Komşularım ve sigara

askbahcem

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2014
4.885
5.509
358
32
Kızlar merhaba, fikirleriniz benim için önemli;

Biz kışın bu eve taşınmıştık. evimiz bilenler bilir belki bir odası ışıklığa bakıyor yani diğer evin mutfakları benim yatak odası olarak kullandığım odaya bakıyor cephe açık değil. şimdilik yatak odası ilerde çocuk odası olacak burası inşalah.
Neyse konuya geleyim komşularım sürekli sigara içiyor bu arada ben camı açmaya kalksam evin içinde içilmiş gibi kokuyor.. o yüzden kışın fazla açmamaya çalıştım.. ama artık havalar sıcak oldu ve ben bu camı açmasam bu oda bir türlü havalanmıyor. Kendim astım hastayısım evdede 2 yaşında oğlum var.. onlara durumu nasıl izah edeyim sizce.. yada haksız mı olurum acaba sonuçta herkes kendi evimizde rahatta mı olamayacağız der mi? Bilemedim..

aranızda ki iletişime baglı.
sizi anlayabilirler de anlamaya bilirlerde.
balkonda bile içilse rüzgarın etkisi ile koku eve gelebilir.
onlar sizden camını açma diye teklif de sunabilirler

aranızda ki iletişime baglı.
sizi anlayabilirler de anlamaya bilirlerde.
balkonda bile içilse rüzgarın etkisi ile koku eve gelebilir.
onlar sizden camını açma diye teklif de sunabilirler
Öylede ben zaten kış boyu açmadım ve burası binanın ortak alanı açmazsamda oda havalanmıyor..

Öylede ben zaten kış boyu açmadım ve burası binanın ortak alanı açmazsamda oda havalanmıyor..
benim ki fikir yürütme .
siz komşularınızı daha iyi tanıyorsunuz.
bana söylense içmem balkonu kullanırım ama işte.
ya bir kahveye davet edin yada siz gidin durumu anlatın.
son birşey daha var mutfak dan yemek kokusu vs de çok gelicektir koku evde olacak .
benim için sigaradan farksız degildir evde yemek kızartma kokusu beni deli eder tüm camlar açılıp havalandırmam şartdır.
siz deneyip sonuca ulaşırsınız

Zaten yeni taşındık.. balkon diye bişey var
Yanlis anlamayin ama komsum gelip "balkon diye bir sey var" diyerek sigara icmememi soylese tepkim sert olurdu. Kimsenin sorunu degil acikcasi yeni tasinmis olmaniz. İnsanlarin kendi evi, diledikleri yerde icerler. Diger taraftan sigara iciyor olmama ragmen asla evin icinde icmem, icilmesinden de rahatsiz olurum anliyorum o noktada sizi. Ama yine de yapabileceginiz bir sey yok. Samimiyseniz rica edebilirsiniz ama etki edecegini sanmiyorum.

benim ki fikir yürütme .
siz komşularınızı daha iyi tanıyorsunuz.
bana söylense içmem balkonu kullanırım ama işte.
ya bir kahveye davet edin yada siz gidin durumu anlatın.
son birşey daha var mutfak dan yemek kokusu vs de çok gelicektir koku evde olacak .
benim için sigaradan farksız degildir evde yemek kızartma kokusu beni deli eder tüm camlar açılıp havalandırmam şartdır.
siz deneyip sonuca ulaşırsınız
Yemek yapılan saatlerde açmazsam sıkıntı olmaz belki ama yaz geliyor hava sıcak çözmem gerek artık.. yada kışın ben anlayışlı olayım yazın da sizden anlayış mı bekleyeyim desem.

Sigarayı ortak alana penceresi olan bir yer dışında içmelerini rica edebilirsiniz. Ama anlayışla karşılayacaklarını hiç sanmam. Astımınızın olması, küçük çocuğunuzun olması bir sigara tiryakisi için hiç önemli değil. “Evimde de sigara içemeyecek miyim” diye çıkışacaklar.

