Komşum Gecenin 4 ünde Kapıyı Çaldı

avrasya

Guru
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2011
648
88
298
istanbulda yalniz yasiyorum bekarim 25 yasindayim.
Ev sahibimle altli ustlu ayni binada farkli girisli dairelerde oturuyoruz.
Onlar kari koca kizli erkekli 4 cocuk sahibi. Cocuklar benimle ayni yaslarda.
Ev sahibi 50 yaslarinda, erkek, yalniz basina kapimi caldi gecenin 4 unde. Arabalari yok benim var. Pencereye ciktim, gozler kipkirmizi bizi hastaneye goturur musun dedi, cok acil evde hasta var biri oluyor zannettim, tamam geliyorum dedim giyindim ciktim. Adam cikti disari dedim kim hasta karin gelmiyor mu? Adam dedi ki ben hastayim karim da yatiyor icerde. E dedim cocuklardan biri gelmiyor mu? Cevap vermedi dogru duzgun karisini cagirdi kadin kapiya cikti ama gorsen oluyor sanki bir naz niyazlarda. Dun de benim icin gittik, korsan taksiyi aradik gelmedi vb dedi kadin. Taksi duragi var yukarda aradiniz mi dedim biz bilmiyoruz dediler, nosunu vereyim dedim. Bilmedigim bi tel getirdiler ona da yazamadim, sonra ben aradim duragi adama tarif ettim 5 dk sonra taksi geldi. Bu surede kadin ben ayakta duramiyorum deyip iceri kacti. Ve ogendim ki acil de degilmis durum, sadece sira almak icin erken gideceklermis!!!
Neyse adam bindi taksiye gitti.
Erkek arkadasim olayi ogrenince hakli olarak insanlara cok taviz veriyorsun diye kizdi bana, ben de kendime kizdim.
Gecenin 4unde kapiyi calma hakki olacak bir iliskimiz yok ev sahibim ile, evlerine gitmem onlar bana gelmez.
Yorumunuz nedir? Boyle bir sey basiniza gelse ne yapardiniz?
Bugun gidip konusucam yaptiginiz cok uygunsuz bir daha olmasin vb diye. Neler diyeyim?

kapılarina gidip cok resmi bir bicimde ama kibarca
gercekten ihtiyaclari olmasi halinde onlara yardimci olabilmen icin boyle gereksiz durumlarda rahatsiz etmemelerini duruma gore uzun ya da kisa, karsindakinin anlayabilecegi bir tarzda anlatirsan insan olan anlar zaten...

ay çok sinir bozucu yaaa, hani gerçekten bir şey olsa dediğiniz gibi insan her şekilde yardımcı olur ama bence yine de yanlış. yalnız yaşayan bir kızdan mı yardım istiyorlar. taaksi diye bişey var. ayrıca sizle akran çocukları varmış. onların hiç mi arayabileceği arkadaşı filan yok. ne demek yalnız hastaneye gidelim. bence gayet açık şekilde söyleyin. çünkü yüzsüzleştikçe yüzsüzleşiyor insanlar. bir kere yüzünü yumuşak bulunca laf geçirmeye çalışıyorlar.

istanbulda yalniz yasiyorum bekarim 25 yasindayim.
Ev sahibimle altli ustlu ayni binada farkli girisli dairelerde oturuyoruz.
Onlar kari koca kizli erkekli 4 cocuk sahibi. Cocuklar benimle ayni yaslarda.
Ev sahibi 50 yaslarinda, erkek, yalniz basina kapimi caldi gecenin 4 unde. Arabalari yok benim var. Pencereye ciktim, gozler kipkirmizi bizi hastaneye goturur musun dedi, cok acil evde hasta var biri oluyor zannettim, tamam geliyorum dedim giyindim ciktim. Adam cikti disari dedim kim hasta karin gelmiyor mu? Adam dedi ki ben hastayim karim da yatiyor icerde. E dedim cocuklardan biri gelmiyor mu? Cevap vermedi dogru duzgun karisini cagirdi kadin kapiya cikti ama gorsen oluyor sanki bir naz niyazlarda. Dun de benim icin gittik, korsan taksiyi aradik gelmedi vb dedi kadin. Taksi duragi var yukarda aradiniz mi dedim biz bilmiyoruz dediler, nosunu vereyim dedim. Bilmedigim bi tel getirdiler ona da yazamadim, sonra ben aradim duragi adama tarif ettim 5 dk sonra taksi geldi. Bu surede kadin ben ayakta duramiyorum deyip iceri kacti. Ve ogendim ki acil de degilmis durum, sadece sira almak icin erken gideceklermis!!!
Neyse adam bindi taksiye gitti.
Erkek arkadasim olayi ogrenince hakli olarak insanlara cok taviz veriyorsun diye kizdi bana, ben de kendime kizdim.
Gecenin 4unde kapiyi calma hakki olacak bir iliskimiz yok ev sahibim ile, evlerine gitmem onlar bana gelmez.
Yorumunuz nedir? Boyle bir sey basiniza gelse ne yapardiniz?
Bugun gidip konusucam yaptiginiz cok uygunsuz bir daha olmasin vb diye. Neler diyeyim?

