- 4 Ekim 2012
- 16.963
- 33.482
- 798
- Konu Sahibi kuyrukluyildiz
-
Ha küçükmüş kızmayın o zaman. Ya benim kızın arkadaşı aynı sizin oğlanla arkadaşı gibi huy olarakOğlum 6 yaşında o da 5.5 yaşı küçük ama benim oğlanı satar da gelir (bizim burada böyle söylenir) çok fırlama bir çocuk yani. Ah ah hayırlısıyla bir yaz gelse de bizlerde çıksak bahçeye
Valla var bole cocuklar birtane anneme gelmişti komşu çocuğu sucuklu yumurta istiyor sucuk yoktu ver parayı ben bakkaldan alırım diyorBazi aileler rahat oluyor.Cocuk evden gitsin de biraz kafami dinliyeyim tavri olabilir.
Onlara gore cok normal boyle seyler..Ama her gun olmaz,yok yani..
Ben soylerdim..Rahatsiz olurdum ayni sekilde..
Cocuk,"Teyze yarin su yemegi yapin" diyecek kivama gelmis :)
Hatta bir kac gune kadar ust komsunuz cocgunun sevdigi yemek listesini de paylasabilir sizinle :)
Tuvalete falan nasıl gidiyor bu çocuk 6-7 saat sizin evdeyken. Başkasının çocuğu ile bu kadar ilgilenmeniz doğru değil. Anladığım kadarıyla kendi çocuğunuzla oynuyor diye bir yandan tamamen kesmek istemiyorsunuz. Hata siz de rahatsız olduğunuzu ve onu evde istemediğimizi belli etmeniz ve ya açıkça uygun olmadığınızı söylemeniz gerekiyor. Siz böyle hep hayır diyemeyen aman kırılacak, aman karşıdaki beni sevmeyecek diye korkan insanlardan misiniz ? Ondan mı tavır koyamıyorsunuzAynen bende gidiyorum hele ilk zamanlar sabahtan öğlene kadar okulda beklerdim küçücük çocukla.. Ya çocuğa akşam.oldu git artık sen evine diyorum öylelikle gidiyor düşünün öğlen 1 de geliyor akşam 7-8 gibi gidiyor evine
Çok iyi tespit , o bana yolladı ben de ona yollayayım derdinde ama işler öyle yürümüyor. Başından atmak istiyor oğlunu ama başaramıyor.Gondermemeyi birakin, konu sahibi aksine kendisi gonderince hemen iniyorlarmis diye kiziyor . Konu sahibinin derdi biraz da cocuk gelmesin degil, benim cocugum da orada esit kalsin aslinda.. soylemlerinden boyle cikardim.
Oğluna değil annesine açık konuşun. Muhatabımız 5.5 yaşındaki çocuk değil sürekli size gönderen annesiBiraz huyu da kötü çocuğun 2 tane abisi var onlardan da küfür falan öğreniyor gelip bizde de söylüyor bu sefer çocuk çocuğun aynası gerçekten.
Neden acayip olsun ki evet anaokuluna o gidiyor ama onunla beraber bende gidiyorum aktivitelerine bizlerde katılıyoruz orta veya liseye gitse "biz" demezdim ama.. Onun haricinde ki önerilerinize teşekkür ederim..
İnanın oğlu geldiği Zaman diyorum ama çok geçmeden tekrar geliyor
Allah'ım her yerde böyle komşular var resmenŞimdi üst kat komşum var benim aramız iyidir birbirimize çaya kahveye gideriz ama araya pandemi girdi benim hamilelikti dogumdu derken gidip gelmeleri kestik ama çocuklar görüştü. Benim oğlum 6 yaşında onunki 5.5 biz bu sene anaokuluna başladık onunki evde. Biz 1 gibi eve geliyoruz 5 dakika sonra onun oğlan kapımızda bitiyor. (Haftanın 5 günü böyle eğer hafta sonu da evdeysek o zaman da geliyor.) Beraber öğle yemeğini yiyorlar dün tost yapmıştım kaşarlı ben ben bunu yemem salamlı olsun dedi salamlıyı da annen yapsın dedim. Diyorum hadi birazda sizde oynayın gidiyorlar 10 dakika sonra geri geliyorlar annesi mi yolluyor bizimkiler mi durmuyor bilmiyorum artık. İzinsiz buzdolabını açıyor aa sizde bunlar mı varmış deyip yiyor. Abur cubur dolabımız var orayı bile öğrenmiş oğluma diyor ki hadi şunlardan getir de yiyelim. Dün artık aşırı kızdım yukarı çıkmışlardı geldiler anne karnımız çok aç birşeyler yiyelim mi diye yukarıda yeseydiniz ya dedim annesi inin aşağıda yiyin demiş. Bende oğluna açsan hadi git evinde karnını doyur bir daha da gelme dedim. 1 saat sonra geri geldievine gidene kadar da heryeri talan ettiler. Kızlar istisnasız her gün böyle yoruluyorum artık arkalarını toplamaktan. Eşimde söyle annesine diyor söylememe gerek var mı kendisinin düşünmesi lazım çocuğunu hergun yollayan o ama söylemeden de anlamayacak belli ki şimdi ne demem lazım yardımcı olur musunuz kötü olmak da istemiyorum kadınla..
