vay be ne komşular varmış. bu arada sizde de iyi sabır varmış ama...
Ah bu komşular komşu komşunun külüne muhtaçtır belki ama insanı zıvanadan çıkaran komşularda var hayatta.Benim bir komşum vardı tanıştık kadın 27 yaşlarında 2 çocuğu var ve ilk başlarda gayet normal gibi görünüyordu samimi olmuştuk aslında neyse sürekli gelmeye başladı bize eşim yok tabi evde çocuklarıda peşi sıra geliyordu biz otururken çocuklar buzdolabında etrafta ne varsa yerlerdi sormadan tabi o zaman takılmıyordum çocuk bu deyip geçiyordum sonraa sürekli kapım çalınmaya başladı günde abartısız 4 yada 5 kere ve her defasında 1 tane soğan tuz bulgur salça vs vs bir sürü şey bende demekki alamamış deyip veriyordum daha sonra benden ne aldıysa geri sadece bir tanesini getiriyordu cumartesi pazar eşim evde oluyordu ve çocukları sabahın köründe zilime basar dururlardı açmasam ısrarla basıp dururdu eşim çıldırırdı ve ben deli gibi kapıyı açıp kızamazdım.Saygım falan zaten bitmişti.Birgün evimde yemekli misafir ağırlıyorum yine geldi içeri girmek istedi mutfakta bir sigara içip gideceğim dedi bende bişey diyemedim ben içerde yemekleri falan doldurdum mutfağa kadına bakmaya gittim bir baKtım kadın yok döndüm yatak odasına girdim ve kadın y.odasından çıkıyor napıyorsun sen burda dedim çok moralim bozuktuta ağladım aynandan gözlerime baktım dedi ama ışıkta kapalıı yaniii Odamda iyiki öyle değerli eşyalar bırakmıyorum Allah korusun ya eşim ben yemek verirken y.odasına gitseydi bende o anda ikisini y odasından çıkarken görseydim ?Allah kimsenin mutluluğunu bozmasın inşallah.Kötü olurdu tabi.o zamanlar sobalıydı evim odun kömür borç para herşeyi istiyordu.Benimde odunum kalmamıştı sinirlendim geri istemeye gittim odunumu oda verdi amaa sonra hallederiz dedi yani bendende geri istedi yüzsüzz... Yine birgün eve gelmişti sabahın köründe eşim birsürü bozuk para bırakmıştı masanın üstüne sabah saydım kenara koydum sonra o varken mutfağa kadar gidip geldim parayı aldım ordan bir baktım 3 -4 tl eksik sigara parası yok anladı sanırım benimde anladığımı 2 gün sonra getirdi parayı uyku sersemiydinde sen verdinya parayı diyor yuh dedim kendi kendimee bunların hepsi 1 ay içinde olan şeyler ...Allah böyle komşulardan korusun bizlerii saygı olmayan komşularla muhattap bile olmamak lazımmış yeni evliydim vee hiç birşey bilmiyordum o zamanlar.Siz siz olun gözünüzü açık tutun bunlar bana hep bir ders oldu.....
annemin her gittiği yerde buna benzer komşusu olurdu gerçi hırsızlıkları yoktu ama bizden çıkmazdı bide ilk evimizde bi komşu vardı çocukları bizle yaşıttı onlar bizim oyuncaklarımızı çalıyodu da görünce annem bişey diemiyodu tabi gelince iyi oyuncaklarımızı saklamakla yetiniyodu....hele en son komşusu çok garipti kadıın resmen bizim ewde yatıp kalkıcaktı o denli yani çoluk çocuk falan sabahta akşama kadar çıkmıyolardı bizden annem nası olduda onun ayağını kesti bilmiyorum oda bi marifet olsa gerek
malaesef arkadaşlarını seçebiliyorsun ama komşuyu seçmek herzaman mümkün olmuyor, cahili, hırsızı, görügüsüzü komşun olabiliyor.
