Komşu iyi ama...

Belliki gelen misafiri çok rahat ettiriyorsun.Senden memnun ayrılıyorlar.Gelmeyede çekinmiyorlar.Galiba biraz senin davranışlarından kaynaklanıyor.

Evet muhtemelen hatam bu. Ama eve gelen biri nasıl rahat ettirilmez ki... Onu nasıl ayarlarım bilmiyorum ben. Annemin kızı olmanın getirisi bu sanırım...Ne gördüysem öyle yapıyorum.

bütün bu yazdıklarınız bana okadar tanıdık geldiki bizde çok samimi üç komşuyuz acaba diğer iki komşumdan birimisin diye düşünmeye başladım. ama biz birbirimizde çok haz alıyoruz

sinirim bozuldu resmen...
Kapıyı açmamak tamam ayıp ama çok mu zor acaba. Ah huysuz ben, yerinizde olsam hiç hoş davranmazdım :)

Beni biraz da eşim engelliyor. Yapma aman birşey deme. Ben gerçekten öyle mülayim biri değilimdir. Ama dediğim gibi, yani ceplerinde para olsa bende olmasa eminim son kuruşlarına kadar verirler. Yahut bir derdim olsa gece yarısı kapılarına dayansam niye geldin demezler. Sorun da bu işte.

Ya kendinizi çekin biraz .Benim de komşularimla aram böyleydi. Ne kadar iyi olsan da bi yerden sonra insan sıkılıyor.Musait degilim ,isim var vs.diyerek cagirirlarsa da girmedim.gelmek isteyince de 2 aldıysam birinde musait degilim dedim

Sonrasında vicdanen üzülürüm diye korkuyorum. Ama gerçekten özelim kalmadı ve muhtemelen bunu güzellikle çözemeyeceğim. İşin kötü tarafı insanlar iyiyse çaresiz kalıyorsunuz.
Umarım burada bu konuyu görüp komşusuna böyle yapan insanlar varsa feyz alırlar biraz. Hiç değilse o işe yarasın.

Bence eşim dinleniyor, işte çok yoruluyor vs. diyerek sizin evinize gelmelerinin önünü kesin. Cocugunuz varsa cocuk durmuyor vs diyede evinizde oturursunuz bahceyede inmeyin.
Bunlarin hicbiri olmuyorsa calisiyorum demissiniz bu aralar cok yogunum projem var vs. Evde calisiyorum diyerek zamanla azaltirsaniz onlarda anlar. Pat diye olmaz...

bütün bu yazdıklarınız bana okadar tanıdık geldiki bizde çok samimi üç komşuyuz acaba diğer iki komşumdan birimisin diye düşünmeye başladım. ama biz birbirimizde çok haz alıyoruz

Olur mu olur :) Valla biz de haz alıyoruz ama b... çıktı. Ben eşimle de oğlumla da olmaktan keyif alıyorum. Mesela komşumun kızın bana geliyor ben bir süre sonra sıkılıyorum evli evine köylü köyüne diye. Ama komşuma benim oğlum gitse o sıkılmıyor. Hatta göndermez ben ararım yahu gönder rahat et otur v.s. diye. Karakter meselesi bence... Ben onlar kadar iyi biri olmayabilirim. inanın bunu da düşünüyorum.

Bir de 3 komşu değiliz biz. Siz de 4. varsa muhtemelen biziz. 4 komşuyuz ama hep bizdeyiz maaşallah :) 1 i okadar bunaltmıyor, 2 tanesi isyan ettirmek üzere...

ilk iletişim nasıl oldu komşularla ? benimkilerin yaşı var, zaten çalışıyorum. öyle olmasa bile zaten soguk bir tipim kolay kolay hadi gelin demem.

Canım ne kadar iyi olsan da bir yerden sonra biriyle aram bozuldu ufaktan.Keske dedim bu kadar samimi olmasaydık.Şu an iyi olmanız.hep iyi olacaksınız anlamına gelmiyor .biraz sınır olsun bence yoksa daha çok uzulursunuz

Canım ne kadar iyi olsan da bir yerden sonra biriyle aram bozuldu ufaktan.Keske dedim bu kadar samimi olmasaydık.Şu an iyi olmanız.hep iyi olacaksınız anlamına gelmiyor .biraz sınır olsun bence yoksa daha çok uzulursunuz

Çok çok haklısın...

Kirmaktan çekiniyorum dedikce siz zor durumda kaliyorsunuz ama
Eviniz sizin eviniz her geleni kabul etmek zorunda değilsiniz mesafe kurmak isterseniz buna saygı duymak zorundalar
Müsait değilim gelmeden beni arayın kapıma kadar geldiginizde hayır demek hoşuma gitmiyor sonra ben zorda kalıyorum gibi şeyler söyleyebilirsiniz

Evet muhtemelen hatam bu. Ama eve gelen biri nasıl rahat ettirilmez ki... Onu nasıl ayarlarım bilmiyorum ben. Annemin kızı olmanın getirisi bu sanırım...Ne gördüysem öyle yapıyorum.
Samimiyet kurmak istemeyenler rahat ettirmiyor canım onun için dedim.Bir şekilde belli ediyor davranışlarıyla bende evine gelene en iyi hizmeti yaparım ama bilerek yapmayıp mesafe koyanlar var.

Ben bu kadar samimi arkadaşlarıma her sıkıntını rahatlıkla smylerim onlar da bana ve birbirimizi de rahatlıkla eleştiririrz siz de açık ve net olmayı deneyin neyse onu söyleyi bence

Komşu olması güzel de, böyle çat kapı habersiz gelinmesi beni de çok sinir eden bir durum.

Açık açık söylemenden başka çaren yok gibi duruyor.

Hiç anlamıyorum böyle insanları. Böyle akşam 11-12'ye kadar oturmak nedir arkadaş.

3 senedir aynı sitede oturuyorum.. 20 daire var.. Bir tane komşum yok..
Zaman zaman ben de bu soruyu soruyorum kendime 'ben mi çok kötüyüm', 'çok mu kibirliyim' diye..
Ama yok yani mizacımda yok, yakınlık kuramıyorum, gitmeyi de sevmiyorum, gelsinler de istemiyorum..
Kafam çok rahat..
Bir gün evimin eksiğini, hizmetimin kusurunu konuşmayacak, açık aramayacak, 'gelme/gelemem' dediğimde alınmayacak biri çıkarsa karşıma onunla komşu olurum sanırım..
Sizin de kötü olduğunuzu düşünmüyorum.. Mizacınız öyledir..

Annem ve benim evim yakın, komşularımız ortak. Anneme herkes çat kapı gelebiliyor, fakat bana aramadan kimse gelemez. Müsait değilsem de değilim derim ama annem başka yere çıkarken bile biri gelse geri döner. Bu tamamen insanları nasıl alıştırdığınızla ilgili.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…