Komşu ve torunu

Yabanelma

Bir sabah gelecek kardan aydınlık...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2018
13.063
75.479
548
Merhaba hanımlar

Derdim laftan anlamayan komşu teyze :)

3 yaşında bir kızım var , apartmanda aynı yaşta bir çocuk daha var annesi çalıştığı için babaannesi bakıyor. Aileyle merhabanın dışında bir samimiyetimiz yok. Birkac defa bahçede karşılaşıp oynadılar çocuklar ve yaklaşık bir aydır babaanesi torununu bize getiriyor, haftada 2-3 gün oluyor bu.

İlk başta beraber oynarlar diye birşey demedim ama teyze çocuğu saatlerce bizde bırakıyor, en son beş saat gelip almayınca ben götürdüm evine. O esnada yemek yedirdim, tuvalete gitti yardimci oldum cocuk daha 3 yaşında. Bu durum rahatsız etmeye başladı beni, teyzeye getirdiğinde 1 saat sonra gel al dedim hem sıkılıyorlar hem benim için zor oluyor biraz oynuyorlarsa biraz kavga ediyorlar oyuncak için, 6 aylık bir bebeğim daha var ama ne oldu yine cocugu ben geri götürmek zorunda kaldım.

Geçen hafta müsait değilim teyze bugün gelmesin dedim, evdeysen odada oynarlar sana zararı olmaz dedi , dışarı çıkıcam diye yalan söyledim resmen, bugün yine torunum kızını özlemiş ağladı dayanamadım diye getirdi çocuğu 2 saatin üzerine geri götürdüm ve çocuk içeri geçince artık getirmemesini müsait olursam benim çağıracağımı söyledim. Yani başka türlü anlayacak degildi teyze malesef yoksa bu kadar açık dile getirmek istemezdim.

Ama teyzenin bu lafımın üzerine yine çocuğu getireceğini düşünüyorum eğer öyle olursa artık annesiyle konuşmak zorunda kalıcam, annesinin de tanımadığı insanların evinde çocuğunun saatlerce kalmasını isteyeceğini sanmıyorum, çocuğun bize geldiğinden haberi olmadığını düşünüyorum. Yani eğer haberi varsa da oldukça garip bir durum var ortada. Annesiyle konuşmam yanlış mı olur emin olamadım, yani çocuğu gelip 1 saat bırakıp alsa hiçbirşey demezdim ama saatlerce olması beni yoruyor, oynayıp zıplıyorlar haliyle çocukla ilgili bir sorumluluk almak istemiyorum.

Babaaneyle beraber kalıyorlar , anneyi yanlız görme durumum yok, eşiyle aynı kurumda çalıştıkları için akşam beraber eve geliyorlardır muhtemelen. Üçünün de evde oldugu anda çıkıp böyle birşey demem yanlış mı olur başka türlü bu çocuğu bırakma durumunun önüne geçemiycem muhtemelen.

Güncelleme
Arkadaşlar dün gece çocuk hastalanmış, baba sehir dışında anne de nöbetteymis çocuk çok kusmaya başlayınca o esnada anneye de ulaşamamış, teyze panikle bize indi, çocuk sürekli kusuyor annesine ulaşamadım diyince eşim çocuğu hastaneye götürdü babaaneyle birlikte. Annesi hastaneye gidince eşim eve geri döndü. Biraz evvel kapıyı çaldı anne, eşinize o panikle teşekkür edemedim sağolun hastaneye götürdüğünüz için dedi. Sonrasında ben babaanenin çocuğu bırakmasıyla ilgili herşeyi anlattım , kadının çocuğunun bize bırakıldığından haberi yok kesinlikle ve şok oldu. Kusura bakmayın çocuğu resmen size zorla baktırmış haberim olsa asla müsade etmezdim dedi ve gitti. Hemen üst katımızda oldukları için sesler geliyor haliyle, kadın kayinvalideye bağırıp çağırdı dakikalarca. Durum benden çıktı artık.
Birde teyze hasta çocuğu hastaneye eşimle tek göndermek istedi resmen, ben tek götüremez deyince zahmet edip gitti hastaneye.

