- Konu Sahibi morningmoon
-
Ev yapılırken yoktu sonradan kullanıma açıldı diyorsunuz. Kapınızın yanına kiler yapmışlar sizin yeni mi haberiniz oldu.Kızlar kiler ev yapılırken olan bir şey değil. Daha sonradan kullanıma açıldı. Yani ev sahibi de evi kilerli diye almadığına göre? Ozaman ben gidiyim size kilerli satmadılar ki diyip kitliyim hepsiniKiler dediğimiz şey dış kapınızın yanındaki kutu kapı. Burada oturmasa dışarıdan gelip oraya bir şey mi koyacak?
Orada atıyorum uyuşturucu çıksa bana soracaklar, gidip karşıya sormayacaklar.
Yok karistigimdan degil deYani o benim bileceğim iş. Herkesin hayatına kimse karışamaz
Hay agzin bal yesin kardesEv yapılırken yoktu sonradan kullanıma açıldı diyorsunuz. Kapınızın yanına kiler yapmışlar sizin yeni mi haberiniz oldu.
Hiç anlamadım. İçine birşeyler koyarken alırken hiç mi görmediniz?
Benim kafadansın.. Hakkım neyse onu istiyorum içimdeki ateş illa ki sönmez. Bi de ben ihtiyacım yokken gidip kileri isterdim... Bugün kilere el koyan yarın nelere el koymaz... Sen yine soğukkanlıymışsın.. Nezaketi elden bırakmamışsın
Orası elektrik dairesi diye yapılmış, sonradan vazgeçilmil kiler olarak kullanılmaya başlanmış. Aynısı bizim binada var hatta konuyu okuyunca bi hangi il diye baktım :) sonradan açılan bir kapı değil yani.Hay agzin bal yesin kardes
Sonradan devreye alinan kiler hayal edemedim yani. Kapimin yanina bir kapi acilmis,toplantida anahtar dagitilmis. Madem cok kiymetli insan gider ev sahibinden ister anahtari veya sorar bu nedir komsu diye. Ne tuhaf insanlar var hic anlamadim konuyu
Hah iste o vazgecilmesi,icinde yapilan islemler vs. İnsan bilmez mi dairesinin yaninda bir seyler yapilmis,elektrik dairesi de olsa insan bir acar kapisini bakar.Orası elektrik dairesi diye yapılmış, sonradan vazgeçilmil kiler olarak kullanılmaya başlanmış. Aynısı bizim binada var hatta konuyu okuyunca bi hangi il diye baktım :) sonradan açılan bir kapı değil yani.
Sanırım "herkesin hayatına kimse karışamaz" populer bir sokak roportaji videosundan özlü söz.Bu cümleyi bir konuda daha okudum sanki.
Doğru kullanımı 'kimse,kimsenin hayatına karışamaz' şeklinde olmalı diye düşünüyorum.
Konuyu sabote etmek değil niyetim,sadece imla ve anadilimizi doğru kullanma konusunda biraz titizim.
Ev yapılırken yoktu sonradan kullanıma açıldı diyorsunuz. Kapınızın yanına kiler yapmışlar sizin yeni mi haberiniz oldu.
Hiç anlamadım. İçine birşeyler koyarken alırken hiç mi görmediniz?
Kadın senden kiler çalmış resmenKonuda anlattım aslında. Mesken alınana kadar anahtar verilmemiş kimseye. Yasakmış kullanım. Ama sonradan yapılmadı, her zaman vardı. Daha sonra mesken alındı yaklaşık 1 sene olmuştur. 1 kere gördüm.
Ay meraklı melahat gibi her sese koşmuyorum diye ben mi suçluyumAma şunda haklısınız; onun kilerini ben kullansam valla ilk gün yakalanı verirdim.
Evi kiraladınız kileri değil ev sahibi ister verir ister vermez kadın yine sakinmiş boşaltın falan demişsiniz sesi çıkmamış . Misal apartmanda asansörde bir arıza olunca kiracı mı ödüyor hemen aranır ev. Sahibi be kullanıyorum benim alanım denilmez yada tesisat problemlerinde kiracılar hiç sahip çıkmaz ama dışarıdaki sonradan olma kileri bu kadar sahiplenmeniz çok tuhafEv sahibi tüm kilerler onun mu? Hiçte öyle değil. Ya şuan bu mülkü kullanma hakkı tamamen benim. O evime adım bile atamaz. Evet kabullenemiyorum çünkü bana samimi davranmadı. Ben zaten çirkef biri değilim. Diyorum ya size, bana gelip söyleseydi böyle düşünmezdim. Ben bedava oturmuyorum burada. Kendisi bu apartmanı benden bin kat daha iyi bilir ve inanın bu binada benden başka hiç bir kadına bunu yapamazdı. Öyle bir biliyor ki oraya dokunmaması gerektiğini. Bende buna üzülüyorum zaten. Sırf nezaket var diye beni salak sanmasına.
