- 3 Mayıs 2011
- 13.821
- 49.076
- 798
- Konu Sahibi kuyrukluyildiz
-
Ya senin dünyanın en iyisi mükemmel harika ponçik(!) annen öğretmiş demek kiHak etmekle ilgisi yok temel bir görgü kuralı onu da çocukken öğreniyoruz gerçiSize cevaplarım artık hıhı aynen okey hıhı minvalinde olacak artık o şekilde iletişim kurulabiliyor belli ki
Öğretmiş belli ki. Hıhı aynen hıhı köeh möh şupadak pıt pıtYa senin dünyanın en iyisi mükemmel harika ponçik(!) annen öğretmiş demek ki
Şanslı çocuk seni..
Hıhı
Aynen
Okey
Basit iletişim kuruyorum. Anca anlarsın diye. İletişim şeklim senle alakalı yani. :)
Çat çut şipolop. Annene selamÖğretmiş belli ki. Hıhı aynen hıhı köeh möh şupadak pıt pıt
Kızlar anneme laf mı ediyo buÇat çut şipolop. Annene selam
Çat çut şipolop. Annene selam
Allahını seven üstüne ilgi atsın şunun. Şaşırdı normal bir konuda nasıl polemim çıkarsam diye. Tek benim ilgm yetmiyorKızlar anneme laf mı ediyo buAY MAĞDURUM YARDIM DOSTLAR
Başka üyeye de yazdım. Benim için değil ama 7 yaşındaki bir çoxuk için bence dram. Belki mesleki deformasyon. Kimisi koca adam olmuş der. Ben çocuklara kıyamıyorum. Ve evet tekrar ediyorum. Hava soğuk, annem babM evde yok, mantı çekti canım. Olan olay bu. Buna başka ne yazabilirim? Sizi tenzih ediyorum ama diğer üyenin gönlü olsun diye çikolatadan şatoma gidip oturdum mu diyeyim? Olan olay bu. Anneme kadar dil uzatırsa karşılığını alır. Bir de aklınca beni alıntılamadan kaçak dövüşüyor, başka üyeleri alıntılayarak dalga geçmeyr çalışıyor. Kurt uluyormuş bilmem me..Ya görgü olarak görmüyorum ben bu olayı. bi konuda da ben osuruklu oldum, annem pis kadın oldu. görgüsüz oldu, bana aile terbiyesi verememiş oldu. ki annem temizlik hastası olduğu için ben bağırsak hastası oldum. anama laf edenlerin anasını da ben de o konuda çok merak etmiştim ahahahahah.
olay sadece sizin durumu fazla dramatize etmenizdi bana kalırsa. sofra kurulduğu halde bir tabak mantı vermemek o teyzenin ayıbı.
ama soru sahibinin oalyında doğrudan bir suistimal var. çocuk da arsız. yani sürekli olan bir durum var ortada. çocuk da yeri gelince uyarılmalı. zaten muhatap doğrudan çocuğun annesi ondan bir durum yok.
Annemden ilgi göremedim evet, hepimizin hayatı bir değil bu kadar acımasız olmayınAllahını seven üstüne ilgi atsın şunun. Şaşırdı normal bir konuda nasıl polemim çıkarsam diye. Tek benim ilgm yetmiyor
Neyse hadi affettim cici kız.Annemden ilgi göremedim evet, hepimizin hayatı bir değil bu kadar acımasız olmayın
Helal etmiyom hakkımı ama bir ömür bir tarafım eksik kalacak ve üzgün olcam her başıma gelen kötü olayda bunu hatırlicam kalp kırmak kolayNeyse hadi affettim cici kız.
Napalım çekeriz cezamızı öbür taraftaHelal etmiyom hakkımı ama bir ömür bir tarafım eksik kalacak ve üzgün olcam her başıma gelen kötü olayda bunu hatırlicam kalp kırmak kolay
Çocuk kaç yaşında? 7-8 yaşında çocuk kişiliğine aklına bağlı olarak bilerek yapma çağına gelmiş demektir. Ben yazın bu şekilde davranan komşu çocuğuna evimiZde oynama yasağı koydum. Oynayacaksanız bahçede oynayın eve gelmek yok dedim. Aynı şeyleri yaşıyordum ve artık bıkmıştım. Hayır dediğim şeyleri yapıyordu mesela umursamadan… Kızmayın etmeyin duygusallığına gerek yok. Evde hiç hayır duymayan bazıları ömrüm böyle geçecek falan sanıyor büyüdükçe. 7-8 yaş okul çocuğu zaten evde agucuk gugucuk dönemi sona ermiş oluyorSanırım çocuk annesine birşey demiyor. Yoksa müsait değilim ödev yapıyoruz dediğim halde her yarım saatte bir gelip bitti mi ödevleri demezdi.
