Komşuluk yok

Ay lütfen kimse kimseye gitmesin kış günü
Biz ma aile sırayla birbirimize hastalık bulaştırıyoruz
Birde komşu komşu gezsem ne olacak tahmin bile edemiyorum kafamızı kaldıramayız heralde
Bende yeni taşındım yan komşu samimi görünüyor baya ama hiç gitmedimde çağırmadımda çocukları var hastalık bulaştırırız diye
Kimsede gelmesin bu salgın döneminde
Bu arada salgın dediğimde bir tek korona değil bir dünya virüs var yani
Millet hastalıktan kırılıyo yaza bırakın bu komşuculuk işlerini

Avrupa yakasındayiz bahçelievler

Tanımadıkları etmedikleri yeni taşınan birine neden bir ihtiyacınız var mı diye sorsunlar ki? Yeni biri taşınsa ben de gidip sormam banane. Bisey merak ediyorsa gelip sorabilir
amac yardım etmek olabılır mı :)
apartmanımda yenı tasınan bırı oldugunda ya kek yaparım ya da borek... hıc bırsey yapamasam pastaneden pogaca alırım kapısını calar verırım ac olurlar yorgun olurlar belkı cok uzaktan gelmıs burayı bılmeyen bırı de olabılır ? ben su katda su daırede oturan komsunuzum bırseye ıhtıyacınız olursa kapımı calabılırsınız dıyorum

yardım etmek bırseye ıhtıyacınız varmı demek ınsanı mutlu edıyor.
herseyı gectım aynı apartmanda yasadıgımız ınsanları tanımak daha dogru gelıyor
evde bırsey olsa ımdat desenız ılk yetısecek kısıler komsulardır sız yokken hırlı hırsız gırse bır aksılık olsa ulasacak ınsanlardır

bende sasırdım sonra da ınsanlar nıye boyle herkes bırbırınden koptu sogudu kımsenın kımseye yardım ettıgı yok da dıyorlar

apartmanda bırcogunu bılırım ama evlere zıyarete gıdıp gelmıyoruz pandemıden dolayı daha evıme kımseyı almadım zaten..

kım tasındıysa elımde ya kek ya borek kapısını caldım ben su daırede oturuyorum bırseye ıhtıyacınız varsa kapımı calabılırsınız dedım , calan da oldu calmayan da bırkac kere karsılasınca ayak ustu sohbet edınce kısıyı az cok anlıyorsun uslubundan sectıgı kelımelerden, ona gore yaklasıyorsun zaten ...

apartmanda 1 kısıyle samımıyım oda ıkımızde bu apartmana ılk tasınanlar oldugumuz ıcın o gunden berıdır gorusuruz ,yazın pıknıge gıderız cocuklarımız oynar bırlıkte eglenırız aılece gorusuruz... ya da sıtenın bahcesınde kamelya da oturur sohbet ederız ellerımızde kahve fıncanlarımız cocuklar gozumuzun onunde oynar falan ...

dıgerlerıyle gorusmesemde apartmana gırerken bahcede sohbet eden ınsanları gorunce karsılastıgımda merhabalar der selam verır gecerım ... bazen toplanıp benı cagırıyorlar asagıda bahceye haftasonları bır kahveye, musaıt degılım dıyorum gıtmek ıstersem de gıdıyorum sosyallesmek ınsanın dogasında var .

Bana da değişik geldi ama herkesin yorumuna saygım var, ben bu kadar yabancılaşma olması gerektiğini düşünmüyorum

hemen maske taktı demişsiniz de bu pandemi döneminde ne bekliyordunuz acaba ? :)
bi de pandemi yüzündense saygı duyarım demişsiniz, şaka gibi düşünceleriniz.
belki kronik rahatsızlıkları var ve hele tanımadıkları insanlarla bir araya gelmek istemiyorlar.
belki sizi rahat buldular, maskesiz vs gördülerse taşınırken rahatsız olmuş olabilirler.

maske konusunda bende cok hassasım acıkcası
maskesız olanlarla konusmuyorum dogruya dogru ...

maske konusunda bende cok hassasım acıkcası
maskesız olanlarla konusmuyorum dogruya dogru ...

ya bi de istanbuldan bahsediyoruz.
biz evimizde 27 senedir oturuyoruz, ilk geldiğimizden beri oturan komşularımızla aile gibiyiz.
ne bileyim çocuklar olarak akrandık, anne babalar arkadaşlık kurmuştu. ama o dönem güven vardı.
okuldan gelince çok rahat komşunun evine gidebilirdim annemleri beklerken.
artık o güven yok.
kim kimdir bilemiyorsun.
mesafe koymak iyidir.
pandemi nedeniyle tabak alışverişi yapmak da istememiş olabilirler. şahsen ben de geçen birkaç aya kadar kimsenin getirdiğini alıp yemek istemiyordum. hele ki evde kalabalık oturup misafir kabul edenlerden.
kronik rahatsızlıkları olan bir sürü tanıdığım bu düzene devam ediyor mesela.

