Komşulara mı kizayim eşime mı?

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.154
30.244
548
36
Merhabalar. Şu an oturduğum ev kira. Aynı katta iki komşum var, onlar ev sahibi. Karşı komşumla hemen hemen aynı yaştayizdir, yan komşum ise elli-altmis yaşlarında var.
Ben buraya ilk taşındığimda yan komşum taşınırken hemen geldi ve hoşgeldiniz vs. diyerek tanıştı bizlerle. Gayet güzel bir davranış, bunda birşey yok. Ama ilerleyen günlerde neredeyse her gün Zile basıp napıyorsun diye sorarak muhabbet etmeye çalışıyordu. O zaman yaz tatili olduğu için evdeydim, okullar açılmamıştı. Karşı komşum nispeten daha mesafeli ama yaşlı olan sürekli gidip gelmemi istiyordu. Bir kez ona, bir kez de karşı komşuma nezaketen çok ısrar ettikleri için gittim ama ben hiç davet etmedim. Çünkü yerleşmedir, sonra ise başladım, sonra gebelik oldu derken fırsat olmadi. Zaten öyle çok iç içe muhabbetleri sevmiyorum.
Aradan zaman geçtikçe bu ikisi bana karşı değişik tavırlar almaya başladı. Ama hiç öyle yüz yüze gelip de konuşulmuş bir şey yok ortada. Hiç umrumda olmaz aslında ama yaşlı olan kapının önüne ne koysam ikinci gün direk ya zile basıp ya telefon edip şikayet ediyordu. Mesela ilk sene soba kurduk. Soba demirdokum ve çok ağır. Eşimle annesi kapının önüne kadar çıkardılar ve eşimin arkadaşı birkaç gün içinde gelip alacağını söyledi. Kimsenin geçmesine mani değil o soba orda. Ama sağolsun komşum dediğim insan ikinci gün arayıp illa o sobayı kaldırın diye ısrar ediyor. Ben yeni hamileyim ve eşim onu asla tek başına kaldıramaz. Kadına anlatamadım bir türlü. Okuldaydim, en sonunda derse gireceğim diye iyi günler diyip kapattım telefonu. Bu yaşanılan olaylardan bir tanesi. Daha fazla örnek verip uzatmayacagim. Daha sonraki günler de bu iki komşum da benimle konuşmamaya başladı. Benim de işime geldi çünkü zaten yeterince huzursuz ediyorlardı. Eşim de olayların içinde olduğu için destek verdi, hatta benden daha fazla sinirlendiği oldu çoğu zaman.
Yaşlı olan söyleyeceği birşey varsa eşimle konuşmaya devam etti. Sohbet muhabbet olarak değil de apartmanla alakalı şeyler için. Karşı komşum hiç konuşmuyor sanıyordum ki dün evden çıkarken benim suratıma bakmayan kadın eşime merhaba dedi ve eşim de karşılık verdi. Ben sok oldum ve sinirlendim tabi. Sen değil mıydın muhatap olmaya değmez bu insanlar diyen diye çıkistim. Sonra eşim demez mi ya geçen gün kadınla asansörde karşılaştık, seni sordu, bebek çok ağlıyor Allah yardım etsin falan dedi diye. Ben bir daha sok. E sen baya muhabbete devam ediyorsun yani dedim. Ne var bunda kadın konuştu karşılık vermiyim mı dedi. Çok fazla uzatmadim ben de ama bana bu yanlış geldi. Sizlere sormak istedim. Uzatmaya değecek bir konu değil ama yine de kafama takıldı. Eşimin tavrı doğru mu, siz olsanız ne tepki verirdiniz?

