Komşu gürültüsünü polise şikayet etmek ve ceza

Yok zaten ben önceki yorumlarda anlattım benim sorunum öğlen değil akşam 10-12 arası evde bisiklet sürüp koşması. Öğlen çok ses olduğunda kulaklık takıyorum idare ediliyor ama akşamları sakinlik istiyorum bu da benim hakkım diye düşünüyorum. Evde ders çalışmam gereken saatler gumburtuye gitmesin diye ugrasiyorum

Evet benim hakkım düşüncemi dile getirmek işine gelmeyen isterse ağlayabilir. Polisin uyarmasi bile bir şeydir benim için en azından ciddi olduğumu anlarlar diye düşünüyorum ama burda bunu anlamayanlar çoğunlukta

Ister inanın ister inanmayın. Arkadaşa yazdığım cevap. Bir çözüm bulamadık , koca koca insanlar laf anlamıyor, ev sahibi umursamıyor biz de satışa çıkardık evi.

Hali çırpma günleri haric cirpiyorsa tabiki haklisin. Bide çamaşırların üstüne yapıyor bunu terbiyesiz. Yine yaptığı bir gün zabıtayı arayabilirsin bizim bi komşu öyle yapti ama ilk başta uyarıyor. Bazilari hiç uğraşmak istemiyor tamm olur deyip gidiyor. Sen israrciyim diyorsan zabitayi aricaksin diye biliyorum. Bide kanitla şikayet edersen mahkemelik oluyorsun sonra ona ceza uygulanıyor. O da parasını yatırıp inadina daha fazla yapmasa iyidir. Eğer diğer sakinlerde rahatsiz oluyorsa en sonunda imza toplayip attirabiliyorlar kendi evleri dahi olsa.

Ister inanın ister inanmayın. Arkadaşa yazdığım cevap. Bir çözüm bulamadık , koca koca insanlar laf anlamıyor, ev sahibi umursamıyor biz de satışa çıkardık evi.
işte bunlar hiç normal değil.
bakın bir kere burada size bir sürü insan bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor ama bunu bile kabul etmiyorsunuz.
yani öncelikle siz bir uzmana görünün ki çocuklar sağlıklı olsun.
çocukların büyüme evresinde evleri sattırması, insanların üstlerine işenmesine müsade edilmesi, köyün yanması herşey normal geliyorsa size işte bu durum hiç normal değil?
bilmiyorum nasıl bir çevreniz var ama biz böyle yaşamıyoruz. burdaki tepkilerden de anlaşıldığı üzere kimse sizin gibi yaşamıyor.

10-12 arası çocuk uyumalı. Uyumuyorsa da zeptedilmeli. Kimse çocuk doğurdu diye tüm çevre onun gürültüsünü çekmek zorunda değil. Aşırı hareketli bir oğlum var hani boşa sallamıyorum. Uyumuyorsa oturup hamur oynatıyorum, kitap okuyorum sakin kalmasına uğraşıyorum. Totomu yayıp çocuk işte durmuyor napiim diyemem. İnsan yaşıyor apartmanda. Ben doğurdum benim sorumluluğumda. Böyle böyle hadsiz, sınır bilmeyen çocuklar yetiştiriyorlar ki yetişkin versiyonları da anaları gibi oluyor işte.

Birkaç ay önce metrobüste oğlum çığırından çıktı. Oturduğum halde ve muhtemelen bir sonrakinde oturmayacağım halde ilk durakta indim sakinleştirdim ve yine bindim. "çocuk bu hırçınlık yapacak napiim" deyip insanları rahatsız etmeye devam etmek de bir seçenekti.

Keşke herkes sizin gibi bilinçli bir şekilde çocuk yetiştirmeyi bilse ama kime niyet kime kısmet. Bazıları ısrarla dünya kendi çocuklarının etrafında dönsün istiyor

Verdiğiniz örnekte ceza alan ailelerin çocukları kaç yaşında mesela?
18 yaş altında kanunen çocuklar belirli yaşlara göre sınıflara ayrılır yine.
6 yaş bunun hiçbirine dahil değildir, evde bir müzik aleti, desibeli sınırı aşan cisim olmadığı, kötü muamele ya da ailenin huzuru bozan davranışlar sergilemediği sürece polise bile şikayet hakkınız yok.