Bizde yapıyor afedersiniz bir de batırıyor heryeri. Ben oğlumla oynamasını istemiyorum aslında yaşına göre farklı bir çocuk herşeyden haberi var. Yazın annesi sabahtan dişarı salar akşama kadar oynar çocuklarla üstü başı toz olur çocuğun. O yüzden de oğluma diyorum ama anlamiyor başka arkadaşım yok benim kiminle oynayayım diyor deyip kardeşine sarıyor bu sefer.Tuvalete falan nasıl gidiyor bu çocuk 6-7 saat sizin evdeyken. Başkasının çocuğu ile bu kadar ilgilenmeniz doğru değil. Anladığım kadarıyla kendi çocuğunuzla oynuyor diye bir yandan tamamen kesmek istemiyorsunuz. Hata siz de rahatsız olduğunuzu ve onu evde istemediğimizi belli etmeniz ve ya açıkça uygun olmadığınızı söylemeniz gerekiyor. Siz böyle hep hayır diyemeyen aman kırılacak, aman karşıdaki beni sevmeyecek diye korkan insanlardan misiniz ? Ondan mı tavır koyamıyorsunuz
Niye oğlumu başımdan atayım aksine gözümün önünde dursun oynasın diyorum ama çocuk farklı bı evde oynamak istiyor ben hemen geleceklerini bildiğim için yollamiyorum bile ..Çok iyi tespit , o bana yolladı ben de ona yollayayım derdinde ama işler öyle yürümüyor. Başından atmak istiyor oğlunu ama başaramıyor.
Bu çocukta böyle a sizde elma varmış diyor ısırıyor koyuyor a sizde sütte varmış diyor içeceksen koyayım diyorum az içiyor bırakıyor. Aç olduğu için değil gözü doymuyor evinde de herşeyleri var çünküAllah'ım her yerde böyle komşular var resmenŞaka gibi sizin iyi niyetinizi öğrenmiş annesi belli ki kakalamaya çalışıyor size. Bizde de akrabalar böyle gerçi aynısını kuzenim yapardı çocuk aç değildi aç gözlüydü çünkü sütü açtırır yarım bırakır çikolatayı açar yarım bırakırdı sonra midesi haklı olarak bulanır afedersin kusardı sonra tekrar yemek için kutuda ki abur cuburları açardı bizimde öyle bir yerimiz vardı annesi bir kere bile dur yeter demezdi çünkü oda istiyordu bol bol yemesini kusuyor çocuğu ama umurumda değil aç gözlülük maalesef bunun adı. Ben zaten gelen misafir olsun akraba olsun ne aç bırakırım ne de çocuklarını öyle bırakırım ama çıkarcı aile gördüm mü sinir oluyorum. Oğlunuza uyarı yapın bence uzak durması için çünkü o davet edecek arada diğer çocukta gelmek istediğinde evde olmayacağız gideceğiz falan desin anca böyle böyle uzaklaşırsınız yoksa gitmez evinizden
Çocuğu terslemedim ya hadi git sen artık evine dedim ne var bunda bağırmadim vurmadim. Ben demesem gideceği yok. İsim var bugün kuzum diyorum yarım saat sonra bitti mi deyip geri geliyor.Ya rahatsız olmakta haklısınız ama ben üzüldüm çocuğu terslemenize ya. 5 yaşında bebe daha. Annede maşallah pek bir ilgili olunca çocuk napsın? Evde ne terbiye alıyosa onu uyguluyo. Bence ne olursa olsun çocuk kalbi kırmayın. Daha sabi sübyan bunlar ya. Annesiyle kötü olmaktan çekinip çocuğu tersliyorsunuz. Ne kadar doğru bu? Terslemek yerine güzelce anlatsanız ya çocuğa. Ya da gidin rahatsızlığınızı annesinden çıkarın ya,5 yaşındaki çocuktan değil.
