Komşuma hata mı ettim?

Kedili0983

su yolunu bulur
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2014
3.915
4.814
248
merhaba, ben bahçeli bir sitede oturuyorum. Bizimki biraz butik bir site. Yan evdekiler bahçede normal ses tonu ile bile konuşsa duyuluyor. Normalde herkes birbirine anlayış gösteriyor. Gelelim konuma , yılbaşı gecesi yan komşumun bayağı bir misafiri vardı. Çok yoğun gürültüye maruz kaldık. Ama özel bir gün olduğu için birşey demedik. Saat 9:30 gibi bebeğimi uyutmaya götürdüm odasına , gürültülerden dolayı gözlerinden uyku akan oğlum uyuyamadı bu sefer ağlamaya başladı. Saat 11:00 gibi güç bela tam uyutucakken hafif çakır keyif oldular ve Türk sanat müziği söylemeye başladılar bağıra bağıra ( kış bahçesinde ) eee haliyle bebeğim tekrar ağlamaya başladı . Bende mesaj yazdım komşuma durumu kibarca yazdım , aldığım cevap misafirime sus diyemem oldu . Açıkçası alındım yani yan evde bebek var biraz yavaş olalım diyebilirdi diye düşünüyorum. En azından ben öyle yapardım. Sonrada biraz pişman oldum keşke yazmasaydım msj diye hata mı yaptım dedim kendi kendime .
Not : evin tüm odalarından sesleri duyuluyordu . Gece 2 de sustular o zaman anca bebeğim uyudu.

Sus diyebilir ama susarlarmıydı hayır. Herzaman olmayan birşeyse ki özel gün olduğu için olmuş evet siz ayıp etmişsiniz. Kusura bakmayın.
Herzaman gürültü yapıyorlar . Yazın gece 1 e kadar bahçe bağıra bağıra yemek yiyorlar ve ben hep ya sabır çekiyorum

polise şikayet ediyosun, polis geliyo ve bir daha o evden çıt çıkmıyor )

Özel günde sazlı sözlü eğlenmek isteyen bunu evde yapmasın bir kere, milyon tane alternatif var.
Kalabalık misafir olabilir, onun gürültüsü fazla olur o ayrı, ama özel gün diye yüksek müzikte parti veya koro halinde konser verebileceğini düşünecek kadar hadsizlerle karşılaşmadım hiç şükür.

Kısacası ayıp etmemişsiniz, komşunuzun birlikte yaşama kültürü eksik kalmış.

Bence insan herkesi düşünerek hareket etmeli. Ben olsam ben de aynı tepkiyi gösterirdim. Sonuçta bebek var o evde. Ayrıca toplum içinde yaşıyorsak kurallara da uyalım bence. Bir sokak düğünü, eğlencesi olunca direk polisi arıyorsam bu da aynı durum. Kimse kimseyi rahatsız edemez, hele ben hiç seslere tahammül edemiyorum.

Komşunuz size ayıp etmiş, verdiği cevap çok kaba
Benim de misafirlerim oluyor kalabalık, saat 10 dan sonra ikaz ederim, üstümde bebekli aile var sessiz olalım günahtır diye, bir müddet sonra sesler yükseliyor ama tekrar uyarıyorum, çekinmem bu konuda, koca koca adamlar bağırmadan da konuşabilir. Bebek sonuçta ne anlasın garibim, o zaman biraz büyükler ona uyacak, yeni taşındığım evde üst komşuma duacıyım, biri bebek 3 çocuğu var ama akşam 8 den sonra çıt duymuyorum o yüzden ekstra dikkat ediyorum onları rahatsız etmemeye, komşunuz çok kaba biriymiş

Yılbaşı gecesi aynı şey bizede oldu

Üst komşularımiz yeni tasindi yaşli çift aslında hiç sesleri çıkmaz normalde ama o gün yılbasi diye bütün çocukları ,torunları , Gelinleri ,damatlari derken en az 20 kişi vardı evde
akşam 8 de gürültüleri bi başladı sabah 4e kadar sürdü kahkahalar konuşmalar çocukların aglamasi tv sesleri hiç bitmedi
Ama sabrettik ilk defa böyle bişey yaptılar diye

Bence olabilir boyle şeyler bikaç kerelik bişeyse
bi komşu olarak anlayışlı olmak lazım sonuç ta yeri gelir sizin bebeginizde sabahlara kadar agladigindA sesi onlara gider...
ozaman komsunuz size sustur bebeği ben rahatsız oluyorum der

Ayıp eden komşunuz. Puanını verip ona göre selam verirsiniz.
Hatalı olan siz değilsiniz komşunuz ve misafirleri. Misafirlerin bir şeyden haberi yok denmesin her tarafa ses gidebileceğini onlar da düşünebilirler.

Ben hırsımı alamaz cevap olarak güzelce bir döşerdim. Başlarım özel gününe. Kime neye göre özel herkesin özeli tartışılır hem..
Bir daha denk gelirseniz "çok büyük ayıp ettiniz. yüzyüze bakıyoruz her gün. yetişkin insanlarsınız ama bir bebeğin uykusundan uyanıp ağlayacağını anlayacak kadar yetişmemişsiniz. her gün 9 buçukta uyuyan bebek gece 2 de uyudu. kul hakkıdır bu" deyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…