Çocuğun yaşı hakkında bir şey yazmıyor. Diyorum ya işte evde bisiklet sürüyor tüm ses bizim eve doluyor. Salonda oturan biri çok net bir şekilde duyuyor sesi. Rahatsız olmamak elde değil. Hani video çeksem çok net duyuluyor ses. Ayrıca evde koşuyor

Benim şikayetçi olduğum şeyler çocuk gürültüsü değil.
Büyüklerin gürültüsü, anlayissizligi, saygısızlığı, terbiyesizliği ..
40 küsür yaşındaki insanlar laf anlamıyor. Çocukların laf anlamaması çok masum kalıyor yani.

Keşke herkes sizin gibi bilinçli bir şekilde çocuk yetiştirmeyi bilse ama kime niyet kime kısmet. Bazıları ısrarla dünya kendi çocuklarının etrafında dönsün istiyor

Dönmüyor, dönmemeli. Sınır ve kurallar çocuklara zarar vermez aksine mutlu ve huzurlu olmalarını sağlar da anlamamakta ısrar ediyor çoğu ebeveyn. Düzenli uyku, düzenli yemek saatleri, kurallı oyunlar çocuğa zulüm sanıyorlar. Misal benim sıpayı dışarı çıkaracağım. Ancak önce döktüğü oyuncakları toplaması gerek. Bekliyor öyle, beklemeye de devam edecek. Üç beş parça oyuncağı sepete koymaktan aciz bir pipili olmaması için toplamadan çıkmayacak. Zulüm mü bu? Asla değil. Ben kafasına vura vura toplatmıyorum. Ya da toplamazsan çikolata almam gibi saçma salak tehditler yapmıyorum. Döktüğümüzü toplamadan çıkamayız. Ben mutfağı toplayacağım senin görevin de kendi döktüğünü toplamak. Toplamak istemiyorsan senin tercihin ama dışarı çıkamayız bu durumda deyip çekildim. Biliyorum ki eninde sonunda toplayacak. Durumu tam manası ile idrak ettiğinde ise, bekleyerek sadede dışarı çıkmakta geciktiğini yani kendine zarar verdiğini anlayacak.

Mesele bu kadar basit aslında. Zorlaştırmaya gerek yok.

Aile de kurallara itibar eden bireyler degil ki cocuklarida onlar gibi olmus haliyle 2 yasinda oglum var altimizda kimse yok ona ragmen yaptigi sesi engellemeya calisirim kendileridemi rahatsiz olmuyor cocugun evde bisiklete binmesinden bazi insanlar gurultuden kaosdan zevk aliyor bence

ama işte o 40 küsür yaşındaki laftan anlamayan insanların genellikle çocukları laftan anlamıyor.
çocuk bu, ne görüyorsa onu yapıyor.

Ohoo siz scooter diyorsunuz, biz de o gürültülü çocukların anneleri olarak diyoruz ki o çok ağlayan çocuklar ‘bu kaşıklar niye burada, o kapı niye beyaz’ bilmem ne deyip hırçınlaşıp, petektir camdır kapıdır vuruyorlar diyoruz.
Siz şimdi kendinizi hiç burada ‘muhteşem anne’ kategorisine sokamazsınız, evde bisiklet, scooter, akülü araç vb her türlü dışarı oyuncağı kullanılamaz.
Yani çocuğunuz sakin huylu diye siz öyle olamıyorsunuz maalesef...

Hamileyim , askeri lojmanda kalıyoruz , şimdiden bebek ve ses için düşünüyorum ... Hepsi eşimin iş arkadaşı bazısı benim de iş arkadaşım . Sabah erken kalkıp işe gidecekler falan ben şimdiden kaygıdayım . İnsanlardaki rahatlığı asla anlamıyorum ...

