- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
Öyle diyorum zaten ve kuralların dışına çıkmıyoruz. Ama bu kızımın ısrarla istemesini engellemiyorAşağıda filmdelisi arkadaşıma benim uyguladığımıi yöntemleri yazdım. Sizin için de geçerli. Çocuğunuz muhtemelen yumuşak karnınızı bulmuş, bu pazarlık yöntemi ile ikna olduğunuzu keşfetmiş ve bunu kullanıyor. Sandığınızdan daha akıllılar emin olun.
Gayet net şekilde "evet onların kurallaı bu şekilde. Ancak bizim kurallarımız farklı ve biz bunları uyguluyoruz" deyin. Asla geri adım atmayın.
Muhtemelen son aşamada "sen kötü bir annesin seni sevmiyorum onların annesi iyi" bile diyecektir. Hatta biraz büyükse "keşke onların çocuğu olsaydım" bile der :) bizler anneyiz yahu. El kadar bebelerin duygusal saldırıları ile doğruyu uygulamaktan vazgeçecek değiliz. Benimki bir ay boyunca seni sevmiyorum babamı seviyorum dedi. Tam bir ay. Çünkü bunu ilk dediğinde çok üzülmüş ve bana göre daha kuralsız olan babasına itip geri çekilmiştim. İstediğini elde etti. Sonra silkindim dedim ne oluyor ben seni doğurdum la :) her seni sevmiyorum dediğinde "ben seni çok seviyorum ama" diyerek kural ne ise uyguladım. Eşime de sakın benim koyduğum kuralı çiğnemesine müsaade etme diye uyardım. Çok duygusala bağlıyorsan çık dışarı hava al dedim.
Ne oldu? Artık bu kozu kullanmıyor. Çünkü ise yaramayacağını biliyor.
Aynen,benim bir yakınım var. Karı koca çok sakin tabiatlı insanlar ama çocuk yok her şeye ama her şeye ağlar bağırır,tepinir. Psikiatri,psikolog her yete götürdüler çaresi yok. Burada diyorlar ya,ilgisini başka yere cekerim diye,asla başka yöne ceviremiyorsun. Dr böyle durumda ses çıkarmayın,görmezden gelin demiş.Bisiklet vb her şeyde haklısınız, buna diyecek lafım yok.
Asla asla kabul edilemez şeyler.
Ama inanın laftan anlamayan, inatlaşan, öfke nöbetleri geçiren ve saçma sapan sağa sola saldıran çocuklar var ve aileleri saldım çayıra değil benim tepkim bu.
Her çocuğu akıllı uslu olana yılın annesi, her yaramaz olan da ilgisiz etiketini yapıştırmayın, dediğim bu sadece.
Tam tersi durumlar tecbüreyle sabittir.
Çok zor cocuk sahibi olmak ya,Aynen,benim bir yakınım var. Karı koca çok sakin tabiatlı insanlar ama çocuk yok her şeye ama her şeye ağlar bağırır,tepinir. Psikiatri,psikolog her yete götürdüler çaresi yok. Burada diyorlar ya,ilgisini başka yere cekerim diye,asla başka yöne ceviremiyorsun. Dr böyle durumda ses çıkarmayın,görmezden gelin demiş.
Cocugu boyle olan varsa da imkanlari dogrultusunda mustakil bir evde otursun. Cunku herkes her zaman tolere etmez . Bir olur , iki olur en fazla bes olur. Surekli her dakika boyle gurultulu bir komsuyu kim ister ?Aynen,benim bir yakınım var. Karı koca çok sakin tabiatlı insanlar ama çocuk yok her şeye ama her şeye ağlar bağırır,tepinir. Psikiatri,psikolog her yete götürdüler çaresi yok. Burada diyorlar ya,ilgisini başka yere cekerim diye,asla başka yöne ceviremiyorsun. Dr böyle durumda ses çıkarmayın,görmezden gelin demiş.
Öyle diyorum zaten ve kuralların dışına çıkmıyoruz. Ama bu kızımın ısrarla istemesini engellemiyor
Dediğim gibi mevzu nasıl söz dinletilir dinletilmez değil sadece muhatabın çocuk olduğunu görmek.
Karşılıklı anlayış lazım. Anneler babalar çocuklarına sahip çıkacak olabilecek şeyleri de etraftakiler tolere edecek. Insanlık budur, komşuluk budur, abes bir şey de söylemedim. " çocuktur" dedim sadece.
" aa geç kalmışsın hemen polis jandarma, zabıta ne varsa şikayetçi ol" demedigim için konu buralara geldi.
