Komşu Çocuğu

Hak etmekle ilgisi yok temel bir görgü kuralı onu da çocukken öğreniyoruz gerçi Size cevaplarım artık hıhı aynen okey hıhı minvalinde olacak artık o şekilde iletişim kurulabiliyor belli ki
Ya senin dünyanın en iyisi mükemmel harika ponçik(!) annen öğretmiş demek ki
Şanslı çocuk seni..
Hıhı
Aynen
Okey
Basit iletişim kuruyorum. Anca anlarsın diye. İletişim şeklim senle alakalı yani. :)

Ya görgü olarak görmüyorum ben bu olayı. bi konuda da ben osuruklu oldum, annem pis kadın oldu. görgüsüz oldu, bana aile terbiyesi verememiş oldu. ki annem temizlik hastası olduğu için ben bağırsak hastası oldum. anama laf edenlerin anasını da ben de o konuda çok merak etmiştim ahahahahah.

olay sadece sizin durumu fazla dramatize etmenizdi bana kalırsa. sofra kurulduğu halde bir tabak mantı vermemek o teyzenin ayıbı.

ama soru sahibinin olayında doğrudan bir suistimal var. çocuk da arsız. yani sürekli olan bir durum var ortada. çocuk da yeri gelince uyarılmalı. zaten muhatap doğrudan çocuğun annesi o konuda bir sıkıntı yok.
Çat çut şipolop. Annene selam

Başka üyeye de yazdım. Benim için değil ama 7 yaşındaki bir çoxuk için bence dram. Belki mesleki deformasyon. Kimisi koca adam olmuş der. Ben çocuklara kıyamıyorum. Ve evet tekrar ediyorum. Hava soğuk, annem babM evde yok, mantı çekti canım. Olan olay bu. Buna başka ne yazabilirim? Sizi tenzih ediyorum ama diğer üyenin gönlü olsun diye çikolatadan şatoma gidip oturdum mu diyeyim? Olan olay bu. Anneme kadar dil uzatırsa karşılığını alır. Bir de aklınca beni alıntılamadan kaçak dövüşüyor, başka üyeleri alıntılayarak dalga geçmeyr çalışıyor. Kurt uluyormuş bilmem me..

Bir de herkesin hassas noktası farklı. Bana pis desin, abartılı desin, başka bişi desin sorun yok. Annem demek ki hassas noktam.

Çocuk kaç yaşında? 7-8 yaşında çocuk kişiliğine aklına bağlı olarak bilerek yapma çağına gelmiş demektir. Ben yazın bu şekilde davranan komşu çocuğuna evimiZde oynama yasağı koydum. Oynayacaksanız bahçede oynayın eve gelmek yok dedim. Aynı şeyleri yaşıyordum ve artık bıkmıştım. Hayır dediğim şeyleri yapıyordu mesela umursamadan… Kızmayın etmeyin duygusallığına gerek yok. Evde hiç hayır duymayan bazıları ömrüm böyle geçecek falan sanıyor büyüdükçe. 7-8 yaş okul çocuğu zaten evde agucuk gugucuk dönemi sona ermiş oluyor

Son düzenleme:
Ben kadınla muhattap olmazdım şahsen geldiğinde uygun değiliz diye almayın çocuğu içeri sizinkini de yollamayın oldu bitti.Çok ta can sıkacak çözümlenemeyecek bir sorun değil bence.

Bu tipler anlayışlı olsa bunu yapmaz komple keseceksin. Arayıp direkt bunu sürekli yapiyosun ama ben müsait değilim diyeceksin bitecek

Tamam bıraktık

Benim babam değil kocam olduğu için babamız demeyi düşünemedim deseydiniz siz de

Oğlum 6 yaşında o da 5.5 yaşı küçük ama benim oğlanı satar da gelir (bizim burada böyle söylenir ) çok fırlama bir çocuk yani. Ah ah hayırlısıyla bir yaz gelse de bizlerde çıksak bahçeye

Olayda kesinlikle haklısınız. Kim olsa rahatsız olur. Ama çocuğa davranış tarzınız rahatsız edici. Çocuğa bu şekilde davranmaya çekinmiyorsanız annesine de söylemeye çekinmemelisiniz. Bu sizin çocukla çözebileceğiniz bir problem değil ki. Çocukla çözmenin tek yolu çocuğun rencide olması ve bir daha gelmek istememesi çocuğun o şekilde hissetmesini isteyeceğiniz de düşünmüyorum. Annesiyle konuşun. Benim evim bu aralar çok müsait değil bir süre sizin evde oynasınlar de. Eğer ondan da anlamazsa açık açık konuş. Ama tavrını davranışlarını annesine göster çocuğa değil. ( bahsettiğim kısımları alıntıda koyu renkle işaretledim.)

Bana çözüm basit gözüktü. Size gelince beraber yukarıya çıkın o hafta uygun olamayacağınızı temizlik olacağını, bebeğinizin huzursuzlandigini, çocuğun ödevi olduğunu vs vs söyleyin. Birkac kere tekrarlayinca anlaşılır. Muhatabımız anne yalniz cocuk değil. Cocuk anlamiyor olabilir tabii ki normal yani. Anne babasının aynası bir yaşta kendi akil edemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…