Son düzenleme:
Resmen size yikmis torununu oh ne ala.kullanmasina izin vermeyin.annesini yalnz bianda gorursenz soyleyin durumu.hem ne bicim bi babaanne sizi bile tanimadan nasil guveniyo torununu.elin cocuguna bakicilik yapmayin

sozum size degil yanlis anlamayin, ama insan nasil guvenir de bilmedigi insana torununu birakir. emanet bide ya o cocuk

bence kesinlikle soyleyin. belki cocugunu bize birakiyo ya da ben çocuğu alip iniyorum diye anlatmistir. anne saatlerce bırakılmasina izin vermez bence.

Telefonu varsa annenin arayip konusun bence , ben hayatta almam o sorumlulugu 3 yasindaki bebe icin , hani 40 yilda bir olsa belki de surekli olmaz yani
Telefonu yok maalesef , diğer komsularda varsa alabilirim, eve gidip konuşmaktan daha iyi olur aramak, bende almak istemiyorum sorumluluk,ilk başta birsey demek istemedim ama teyze halden, laftan anlamıyor.

Yok yanlıs anlamam, işin dogrusu bu zaten, birkaç kez gördüğü insana torununu emanet ediyor, götürmesem gelip geri almıyor birde. Tekrar getirirse anneye haber vericem bir sekilde.

Bence başından atmak için yapıyor.
Çocuğun annesine söyleyin derim.
3 yaşındaki çocuk,bir anlık dalgınlığınızda birşey olur kafasını falan vurur,sarkar düşer vs sonra sizin başınız ağrır babaanne melek olur.
O yüzden bir daha kabul etmeyin derim.
Ayrıca babaaneye de emanet etmesinler çocuğu.
Kundaktaki bebeye tecavüz edilen bu zamanda nasıl güvenip de size bırakıyor,anlamış değilim.

Teyze çocuğu başından atıyor nasılsa siz güvenini kazanmışsınız büyük ihtimalle anneninde haberi vardır gün içinde ne yaptığını çocuk anlatıyordur
Anneyi arayıp durumu anlatın

Açık açık konuşun , birdaha bırakmaması gerektiğini bakamadığınıZı vs söyleyin. Utanmayın çünkü kadın seni kullanıyor.Anneyi aramaktansa önce kesin ve net bir dille babaanneyle konuşun . Olmadı anneyi arayın.

Ay kıyamam küçücük yavruyu tanımadığı birinin evine nasıl bırakır insan? Bi anne gözüyle benim çocuğummuş gibi düşünerek yazdım, sözüm size değil, sizin niyetini gördüğünden rahat belli ki, oh ne güzel kafa dinliyor.

Resmen size yikmis torununu oh ne ala.kullanmasina izin vermeyin.annesini yalnz bianda gorursenz soyleyin durumu.hem ne bicim bi babaanne sizi bile tanimadan nasil guveniyo torununu.elin cocuguna bakicilik yapmayin
Annesini yanlız görme durumum hic olmuyor, birardayken söylemek de istemedim açıkçası ama telefonla aram fikri geldi bulabilirsem numarasını arayıp söyleyeceğim.

Telefonu yok maalesef , diğer komsularda varsa alabilirim, eve gidip konuşmaktan daha iyi olur aramak, bende almak istemiyorum sorumluluk,ilk başta birsey demek istemedim ama teyze halden, laftan anlamıyor.
Telefonla konusmak en guzeli , hic kapiya gidip muhatap olmayin
Birde bebeginiz varmis , ne saygisiz ve dusuncesiz bu insanlar yahu

Evet çocuk evden gidene kadar geriliyorum resmen birsey olacak diye, bugün artık açık acik söyledim getirme diye umarım getirmez, getirirse annesine söyleyeceğim.

Bugün getirmeyi dedim açık açık aslında ama teyze torunum ağladı dayanamadım getirdim diyecek rahatlıkta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…