Allah a şükür komşu yönünden çok şanslılar. 22 katlı bir binada oturuyorlar ama daha kapısına 1 kişi gelmedi. Senelerdir aynı yerde oturuyorlar. Birbirlerini iyi tanırlar.Cocugu boyle olan varsa da imkanlari dogrultusunda mustakil bir evde otursun. Cunku herkes her zaman tolere etmez . Bir olur , iki olur en fazla bes olur. Surekli her dakika boyle gurultulu bir komsuyu kim ister ?
Alt kattaki, ust kattaki ve yan dairelerdeki insanlari da dusunmek gerekiyor.
6 yaşında çocuğu polise şikâyet ederseniz polis sizi ciddiye almaz, dava açarsanız hakim sizi ciddiye almaz
Çözümün bu olduğunu sanmıyorum.
Hem deBen aradaki mevzuları bilmiyorum okumadım tüm yorumları :) olay mı vardı ki :)
Değil işte. O fıtrat eğitime açık ama. Çocuk için gereken sevgi ve ilgi ile istenen başarı elde edilir. Şimdi farklı fıtratta diye salalım evlatlarımızı meydana. Evde tozu dumana katsınlar. Aaa fıtratı bu mu diyeceksiniz. Evinize komşu çocuğu gelse dağıtsa kırsa anneside ama fıtratı bu. Beni dinlemiyor, kardeşini kıskanıyor dese ne dersiniz? Tüm samimiyetimle soruyorum. En sevdiğiniz eşyayı kırsa mesela, koltuğu çizse halıyı boyasa komşu çocuğu, ne dersiniz? Hoş görür müsünüz? Ben görmem. Hatta annesine kızarım neden gereken davranış biçimi öğretilmemiş diye. Demek ki iş ailede bitiyor. Siz de şimdi burda aman önemli değil demeyinizHer öğrencinizin fıtratı bir mi hanımefendi?
Ailesi laftan anlamıyorsa çekmekten başka çözüm yok malesef. 6 yaşında çocuğu sadece ailesi terbiye edebilir.Laftan anlamayan bir insana nasıl bir çözüm bulunabilir? Önerilere açığım
Acaba yüksek sesle müzik açıp telefonu tavana yapıştırsanLaftan anlamayan bir insana nasıl bir çözüm bulunabilir? Önerilere açığım
Bence cok bulasma yanı, sız tek yasıyorsanız sıkayet falan etsenız adam ennson hıncını sızden cıkarır sıze zarar verebılır. Ama yonetıcıye soyle ya sunları adamnakıllı uyarın ya da bınaya polıslerı yıgıcam dava acıcam dıyın. 6 7 yasında cocuklar yok ya benm gorumcenn cocuklarıda o yasta ben yenı evlıyım bıze yatılı geldılermı ev gocuyor resmen evde bagırtı kıyamet bır oyana kosuyolar bı bu yana butun bınayı rahatsız edıyorlar bende zor durumda kalıyorum. Cocukların en laf anlamaz yasları bence dur dıyosun 2 dk oturup sonra yıne kıpır kıpırlar. Cocukları 4 yasına kadar sevıyorum sknra asırı yaramazlar hıc sevımlı gelmıyolar. Herseyden anlıyolar ama otur demekten anlamıyolat. Hele bazı anneler var ozaman bekardım co kyogun calısıyordum ıs yerının laptopunu eve getıırp ıslerımı evde devam ederdım komsu ve ogılları geldı 5 6 yaslarında 2 cocuk laptop masaustunde ya allahım klavyeye bı vuruyolar ekrana dokumöadık sanıp yumruk atıyolar falan gordum sok oldum ya cnam dur dıyorm ıs yerınn dıyorum analarıda orda oturmus guluyor ahaha oglum ablan dur dıyo sana dursana dıyo gelıpte almıyor cocugu. Cocuk heryerı kurcalıyor tutupta cahırmıyor yanına nefret edıyorum boyle annelerdende. Kendı evını temızlerler cocukları evı kırletmesın dıye bana gelırler cocuklarıyla berabet allah razı olsun bemm evımın ıcıne ederler hıcte yapma etme demezler sonra gıderler kendı evı tertemız kalır benm ev göcer. Ay inşallah oyle yramaz cocuklarım olmazMerhaba. Üst katta oturan ailenin bir oğlu var. Yaşını tam bilmiyorum ama 6-7 civarında. Laftan anlayabilecek durumda yani. Buna rağmen sabah 8 akşam 10 arası evden gürültü eksik olmuyor. Çocuk evde bisiklet