- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
- Konu Sahibi Less-is-More
-
- #21
Aslında eşime gerilmem bana gaz verip kendisi birşey yokmuş gibi davranmasından. Yorumsuz kalsa, olayın dışında olsa hiç onemsemezdim. Hatta bir keresinde ben asansörden inerken bu iki komşu kapıda konuşuyordu, eşim de bana kapıyı açmıştı, orda gel bu insanlarla muhatap olmaya değmez gibi birşey soyledi. Onlar da duydu diye tahmin ediyorum. Yoksa kadın muhabbetlerine eşlerin karışması bence de saçma.e komsu kadın selam vermıs
verılen selam alınır ayıp bı kere
konusmayı da komsu baslatmıs ayak ustu esınde nezaketen cevap vermıs
küstüm size mı deseydı cocuk gıbı
kocaman ınsanlarız arada cok buyuk bırsey de yok
bu kadar doldurmayın kendı ıcınızı bence
bunun ıcın esınızle bosuna da gerılmıssınız
sonucta gıdıp gelmıyorsunuz gorusmuyorsunuz zaten
Bı anlasam zaten. Madem konusmayacaksin, özgürsün de bunda, tamamen kes irtibatimerhaba diyene okuz olsa cevap verir. esinizin durumu bu. ama sana merhaba demeyip esine diyen o komsunda hata var. kadin kadinla konusmuyor adama merhaba diyor.ne alaka? esinizde suc yok.
Evet davet etmem gerekirdi. Düşünüyordum da ama fırsat olmadı bu olaylar olana kadarBence sorun yok. Eşiniz birebir sorun yaşamadığı için öyle ayaküstü konuşmuştur. Bunda kizacak/alınacak birşey yok.
Ha davet konusunda şayet görüşmek istemiyorsaniz bence reddetmeliydiniz. Bir kez dahi olsa gittiyseniz davet beklemiş olmaları normal geldi bana,bozulmaları da doğal. Keşke her defasında uygun değilim deseydiniz ve çağırmayacaksaniz gitmeseydiniz.
Burda tek sorun size selam vermeyip yanınızda eşinize selam vermeleriAslında eşime gerilmem bana gaz verip kendisi birşey yokmuş gibi davranmasından. Yorumsuz kalsa, olayın dışında olsa hiç onemsemezdim. Hatta bir keresinde ben asansörden inerken bu iki komşu kapıda konuşuyordu, eşim de bana kapıyı açmıştı, orda gel bu insanlarla muhatap olmaya değmez gibi birşey soyledi. Onlar da duydu diye tahmin ediyorum. Yoksa kadın muhabbetlerine eşlerin karışması bence de saçma.
Aslında siz böyle söyleyince hiç birşey yapmamaya karar verdim. Kendi kendilerine ugrassinlar o zaman.Burda tek sorun size selam vermeyip yanınızda eşinize selam vermeleri
Buda sırf sizi sinir etmek için
Eşinize bunu söyleyin alet olmasın bence
Bende diyorum benle küstümüSus senle konuşmuyorum
Bence bunu yapsaymış direk ->
Benimle konuşmuyorsa eşimle de konuşmasın. Ne alaka yani?Eşin yanlış yapmamış bence çünkü cevapsız bırakmak teryesizlik olurdu bence komşu laf atmamalı yanı ne alaka benle konuşma kocama sor sananı ağlarsa bebek ağlar bence kadın konuşmak için konu aramış
Katılıyorum yanı neden konuşuyorsun kı madem dargınsınız bazıları çok garip ya anlamak güçBenimle konuşmuyorsa eşimle de konuşmasın. Ne alaka yani?
Kadına zaten sinir oluyorum çünkü sürekli çocuklarına bağırıyor. Ben duymuyorum sanıyor galiba. Normal bir kızma falan değil böyle kendini parçalıyor bazen. Yazık çocuklara.Katılıyorum yanı neden konuşuyorsun kı madem dargınsınız bazıları çok garip ya anlamak güç
Evet yapacak birşeyi yokmuş. Ben de sinirimi gereksiz ona yansıttım. Bundan sonra umursamayacagimonlar sana kıl olmuşlar. sanmışlar ki siz apartmana taşınınca birbirimize sık gelip gideriz sohbet muhabbet kahve gün vs. ama sen de hiç evine bile davet etmemişsin net bir şekilde mesafeni koymuşsun doğru da yapmışsın aslında.bundan sonra sana soğuk davranmışlar eşinle bi problemleri yok ona selam var sana yok.komşuların da acayip.eşine kızmanı gerektirecek birşey yok burada.adamcağız, eşimle konuşmuyorsunuz benimle de konuşmayın tavırlarına mı girecekti? kadın konuşma başlatmış eşiniz de normal şekilde cevap vermiş. ki birkaç dakika bile sürmeyen bir konuşma.
