Komşulara mı kizayim eşime mı?

Kolay kolay kıskançlık yapan biri değilim ama sizinle konuşmayıp eşinize bebeği sorması vs saçmalık. Sonrasında sizin yanınızda eşinize merhaba demesi de sanki inadına yapar gibi...

Eski oturduğum apartmanda vardı bir kadın. Kimseyle içli dışlı değilim ama apartmandan birkaç komşuyla merhabalaştığım ya da birer kez davetleştiğim oldu. Bu kadına da ilk başlarda gülümsedim ya da merhaba dedim 1-2 kez. Cevap yok, hiç yüzüme bile bakmıyor. Sonra bir gün baktım eşime selam veriyor. Kıskançlıktan değil ama sinirlendim hödüklüğüne. Eşime de söylemiştim kadın hiç oralı olmadı diye, bunu bile bile de selamlaşmasını istemedim “bir daha selam verirse duymazdan geleceksin” dedim

Sonra bir gün başka bir komşu söyledi, ona ve eşine de aynı şekildeymiş. Büyüktü zaten bizden 15 yaş kadar, kıskançlık yapılacak bir durum da yok. Kadınlarla ne alıp veremediği var anlamamıştım

Kesinlikle komşu çok önemli. Buraya taşınmadan önce çok küçük bir yerde yaşıyordum ama üç tane komşum aynı zamanda iş arkadaşım vardı. Hiç sıkılmıyordum. Ama burada selamlasabilecegim kimse yok. Yani kafa dengi olsalardi gidip gelirdim ama değiller. Ben habersiz her dk zilime basilmasindan hoşlanmıyorum.

Evet mesafe koydum çünkü her gördüğünde eve davet edip ayni şeyi bekliyorlardı. Zamansız zile basıp duruyordu. Ben bu tarz komşuluklari sevmiyorum. Çalıştığım için evim sürekli toplu olmayabiliyor ve bunun arkamdan dedikodusunu yapabilecek tipte insanlar. Çünkü ilk zamanlar konuşurken böyle şeylere şahit oldum. Ben daha samimi, daha doğal bulduğum insanlarla anlaşabiliyorum.

Kimi insan gidip gelme yapmadığın için çirkefe bağlıyor.
Basımda var biliyorum..
Sen muhattap olma, eşinde he desin geçsin.
Bari biriniz konusun yoksa daha çok sorun çıkarır böyle tipler bilirim..

Ben de çok aşırı titizim bu tarz konularda. Komşumla yarım saat önceden haberleşsek bile, evden çıkmadan yine haber veriyorum “müsaitsen geliyorum” diye. Evde yalnız olduğunu bilsem de zile basmıyorum, kapıyı açar mısın diyorum mesajla.

O da aynı şekilde, kapıya dayanmaz mesaj atar ya da arar birşey söyleyeceği zaman.

Eski apartmanımda bir de teyze vardı zırt pırt kapıya gelen, dışarı gidiş gelişimizi takip eden... konu da açmıştım hatta buraya. Kızın kapıyı açmadı diye bir de anneme şikayet ediyordu annemin bana geldiğini gördüğü zaman.

Hiç sevmiyorum böyle densizlikleri. İllallah ettim görgüsüz komşulardan. Yeni apartmanda iyi gidiyor çok şükür. Karşı dairem boş. Oraya da düzgün birileri gelir inşallah

Napsın adam günaydın diyene baksın mı? Bunu mu kıskandınız gerçekten?

hakikaten su devirde komşular bir garip. hala komşuluk ilişkisi olanlara hayranım. eski komsuluklar kaldi mi bilmiyorum. kadin konuşunca esiniz de cevao vermiştir sorun yok. bence siz asıl komşularınız konuşmayınca esinizin destek olmasına sevindiniz ama bu duyduklarınız karşısında şaşırıp acaba onlara baska bana baska davranıyor diye düşünüp sinirlendiniz gibi geliyor. bence düşünmeye değmez. eşiniz cevap vermiştir duyrm bundan ibarettir oyle anladim ben okuduklarınmdan.

uzatmaya değmez. kadın eşine bebek nasıl diye sormuş ne deseydi eşin sen karımla konuşmuyorsun bende seninle konuşmuyorum mu? çocuk gibi..
Bence de.
Sagir gibi duymamazliktan da gelinmez

Sadece esin ilk merhabayi diyen ve muhabbeti baslatan taraf olmasin madem rahatsiz oldunuz. Bunu soyleyin esinize
Onun disinda esinizin bir sucu yok.

Evet aynen dediğiniz gibi. Bana muhatap olmaya değmez bu insanlarla diyip muhatap olmasına sinirlendim.

Siz doğru olanı yapıyorsunuz. Bir de benim eşim bazı geceler nöbetçi olduğu için gündüz uyuyor evde. Bizim zilimiz öyle kargo falan dışında pek çalmaz. Burada hiç akrabamiz da yok. Umarım taşındığim yerde daha iyi komsuluklarim olur

Yok ben farklı bir şüphe duymadım. Sadece benimle konuşmayın eşimle merhabalasmasi sinir etti beni

Eşinizle niye konuşmasın ki? Onunla bir problemi yok. Hoşlanmadığı sizsiniz. Muhtemelen o da kocasına sizinle ilgili “ben o kadar hazırlık yaptım, çağırdım, o bir kere bile çağırmadı. Devamlı görüşmek zorunda değil ama insan görgü kuralı olarak bir kerecik çağırır” diyordur.

Yok evli değil kendisi. Ayrıca haberli gitmedim, yan komşu giderken zilime bastı. İkisi baya bir ısrar edince bir yarım saat kahve içip kalktım. Ben davet etmeyi düşünüyordum zaten ama bu olaylar olana kadar fırsat olmadı. Zaten tasindiktan sonra birkaç ay içinde gelişti bunlar. Nerdeyse iki senedir burda oturuyorum. Daha önce şahit olmadım konuşmalarına eşimle.

Benimle de problemi yok ki. Benimle neden konuşmuyor? Davet etmedim diye konuşmamak nedir? İnsan selamı da mı keser? Soğuk davranırsin olur biter.

2 senedir hiç mi fırsat olmadı? Gıcık olmuştur size. Siz ona gitmişsiniz, sizin de çağırmanız gerekirdi.

Selamı kesti derken, siz selam veriyorsunuz da o kafasını çeviriyor değildir, öyle olsa yazardınız. O selam vermiyor ama siz de vermiyorsunuz. Aranızda o konuda fark yok.

Benimle konuşmayı kestikten sonra neden evime davet edeyim? İlk birkaç ay içinde yan komşumla yaşanan olayların sonucunda bu kişi de konuşmamaya başladı benimle. Genelde insanlara selam veririm. Apartmanda gördüğüm kişilere günaydın, iyi günler ya da iyi akşamlar derim. Bir insan sizin suratiniza bakmayınca ona nasıl selam verebilirsiniz? Asansör kapısını acıyorum. Karşımda ikisi konuşuyor ve bana dönüp bakmıyorlar. Ne yapmamı beklerdiniz? Yuzsuzluk Edip yanlarına mı gitseydim?

Esinizin tavırları dogru sizinki yanlis ikisine de gitmissiniz ben evime yarim saat kahveye almayacagim insanlarin evine gitmem..Kapı komsu bunlar yahu vıcık vıcık olmak zorunda degilsin ki haftada veya 10 gunde bir kahve icilse kötü mu olur evinizi mi yiyecekler ..komsuluk bence onemli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…