Rahatsız olmakta haklısınız ama sorununuzu çocuğun annesiyle çözmeyi deneyin. İçim ezildi ya çocuğu terslemenize. Benimde o yaşta evladım var sizinde varmış. Neler yapıyoruz psikolojisi iyi çocuklar yetişsin diye. Çocuğuma böyle soylenip tersleyenin alnını karislarim varya. He ben baştan kimsenin evine göndermem hiçbir şekilde asla böyle bir anne değilim. Gönderilmesi konusunda son derece haklısınız olmaması gerek ama sorununuzu bı mesajla annesiyle çözmeniz çok basit. Küçücük bir çocuk var karşınızda masum bir çocuk onun kalbini kırmayın ya. Yazık bide gülerek anlatmışsınız.
Pardon hangi yazimdan bunu anladınız acabaKonu sahibinin de komşudan pek bir farkı yok gibi..
Sizin için kötü bir anı olmuş maalesef. Ben karnını doyuruyorum oğlum anne kek yap bize diyor yapıyorum evde ne varsa ayırmadan ona da veriyorum meyvesinden abur cuburuna. Ama annesi akşama kadar çocuğum orada bu çocuk ne yer ne içer diye gelmiyor sormuyor bende kendimi sorguladım bu yüzden apartmanda karşılaşıyoruz bugün temizlik yapacağım çocukta okuldayken diyorum duyduğu halde oğlum okuldan gelince çocuğunu yolluyor ne yapayım ben simdiKüçükken iş sebebiyle annemle babam şehir merkezine gitmişlerdi biz okul sebebi ile ilçede babaannemle kalmıştık 2 ay. Babannem önümüze yaglı ekmek koyar geçerdi. Yemek saati yukarı amcamlara cıkardım 7 yaşındaydım. Bigün amcamın kızının (12 yaşında) her yemekte seni doyurmak zorundamıyız lafıyla bir daha gitmemiştim . Onlara cok kırılmış üzülmüştüm. Ama büyüdükce hep anneme kızar isyan ederim. Keşke 2 cocuklarını 2 ay ıcın baskalarının yanında bırakmasaydılar. Annem babam düşünememiş elalem mi düşünecek bizi o yaşta ? 22 yıl öncesine döndüm birden..
SiZde komsunuza bahar temizliği yapıcam diyerek bahane edin. Bi hafta on gün gönderme cocuklarla iş yapamıyorum diyin mesafe girer belki. Baktınz hala anlamıyorlar açıkca konuşursunuz..
E terslemişsiniz işte yazdığınız şeyler terslemek oluyor. Bunalmış olmanıza hak veriyorum ama çok küçük daha ya. Annesiyle konuşup halletmeniz lazım bu olayı.Bizde yapıyor afedersiniz bir de batırıyor heryeri. Ben oğlumla oynamasını istemiyorum aslında yaşına göre farklı bir çocuk herşeyden haberi var. Yazın annesi sabahtan dişarı salar akşama kadar oynar çocuklarla üstü başı toz olur çocuğun. O yüzden de oğluma diyorum ama anlamiyor başka arkadaşım yok benim kiminle oynayayım diyor deyip kardeşine sarıyor bu sefer.
Niye oğlumu başımdan atayım aksine gözümün önünde dursun oynasın diyorum ama çocuk farklı bı evde oynamak istiyor ben hemen geleceklerini bildiğim için yollamiyorum bile ..
Bu çocukta böyle a sizde elma varmış diyor ısırıyor koyuyor a sizde sütte varmış diyor içeceksen koyayım diyorum az içiyor bırakıyor. Aç olduğu için değil gözü doymuyor evinde de herşeyleri var çünkü
Çocuğu terslemedim ya hadi git sen artık evine dedim ne var bunda bağırmadim vurmadim. Ben demesem gideceği yok. İsim var bugün kuzum diyorum yarım saat sonra bitti mi deyip geri geliyor.
Pardon hangi yazimdan bunu anladınız acaba
Ee ne var bunda. Bende küçükken öyleydim maşallah şu an bağışıklığım çok güçlü kolay kolay hasta olmamYazın annesi sabahtan dişarı salar akşama kadar oynar çocuklarla üstü başı toz olur çocuğun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?