şaka gibi....ne cins insanlar var ya...telefonla randevu diye birşey duymamışlar mı?....böylesi taksiye para vermemek için seni uyandırmıştır....hiç yüzgöz olma derim...zaten götürmemişsin bir daha geleceklerini sanmam...gelirlersede arabamda benzin yok götüremem de :19:

İnanmıyorum hakkaten :53::53:
hayır madem acil diye geldi kapınıza eşi ne demeye yatıyomuş evde bu kadar sorumsuzluk bu kadar kendiliksiz olamaz bu insanlar ya
Bence de gidin konuşun ev sahibinizle ve bence en yakın zamanda o evden çıkın ...

kizlar iste lanet bir yer zaten benim ev bahce kati surekli evin cevresinde dolaniyorlar biraksam anahtari alip benim eve yerlesecekler neredeyse o derece bir laubalilik. Hayir insan ogle vakti tuz isteme bile karisini gonderir kapiyi caldirmak icin utanir da, bunlar gecenin 4 u basbasa hastaneye gidicez, ustunden zaman gectikce daha cok sasiriyorum inanamiyorum yani. Bekar kizin kapisi calinir mi ya 4 te. Evli olsa g t leri yemez zaten calmayi. Bunlarin arkadasi komsusu bir suru evden misafirleri eksik olmuyor is, 10 liralik taksi parasi icin yapilacak terbiyesizlik degil.
Ki ben korsani aradik gelmedi dediklerinin de yalan oldugunu dusunuyorum. Ole olsa aksamdan ararsin korsani gelmeyecek madem rica edersin aksaustu bole durum var diye.
Cildircam yani bu laubaliikle basima gelmeyen kalmaz herhalde.
Durumum uygun olur olmaz cikcam zaten canim simdilik sartlar beni buna zorluyor ne yazik ki. Tam kenar mahalle yaa.

bu arada siz olsaniz kapiyi acip yola cikar miydiniz bu konuda goruslerinizi ogrenebilir miyim?

İlginç insanlar :) Düşüncesizlik ve cahillikten ileri gelen şeyler :) Bir arkadaş demiş bir daha böyle bişeyle karşılaşırsan arabamda benzin yok dersin :)

Acil durum hastalık dediği için ben de çıkardım senin gibi. Sonradan da kendimi yerdim.

Bu insanların oldugu tablo gözümün önüne geldi de..

Acil tasinmalisin. Bekar bir hanımın kapısı çalınır mı yaa? Başka türlü kurtulman imkansız. Hatta durumu daha da abartacaklarina eminim.

Konuşsan, cirkefleseceklerine eminim. Sen bu insanlarla basedemezsin güzelim bence kat kurtul onlardan.

sorun reddetmek degil de sorun kapiyi calma hakkini gormelerinde.
Benim belali kocam abim falan olsa kapiyi calmak degil o saatte onunden gecmeye cesaret edemezler yani.
Ben terbiyesizlik ve ayip oldugunu dusunuyorum. Sizce de boyle degil mi?

Acil durum hastalık dediği için ben de çıkardım senin gibi. Sonradan da kendimi yerdim.

Bu insanların oldugu tablo gözümün önüne geldi de..

Acil tasinmalisin. Bekar bir hanımın kapısı çalınır mı yaa? Başka türlü kurtulman imkansız. Hatta durumu daha da abartacaklarina eminim.

Konuşsan, cirkefleseceklerine eminim. Sen bu insanlarla basedemezsin güzelim bence kat kurtul onlardan.

bence cirkeflesmeleri degil ozur dilemeleri gerekiyor canim. Sanki hayrina mi kaliyorum evlerinde kirami oduyorum faturmai oduyorum bunlar evlerini bana kiralayarak lutufta bulunduklarini saniyorlar herhalde. Oyle de bir ev ki rutubetli derenin icinde, burda bende baska da kimse oturmaz, daha once bi kac kisi girmis kira bile odemeden cikip gitmisler.

bu arada siz olsaniz kapiyi acip yola cikar miydiniz bu konuda goruslerinizi ogrenebilir miyim?