bizimde bir komşumuz vardı çok cahil bir kadındı.. aynı aptda oturuyorduk. kızıyla aynı lisedeydik, matematik öğr.miz ameliyat olmuştu 3-4 hafta mat derslerimiz boş geçti, yerine bir hocada vermediler, bende her mat. derslerinde eve giderdim, komşumuzun kızınada aynı hoca girdiğinden onunda boştu ama farklı saatlerde tabii.. kız aile baskısı gördüğü ve okul zamanı hariç dışarı çıkamadığı için o hiç eve gitmezdi sokaklarda gezerdi falan boş derslerde.. bu kadın bir iki beni gördü hayırdır erken gelmişsin falan dedi, mat. derslerimiz boş ondan geldim demiştim. birgün başka bir komşuya bu kadın beni çekiştirmiş, lafta tabi dönmüş dolaşmış bize gelmiş.. dediği laf şu bu lemleminde okumada gözü yok, nasıl okula gidiyo anlamıyorum ne zaman baksam evde, geldiği gittiği saat belli değil, heralde bu okula falanda gitmiyor.. heralde çıkıp çıkıp geziyor..ben tabi çıldırdım, bu kadın bize gldi yine ben evdeyim yine başladı imalı konuşmalara, matematik hocamız ameliyat oldu ders boş diye geliyorum sen anlamıyormusun diye bağırdım, e bizim kızda aynı okulda onun niye boş değiiiiiil diye bide bana kızını savunup sanki ben yalancıymışım gibi imalarda bulunmuştu.. bende onu kızına sor o eve gelmiyorsa benim suçummu demiştim. ama çok kızmıştım çok sinirlenmiştim. cahilllik böyle bişey işte..
iyi sabır varmıs gercekten sendede kocandada.bizdede var öyle bir komsu yaptıgı dantelı alır gelır bıze satacam dıye ugrasır bızde hıc ılgılenmeyız satamazsada ceker gıder.gecen gün benım büyük tuvaletım geldı dedı babamın yanında cektı gıttı cok utanmıstım.ne yüzsüz insanlar var.
benimde vardı öyle bir komşum evdeki tüm eksikliklerini isterdi hatta birgün sıvıyağ istedi benimde büyük su bardağım var onunla verdim tam 2 hafta sonra boş yıkanmış bir bardak geldiama çok şükür yıkayıp getirmiş sanki biz kolay alıyoz herşeyi
iyi sabır varmıs gercekten sendede kocandada.bizdede var öyle bir komsu yaptıgı dantelı alır gelır bıze satacam dıye ugrasır bızde hıc ılgılenmeyız satamazsada ceker gıder.gecen gün benım büyük tuvaletım geldı dedı babamın yanında cektı gıttı cok utanmıstım.ne yüzsüz insanlar var.
Elit bir semtte yaşamadığımdan kaynaklı,evde çok komşu krizi yaşamışlığımız vardır.Vakti zamanında çok ihtiyaç halinde olup Odun/Kömür için kapımıza gelenlere şükredecek haldeyim.Konu/Komşum utanmasa giyimden başlayıp-eve giriş çıkış saatlerimi düzenleyecekler.
Hatta böyle bir arada büyüdüğümüz çocukluk arkadaşım,bana Ahlak polisi kesilerek eve gelen erkek arkadaşlarımı ''utanmadan ne hakla ıkı kızın evıne gelırsınız!!'' diyerek kovmuşluğu var..Yaptıgı ayıbın farkına varmasını ve özür dilemesi gerekliliği konusunda diretince,sizi düşündüm hata etmişim diyecek kadar pişkin! Herşeye normalinde çok saygılı ve dikkat eder olsa amenna belki diyebilirimde..bu son damlaydı..
Bir arkadaşımızda/komşu evine gelecek yatılı misafiri,bizden müsade almadan bizde ağarlamayı planlayıp,üstüne başka komşuyu çağırmayı akıl etmiş.Son dakika bu programından bizi haberdar etmek aklına gelmiş iyiki..
Bi komşumuzda çocuklarını ablamın kucağına verip akşama kadar keyfine bakar, birde gelmedımı sürekli arar..ısrar , ısrar, ısrar..
Ev alma komşu al demiş atalarımız..
Benim büyüdüğüm apartmanda daire kapılarımız hiç kapanmazdı, tüm komşularla çok içli dışlıydık. Güzel yanları çok ,tabi seviyeyi korumak lazım. Ama hiç kimse kayınvalidemin komşuları kadar olamaz. Düğün arası canımdan bezdirmişlerdi beni, herşeyin içindelerdi, ilk ailemle tanışmaya kayınvalidem 4 kişi geleceğiz deyip , 24 kişi gelmişti. Bunun çoğunluğunu da apartman komşuları oluşturuyordu, lohusa gelin bile vardı bebeğiyle düşünün. Beni beğenmeselerdi eminim kayınvalidem istemezdi evliliğimizi :) Evlendiğim zaman çok yoğun çalışıyordum müsait olamadım, çeyizini görmedik, evini görmedik lafları aylarca sürdü. Kayınvalidem yalnız kaldığında eşimi arayıp fırça atarlar, ne biçim evlatsın sen annen yalnız diye.Hele bir tanesi var gece gündüz dinlemez, gece yarısı çay içmeye gelebilir. Hepsi ayrı bir cins yani...