Yani benim çocuğum gitse gelse gitse gelse ben anlarım bir daha da yollamam.
Ben çocuğu da kızarak söylemedim evet sinirlendim ama annesine çocuğa sadece hadi sen evine git artık dedim. Ben söylemesem de gideceği yok çünkü akşam 7 oluyor 8 oluyor yok.
Biz çocukken misafirliğe gideceğimiz vakit annem evde bizi doyurur öyle giderdik orada çok yerseniz ayıp olur diye. Tabi ki şimdi öyle olsun demiyorum o zamanın kültürü öyleydi. Aynen annesiyle konuşmak şart
Ben kadınla muhattap olmazdım şahsen geldiğinde uygun değiliz diye almayın çocuğu içeri sizinkini de yollamayın oldu bitti.Çok ta can sıkacak çözümlenemeyecek bir sorun değil bence.Şimdi üst kat komşum var benim aramız iyidir birbirimize çaya kahveye gideriz ama araya pandemi girdi benim hamilelikti dogumdu derken gidip gelmeleri kestik ama çocuklar görüştü. Benim oğlum 6 yaşında onunki 5.5 biz bu sene anaokuluna başladık onunki evde. Biz 1 gibi eve geliyoruz 5 dakika sonra onun oğlan kapımızda bitiyor. (Haftanın 5 günü böyle eğer hafta sonu da evdeysek o zaman da geliyor.) Beraber öğle yemeğini yiyorlar dün tost yapmıştım kaşarlı ben ben bunu yemem salamlı olsun dedi salamlıyı da annen yapsın dedim. Diyorum hadi birazda sizde oynayın gidiyorlar 10 dakika sonra geri geliyorlar annesi mi yolluyor bizimkiler mi durmuyor bilmiyorum artık. İzinsiz buzdolabını açıyor aa sizde bunlar mı varmış deyip yiyor. Abur cubur dolabımız var orayı bile öğrenmiş oğluma diyor ki hadi şunlardan getir de yiyelim. Dün artık aşırı kızdım yukarı çıkmışlardı geldiler anne karnımız çok aç birşeyler yiyelim mi diye yukarıda yeseydiniz ya dedim annesi inin aşağıda yiyin demiş. Bende oğluna açsan hadi git evinde karnını doyur bir daha da gelme dedim. 1 saat sonra geri geldievine gidene kadar da heryeri talan ettiler. Kızlar istisnasız her gün böyle yoruluyorum artık arkalarını toplamaktan. Eşimde söyle annesine diyor söylememe gerek var mı kendisinin düşünmesi lazım çocuğunu hergun yollayan o ama söylemeden de anlamayacak belli ki şimdi ne demem lazım yardımcı olur musunuz kötü olmak da istemiyorum kadınla..
Bu tipler anlayışlı olsa bunu yapmaz komple keseceksin. Arayıp direkt bunu sürekli yapiyosun ama ben müsait değilim diyeceksin bitecekŞimdi üst kat komşum var benim aramız iyidir birbirimize çaya kahveye gideriz ama araya pandemi girdi benim hamilelikti dogumdu derken gidip gelmeleri kestik ama çocuklar görüştü. Benim oğlum 6 yaşında onunki 5.5 biz bu sene anaokuluna başladık onunki evde. Biz 1 gibi eve geliyoruz 5 dakika sonra onun oğlan kapımızda bitiyor. (Haftanın 5 günü böyle eğer hafta sonu da evdeysek o zaman da geliyor.) Beraber öğle yemeğini yiyorlar dün tost yapmıştım kaşarlı ben ben bunu yemem salamlı olsun dedi salamlıyı da annen yapsın dedim. Diyorum hadi birazda sizde oynayın gidiyorlar 10 dakika sonra geri geliyorlar annesi mi yolluyor bizimkiler mi durmuyor bilmiyorum artık. İzinsiz buzdolabını açıyor aa sizde bunlar mı varmış deyip yiyor. Abur cubur dolabımız var orayı bile öğrenmiş oğluma diyor ki hadi şunlardan getir de yiyelim. Dün artık aşırı kızdım yukarı çıkmışlardı geldiler anne karnımız çok aç birşeyler yiyelim mi diye yukarıda yeseydiniz ya dedim annesi inin aşağıda yiyin demiş. Bende oğluna açsan hadi git evinde karnını doyur bir daha da gelme dedim. 1 saat sonra geri geldievine gidene kadar da heryeri talan ettiler. Kızlar istisnasız her gün böyle yoruluyorum artık arkalarını toplamaktan. Eşimde söyle annesine diyor söylememe gerek var mı kendisinin düşünmesi lazım çocuğunu hergun yollayan o ama söylemeden de anlamayacak belli ki şimdi ne demem lazım yardımcı olur musunuz kötü olmak da istemiyorum kadınla..