Ben çıkmazdım canım vala kapının deliğinden bakıp duymuyormuş havasına girerdim soracak yüzleride varsa" uykum ağırdır kalkmam zor olur zaten kalksaydımda götüremezdim gece öyle uyanında sersem oluyorum araba kullanamam o halde" derdim canım. Ama dediğin gibi konuşmalısın bu konuyu bekar kızsın sonuçta gece gece ne işi var töbe töbe. Hani kadın gelse ricacı olsa birlikte gidelim diye bir nebze tamam derim kadın fosur fosur uyuyor adam kapıya dayınıyor saygısızlıktan başka birşey değil.

Ben çıkmazdım canım vala kapının deliğinden bakıp duymuyormuş havasına girerdim soracak yüzleride varsa" uykum ağırdır kalkmam zor olur zaten kalksaydımda götüremezdim gece öyle uyanında sersem oluyorum araba kullanamam o halde" derdim canım. Ama dediğin gibi konuşmalısın bu konuyu bekar kızsın sonuçta gece gece ne işi var töbe töbe. Hani kadın gelse ricacı olsa birlikte gidelim diye bir nebze tamam derim kadın fosur fosur uyuyor adam kapıya dayınıyor saygısızlıktan başka birşey değil.

aynen oyle tatlim. Ben de pencereye ciktim ilk kapiyi acmadim ama adami gozler kirmizi gorunce cocuklara karisina falan bisi oldu sandim. Meger herkes uykudaymis rezillik resmen.

Sunu diycem.

Dun gece cok acil bir sey oldugunu zannedip ciktim. Acil olsa bile gecenin 4unde 25 yasinda bekar bayanin kapisi calinmaz. Ben erkek olsam sizin kizda araba olsa o saatte calsam kavga cikar. Bir daha NE Olursa OLSUN ASLA aksam 7 den sonra benim kapimi calmayin.

Ne dersiniz nasil sizce?

aynen oyle tatlim. Ben de pencereye ciktim ilk kapiyi acmadim ama adami gozler kirmizi gorunce cocuklara karisina falan bisi oldu sandim. Meger herkes uykudaymis rezillik resmen.

Sunu diycem.

Dun gece cok acil bir sey oldugunu zannedip ciktim. Acil olsa bile gecenin 4unde 25 yasinda bekar bayanin kapisi calinmaz. Ben erkek olsam sizin kizda araba olsa o saatte calsam kavga cikar. Bir daha NE Olursa OLSUN ASLA aksam 7 den sonra benim kapimi calmayin.

Ne dersiniz nasil sizce?

hanımının uyanmadığını da ekleyebilirsiniz,acil biey olsa hanımınız kalkmadan benim kalkmam ne derece doğru diye

Ev sahibiniz olunca kendilerinde öyle bir hak mı görüyorlar acaba? Ne kadar düşüncesiz insanlar var yahu. Gecenin 4 ünde bekar bir kızın kapısı çalınır mı böyle bir şey için. Allah akıl versin. Evi değiştirme imkanın varsa bence evi değiştir.

yerinizde kim olsa kalkar açardı kapıyı eğer sağlık sözkonusuysa. Tabiki burda yaptıkları çok yanlış tamam madem bekar bi bayanın kapısını çalıyorsun ya eşin yanında olmalı yada çoçukların. bizde bikaç kere gece acillik olduk ama üst kata çıkıp bizi götürür müsünüz demedik gecenin üçünde taksi bekledik. bunların yaptıkları yanlış. bence eşiyle konuşun "ben tabiki acil bi druum söz konusu olduğunda yardımcı olurum ama eşinizin tek başına kapımı çalması doğru değil" diyin bence konuşun

kari koca ikisiyle birden konuscam. Kadin o kadar salak bir sey ki kendisine laf alatmak duvara anlatmak gibi zaten oyle olmasa kocasini benle doktora yollamaya kalkmazdi herhalde.

Ha bi de eklicem ben erkek olsam karini yalniz yollucak miydin benle diye.

Parasizliga sovuyorum su an icimden, hayir mis gibi meslegim de var insallah okulu bitireim yaza kurtulcam surdan.

acilse de taksi o olmasa ambulans cagirsinlar canim ben olmasam nolcak bunlar olecekler mi?

Ki durum acil degil. Dusundukce deliriyorum ya.

evsahibesi bayan çok ilginçmiş ,sanki senin baban falan ,sen rica ediyorsun kadından dr.a gidelim diye..
terslesene sen o kadını..

evsahibesi bayan çok ilginçmiş ,sanki senin baban falan ,sen rica ediyorsun kadından dr.a gidelim diye..
terslesene sen o kadını..

tam dayaklik. Taksiyi bekledik kapinin onunde ki bu icerde duruyo kapi acik, ona bile sabredemedi uykusu geldi. Te allam...

Back
X