mutlu değilim. Öğretmenlerim hep derslerinde başarılı iyi öğrencileri ya da kendileriyle sohbet kurma çabasında olan yalakaları seviyor.
Hiçbir yerde beni anlayan biri yok. İçime atmayı sevmiyorum. Dertlerim paylaşılınca da azalmıyor. Eve gidiyorum ve her şey iğrençleşiyor işte. Derslerim de kötü. Ailem beni hiç hiç hiç anlamıyor. Şimdi çoğunuz ergenlik falan dersiniz ama aşk acısı gibi bir sebepten kendini kesecek kadar salak bir kız değilim. Kendimi kesmiyorum da sadece cok derin olmayan izler atıyorum işte. Yaparken rahatlıyorum. Ilerde pişman olurum biliyorum ama durduramıyorum.
Sizce nasıl bunu bırakabilirim?Evde çok doluyorum sinirimi nasıl atabilirim. Eskiden hüngür hüngür ağlar rahatlardım ama artık ağlayamıyorum bile.
Canım,
İlerde güzel mi güzel bir anne olduğunda çocukların bunlar ne diye sorduklarında ne cevap vereceksin?
Ya da üniversitede (ki eminim gönlüne göre biryer olacak) yaz geldiğinde kısa kolluları giyemediğinde ne hissedeceksin?
Gelinlik seçerken sırf izlerin görünecek diye vazgeçmek zorunda kalacağın gelinlik modelleri?
İnsanların gördüklerinde sana olan bakışlarının değişmesine nasıl katlanacaksın?
Daha kendine sorabileceğin o kadar soru var ki...
Estetik olarak geri dönüşü olmayacak biliyorsun değil mi? Hiçbir estetik müdahele o eski haline döndüremez bunu sakın aklından çıkarma.
Biraz farklı aktiviteler araştırsan mesela...Dansa gidebilirsin, halkoyunlarına, tiyatro eğitimine vs. Belediyelerin ücretsiz kursları oluyor. Benim çok kötü bir semtte yaşayan arkadaşım halkoyunlarına gitmişti. Çocuğun ufku açıldı. Bir sürü arkadaş edindi.Bir sürü ülke gördü.
Ders konusunda da nette videolar var. Okulda anlamadığın konuları aç seyret ordan. Hem evdekilerle fazla muhattap olmamış olursun. Tak kulaklığını ders izle. Okulda derslerinde başarılı arkadaşlarından yardım istemekten çekinme. Git bir soru sor. Yardımcı olur musunuz de? Seni terslemezler diye düşünüyorum.
Evet ailen kötü insanlardan oluşuyor olabilir. Ama unutma onları sen seçmedin. Sen kendinden meshulsun. Seni kurtaracak olan yine sensin.
Böyle güçlü olmak isterdim ama değilim çok hassasım öğretmenim bana kızsa hemen kalbim kırılıyor ve sonrasında ağlıyorum ev zaten o kadar bunaltıyor ki beni bazen diyorum ki keşke ailem hayatta olmasaydı o zaman onları güzel hatırlardım annemi beni terk etmemiş babamı babannemi sevgi dolu insanlar olarak düşünürdüm ama öyle değiller
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?