Konu sahibi gündüz ses çıkarıyor diye şikayetçi iseniz yapacak bir şey yok. İnsanlar gün içinde size göre hareket edemez. Ekstra kulak tırmalayan ses oluyorsa anlarım ama çocuk sesi, oynama sesi olur yapacak bir şey yok. Akşam için haklısınız.
Evet benim hakkım düşüncemi dile getirmek işine gelmeyen isterse ağlayabilir. Polisin uyarmasi bile bir şeydir benim için en azından ciddi olduğumu anlarlar diye düşünüyorum ama burda bunu anlamayanlar çoğunluktaBen üstüne alınmıyorum zaten. Ortaya da olsa bu laflar çok çirkin. Senin hakkın çocuk dünyaya getiren anne babalar için bu tabirleri kullanmak mı?
Kusura bakma böyle bir hakkın yok.
Çok şikâyetçi isen polisi zabıtayı ara daha önce de söyledim. Ama sadece uyarıp gidiyorlar.
Hatta şikayetci olana tip tip bakıyorlar. Burası Türkiye.
kusura bakmayın ama hiç inandırıcı değil.
bir hafta 10 gün yıkarsın ama sonra isyan başlar.
o yüzden lütfen biraz empati yapalım ve olayları kendi açımızdan değerlendirmeyelim.
çocuğunuz kendine zarar verecek şekilde bir şey yapmak istese gerekirse onu üzer vazgeçirirsiniz ama başkası zarar gördüğünde napalım çocuk demek çok yanlış.
tekrar diyorum Allah sizin komşulardan uzak etsin. ben hiç dayanamıyorum bu haksızlıklara
Ister inanın ister inanmayın. Arkadaşa yazdığım cevap. Bir çözüm bulamadık , koca koca insanlar laf anlamıyor, ev sahibi umursamıyor biz de satışa çıkardık evi.Büyük kızım kolik bir bebekti. Alt komşu da sabahın köründe ilahi açardı son ses. Çıldırırdım resmen. Gittim güzelce uyardım. Kadın daha çok gürültü yapmaya başladı.
Sen misin gürültü yapan dedim. Yine televizyonun sesi son ses, gittim şalteri indirdim.
Bir daha da televizyon sesi duymadım.
Benim kızım da hiç gürültü yapmazdı ama kardeşi dogunca kıskançlıktan ne yapacağını şaşırdı.
Şimdi kızım gürültü yapıyor uyarıyorum, engel oluyorum, iki dakika sonra bir daha. Ama benim kızım komşuların gürültüsünün yanında melek kalıyor.
Şöyle ki üst komşular evi tepemize yıkıyor, evde saat gece 1 2 ye kadar konuşuyorlar, bağırıyorlar.
alttaki manyak komşu sadece gürültü yapsa yine iyi. İki çocuğu var büyüğü sabahin köründe bağıra bağıra şarkı söylüyor. Benim kızımla yaşıt olan sabah akşam sebepsiz yere ağlıyor,
Anneleri de psikopat manyağın teki, kapıları çarpıyor, apartmanda bizi görünce kapıyı açıp hakaret edip kapatıyor,
çocuklara parmak sallayıp sizi öldüreceğim diye tehdit ediyor.
Ev sahibi de kadını çıkarmıyor. Biz de canımızdan kıymetli mi deyip evimizi satışa çıkardık.
Hali çırpma günleri haric cirpiyorsa tabiki haklisin. Bide çamaşırların üstüne yapıyor bunu terbiyesiz. Yine yaptığı bir gün zabıtayı arayabilirsin bizim bi komşu öyle yapti ama ilk başta uyarıyor. Bazilari hiç uğraşmak istemiyor tamm olur deyip gidiyor. Sen israrciyim diyorsan zabitayi aricaksin diye biliyorum. Bide kanitla şikayet edersen mahkemelik oluyorsun sonra ona ceza uygulanıyor. O da parasını yatırıp inadina daha fazla yapmasa iyidir. Eğer diğer sakinlerde rahatsiz oluyorsa en sonunda imza toplayip attirabiliyorlar kendi evleri dahi olsa.Büyük konuşmuyorum olanı anlatıyorum hem çocuğunun gürültüsünü çekiyorum hem de cam pencere açıkken ve çamaşır asmisken hali silkelemesine sinir oluyorum. Apartman kuralları var burası mağara değil gece gürültüsü yasak. Avukat varsa bilgilendirmesini istedim çünkü ona göre bu hafta şikayet edeceğim
işte bunlar hiç normal değil.Ister inanın ister inanmayın. Arkadaşa yazdığım cevap. Bir çözüm bulamadık , koca koca insanlar laf anlamıyor, ev sahibi umursamıyor biz de satışa çıkardık evi.
Yok zaten ben önceki yorumlarda anlattım benim sorunum öğlen değil akşam 10-12 arası evde bisiklet sürüp koşması. Öğlen çok ses olduğunda kulaklık takıyorum idare ediliyor ama akşamları sakinlik istiyorum bu da benim hakkım diye düşünüyorum. Evde ders çalışmam gereken saatler gumburtuye gitmesin diye ugrasiyorum
Keşke herkes sizin gibi bilinçli bir şekilde çocuk yetiştirmeyi bilse ama kime niyet kime kısmet. Bazıları ısrarla dünya kendi çocuklarının etrafında dönsün istiyor10-12 arası çocuk uyumalı. Uyumuyorsa da zeptedilmeli. Kimse çocuk doğurdu diye tüm çevre onun gürültüsünü çekmek zorunda değil. Aşırı hareketli bir oğlum var hani boşa sallamıyorum. Uyumuyorsa oturup hamur oynatıyorum, kitap okuyorum sakin kalmasına uğraşıyorum. Totomu yayıp çocuk işte durmuyor napiim diyemem. İnsan yaşıyor apartmanda. Ben doğurdum benim sorumluluğumda. Böyle böyle hadsiz, sınır bilmeyen çocuklar yetiştiriyorlar ki yetişkin versiyonları da anaları gibi oluyor işte.