Bisiklet vb her şeyde haklısınız, buna diyecek lafım yok.
Asla asla kabul edilemez şeyler.
Ama inanın laftan anlamayan, inatlaşan, öfke nöbetleri geçiren ve saçma sapan sağa sola saldıran çocuklar var ve aileleri saldım çayıra değil benim tepkim bu.

Her çocuğu akıllı uslu olana yılın annesi, her yaramaz olan da ilgisiz etiketini yapıştırmayın, dediğim bu sadece.
Tam tersi durumlar tecbüreyle sabittir.

Biz de bir dönem lojmanda yaşadık. Oranın bina yalıtımı gerçekten iyiydi. Yukarıdan ses en düşük düzeyde geliyordu ki hiç rahatsız bile olmuyorduk. Bir de üstümüzdeki küçük bebekti 2 yaşında. Yere bir şeyler atıyordu ama kim ne diyebilir laftan anlamayan bebeğe? Benim lafım laftan anlayacak kapasitede olup ısrarla tekrarlayanlara.

Bu ülkede adalet yok, üzgünüm. Bir keresinde aşağıdaki komşu tüm apartmana ait alanda mangal yakmıştı ve balkonda asılı çamaşırlarımız duman altı olmuştu. Bunun yanısıra diğer komşu bahçeye köpek bağlamıştı ve bana o köpek saldırmıştı. Bu olaylar için zabıtayı aradım ve zabıta geldiğinde bana ceza yazarsam sana da yazarım demişti. Sırf uğraşmamak için beni vazgeçirmek için böyle demişti. Ben de adını soyadını aldım zabıtanın tehdit ettim. O şekilde ancak köpekten ve mangaldan kurtulabildim. Üstüne bir de devamlı tehdit aldım. Bu insanlar toplu yaşam kurallarına uymadığı gibi yüzsüzlük ve arsızlık diz boyu. Ayrıca bunlarla uğrasacaksan cok para harcaman gerekir. Herkesın bir yerlerde tanıdığı var ihale sana bile kalabilir.

Aynı biz bunların anneleri böyle yapma etme demiyorlar ilgi göstermiyorlar çocuğuna başkaları rahatsız oluyormuş umrunda değiller kendi rahatlarına bakıyorlar birimde üstteki otizimli çocuk hadi ona birşey diyemeyiz ama çocuk anne diye başlıyor 24 saat anne anne diye bağırıyor birşey istiyor annesi oğlum ne var ne istiyorsun bile demiyor çocuk parka gitmek istiyor park park tutturuyor vazgeçmekte bilmiyor sabahtan akşama kadar yüksek sesle bağırıyor kadın banamısın demiyor çocuğuna bir cevap ver anlatmaya çalış ana kadın sanki dili yok gibi hiç umrunda değil millet rahatsız oluyormuş umrunda değil birde balkona çıkartıyor kapıyor onu oraya çocuk bütündün bağırıyor hadi çocuğa birşey denilmez ama okadar emekli alıyor az çocuğu gezdir parka götür sosyal aktiviteye götür değil mi ama yok kadın çok cimri üstündeki elbise bile yıllardır aynı alt kattaki desen serseri durmadan kapıları tekmeliyor boks yapıyor evdeki bütün kapılar kırık her gün güm güm oturduğum koltuk sallanıyor bunun da annesi hiç sesi yok yapma demiyor daha çok yapsın diye bakıyor bizde ikisinin arasında idare ediyoruz bizimse aklımıza polis arayıp şikayet etmek geliyor ama çok eski komşularız yüz yüze bakıyoruz diye şikayet etmiyoruz ama siz çok uzun yıllardır komşuluk yapmıyorsanız şikayet edin birincide sadece uyarı alır ikinci veya üçüncüde uymazsa ceza alır sadece kimin şikayet ettiğini bilmesinler sadece şikayet var sizden denilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…