Komşu Çocuğu

Ha küçükmüş kızmayın o zaman. Ya benim kızın arkadaşı aynı sizin oğlanla arkadaşı gibi huy olarak

O kadın aşağıda yiyin demeyi biliyor madem bu kadsr rahat olabiliyor çekinmiyor utanmıyor.sizde bence kadına açık açık deyin.ben surekli ikisini birden doyuruyorum.sen aşağıya inin yiyin diyorsun bu şekilde olmaz deyin.hayst pahalı zaten yaaa bir kasar olmuş 60-70 kim nereye kimi doyuruyor.ensyilik , saflık,acıma bir yere kadsr

Valla var bole cocuklar birtane anneme gelmişti komşu çocuğu sucuklu yumurta istiyor sucuk yoktu ver parayı ben bakkaldan alırım diyor

Bende küçükken amcamın evine giderdim hep onun kızlarıyla oynamak için. Yengem rahatsız olurdu artık haklı olarak. O zamanlar küçüktüm tam idrak edemezdim ama büyüdükçe farkına daha çok vardım. Yengemi severim evlerine de giderim ama oradayken huzursuz oluyorum ve hep kendimi suçlu hissediyorum çok gitmek istemiyorum. Size tavsiyem çocuğa çok yansıtmadan halletmeye çalışın bu durumu

Tuvalete falan nasıl gidiyor bu çocuk 6-7 saat sizin evdeyken. Başkasının çocuğu ile bu kadar ilgilenmeniz doğru değil. Anladığım kadarıyla kendi çocuğunuzla oynuyor diye bir yandan tamamen kesmek istemiyorsunuz. Hata siz de rahatsız olduğunuzu ve onu evde istemediğimizi belli etmeniz ve ya açıkça uygun olmadığınızı söylemeniz gerekiyor. Siz böyle hep hayır diyemeyen aman kırılacak, aman karşıdaki beni sevmeyecek diye korkan insanlardan misiniz ? Ondan mı tavır koyamıyorsunuz

Gondermemeyi birakin, konu sahibi aksine kendisi gonderince hemen iniyorlarmis diye kiziyor . Konu sahibinin derdi biraz da cocuk gelmesin degil, benim cocugum da orada esit kalsin aslinda.. soylemlerinden boyle cikardim.
Çok iyi tespit , o bana yolladı ben de ona yollayayım derdinde ama işler öyle yürümüyor. Başından atmak istiyor oğlunu ama başaramıyor.

Oğluna değil annesine açık konuşun. Muhatabımız 5.5 yaşındaki çocuk değil sürekli size gönderen annesi

Allah'ım her yerde böyle komşular var resmen Şaka gibi sizin iyi niyetinizi öğrenmiş annesi belli ki kakalamaya çalışıyor size. Bizde de akrabalar böyle gerçi aynısını kuzenim yapardı çocuk aç değildi aç gözlüydü çünkü sütü açtırır yarım bırakır çikolatayı açar yarım bırakırdı sonra midesi haklı olarak bulanır afedersin kusardı sonra tekrar yemek için kutuda ki abur cuburları açardı bizimde öyle bir yerimiz vardı annesi bir kere bile dur yeter demezdi çünkü oda istiyordu bol bol yemesini kusuyor çocuğu ama umurumda değil aç gözlülük maalesef bunun adı. Ben zaten gelen misafir olsun akraba olsun ne aç bırakırım ne de çocuklarını öyle bırakırım ama çıkarcı aile gördüm mü sinir oluyorum. Oğlunuza uyarı yapın bence uzak durması için çünkü o davet edecek arada diğer çocukta gelmek istediğinde evde olmayacağız gideceğiz falan desin anca böyle böyle uzaklaşırsınız yoksa gitmez evinizden

Ya rahatsız olmakta haklısınız ama ben üzüldüm çocuğu terslemenize ya. 5 yaşında bebe daha. Annede maşallah pek bir ilgili olunca çocuk napsın? Evde ne terbiye alıyosa onu uyguluyo. Bence ne olursa olsun çocuk kalbi kırmayın. Daha sabi sübyan bunlar ya. Annesiyle kötü olmaktan çekinip çocuğu tersliyorsunuz. Ne kadar doğru bu? Terslemek yerine güzelce anlatsanız ya çocuğa. Ya da gidin rahatsızlığınızı annesinden çıkarın ya,5 yaşındaki çocuktan değil.