Sizinkini bilmemde konu sahibinin ev sahibesi bence üslup bilen bir kadın ve yaptığıda gayet normalBirden eski lanet ev sahibim geldi.yillarcz bahcedeki salincaga hatta bahceye hatta bahcedeki ardiyeye bizi sokmadi.
Ben burada konu acip her sinirlendigimde doduyordum o okur gibi:))
Benim mal olsaydi ona senin dediklerini bile diyemezdim.
Muhtemel seninkide benim kafasinda
Oyle olmasaydi yaptigi malligi anlardi
Ben evime gecip kurtuldum darisi tum kiracilara
Bende yurtdışında yaşadım ve bahsettiğiniz kiler ve garaj gibi değil. Bildiğiniz kapımın yanında bir kapı, küçük bir yer. Ve Türkiyede kesinlike böyle değil bu işler.
Kötü olmak tabi ki istemem. Bildiğiniz ignore etti beni kadın
Konuda anlattım aslında. Mesken alınana kadar anahtar verilmemiş kimseye. Yasakmış kullanım. Ama sonradan yapılmadı, her zaman vardı. Daha sonra mesken alındı yaklaşık 1 sene olmuştur. 1 kere gördüm.
Ay meraklı melahat gibi her sese koşmuyorum diye ben mi suçluyume bazen bir ses geliyor, mercekten bakıyorum komşumsa oturup izlemiyorum.
Ama şunda haklısınız; onun kilerini ben kullansam valla ilk gün yakalanı verirdim.
Kızlar hamileliğin de verdiği hormonlarla birlikte coşmuş durumdayım. Üzgün müyüm, sinirli mi bilmiyorum.
Neredeyse 4.5 senedir evliyim ve evlendiğimizden beri aynı dairede, ev sahibimiz ile karşılıklı oturmaktayız. Benden yaklaşık 10/15 yaş büyükler. Çocuklarımız aynı yaşta olduğu için park muhabbetimiz vsimiz oldu. Gayet seviyeli bir komşuluk ilişkimiz var. Kiramız her ay aksatılmadan direkt bankaya ödenir, yüz göz olmayız. Bu zamana kadar kavga gürültü bağırma çağırma olmadı evimizde; iyi kiracılarız bence. Buraya kadar güzel.
Ben evden çalışan biriyim, komşu gezmelerine hiç vakit ayıramadım. 4.5 senenin sonunda yine bir komşum çağırırken, gitmeye karar verdim. Bir de ne duyayım? Meğer benim dairemin (herkesin olduğu gibi) bir depo/kileri varmış. Yarım banyo büyüklüğünde. VE bu depomu kim kullanıyor dersiniz? Ev sahibim..
Kendisini geçenlerde gördüm aslında ama bir anlam veremedim, ben o dolabı elektrik dolabı sanmıştım (üzerinde tehlikeli yazıyor). Görünce birden panik yapıp, naber nasılsın diyip içeri kaçmıştı. Meğer kocaman bir alanmış. Sağ tarafta (benim tarafta) olan kilerler çok kullanışlıymış.
Ben resmen delirdim! Kadına sürekli de anlatıyordum benim yerim yok, eşimle yollasam da o depoya mı kaldırsa diye. Meğer herkes son 1/1.5 senedir kullanıyormuş iyi mi? Bana sormak yok.. ya deseydi ki "Eloshcum artık depoları kullana biliriz. Ama benim tarafımdaki kullanışsız, seninkini paylaşalım" amenna. Gerçekten hiç sorun değil. Ama beni salak yerine koydu. Nezaketimi nasıl kullanır bu şekilde anlamıyorum.
Neyse yazdım kendisine.. Canım dedim depo varmış, senin orada eşyan var mı ben kullanmak istiyorum, anahtar çıkartacağım. Kendisi de bana evet var ama anahtarı anlamadım dedi. Bende herkesin dairesinin yanında kiler olduğunu, kendi kilerimi de kendim kullanmak istediğimi söyledim. Kapımı çaldı ve kilerleri gösterdi. Onunki çok derin, merdivenliymiş de. Sadece bavul koyacaksam buraya koysammış.. ve ya biraz kenara çekecekmiş benim kilerimden malları, oraya koyacakmışım. Her neyse, hastaymışsın geçsin konuşuruz dedim.
Bugün tekrar yazdım. Canım, nasılsın umarım iyileşmişsindir. Eğer iyileştiysen ve boşaltmadıysan kileri boşaltır mısın? Ben orayı kullanacağım, hamileliğim ilerlemeden eşyalarımı koymalıyım dedim. OKUMUŞ. Ama cevap yok!
Bu ev sahibi sadece karşımda oturuyor diye benim kullanma hakkına sahip olduğum şeyi kullanabilir mi? Evet, çok ama çok ihtiyacım var ama konu bu bile değil yanlış anlamayın. Konu iyi niyetimi ve bilgisiz olmamı suistimal etmesi. Bana sordun mu?
Ne yapayım şimdi bilemiyorum? Eşim bir kere kadınla konuşmussun, eşine söylemem olmaz, ama uzatırlarsa çıkarız olur biter yaptığı ayıp dedi.
Ne düşünüyor sunuz?
Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?