anladım, peki edin o zaman ricanızı, sonucu buraya da yazın bizim de haberimiz olsun. ricayı edin ama fazla da beklentiniz olmasın çünkü ya ters cevap verecekler komşuyla kötü olacaksınız ya da tamam diyecekler ama uygulamayacaklar. ricanızı yerine getirmeleri %10 ihtimal bile değil. ben sizin yerinizde olsam rica etmeyi kafama koyduysam biraz daha havaların ısınmasını beklerdim. bakardım, belki giderler artık balkonda otururlar ve sigarayı da orada içmeye başlarlar? hani hava ısınınca açık hava varken neden mutfakta içip dursunlar ki? belki biraz bekleseniz sorun kendiliğinden çözülür. kırk yılın başında sigara içen insanlar olsalar tamam o zaman mutfakta içmeyiveririz derler sorun değil ama tiryakilerse ya sizi tersleyecekler ya da kalp kırmamak için he he deyip içmeye devam edecekler. gerçekten de bu kadarına karışılmamalı diye düşünüyorum, ortada yazılı bir apartman kuralı da yok. bakın altını çiziyorum ben mesela sigara içen biri değilim ama bana gelip böyle bir şey söylense kalp kırmam, geçiştiririm ama uygulamam yani kimse de kusura bakmasın. bana artık balkonda içerler gibi geliyor ama siz gidip sigaranızı balkonda içseniz olmaz mı? gibi bir laf etseniz hoş karşılanmaz. onlar da orada ev almasaymış demenizi haklı bulmadım, onların bir sorunu yok ki sorunu olan sizsiniz. ve çözüleceğini de düşünmüyorum, en fazla artık kendiliğinden balkonda içmeye başlamaları dışında.