Alla allaaa kadın azıcık denge sorunu yaşıyor bence. Siz taşınacaksınız galiba dimi öyle hatırlıyorum daha da sinir olmadan taşının bence ve eşine bir şey deme gerilmeyin boşunaKadına zaten sinir oluyorum çünkü sürekli çocuklarına bağırıyor. Ben duymuyorum sanıyor galiba. Normal bir kızma falan değil böyle kendini parçalıyor bazen. Yazık çocuklara.
Ahashfajflakg olur mu hiç öyle şeyBende diyorum benle küstümüyazdığımı unutuyorum yaşlılık
O kadınlar biz çok iyiyiz eşin kaprisli diye yapıyor .Merhabalar. Şu an oturduğum ev kira. Aynı katta iki komşum var, onlar ev sahibi. Karşı komşumla hemen hemen aynı yaştayizdir, yan komşum ise elli-altmis yaşlarında var.
Ben buraya ilk taşındığimda yan komşum taşınırken hemen geldi ve hoşgeldiniz vs. diyerek tanıştı bizlerle. Gayet güzel bir davranış, bunda birşey yok. Ama ilerleyen günlerde neredeyse her gün Zile basıp napıyorsun diye sorarak muhabbet etmeye çalışıyordu. O zaman yaz tatili olduğu için evdeydim, okullar açılmamıştı. Karşı komşum nispeten daha mesafeli ama yaşlı olan sürekli gidip gelmemi istiyordu. Bir kez ona, bir kez de karşı komşuma nezaketen çok ısrar ettikleri için gittim ama ben hiç davet etmedim. Çünkü yerleşmedir, sonra ise başladım, sonra gebelik oldu derken fırsat olmadi. Zaten öyle çok iç içe muhabbetleri sevmiyorum.
Aradan zaman geçtikçe bu ikisi bana karşı değişik tavırlar almaya başladı. Ama hiç öyle yüz yüze gelip de konuşulmuş bir şey yok ortada. Hiç umrumda olmaz aslında ama yaşlı olan kapının önüne ne koysam ikinci gün direk ya zile basıp ya telefon edip şikayet ediyordu. Mesela ilk sene soba kurduk. Soba demirdokum ve çok ağır. Eşimle annesi kapının önüne kadar çıkardılar ve eşimin arkadaşı birkaç gün içinde gelip alacağını söyledi. Kimsenin geçmesine mani değil o soba orda. Ama sağolsun komşum dediğim insan ikinci gün arayıp illa o sobayı kaldırın diye ısrar ediyor. Ben yeni hamileyim ve eşim onu asla tek başına kaldıramaz. Kadına anlatamadım bir türlü. Okuldaydim, en sonunda derse gireceğim diye iyi günler diyip kapattım telefonu. Bu yaşanılan olaylardan bir tanesi. Daha fazla örnek verip uzatmayacagim. Daha sonraki günler de bu iki komşum da benimle konuşmamaya başladı. Benim de işime geldi çünkü zaten yeterince huzursuz ediyorlardı. Eşim de olayların içinde olduğu için destek verdi, hatta benden daha fazla sinirlendiği oldu çoğu zaman.
Yaşlı olan söyleyeceği birşey varsa eşimle konuşmaya devam etti. Sohbet muhabbet olarak değil de apartmanla alakalı şeyler için. Karşı komşum hiç konuşmuyor sanıyordum ki dün evden çıkarken benim suratıma bakmayan kadın eşime merhaba dedi ve eşim de karşılık verdi. Ben sok oldum ve sinirlendim tabi. Sen değil mıydın muhatap olmaya değmez bu insanlar diyen diye çıkistim. Sonra eşim demez mi ya geçen gün kadınla asansörde karşılaştık, seni sordu, bebek çok ağlıyor Allah yardım etsin falan dedi diye. Ben bir daha sok. E sen baya muhabbete devam ediyorsun yani dedim. Ne var bunda kadın konuştu karşılık vermiyim mı dedi. Çok fazla uzatmadim ben de ama bana bu yanlış geldi. Sizlere sormak istedim. Uzatmaya değecek bir konu değil ama yine de kafama takıldı. Eşimin tavrı doğru mu, siz olsanız ne tepki verirdiniz?
Evet taşınacağım. Umarım orda daha aklı başında komsularim olur.Alla allaaa kadın azıcık denge sorunu yaşıyor bence. Siz taşınacaksınız galiba dimi öyle hatırlıyorum daha da sinir olmadan taşının bence ve eşine bir şey deme gerilmeyin boşuna
Bahsetmeme şansım yoktu çünkü bazı olaylarda o da vardı. Örneğin damda apartman sakinleri mangal yapabiliyorlar. Biz de en üst kattayiz, bir iki kez yapalım dedik. Dama çıkarken yaşlı olan komşunun kapısının önünden geçiyoruz ve her defasında kapıyı açıp bizi gözetliyor. Aman benim tarafımdan yapmayın falan diye sizlaniyor. İnsan rahatsız oluyor artık. Her adımımizi takip ediyor. Ne işim var senin tarafında. Hem dam herkesin ortak alanı. Senin tarafın diye birşey mi var? Eşim de şahit oluyor tabiO kadınlar biz çok iyiyiz eşin kaprisli diye yapıyor .