Nezaketen hoş geldiniz denebilir ama çalışan insanlardır belki. Şahsen gözüm komşu falan görmüyor benim. Sadece selam verir geçerim.

büyüdüğüm yer gidince görsen camlardan millete bağırıyorum şen şakrak espriler gülüşmeler havada uçuyo ama oturduğum yerde tek bi kişi yok napalım artık böyle demekki :)
Benimde aynneeen bu şekilde komşuluğun çok olduğu şen şakrak bi mahalleden geldim eski mahalle hayatı olan 3 senedir başka bir yerdeyim hiç ama hiç komşum olmadı üzücü aslında mesela bebeğim var aşırı ağladığı oldu bi kişi gelip ne oldu demedi ama annemlerin orda öyle değil hemen yardıma koşarlar biz böyle gördük böyle büyüdük o yüzden garipsiyorum bende

Bizde 1.5 ay once izmire tasindik, ankarada ki evimde 8 sene oturdum hala ikinist katimda kim oturuyor bilmezdim sima olarak evet ama günaydin diyince bile suratima bakarlardi.
Burda daha yeniyiz ama burdan da çok bir şey beklemiyorum açıkçası.
İlk geldigimizde ev dar oldugu icin çocugun akulu arabasini vs koyacak yer bulamadigim icin karsi komsunun kapisini caldim acana binada bir depo varmi diye sormak icin.
Yok demisti ama varmiş insanlar çok enteresan banada biri bir şey sorsa elinden tutar kendim götürüm yazik yabanci diye.
Bence sizde alisin bu duruma artik eski komsuluklar her yerde yok maalesef.

Ben de mesafeliyimdir. Hatta en iyi komşu olmayan komşudur benim için . İnsanlarla sadece merhaba merhaba olmaya çok özen göstersemde aşırı hadsiz olduklarını görüyorum ve merhaba bile derken artık yere bakıyorum göz göze gelmeyelim diye.

Hadsizlikten kastım:
-kurban bayramı zamanı. Yan komşuyla karşılaştık. Bana kurban kestiniz mi dedi. Yok dedim. Neden diye sordu şaka gibi gerçekten sordu. Kadına da ateistiz diye konuşmak istemiyorum. Töbe töbe dedim. Yazık üzülüyorum hayvanlara dedim hemen kaçtım.
-gebelik için kontrolüm var. Eşimle evde çıkıyoruz evde tadilat var. Ustalar karşı komşuyla sohbet muhabbet ederken merhaba dedik gidiyoruz. Komşu diyor ki anahtarı ustalara bırakın ya da gitmeyin erteleyin. Yahu bunlara fikir falan soran da yok kesinlikle. Aynen böyle gelişiyor konuşmalar.

Birisi kedim hakkında fikrini beyan eder, birisi hamileliği nasıl geçirmem gerektiğini söyler. Ben daha bugüne kadar fikir istemeyen kimseye fikrimi belirtmedim. Kısaca insanlar çok hadsiz. Biraz güler yüz gördü mü (örnekte görmese bile) hayatınıza karışma haddini kendilerinde buluyorlar. Bu güne kadar komşudur, bilmemnedir akrabam ve arkadaşım olmayan herkesten köşe bucak kaçtım ve çok doğrusunu yaptım. Keşke benim bu komşular komşu seven sıcak insanlara denk gelse de sizin soğuklar bana gelse.

Eskiden ailemle yasadigimiz yer daha kucuktu ve biraz daha sicakti. Bir kaç güzel komşulugumuz vardi ben cocukken. Birbirimizde yatiya bile kalirdik ailelerimiz birbirlerine guvenir emanette ederdi bizi. Şuan benzer bir komşuluk ben de isterdim ama bulacagimi sanmiyorum. Sirf ayni yerde oturuyorum komşu olayim derken başima bela sarmak istemem acikcasi.

