Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
en son ben de bunu söyledim. esim evde yok, ben çıkıp uyaramam. illa polisi mi arayayım!
İyi de kimse keyfinden akşamın o saatinde matkap çalıştırmaz. İnsanlar yeni taşınıyorlar, hani her akşam gürültü patırdı olur Haklısınız derim ama şu durumda daha insanlar evlerine taşınmadan ilk günden kapılarına dayanmak bence hiç hoş değil.
Çocuğunuz var diye insanlar gündüz işlerinden izin alamazlar.

münferit olaylar tabii ki olur. ne güzel siz bilgilendirmişsiniz. bizde öyle bir durum da yok. bakın abartıyorsam Allah canımı alsın. saat 8de basladı matkap sesi 11e kadar devam etti. gruba mesaj atıyoruz takan yok. sadece yönetici para isteyince sesler öıkıyor zaten grupta. onun dısında baska daireler de mesela camdan halı silkme vs konusunda yazdı ama yine kimse takmadı

İnsanların yeni taşındığını biliyorsunuz. İlk günden arayıp durmanızın ne anlamı var? Bir hafta idare edersiniz yine devam ederse de düzgünce uyarırsınız. O saatte kadar bitirin bu saate kadar bitirin diye emir verir gibi konuşma hakkını kimden alıyorsunuz?
Biz daha yenilerde mobilya değiştik montaj için geldiler gittiklerinde saat onu geçiyordu. Yapılacak bir şey yok. Kimse de gelmedi şikayete.
İnsanlarla ilk günden böyle kötü olmanın ne anlamı var?
Kimse keyfi yere yapılan gürültüden hoşlanmaz ama toplu yaşamda da bazı şeyler idare edilir. Hayır kocanızı da sürekli devreye sokup aratıyorsunuz. Bir dahakine cevap veren de bulamazsınız.

cidden objektif olun, gece gürültü çıkaracak işlemleri yapıyor musunuz?
Üst katimdaki cumarteside dahil çalişiyor kadın aksam 8 de anca geliyor ev süpüyor çamaşır yıkıyor bu kağıt gibi evlerde de herşey duyuluyor napim şimdi bu kadın ne zaman temizlik yapacak.
Sanki bana doğurdun senin bebenin sesinede komşuların bayılmıyordur

evet, ben sorun arıyorum.

E tamam 3 saat sürmüş. 3 saat yeni taşınılan bir evde montaj tadilat tamirat vs için uygun bir süre. Anca biter hatta bitmez bile.
Münferit olay dediğiniz taşınma. Ben de taşındım, şikayetçi olduğunuz insanlar da taşınıyor. Gürültünün kaynağı taşınma. Taşınma münferit olaysa niye şikayet ediyorsunuz?

oğlumun gece evin içinde koşmasına dahi müsaade etmiyorum. gürültü çıkaran oyuncaklarını kaldırıyorum. zor bir sey değil huzur vermek.

ayrıca bi mazimiz mi var baska üyeye yazdıklarıma kadar alıntılıyorsunuz?

Senin gibi biriyle ne mazim olacak doğuracak diye anasına taşınan birisin seni tanıyorum konularından ki sadece ben değil, kimin sorunlu olduğunu iyi biliyoruz

en son ben de bunu söyledim. esim evde yok, ben çıkıp uyaramam. illa polisi mi arayayım!
haklısınız 10 da matkap çalıştırılmaz, yeni taşınan insanlarda 2 günde değil de 3 günde yerleşsin. ama siz de polisi falan çağırmayın lütfen ve daha fazla muhatap olmayın bu insanlarla. olan kendize olur ve hiçbir sey de değişmez.

Senin gibi biriyle ne mazim olacak doğuracak diye anasına taşınan birisin seni tanıyorum konularından ki sadece ben değil, kimin sorunlu olduğunu iyi biliyoruz
özür dilerim hakkaride doğum için güvenli hastane bulamayıp annemin evinde kaldığım için

yok sakasına söyledim ya onu

Yeni bina böyledir. Biz de binada çok az kişi varken evlenip yerleşmiştik. Aylarca aynı kattaki komşuların, üst ve alt kattakilerin taşınma ve montaj seslerini çektik. Ama sizin aksinize insanların kapısına dayanıp durmadık.
Rahatsız oluyor muyduk? Evet inanılmaz rahatsız oluyorduk. Üstelik ben o dönem evden çalışıyordum. Akşam dahil bütün gün çektim bunu. Ama yapacak bir şey yok ki. O montaj yapılması gerekiyorsa yapılacak.
Ben belli bir saatten sonra böyle işlere girişmem kimse rahatsız olmasın ve kapıma gelmesin diye ama yapanı da gidip uyarmak anlamsız bence.

Komşuyla yaşanan sıkıntı için yöneticiyi taciz etmeyi de anlamsız buluyorum. Bir derdiniz varsa, haklı olduğunuza inanıyorsanız gidin kendiniz konuşun. Elin adamı niye sürekli sizin dertlerinizle muhatap olsun?
Şu saatten sonra şunu yapmak yasak olsun şeklinde genel bir talebiniz varsa toplantıda görüşülsün diye bunu yöneticiye bildirirsiniz ancak. Kişisel rahatsızlıklarınızı kendiniz çözmelisiniz.

grupta yazılanlar umursanmadı, esim de evde değildi bu yüzden yöneticiyi aradık.

yönetici bina sakinlerinden çok çekiniyor. esim bu gece teklif etti bir toplantı yapalım ben söyleyeyim sorunumu diye. köydeymiş su an. dönünce hallederiz dedi

Cümlenizin sonunda patladım böyle bir son ile biteceğini hiç düşünmemiştim konuya gelecek olursak gürültü saati diye bir şey vardır gürültü saati dışında gürültü yapılmaz çalışıp çalışmamak da buna bahane değildir o halde izin alacaklar gece matkap ile iş yapılmaz

Bi tane daha bebeğiniz olacak ve diğeri de çok büyük değil henüz. Bakalım sizi ne diye uyaracaklar ilerleyen zamanlarda. Çok fazla rahatsız olmasalar bile uyaracaklar emin ol.
uyarsınlar. Allah var “napayım bebek bu ağlıyor” dersem. veya “kusura bakmayın saat 12ye kadar katlanacaksınız” dersem. mahcup olurum, her rahatsız olandan tek tek özür dilerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`