gibi bir şey sürüyor ve aşırı bir ses çıkarıyor. Evimizin içinde konser havası var gürültü hiç eksik olmuyor. Sabah akşam uyutmuyor psikolojimi bozdu artık. Kaç kere uyardık apartman yoneticisiyle de konuştuk onlarda hem sözlü hem yazılı şekilde uyardı ama çok arsız insanlar. Saat 11 olmuş çocuk evde koşuyor. Yukarı çıkmaya üşendiğim için tavana sopayla vuruyorum sanki suçlu benmişim gibi bir de onlar vuruyor. Sadece bu da değil apartmanda belli bir gün vardır sofra bezi hali vs silkelemek için bunlar o günün dışında pencereden aşağı hali silkeliyor. Üstelik balkonda çamaşır asmisken. Aranızda avukat olan varsa bilgilendirebilir mi şikayet etsem ya da dava açsam ceza kesilir mi ? Sinavlarima bile çalışamıyorum artık çocuğu gündüz bile parka götürmuyorlar milletin ikazsız çocuğunun cezasını çekmek istemiyorum. Evden taşınma durumumuz yok ev bize ait ama onlar kiracı mi bilmiyorum. İyi geceler
Tek çocuk olsalar biz miyiz acaba diyeceğim:)Allah a şükür komşu yönünden çok şanslılar. 22 katlı bir binada oturuyorlar ama daha kapısına 1 kişi gelmedi. Senelerdir aynı yerde oturuyorlar. Birbirlerini iyi tanırlar.
Aynen,hep yanlarına çağırırlar. Çay içerken ilgilenirler eve kapanmasına engel olur komşuları.Tek çocuk olsalar biz miyiz acaba diyeceğim:)
Aynen 22 hatta 23 katlı bir bina, şikayet bir kenara hep teselli duyduk.
Şuan kendimi gördüm sizde. Aynı dertten muzdaribim. 6 yaşında çocugu var yedi yirmi dört tepiniyo yukarda. Sürekli koşuyor zıplıyor ama her dk yani. Annesi süpürge torbasını balkonuma silkeliyor. Defalarca uyarıldılar, kerelerce söyledik ama nerde bazı insanlar çok rahat ve çok bencil oluyorlar. Aşağıda insan mı var hasta mı var yaşlı mı var umurlarının onbeşi değil. Aksine daha çok gürültü yapıyorlar inadına inadına yani. 6 yaşındaki bir çocuğun dur deyince durması lazım ki başka bir sıkıntısı yoksa tabi. Yok efendim anne olunca anlarsın yok efendim senin çocuğunu da görücez.bence çocuğa verilen eğitimle alakalı. Rahatlarına düşkün insanlar uğraşmıyor susturmakla. Bende hamileyim bu arada evde cinnet geçirmemek için kendimi zor tutuyorum. Yaşayan bilir ben anlıyorum sizi. Dava açın madem ev sahibisiniz anca öyle akılları başlarına gelirMerhaba. Üst katta oturan ailenin bir oğlu var. Yaşını tam bilmiyorum ama 6-7 civarında. Laftan anlayabilecek durumda yani. Buna rağmen sabah 8 akşam 10 arası evden gürültü eksik olmuyor. Çocuk evde bisiklet gibi bir şey sürüyor ve aşırı bir ses çıkarıyor. Evimizin içinde konser havası var gürültü hiç eksik olmuyor. Sabah akşam uyutmuyor psikolojimi bozdu artık. Kaç kere uyardık apartman yoneticisiyle de konuştuk onlarda hem sözlü hem yazılı şekilde uyardı ama çok arsız insanlar. Saat 11 olmuş çocuk evde koşuyor. Yukarı çıkmaya üşendiğim için tavana sopayla vuruyorum sanki suçlu benmişim gibi bir de onlar vuruyor. Sadece bu da değil apartmanda belli bir gün vardır sofra bezi hali vs silkelemek için bunlar o günün dışında pencereden aşağı hali silkeliyor. Üstelik balkonda çamaşır asmisken. Aranızda avukat olan varsa bilgilendirebilir mi şikayet etsem ya da dava açsam ceza kesilir mi ? Sinavlarima bile çalışamıyorum artık çocuğu gündüz bile parka götürmuyorlar milletin ikazsız çocuğunun cezasını çekmek istemiyorum. Evden taşınma durumumuz yok ev bize ait ama onlar kiracı mi bilmiyorum. İyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?