Eşime ne komşularla nede arkadaşlarımla sorunumu anlatmıyorum çünkü en ufak şeyde başa kakıyorlar.
Bir daha ararlarsa açma eşin sobaydı vs muhattap olsun .
Eşinede komşulardan bahsetme .
Bir komşun bile Yok der.
He he de geç onlar eşinin yanında kavga çıkartıp ara bozduracaklar eşin cevabını versin .Bahsetmeme şansım yoktu çünkü bazı olaylarda o da vardı. Örneğin damda apartman sakinleri mangal yapabiliyorlar. Biz de en üst kattayiz, bir iki kez yapalım dedik. Dama çıkarken yaşlı olan komşunun kapısının önünden geçiyoruz ve her defasında kapıyı açıp bizi gözetliyor. Aman benim tarafımdan yapmayın falan diye sizlaniyor. İnsan rahatsız oluyor artık. Her adımımizi takip ediyor. Ne işim var senin tarafında. Hem dam herkesin ortak alanı. Senin tarafın diye birşey mi var? Eşim de şahit oluyor tabi
aslında sizinle diyolog kurmaya çabalayan onlar olmuş siz mesafeyi koruyup yaşam alanınıza sokmayan kişisiniz.Merhabalar. Şu an oturduğum ev kira. Aynı katta iki komşum var, onlar ev sahibi. Karşı komşumla hemen hemen aynı yaştayizdir, yan komşum ise elli-altmis yaşlarında var.
Ben buraya ilk taşındığimda yan komşum taşınırken hemen geldi ve hoşgeldiniz vs. diyerek tanıştı bizlerle. Gayet güzel bir davranış, bunda birşey yok. Ama ilerleyen günlerde neredeyse her gün Zile basıp napıyorsun diye sorarak muhabbet etmeye çalışıyordu. O zaman yaz tatili olduğu için evdeydim, okullar açılmamıştı. Karşı komşum nispeten daha mesafeli ama yaşlı olan sürekli gidip gelmemi istiyordu. Bir kez ona, bir kez de karşı komşuma nezaketen çok ısrar ettikleri için gittim ama ben hiç davet etmedim. Çünkü yerleşmedir, sonra ise başladım, sonra gebelik oldu derken fırsat olmadi. Zaten öyle çok iç içe muhabbetleri sevmiyorum.
Aradan zaman geçtikçe bu ikisi bana karşı değişik tavırlar almaya başladı. Ama hiç öyle yüz yüze gelip de konuşulmuş bir şey yok ortada. Hiç umrumda olmaz aslında ama yaşlı olan kapının önüne ne koysam ikinci gün direk ya zile basıp ya telefon edip şikayet ediyordu. Mesela ilk sene soba kurduk. Soba demirdokum ve çok ağır. Eşimle annesi kapının önüne kadar çıkardılar ve eşimin arkadaşı birkaç gün içinde gelip alacağını söyledi. Kimsenin geçmesine mani değil o soba orda. Ama sağolsun komşum dediğim insan ikinci gün arayıp illa o sobayı kaldırın diye ısrar ediyor. Ben yeni hamileyim ve eşim onu asla tek başına kaldıramaz. Kadına anlatamadım bir türlü. Okuldaydim, en sonunda derse gireceğim diye iyi günler diyip kapattım telefonu. Bu yaşanılan olaylardan bir tanesi. Daha fazla örnek verip uzatmayacagim. Daha sonraki günler de bu iki komşum da benimle konuşmamaya başladı. Benim de işime geldi çünkü zaten yeterince huzursuz ediyorlardı. Eşim de olayların içinde olduğu için destek verdi, hatta benden daha fazla sinirlendiği oldu çoğu zaman.
Yaşlı olan söyleyeceği birşey varsa eşimle konuşmaya devam etti. Sohbet muhabbet olarak değil de apartmanla alakalı şeyler için. Karşı komşum hiç konuşmuyor sanıyordum ki dün evden çıkarken benim suratıma bakmayan kadın eşime merhaba dedi ve eşim de karşılık verdi. Ben sok oldum ve sinirlendim tabi. Sen değil mıydın muhatap olmaya değmez bu insanlar diyen diye çıkistim. Sonra eşim demez mi ya geçen gün kadınla asansörde karşılaştık, seni sordu, bebek çok ağlıyor Allah yardım etsin falan dedi diye. Ben bir daha sok. E sen baya muhabbete devam ediyorsun yani dedim. Ne var bunda kadın konuştu karşılık vermiyim mı dedi. Çok fazla uzatmadim ben de ama bana bu yanlış geldi. Sizlere sormak istedim. Uzatmaya değecek bir konu değil ama yine de kafama takıldı. Eşimin tavrı doğru mu, siz olsanız ne tepki verirdiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?