Tamam bıraktıkAy bırakın insanlar istediğini desin ayol...
Ben de çocuk gelişimi dersinde çocuğa aşkım annem demeyin diyordum
Beneğim olduktan sonra aşkım diye duvarlara bağırasım, annem diye kendimi odadan odaya atasım geliyor
Öğrencilerim duysa taşlar beni
Kendi söküğümi dikemedim
İçimde volkan olup taşıyor bu annemmmmler
1 2 aya kendimi dizginlemem lazım
Benim babam değil kocam olduğu için babamız demeyi düşünemedim deseydiniz siz deLütfen öyle demeyin sevgiliKudrAlobar ! Daha iki gün evvel yeni tanıştığım bir kadınla sohbet esnasında, eşimden " babası" diye söz ettiğim için , "Eşinizden ayrısınız galiba? " sorusunu işittim. Durumu sorguladığımda "babamız" denediğim için öyle düşündüğünü söyledi.
Çat çut şipolop. Annene selam
Yaşlarınız kaç çocuğum? Birer lolipop alayım didişmeyi bırakın.Kızlar anneme laf mı ediyo buAY MAĞDURUM YARDIM DOSTLAR
Oğlum 6 yaşında o da 5.5 yaşı küçük ama benim oğlanı satar da gelir (bizim burada böyle söylenirÇocuk kaç yaşında? 7-8 yaşında çocuk kişiliğine aklına bağlı olarak bilerek yapma çağına gelmiş demektir. Ben yazın bu şekilde davranan komşu çocuğuna evimiZde oynama yasağı koydum. Oynayacaksanız bahçede oynayın eve gelmek yok dedim. Aynı şeyleri yaşıyordum ve artık bıkmıştım. Hayır dediğim şeyleri yapıyordu mesela umursamadan… Kızmayın etmeyin duygusallığına gerek yok. Evde hiç hayır duymayan bazıları ömrüm böyle geçecek falan sanıyor büyüdükçe. 7-8 yaş okul çocuğu zaten evde agucuk gugucuk dönemi sona ermiş oluyor
Olayda kesinlikle haklısınız. Kim olsa rahatsız olur. Ama çocuğa davranış tarzınız rahatsız edici. Çocuğa bu şekilde davranmaya çekinmiyorsanız annesine de söylemeye çekinmemelisiniz. Bu sizin çocukla çözebileceğiniz bir problem değil ki. Çocukla çözmenin tek yolu çocuğun rencide olması ve bir daha gelmek istememesi çocuğun o şekilde hissetmesini isteyeceğiniz de düşünmüyorum. Annesiyle konuşun. Benim evim bu aralar çok müsait değil bir süre sizin evde oynasınlar de. Eğer ondan da anlamazsa açık açık konuş. Ama tavrını davranışlarını annesine göster çocuğa değil. ( bahsettiğim kısımları alıntıda koyu renkle işaretledim.)Şimdi üst kat komşum var benim aramız iyidir birbirimize çaya kahveye gideriz ama araya pandemi girdi benim hamilelikti dogumdu derken gidip gelmeleri kestik ama çocuklar görüştü. Benim oğlum 6 yaşında onunki 5.5 biz bu sene anaokuluna başladık onunki evde. Biz 1 gibi eve geliyoruz 5 dakika sonra onun oğlan kapımızda bitiyor. (Haftanın 5 günü böyle eğer hafta sonu da evdeysek o zaman da geliyor.) Beraber öğle yemeğini yiyorlar dün tost yapmıştım kaşarlı ben ben bunu yemem salamlı olsun dedi salamlıyı da annen yapsın dedim. Diyorum hadi birazda sizde oynayın gidiyorlar 10 dakika sonra geri geliyorlar annesi mi yolluyor bizimkiler mi durmuyor bilmiyorum artık. İzinsiz buzdolabını açıyor aa sizde bunlar mı varmış deyip yiyor. Abur cubur dolabımız var orayı bile öğrenmiş oğluma diyor ki hadi şunlardan getir de yiyelim. Dün artık aşırı kızdım yukarı çıkmışlardı geldiler anne karnımız çok aç birşeyler yiyelim mi diye yukarıda yeseydiniz ya dedim annesi inin aşağıda yiyin demiş. Bende oğluna açsan hadi git evinde karnını doyur bir daha da gelme dedim. 1 saat sonra geri geldievine gidene kadar da heryeri talan ettiler. Kızlar istisnasız her gün böyle yoruluyorum artık arkalarını toplamaktan. Eşimde söyle annesine diyor söylememe gerek var mı kendisinin düşünmesi lazım çocuğunu hergun yollayan o ama söylemeden de anlamayacak belli ki şimdi ne demem lazım yardımcı olur musunuz kötü olmak da istemiyorum kadınla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?