- 10 Şubat 2014
- 686
- 1.182
- 113
- 37
- Konu Sahibi kuyrukluyildiz
-
Çocugu günde kaç kere geliyor kapıya müsait değiliz isim var deyip yolluyorumMüsait değilim diyip yollamaya devam edin valla. Arsız terbiyesiz , hiç utanması yok yollar durur. Ben olsam sürekli müsait değiliz der gönderir içeri almazdım. Annesi laf anlamıyor ki cocuga anlatsın kendi çocuğunun psikolojisini de o düşünsün bir zahmet.
Ben 2 senedir evine doğru düzgün gitmedim. Doğum yaptım çocuk 6-7 aylık oldu telefonla aradı hayırlı olsun diye oyle yapınca artık hiç gitmez oldum. Ama oğlu hergun geliyorYani neden ısrarla görüsmeye devam ediyorsunuz?Acık acık söyleyin?Cok dağıtıyorlar ben yoruluyorm falan diyin en azından.
1-2 kapıyı acmazsanız anlarlar bence.
Ya ben yollamıyorum gidince durmuyor orada bile çocuk gelince bizim evde öyle konuşuyor kızdım çok ayıp öyle konuşma sakın diye çocuk anlamını bile bilmiyor belki annesine söyledim bize de öyle diyor boşver dedi.Ve siz bu kisilere cocuk yolluyorsunuz
Offf çok arsızlaşmış kadınSizin için kötü bir anı olmuş maalesef. Ben karnını doyuruyorum oğlum anne kek yap bize diyor yapıyorum evde ne varsa ayırmadan ona da veriyorum meyvesinden abur cuburuna. Ama annesi akşama kadar çocuğum orada bu çocuk ne yer ne içer diye gelmiyor sormuyor bende kendimi sorguladım bu yüzden apartmanda karşılaşıyoruz bugün temizlik yapacağım çocukta okuldayken diyorum duyduğu halde oğlum okuldan gelince çocuğunu yolluyor ne yapayım ben simdi
Geçen ki söylemlerinden anladı galiba dün oğlum babasıyla bahçede oynuyordu o da inmiş yanlarına gitmemiş. Bir de bahçede çişini yapıyormuştu eşim kızmış ne yapıyorsun diye gülerek devam etmis bir deYa niye açık açık söylemiyorsunuz ben anlamadım. Eşim istemiyor diyin artık. Ya da bulaşıcı tifo var bizde diyin. Eşim şizofren sağa sola saldırıyor sizin çocuk da güme gitmesin diyin bir şey diyin artık.
Aynen öyle atasözünde ki gibi "kır atın yanında duran ya suyundan ya huyundan" demiş. Evet o da bir çocuk ama yetiştiği ortam belliAçıkçası arsız çocukla arkadaşlık eden de arsızlaşır.
O yüzden haftada bir kısa oyun oynamaları yeter.
Mantıyı vermeyen ben değilim. O başka bir komşuYazık insan evdeki mantıyı da vermez mi çocuğa nasıl kokmuştur ona.
Aynen öyle atasözünde ki gibi "kır atın yanında duran ya suyundan ya huyundan" demiş. Evet o da bir çocuk ama yetiştiği ortam belli
ay çok üzüldüm ben size. nasıl bir merhametsizliktir bu.Ben küçükken annemler çalışıyordu. Komşu kızıyla onların evinde oynardım. Bir gün mantı yapmışlardı. Bana vermemek için beni eve gönderdiler. Tek başıma. Çocuktum. Açtım. Annemler yoktu. Ev karanlıktı. Hala hakkımı helal etmem.
Çocuk da olsa gönlü kırılır. Bakın üzerinden 23 24 yıl geçmiş. Ben bunu unutmamışım. Çocuğa kötü davranmayın. Sorunu annesiyle çözün.
Üzülmeyin lütfen. Annem babam çalışmasına ve tek büyümeme rağmen her fırsatta benle ilgilenirlerdi.ay çok üzüldüm ben size. nasıl bir merhametsizliktir bu.
ben normalde sert biriyimdir. bazen dışarda çocuklara da sert duruyormuşum. kızım hep uyarır. senden bişey isteyen çocukları gönderme, para verme tamam ama mutlaka yiyecekleri birşey al ver ellerine diye. ya da saçlarını sev, unutmazlar der.
gerçekten yazınızı okuyunca boğazım düğümlendi.
Ay pardon yanlış anlamışım ben kusura bakmayınMantıyı vermeyen ben değilim. O başka bir komşu
Yanlış anlamışım bende meğer size yedirilmemiş mantı. Küçükken yaşanılan özellikle kötü anılar beyinde kalıyor hala unutamamissiniz bırakın mantıyı salçalı ekmek bile verilmemis olsa insan onu bile hatırlar. Evt kimse kimsenin çocuğunu yedirmek bakmak zorunda değil ama yemek saati gelen çocuk da eve yollanmazBen küçükken annemler çalışıyordu. Komşu kızıyla onların evinde oynardım. Bir gün mantı yapmışlardı. Bana vermemek için beni eve gönderdiler. Tek başıma. Çocuktum. Açtım. Annemler yoktu. Ev karanlıktı. Hala hakkımı helal etmem.
Çocuk da olsa gönlü kırılır. Bakın üzerinden 23 24 yıl geçmiş. Ben bunu unutmamışım. Çocuğa kötü davranmayın. Sorunu annesiyle çözün.
Beni de annem birşey için bir akrabaya yollamıştı.Ben küçükken annemler çalışıyordu. Komşu kızıyla onların evinde oynardım. Bir gün mantı yapmışlardı. Bana vermemek için beni eve gönderdiler. Tek başıma. Çocuktum. Açtım. Annemler yoktu. Ev karanlıktı. Hala hakkımı helal etmem.
Benim oğlan oyun oynamalara doymuyor niyeyse.Okuldan geliyoruz canım sıkıldı, arkadaşı geliyor oynuyorlar gidiyor canım sıkıldı. Dışarıda parkta bahçede oynar eve gelir canım sıkıldı. Babası işten gelir onunla oynar bitince yine aynı. Bende önünü alamıyorum artık komşunun çocuğu da öyle istiyorlar ki sabahtan akşama kadar oyun oynayalım bir de hep benim üzerime kalınca kadına iyice sinirlendim. 2 gündür çocuğu da yollamıyor konuşmam da anladı artıkÇocuğunuz zaten anaokuluna gidiyor ve sosyalleşiyor.
Eve gelince neden bir daha arkadaş gezmelerine ihtiyaç duysun ki?
Yani bunu tecrübemden söylüyorum.
Büyük oğlum anaokulundayken yaptık bunu.
Yani hergün değil birilerine yollamalı değil ya bize annesiyle geldi arkadaşları ya da biz gittik haftada birkaç gün.
Bir baktım önünü alamıyorum yeminle.
Çocuğun arkadaş krizi tutuyordu bağımlı gibi.
Azaltarak kestim ben de.
Okulda zaten oynuyor yeteri kadar.
Kendime iş çıkarmışım düşünüyorum da.
Okuldan sonra çocuk ailesiyle vakit geçirmeli net.
Ne yapıyorsanız onu da ortak edeceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?