Şuan kimse kapima kek, börek getirsin istemem, cunku yemem eşim de yemez ee geri çevirsen cok ayip oluyormuş ve direkt kotu insan damgasi. Eee ya cope atilacak ya da hayvanlarin yiyecegi bir şeyse hayvanlara verilecek. Guvensizlik sorunu var

Gideceğim çok yer oluyor annemlerin orada dayımlar var k.validem var görümcem var komşu ablalarım var okul arkadaşlarım var yani orası benim yaşayacağım bir yer oturduğum yer tam entel kent gibi kimse kimseyle muhattap değil

istanbulda komşuluk bence zor. ben de istanbuldayım ama dediğim gibi neredeyse 30 senedir aynı yerdeyiz, bu çok farklı.
ama yeni gelen birine elbette hemen samimiyet olmuyor.
bazı insanlar özellikle evinde problem olanlar mesela bilerek de görüşmek istemiyorlar gir-çık olmasın diye.
bence de komşuluk güzel ama hele büyük şehirlerde samimi olmayana da saygı duymak ve şaşırmamak gerek diye düşünüyorum.

komsular kullan at tabak degılde normal tabak verıyor mu hala bırbırıne ya ben cok uzun zamandır yaptıgım bırseyı komsuma verıceksem kullan at tabakta verıyorum, dogru dedıgınız gıbı pandemıde elden ele gecen tabaklarda saglıklı olmaz

ıste kım kımdır bılınmıyor cunku ınsanlar bırbırıyle tanısmıyor ,cocuklarımız asagıda oynuyor kımın cocuguyla oynuyor en azından onun ıcın tanımak tanısmak sart dıye dusunuyorum
bırde tanısınca bırbırımızle gıdıp gelmek zorunda da hıssetmıyorum hıc ,amacım kımın komsum oldugunu bılmek kımlerle ortak alanı paylastıgımızı bılmek ...

valla şöyle bir örnek vereyim, 90larda ilk taşındığımız yıllarda apartmanda bir komşu vardı. gayet aile olarak yaşıyorlardı. kandillerde helva vs götürürdük, tabağa birşeyler koyar geri verirdi kadın.
merdivenlerde selamlaşırdı. ama samimi olmamayı tercih ederdi. hiç kimseyi eve davet etmez sadece kapıda tabak alışverişi yapardı.
bir gece aniden polis sesleri ile uyandık. o gün gündüz kocası evde vurulmuş ve herşeyi ayarlayıp polise öyle haber vermişler.
bir madde örgütünün üyeleri çıktılar.
2-3 sene gayet kendilerini sıradan gösterip saklanmışlar.
demem o ki insan kandilleştiği komşusunu bile tanıyamayabiliyor.
o yüzden kendini geride tutan insanı kafaya takmamakta fayda var.
istemeyen görüşmesin.
bunun için oturup düşünmek yersiz.

ayyy degıl komsu en yakınına bıle neden kesmedınız dıye sorulmaz ya
var gercekten oyle ınsanlar cok degısık...

ben bır konusmaya sahıt oldum
sıtede mangal yapmak ıcın ozel alanımız var apartman gorevlımız bır pazar tavuk kebap yapmıs
komsunun bırı dıgerıne sunu dıyordu sorsan paramız yok derler gecen hafta sonu gordum kocasıyla tavuk kebap yapıyordu kızımda o sırada akulu arabaya bınıyor bende onu gozlemlıyorum konusmaları da duyuyorum bır yandan ...
dayanamadım usul usul yaklastım nasılsınız hanımlar dıye, kulak mısafırı oldum kım kebaplar yapıyormus bakayım dedım
yaa kapıcı ıste , paramız yok paramız yok deyıp duruyor bırde dedı

goruyormusunuz sız su kapıcıyı bak bak bak, belkı gordugu gorecegı oydu o da bogazına dızılmıs demek kı burada mangal yapılmaması gerekıyormus aman aman bız yapmayalım dedım anında konu kapatıldı baska seyden bahsettıler 5 dk durdum ayrıldım

gercekten coook cok hadsız ınsanlar var onlar da sırf konusmak ıcın konusuyorlar cunku baska ıslerı yok gereksızın.

ayyy şoka gırdım
dogru yasanabılecek seyler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…