Komşu çocuğu..

Ya ama mesele çocuğun yediği iki lokma değil ki kuru ekmek bile yiyormuş tamam hamilelik zor geçebilir ama çocuğunun karnını doyurmak için çözüm bulmak zorundalar karı koca . Yazık yani belki konusunca aklı başına gelir gerçi sorumsuz biriyse hep sorumsuz olur ama 😔
Ben kuru ekmek yorumunu sonradan gördüm. Benim kızımda birine gidince sizde ne var der . Utanirim artık çok sık yapar. Öyle sandım bunu da . Ama çocuk gerçekten açmış demek. Kesinlikle konuşmalı. Çocuk onların çözüm onlarda olmalı

Siz yediriyosunuz diye yedirmiyor olabilir çocuğu. Nasılsa hazır yediren var. Şakayla karışık “senin çocuk da ne zaman bize gelse aç” diyebilirsiniz.

Burda sizin gibi bir üye vardı. Komşusu çocuğunu sürekli yemek yemeğe onlara gönderiyordu. Artık alışkanlık haline getirmişlerdi. Kadın alışveriş yaparken onun çocuğunu da düşünmek zorunda kalıyordu. Sizinkiler de alışkanlık haline getirmeden bence konuşun
Füze atsın

Slm kızlar…komşu ile aynı yaşta çocuklarımız var o yüzden sık sık gider gelirler çocuklar,bizde arada çay kahve içeriz çok sık olmamakla birlikte,kaç gündür izinliyim evdeyim çocuk ne zaman bize gelse aç olduğunu söyleyip yemek istiyor,ve abartısız kapı eşiğinden geçer geçmez bugün de aynısı oldu 1 saat önce geldi ve eşikten geçer geçmez ben açım dedi,annesinin evde olup olmadığını sordum evde uyuyor dedi bu saat olmuş çocuk kahvaltının üzerineymiş(sordum çocuk söyledi)yemek bıraktım yediler ama çocuğa üzülmeye başladım ne yapayım annesi ile konuşayım mı?yanlış anlar mı?Annesi hamile bu arada..
Bence iyilik yapmaktan bu kadar rahatsız olmayın
Üstelik hamile bir kadın
Minicik bir çocuk karşınızdaki

Başınızın gozunuzun sadakasi olsun, amin♥️

Ben kuru ekmek yorumunu sonradan gördüm. Benim kızımda birine gidince sizde ne var der . Utanirim artık çok sık yapar. Öyle sandım bunu da . Ama çocuk gerçekten açmış demek. Kesinlikle konuşmalı. Çocuk onların çözüm onlarda olmalı
çocuklara başka yerde yedikleri nedense hep güzel gelir zaten konu sahibi de bence aradaki farkı anliyordur. Kahvaltı yaptıktan sonra birşey hazırlamamiş yani bilmiyorum ben kiziyorum böyle durumlarda ya hadi kendi gücün yok madem öyle çocuğun yanında olması için birini çağır yazık günah

Benim en büyük kız evde yerdi,komşuya giderdik kahveye felan ordada yerdi ustelikde annem hic böyle güzel yemekler yapmıyor derdi😫😫😆😆Komşu titiz ve özenli davrandığımı bilmese belkide inanirdi.ama gülerdik birlikte.bazi çocuklarin komşuda yemek hoşuna gidiyor.bu illa ac oldukları ve annelerinin ilgisiz ac sefil bıraktığı anlamına gelmez.
İşte çocuk akıllı bi çocuk sadece kahvaltı yaptığını söylemesi ile üzüldüm ve konu açtım o üzüntü ile evde de yediğini söyleseydi problem yoktu,bi de kendi evinden bizim eve o bi adımı attığı gibi açım dedi tamam hazırlayayım dedim sonra konuşturmaya çalıştım bugün ne yediğini falan sordum yalnızca kahvaltı yaptığını söyledi