İlk muhabbeti eşiniz baslatmadiysa problem yok.Arkadan arkaya birbirinize sinir olsanız da yüz yüze herhangi bir tartışmanız olmamış eşiniz merhabasina merhaba demese garip kaçardı ya da asansörde ikisinin tek olduğu ortamda kadın bir şey deyince suratına bakmasa mıydı? Bence eşinize yuklenmeyin

Konuşmasın eşiniz kafasını çevirsin. Görmezden gelsin kadın bunu göre göre selam vermez herhalde. Rahatsız olduysanız belirtin devam ederse şüphe etmekte haklısınız. Ama bebeğinizi sorunca bu eşinizi yumusatmis olabilir insanın evladiyla biri ilgilenince ister istemez hoşnut oluyor. Şimdilik sorun yok gibi. Kadınlar hisseder bakış ve tavırlardan anlarsınız ilerleyen zamanlarda

uzatmaya değmez. kadın eşine bebek nasıl diye sormuş ne deseydi eşin sen karımla konuşmuyorsun bende seninle konuşmuyorum mu? çocuk gibi..
Doğru söylüyorsunuz ben de düşününce uzatmadim zaten. Ama yani ben hiç tartışma bile yasamamisken muhatap almayan insan eşimle muhabbet edince sinir oldum biraz açıkçası. Bir de o kişiyle alakalı da birşey yok. Diğer komşunun gazıyla konuşmuyor sanırım.

Yok ben farklı bir şüphe duymadım. Sadece benimle konuşmayın eşimle merhabalasmasi sinir etti beni

komşular tuhaf. hayır madem konuşmuyosun o zaman aldığın tavrın arkasında dur eşime de konuşma demi? ama bi yandan demek yüzleri yok ki eşinize merhaba diyolar. ay valla çok saçma sapan şeyler.
Ya sormayın. Allah'tan tasiniyorum yakın zamanda.

Reactions: KV_

olabilir belki gaza geldi sonra hatasını farketmişte olabilir o yüzden muhabbete girmiştir.
kendi bileceği iş. siz umursamamaya devam edin. sizinlede konuşabilir ileride sonuçta ortada bir sebep yok.

olabilir belki gaza geldi sonra hatasını farketmişte olabilir o yüzden muhabbete girmiştir.
kendi bileceği iş. siz umursamamaya devam edin. sizinlede konuşabilir ileride sonuçta ortada bir sebep yok.
Benimle konuşsa karşılık vermem çünkü başkasının lafiyla hareket eden bir insan bence olmasın daha iyi.

Bu olayin benzerini annem yasadi. Babansa herkesle merhabalasir pek takilmayin bence. Cunku erkeklerin yapisi bu. Herkesle iyi gecinmeye calisirlar genellikle

Kendilerince sorun yaşadıkları kişi sensin sanırım.
Ortada bir şey de yok triplere girmişler. Boşver sallama.
Eşiniz de iyi yapmış ciddiye almadığını göstermekle.Bence ona kabahat bulmayın.

Eşinizin tavrı doğru. Konuşan selam veren karşı taraf. Arkasını dönecek hali yok çocuk gibi. Buyutmeyin.

Sizinle konuşmuyorlar diye eşinize de küsecek değiller veya siz küsünüz diye eşinizde küsecek değil.
Çocukça geliyor bu istekler bana.
Koca insansınız. Allah aşkına ben konuşmuyorum sen de konuşma gibi bir zihniyetten sıyrılın.

Bence sorun yok. Eşiniz birebir sorun yaşamadığı için öyle ayaküstü konuşmuştur. Bunda kizacak/alınacak birşey yok.
Ha davet konusunda şayet görüşmek istemiyorsaniz bence reddetmeliydiniz. Bir kez dahi olsa gittiyseniz davet beklemiş olmaları normal geldi bana,bozulmaları da doğal. Keşke her defasında uygun değilim deseydiniz ve çağırmayacaksaniz gitmeseydiniz.

e komsu kadın selam vermıs
verılen selam alınır ayıp bı kere
konusmayı da komsu baslatmıs ayak ustu esınde nezaketen cevap vermıs
küstüm size mı deseydı cocuk gıbı

kocaman ınsanlarız arada cok buyuk bırsey de yok
bu kadar doldurmayın kendı ıcınızı bence
bunun ıcın esınızle bosuna da gerılmıssınız

sonucta gıdıp gelmıyorsunuz gorusmuyorsunuz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…