Açık havadayım sigara içebilirim diye düşünürler ve sıra beklerken fosur fosur içerler. Arkadaki duman banyosu yapar ama umurlarında olmaz. Çünkü açık havada da sigara içemeyecek miyim diye düşünüyorlar. Sigara tiryakileri içmeyenlerin bu kokudan rahatsız olduğunu anlamak istemiyor. Bence komşularla konuşmak yerine kendi kendinize bir çözüm bulmanız gerekecek. Cepheye penceresi olan odaların pencerelerini açın belki o oda da havalanır. Ya da hangi saatlerde sigara kokusu yoğun oluyor tespit edin o saatler dışında pencere açın.

Sigarayı ortak alana penceresi olan bir yer dışında içmelerini rica edebilirsiniz. Ama anlayışla karşılayacaklarını hiç sanmam. Astımınızın olması, küçük çocuğunuzun olması bir sigara tiryakisi için hiç önemli değil. “Evimde de sigara içemeyecek miyim” diye çıkışacaklar.

Açık havadayım sigara içebilirim diye düşünürler ve sıra beklerken fosur fosur içerler. Arkadaki duman banyosu yapar ama umurlarında olmaz. Çünkü açık havada da sigara içemeyecek miyim diye düşünüyorlar. Sigara tiryakileri içmeyenlerin bu kokudan rahatsız olduğunu anlamak istemiyor. Bence komşularla konuşmak yerine kendi kendinize bir çözüm bulmanız gerekecek. Cepheye penceresi olan odaların pencerelerini açın belki o oda da havalanır. Ya da hangi saatlerde sigara kokusu yoğun oluyor tespit edin o saatler dışında pencere açın.
Evet malesef tamda anlattığınız gibi... yinede önce birkere konuşmak istiyorum çünkü ortak alan sonuçta hepimiz bile bile aldık evleri.. birbirimizi rahatsız edeceksek ortak alanı olan bir ev almayacaktık.

İnsanların kişisel alanlarındaki özgürlüklerine müdahale etmiş oluyorsunuz lakin sağlık probleminizden dolayı yine de uygun bir dille konuşmayı deneyebilirsiniz.

Kızlar merhaba, fikirleriniz benim için önemli;

Biz kışın bu eve taşınmıştık. evimiz bilenler bilir belki bir odası ışıklığa bakıyor yani diğer evin mutfakları benim yatak odası olarak kullandığım odaya bakıyor cephe açık değil. şimdilik yatak odası ilerde çocuk odası olacak burası inşalah.
Neyse konuya geleyim komşularım sürekli sigara içiyor bu arada ben camı açmaya kalksam evin içinde içilmiş gibi kokuyor.. o yüzden kışın fazla açmamaya çalıştım.. ama artık havalar sıcak oldu ve ben bu camı açmasam bu oda bir türlü havalanmıyor. Kendim astım hastayısım evdede 2 yaşında oğlum var.. onlara durumu nasıl izah edeyim sizce.. yada haksız mı olurum acaba sonuçta herkes kendi evimizde rahatta mı olamayacağız der mi? Bilemedim..
şimdi mantıken haksızsınız bizde evde içeriz çok içeriz ama ev tipleri aynıysa kokunun geldiğini biliyorlarsa benim komşum gelip ben hastayım küçük oğlum var dese dikkatli olurum bir uyarmayı deneyin

O nasıl biçimsiz bir ev ki mutfağa bakan yatak odası oluyor
Bizim evde sigara içilmiyor ama biri gelse mutfağınızda sigara içmeyin dese gülerim :KK48:
Işıklığa bakan kör oda canım. Mütteahitler arsaya büyük ev yapmak yerine çift cepheli evler yapıyor ön cepheli arka cepheli iki evi ara ışıklık birleştiriyor. Neyse yinede ben bi rica edeyim. Umarım anlarlar.

Zaten yeni taşındık.. balkon diye bişey var
insanların kendi evlerinde ne yaptıklarına mudahale edemezsiniz... ister balkonda içer ister odasında ister mutfakta... bana gelip biri böyle birşey söylese ben anlayışlı davranırdım şuan içmiyorum zaten ama eşim de anlayışlı davranırdı. insanları bilemezsiniz. söylemeden anlamak zor... bina yapısından kaynaklı bir sorun bu hassasiyet gösterilebilir diye düşünüyorum

Back
X