Birkaç ay önce metrobüste oğlum çığırından çıktı. Oturduğum halde ve muhtemelen bir sonrakinde oturmayacağım halde ilk durakta indim sakinleştirdim ve yine bindim. "çocuk bu hırçınlık yapacak napiim" deyip insanları rahatsız etmeye devam etmek de bir seçenekti.
Verdiğiniz örnekte ceza alan ailelerin çocukları kaç yaşında mesela?Üstte çocuk için polis bir şey yapamaz yorumuna ithafen bir şey yazmışım okuyup anlayın diye. Gürültü yüzünden mahkemede ceza alan aileler var diye. Ama kadın öğretmen olduğu için ve dava açmak mesleğine zarar vermesin diye bir şey düşünüyorum şu yorumları kendi işinize geldiği gibi anlamayın. Mutsuzlukla ne alakası var ne kadar alakasız yorumlar yapıyorsunuz
Çocuğun yaşı hakkında bir şey yazmıyor. Diyorum ya işte evde bisiklet sürüyor tüm ses bizim eve doluyor. Salonda oturan biri çok net bir şekilde duyuyor sesi. Rahatsız olmamak elde değil. Hani video çeksem çok net duyuluyor ses. Ayrıca evde koşuyorVerdiğiniz örnekte ceza alan ailelerin çocukları kaç yaşında mesela?
18 yaş altında kanunen çocuklar belirli yaşlara göre sınıflara ayrılır yine.
6 yaş bunun hiçbirine dahil değildir, evde bir müzik aleti, desibeli sınırı aşan cisim olmadığı, kötü muamele ya da ailenin huzuru bozan davranışlar sergilemediği sürece polise bile şikayet hakkınız yok.
işte bunlar hiç normal değil.
bakın bir kere burada size bir sürü insan bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor ama bunu bile kabul etmiyorsunuz.
yani öncelikle siz bir uzmana görünün ki çocuklar sağlıklı olsun.
çocukların büyüme evresinde evleri sattırması, insanların üstlerine işenmesine müsade edilmesi, köyün yanması herşey normal geliyorsa size işte bu durum hiç normal değil?
bilmiyorum nasıl bir çevreniz var ama biz böyle yaşamıyoruz. burdaki tepkilerden de anlaşıldığı üzere kimse sizin gibi yaşamıyor.
Keşke herkes sizin gibi bilinçli bir şekilde çocuk yetiştirmeyi bilse ama kime niyet kime kısmet. Bazıları ısrarla dünya kendi çocuklarının etrafında dönsün istiyor
ama işte o 40 küsür yaşındaki laftan anlamayan insanların genellikle çocukları laftan anlamıyor.
Benim şikayetçi olduğum şeyler çocuk gürültüsü değil.
Büyüklerin gürültüsü, anlayissizligi, saygısızlığı, terbiyesizliği ..
40 küsür yaşındaki insanlar laf anlamıyor. Çocukların laf anlamaması çok masum kalıyor yani.
Ohoo siz scooter diyorsunuz, biz de o gürültülü çocukların anneleri olarak diyoruz ki o çok ağlayan çocuklar ‘bu kaşıklar niye burada, o kapı niye beyaz’ bilmem ne deyip hırçınlaşıp, petektir camdır kapıdır vuruyorlar diyoruz.6 yaşındaki çocuk gayet laftan anlar, tabi ailesi anlatmayı bilirse,benim de kızlarım 3.5 yaşında ve 15 aylık gündüz mutlaka dışarı çıkıyoruz akşam da 9.30'da uyumuş oluyorlar,oldu ki uyumadılar kesinlikle ses yapmalarına izin vermiyorum
Geçen kızım sabah erken saatte evde scooter sürmek istedi, ben de aşağıdaki komşuların uyuyor olabileceğini söyledim, sürmekten vazgeçti, saat biraz ilerledikten sonra tekrar sordu aşağıdakiler uyandı mı scooter sürebilir miyim diye o zaman izin verdim, demek istediğim çocukla uygun bir dille konuşulduğunda anlamayacağı bir şey yok.
Çocuklarınızı uyarmaktan korkmayın, merak etmeyin incileri dökülmez.
Bisiklet vb her şeyde haklısınız, buna diyecek lafım yok.Çocuğun yaşı hakkında bir şey yazmıyor. Diyorum ya işte evde bisiklet sürüyor tüm ses bizim eve doluyor. Salonda oturan biri çok net bir şekilde duyuyor sesi. Rahatsız olmamak elde değil. Hani video çeksem çok net duyuluyor ses. Ayrıca evde koşuyor
Biz de bir dönem lojmanda yaşadık. Oranın bina yalıtımı gerçekten iyiydi. Yukarıdan ses en düşük düzeyde geliyordu ki hiç rahatsız bile olmuyorduk. Bir de üstümüzdeki küçük bebekti 2 yaşında. Yere bir şeyler atıyordu ama kim ne diyebilir laftan anlamayan bebeğe? Benim lafım laftan anlayacak kapasitede olup ısrarla tekrarlayanlara.Hamileyim , askeri lojmanda kalıyoruz , şimdiden bebek ve ses için düşünüyorum ... Hepsi eşimin iş arkadaşı bazısı benim de iş arkadaşım . Sabah erken kalkıp işe gidecekler falan ben şimdiden kaygıdayım . İnsanlardaki rahatlığı asla anlamıyorum ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?