6-7 ay oldu kendi evime taşındım. Karşımdaki komşumun 3 çocuğu var, maşaallah gürültüden bina inliyor :))) Onlarla bitişik duvarı olan oda da dün 5 dk oturamadık, gürültülerinden konuştuğumuz duyulmuyor. Çocuklar 1-2 kere teşebbüs ettiler size geleceğiz diye, geçiştirdim. Gerçi anneleri bırakmaz da yine korktum bi alışırsa evin altını üstüne getirirler, ne olur ne olmaz. Kayınvalidemin komşularından o kadar korktum ki kendi apartmanım da kimse ile samimi olamıyorum.
benim bide apt nımızdaki bi komşu yüzünden nerdeyse kına gecem kabus gibi geçiyordu.. kendisi tokatlı aleviler ve adetleri bizden çok farklı.. olabilr, istediği şekilde uygulasınlar kendi adetlerini yadırgamam karışmam.. ama benim kına gecemde herşeye müdahale edip o öyle olmaaaz bu böyle oluuur diye diye herşeye burnunu sokmuştu.. ben kına gecem için aylarca hazırlık yaptım birsürü şey organize ettim ama bu kadını hiç düşünmemiştim.. çok konuşan çok cazgır bir kadındır zaten.. kına tepsisi gidecek biz mumları yakmaya çalışırken bi baktık benim alım bunun elinde, başıma örtmem gereken alımı hooop kınaların üstne geçirdi, onlar yanmaz kına kapalı gider kapalı gideeeer diye bağırıyo bide, biz tabi erkek tarafı ve benim akrabalar sok geçirdik.. ya kapalı gidermi hiç bizde mumlar yanarda gider diyoruz hepbirlikte ama bu tek başına kendi istediğini yaptırmaya çalıştı, bizimkilerde garibim bişey diyemiyor, erkek tarafıda kız tarafıda birbirine bakıyor... ilk bağırışım bu yüzden oldu, açık gider açık gider dediysemde dinlemedi ve en sonunda tamam kapalı gider ama ben açık götüreceğim mumlarıda yakacağım anladın mı dedim.. aşağıda kına yakılacak bu atladı yine ben yakacam, eşimin teyzesi yakacaktı halbuki, elinde kınayla kaldı kadıncağız, bu kimseye fırsat vermedi, aldı elimi sıkıca tutup açma dedi, tamam o kayınvalideden altın isteme faslı bitti getirdi avcuma altın koydular, bizde de öyle olur, ama bu hala elimi açtırmıyor, bağırıyor kayınbabaaa sende getir altın kayınbaba nerdeeee, gelin açmıyor elini, teyzeler nerdeee altın getirin sizdende istiyo gelin açmıyo hala elini, böyle baya bi bekletti beni, kafamdaki alı kaldırıp ben yine bağırdım tabi, yahu bırak elim morardı açacam ben manyakmısın yeter diye... elime kınayı buladı heryeri saçma sapan kına oldu, damdın elinide aynı şekilde yaptı, bizimkiler bak o öyle olmaz damadın baş parmağından avcuna doğru sürülür faln dediysede yok bu böyle olur dedi durdu, bu arada yanına kimseyide yanaştırmıyor. o bişey diyor öteki bişey diyor ortalığı karıştı, bu kadın bağırıyor bu böyle olur böyle olur kimse laf dinletemiyor, neyse ben tekrar bağırdım yahu çekilllll kim bilyosa gelsin o yapsınnn.. daha neler neler, kına taçları yapmıştım kızlara ellerinede mumlar süslemiş vermiştim, bu kadın yine çıktı ortaya, kızlarla beraber gidecektik onlar önde ben arkada, bu kızları oyun alanına göndermeye çalışıyor siz gidin gelin birazdan gelir hemen gelmez diyor saçmalıyorda saçmalıyor, ertesi gün gelin alma olayında yine kendi adetlerini zorla uygulatmyaya çalışınca ben artık dayanamayıp saygıyı maygıyı bırakıp, yaa allah aşkına şu kadını biri götürsün burdan dinlemeyin yeter bi git biz böyle yapacaz anladın mı diye bas bas bağırmıştım.. düğün ve kınamda yaşadığım tek stres bu kadın olmuştu...
dengesizler diyorum başkada bişe demiyorum... benimde eşimin teyze kızı anlattı komşusu sürekli turşu almaya geliyormuş birgün yine gelmiş kzı tabiki bişe diyememiş almış tabağı turşu bidonunu çıkardım tezgaha koydumki kadına turşu vereyim dedi kadın napsa ii turşu bidonunu öylece almış ben sana yenisini alırım demiş gitmiştabiki almamış kız şaşırıp kalmış bende duyunca ağzım açıkta kaldı çok şkr öyle komşularla karşılaşmadım:18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?