Komşu komşunun kilerine muhtaç?!

Yok, kavga edecek biri zaten değilim. Bu alan aslında elektrik kablolarının da geçtiği, binaya ait bir dolap. Yani onlarda evlerini satın alırken kilerimiz var diye almadı, öyle olsa o kadın bu evde otururdu tartışmasız. Kullanın dediler, ne güzel kendinin de var. Sırf onu beğenmiyor diye karşıdakine göz koyması aç gözlülük değil mi sizce? Burada yaşamasaydı böyle bir saygısızlık yapamazdı üstelik.
Tüm bunları geçiyorum muhabbetimiz var. İnsan bir kere sormaz mı?

Kiiiler hakkımız
Söke söke alırız
Derdini anlat,kollerini taşı konu sahibi.
Her eve ilaç gibi geliyor o kadar bir bölüm,dağıntıyı döküntüyü topluyor vallahi...

Şu konuda yanılıyorsunuz, tapu verilirken apartman boşluğu dahil bir şekilde verilir. Yani örneğin tapu 80 m2dir, evin apartman boşluğu asansörü merdiveni vs çıkarıldığında 50m2ye düşer.

Konu sahibinin kullanıp kullanmaması farklı konu, ama orası tam olarak ev sahibinin tapulu malı.

Hele şükür doğru yorum

Şu konuda yanılıyorsunuz, tapu verilirken apartman boşluğu dahil bir şekilde verilir. Yani örneğin tapu 80 m2dir, evin apartman boşluğu asansörü merdiveni vs çıkarıldığında 50m2ye düşer.

Konu sahibinin kullanıp kullanmaması farklı konu, ama orası tam olarak ev sahibinin tapulu malı.
Bazi yorumlari okurken cok sasirdim, parasiyla oturdugunuz evin sahibi diye, sizin kullanma hakkiniz olan bir alani gasp etmelerini normal karsilayan insanlar olmus. o alanin ev sahibinin tapulu mulku olmadigini anlamadiklarini umuyorum

Tapu verilirken apartman boslugu, merdiveni vs dahil ise turkiye'de, evin m2 sine katiliyorsa yani, evin m2 sine katilan ne kadar alan varsa o zaman, o evde oturan ve kirasini odeyen kiracinin, evin icinde olup kirasini odedigi muddetce kendi malidir.

Her iki sekilde de ev sahibinin,kiracisinin hakkini gasp etme durumu soz konusu. Hem evi kiralarken evin net m2sini degil, ortak kullanim alanlari olan yerleride katarak hesaplayip kira cikart, hemde kirasini aldigin ortak kullanim alanlarinin ise yarar bolumunu kendin kullan. Hirsizlik bu.

Açıklama için teşekkür ederim. Kendisi hala cevap vermedi son mesajlarıma. Öyle ya da böyle, apartmanda gayet aktif olan bir kadın, tüm kiracıların o alanı kullandığını bilen bir kadın, insan bir gelip söyler yahu. Gayet sessiz sessiz benim alanımı kullandı. İnsan hissetmez mi? Gördüğüm de kaçacak yer aradı. Hıı bende yeni öğrendim dedi kaçtı. Halbu ki meskenden önce bile kullanıyormuş. Şaka gibi..

Şimdi de mesuliyet kabul etmek istemiyor eşim diyor. Neyin mesuliyeti? Yahu burası tehlikeliyse sen ne hakla deterjanlarını oraya koyarsın? He yanarsa benim tarafım yansın, bu mudur?

Nereden bakarsanız leş.. susup oturmak geçrekten gururuma dokunacak.

Diğer kiracıların kiler dahil fiyat verdiğini eğer kullanmaya izin vermez ise kiler ücreti olan bir miktar örneğin (75 tl) eksik kira vereceginizi söyleyin.

Taşının

parasını veriyorsan haklarını da kullanırsın
bir akşam kapıyı çal eve geçiyordum da (kendi evine yani dışarıdan geliyormuş gibi) kileri boşalttıysanız anahtarı alayım
yada kiradan mı düşelim neye karar verdin de eşide duysun

Sizde israrci olun, pes eden o olsun. Sizi siz istemedikce keyfine gore evden cikartmaya hakki yok degil mi yasal olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…