Annesine hamileliğin nasıl gittiğini falan sorun, halsiz mi, bulantısı mı var, tansiyonu mu düşük sürekli yatıyor mu, yemek hazırlamakta zorlanıyor musun falan diye ağzını yoklayın.
Öte yandan hadsiz terbiyesiz değillerse, çocuğun üstü başı iyi ise ne bileyim belki de sadece çocukluktan yapıyorsa sizin de hamile bir kadına yaptığınız iyilik olarak hayrınız olsun, sadakanız olsun.
Ama kadının bu saate kadar yemek hazırlamaması/hazırlayamaması bir sorun.
Ve komşu olarak bilseniz iyi olur 🤗

Slm kızlar…komşu ile aynı yaşta çocuklarımız var o yüzden sık sık gider gelirler çocuklar,bizde arada çay kahve içeriz çok sık olmamakla birlikte,kaç gündür izinliyim evdeyim çocuk ne zaman bize gelse aç olduğunu söyleyip yemek istiyor,ve abartısız kapı eşiğinden geçer geçmez bugün de aynısı oldu 1 saat önce geldi ve eşikten geçer geçmez ben açım dedi,annesinin evde olup olmadığını sordum evde uyuyor dedi bu saat olmuş çocuk kahvaltının üzerineymiş(sordum çocuk söyledi)yemek bıraktım yediler ama çocuğa üzülmeye başladım ne yapayım annesi ile konuşayım mı?yanlış anlar mı?Annesi hamile bu arada..
Annesi hamileyse zor bir dönemden geçiyorsa yılmış hemen çocuğu size yolluyor olabilir çünkü üst komşuda bana öyle yaptı 3 çocuk var biri bebek gelsin oynasın ortanca dedim kaptığı gibi gelmiş çocuk girer girmez mama dedi baya acıkmış yavrucak anlayış gösterdim artık ama süreklilik arz etseydi sanırım mesafe koyabrdim

Bence iyilik yapmaktan bu kadar rahatsız olmayın
Üstelik hamile bir kadın
Minicik bir çocuk karşınızdaki

Başınızın gozunuzun sadakasi olsun, amin♥️
Hanımefendi mesele iyilik yapmak değil,dediğim gibi fazladan tabak koymam değil çocuk açsa o evde öğlen 12 de falan çağırayım hani 17:00 ye kadar aç durmasın sadece kahvaltı ile durmasın,duyar kasacam diye ne dediğinizi şaşırmışsınız önce bi denileni anlayın sonra duyar kaşarsınız,benim be iyilikler yaptığımı nereden biliyorsunuz da rahatsız olduğum kanısına vardınız..pes

Annesini uygun bir dille durumdan haberdar edin lütfen. Belki çocuğun bilmediğiniz bir alerjisi vardır, belirli bir beslenme düzeni vardır.
Bu çok doğru. Burdan yürüyebilirsiniz Fonet.
Çocuğa fıstık ezmesi teklif etmişsiniz mesela. Fıstık alerjendir.
Annesine söyleyin bugün şunu bunu yedi ama alerjisi vs olmasın diye, belki ordan da birşeyler öğrenirsiniz o da anlar.

Annesine hamileliğin nasıl gittiğini falan sorun, halsiz mi, bulantısı mı var, tansiyonu mu düşük sürekli yatıyor mu, yemek hazırlamakta zorlanıyor musun falan diye ağzını yoklayın.
Öte yandan hadsiz terbiyesiz değillerse, çocuğun üstü başı iyi ise ne bileyim belki de sadece çocukluktan yapıyorsa sizin de hamile bir kadına yaptığınız iyilik olarak hayrınız olsun, sadakanız olsun.
Ama kadının bu saate kadar yemek hazırlamaması/hazırlayamaması bir sorun.
Ve komşu olarak bilseniz iyi olur 🤗
Kocası da evde şu an çalışmıyor yani kocası bi şeyler hazırlayabilir

Kocası da evde şu an çalışmıyor yani kocası bi şeyler hazırlayabilir
Aa olmadı şimdi.
Hadi kadın hamilelik sıkıntısında dedik ama kocası evdeyse durum değişir.
Ama yine de bilemeyiz ne oluyor evde. Belki de çocuk uyduruyor.
Kaç yaşında çocuk belki uyudu öğlen, uyandı size geldi, evde aç değilim dedi vs vs çok şey olabilir.
Ama nazik bir dille siz sorun evdeki yemek durumunu, alerjiden girin, hamilelik sıkıntısından çıkın öğrenirsiniz.

Back
X