Rahatsız olmakta haklısınız ama sorununuzu çocuğun annesiyle çözmeyi deneyin. İçim ezildi ya çocuğu terslemenize. Benimde o yaşta evladım var sizinde varmış. Neler yapıyoruz psikolojisi iyi çocuklar yetişsin diye. Çocuğuma böyle soylenip tersleyenin alnını karislarim varya. He ben baştan kimsenin evine göndermem hiçbir şekilde asla böyle bir anne değilim. Gönderilmesi konusunda son derece haklısınız olmaması gerek ama sorununuzu bı mesajla annesiyle çözmeniz çok basit. Küçücük bir çocuk var karşınızda masum bir çocuk onun kalbini kırmayın ya. Yazık bide gülerek anlatmışsınız.

Küçükken iş sebebiyle annemle babam şehir merkezine gitmişlerdi biz okul sebebi ile ilçede babaannemle kalmıştık 2 ay. Babannem önümüze yaglı ekmek koyar geçerdi. Yemek saati yukarı amcamlara cıkardım 7 yaşındaydım. Bigün amcamın kızının (12 yaşında) her yemekte seni doyurmak zorundamıyız lafıyla bir daha gitmemiştim . Onlara cok kırılmış üzülmüştüm. Ama büyüdükce hep anneme kızar isyan ederim. Keşke 2 cocuklarını 2 ay ıcın baskalarının yanında bırakmasaydılar. Annem babam düşünememiş elalem mi düşünecek bizi o yaşta ? 22 yıl öncesine döndüm birden..

SiZde komsunuza bahar temizliği yapıcam diyerek bahane edin. Bi hafta on gün gönderme cocuklarla iş yapamıyorum diyin mesafe girer belki. Baktınz hala anlamıyorlar açıkca konuşursunuz..

Bizde yapıyor afedersiniz bir de batırıyor heryeri. Ben oğlumla oynamasını istemiyorum aslında yaşına göre farklı bir çocuk herşeyden haberi var. Yazın annesi sabahtan dişarı salar akşama kadar oynar çocuklarla üstü başı toz olur çocuğun. O yüzden de oğluma diyorum ama anlamiyor başka arkadaşım yok benim kiminle oynayayım diyor deyip kardeşine sarıyor bu sefer.
Çok iyi tespit , o bana yolladı ben de ona yollayayım derdinde ama işler öyle yürümüyor. Başından atmak istiyor oğlunu ama başaramıyor.
Niye oğlumu başımdan atayım aksine gözümün önünde dursun oynasın diyorum ama çocuk farklı bı evde oynamak istiyor ben hemen geleceklerini bildiğim için yollamiyorum bile ..
Bu çocukta böyle a sizde elma varmış diyor ısırıyor koyuyor a sizde sütte varmış diyor içeceksen koyayım diyorum az içiyor bırakıyor. Aç olduğu için değil gözü doymuyor evinde de herşeyleri var çünkü
Çocuğu terslemedim ya hadi git sen artık evine dedim ne var bunda bağırmadim vurmadim. Ben demesem gideceği yok. İsim var bugün kuzum diyorum yarım saat sonra bitti mi deyip geri geliyor.

Konu sahibinin de komşudan pek bir farkı yok gibi..
Pardon hangi yazimdan bunu anladınız acaba

Sizin için kötü bir anı olmuş maalesef. Ben karnını doyuruyorum oğlum anne kek yap bize diyor yapıyorum evde ne varsa ayırmadan ona da veriyorum meyvesinden abur cuburuna. Ama annesi akşama kadar çocuğum orada bu çocuk ne yer ne içer diye gelmiyor sormuyor bende kendimi sorguladım bu yüzden apartmanda karşılaşıyoruz bugün temizlik yapacağım çocukta okuldayken diyorum duyduğu halde oğlum okuldan gelince çocuğunu yolluyor ne yapayım ben simdi

E terslemişsiniz işte yazdığınız şeyler terslemek oluyor. Bunalmış olmanıza hak veriyorum ama çok küçük daha ya. Annesiyle konuşup halletmeniz lazım bu olayı.

Yazın annesi sabahtan dişarı salar akşama kadar oynar çocuklarla üstü başı toz olur çocuğun.
Ee ne var bunda. Bende küçükken öyleydim maşallah şu an bağışıklığım çok güçlü kolay kolay hasta olmam
Doğrusu çocukluğumu da evin içinde geçirmek istemezdim. Tabi ki arkadaşlarımla oynamak isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…