Komşuma hata mı ettim?

Ayıp eden komşunuz. Puanını verip ona göre selam verirsiniz.
Hatalı olan siz değilsiniz komşunuz ve misafirleri. Misafirlerin bir şeyden haberi yok denmesin her tarafa ses gidebileceğini onlar da düşünebilirler.

Ben hırsımı alamaz cevap olarak güzelce bir döşerdim. Başlarım özel gününe. Kime neye göre özel herkesin özeli tartışılır hem..
Bir daha denk gelirseniz "çok büyük ayıp ettiniz. yüzyüze bakıyoruz her gün. yetişkin insanlarsınız ama bir bebeğin uykusundan uyanıp ağlayacağını anlayacak kadar yetişmemişsiniz. her gün 9 buçukta uyuyan bebek gece 2 de uyudu. kul hakkıdır bu" deyin..
Ağlamasını zaten duymamaları mümkün değil. Birde of pof yapıyorlardı oğlum ağlıyor diye

Ayrica evde bebek olmasi da gerekmez. Yazin biz de sokak dugunu sorunu yasiyoruz mesela. Absurd saatlere uzarsa bundan sadece bebek veya yaslilar degil herkes rahatsiz oluyor, insanlarin istirahat vakti, ertesi gun işe gidecekler vs

Yılbaşı gecesi aynı şey bizede oldu

Üst komşularımiz yeni tasindi yaşli çift aslında hiç sesleri çıkmaz normalde ama o gün yılbasi diye bütün çocukları ,torunları , Gelinleri ,damatlari derken en az 20 kişi vardı evde
akşam 8 de gürültüleri bi başladı sabah 4e kadar sürdü kahkahalar konuşmalar çocukların aglamasi tv sesleri hiç bitmedi
Ama sabrettik ilk defa böyle bişey yaptılar diye

Bence olabilir boyle şeyler bikaç kerelik bişeyse
bi komşu olarak anlayışlı olmak lazım sonuç ta yeri gelir sizin bebeginizde sabahlara kadar agladigindA sesi onlara gider...
ozaman komsunuz size sustur bebeği ben rahatsız oluyorum der

İyi de bu aynı şey değil ki.
Bir bebeğe sus denemez dense de anlamaz bir sıkıntısı var ki ağlıyordur. Ama eşek kadar insanlar ağızlarına içip az ses çıkarmayı, etrafta rahatsız olacak insanlar olduğunu düşünebilirler. Ev sahibi de duruma pek tabi el koyabilir..
Tabi eğer yeteri kadar görgü sahipleriyse..

Müdahil bile olmadan mesajla, en kibar ve düşünceli yoluyla sıkıntınızı izah etmişsiniz ve karşılığında kaba bir dil ve anlayışsızlık bulmuşsunuz; bunun karşı izahı bu şekilde yapılmaz.

Ayrıca milleti uykusundan eden eğlence anlayışına her zaman karşıyım. Uyuyan-dinlenmeye çalışan bir bebek değil, hasta değil, yaşlı değil, kim olursa olsun.

Haklısınız.

İyi de bu aynı şey değil ki.
Bir bebeğe sus denemez dense de anlamaz bir sıkıntısı var ki ağlıyordur. Ama eşek kadar insanlar ağızlarına içip az ses çıkarmayı, etrafta rahatsız olacak insanlar olduğunu düşünebilirler. Ev sahibi de duruma pek tabi el koyabilir..
Tabi eğer yeteri kadar görgü sahipleriyse..
Hergün olan birşey olsaydı tabiki hakliydiniz ama senede 1 kere olan birşeyi hoş görebiliriz diye düşünüyorum

Hergün olan birşey olsaydı tabiki hakliydiniz ama senede 1 kere olan birşeyi hoş görebiliriz diye düşünüyorum

Ben görmem. Konu sadece ben olsaydım eğer sabrederdim tabi ki ettim de. Ama bir bebek veya hasta huzursuz olup uyuyamıyorsa eğlence anlayışım orada son bulur.

Bugün yılbaşı, yarın bilmem kimin doğumgünü, öteki gün bilmem ne kutlaması. Böyle böyle anlayışsız insanlara gün doğar.

Konsum benden bunu rice etse ben gayet de misafirlerime söyleyebilirdim. Yanlış yapmadınız. Komşunuz ayıp etmiş..

Çocukları büyüyen insanlar, bebekli aileleri görüp nasıl empati yapmıyor hayret. Benim oğlum da gürültüde uyuyamaz. Yılbaşı gecesi 19:20 de yattı sabah 06:30 a kadar. Bildğin koca adam gibi uyur. Öyle gürültü duysam ben de kesinlikle uyarırdım. Yılbaşıysa yılbaşı, bir insanı mutsuz etmek hele ki bir bebeği affedilemez bence. Bile isteye mutsuz ve rahatsız ediyorlar. Ben olsam bir daha ne selam veririm ne alırım.
Kesinlikle hatalı. Bebekli insanlar zaten çok yorgun, uykusuzluk durumunda çok gergin oluyor. Üzüldüm bebeğinize ve size.

Bence onlar ayıp etmiş ,onlara gmre özel gün olabilir ama bana özel bir gün değil ,eğlenmek isteyen gitsin eğlence mekanlarına ,maddi durumu yoksada bir başkasını rahatsız etme pahasına gece 2 ye kadar eğlenemez,siz değil o utansın.

Herzaman gürültü yapıyorlar . Yazın gece 1 e kadar bahçe bağıra bağıra yemek yiyorlar ve ben hep ya sabır çekiyorum

Aslında burada açıklanmış konu sahibi her zaman gürültü yapıyorlarmış,bahçe çok kullanıldığına göre müstakil ev galiba apartmanda olsa müstakil evde olsa demek ki her yerde gürültü oluyormuş demek ki.

Kedili0983 Kedili0983 ayıp eden siz değil komşunuz kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil illa bebek olmasına gerek yok belki ertesi gün işe gideceksin belki hastan var yılbaşı olunca ertesi gün herkese tatil değil sonuçta,yada tatilin vardır dinlenmek isteyeceksin evinde haklı olarak.

Her zaman olmayan birsey yilbasi eglencesi.. herkes de istedigi yerde kutlayabilir. Dogum gunu de olabilirdi bu..

eskiden sokaklarda bile dugun yapilirdi. O kadar yuksek sese kimse tepki gostermez oturur izlerdi.

Ayrica mustakil ev ise bahceyi de istedigi sıklıkta kullanabilir. Benim oturdugum site de ayni sekilde,ozellikle yaz aylarinda dogum gunu, yildonumu kutlamasi eksik olmuyor. Gece yarisina kadar da surebiliyor.ayrica cocugum da var.

Bence burda sıkıntı o gecenin yilbasi olmasi.. sizi rahatsiz eden bu olmus.

Doğru değil tabiki ama çok fazla kalabalık demissin artı alkol de alinmiş. Duvarlar çok ince sanırım ses te çok rahatsız eder ama o kadar insana sus diyemez dese bile o kadar insan pek sessiz kalamaz. Saat 2 de gitmişler normal bi saat öyle bi gece için.

merhaba, ben bahçeli bir sitede oturuyorum. Bizimki biraz butik bir site. Yan evdekiler bahçede normal ses tonu ile bile konuşsa duyuluyor. Normalde herkes birbirine anlayış gösteriyor. Gelelim konuma , yılbaşı gecesi yan komşumun bayağı bir misafiri vardı. Çok yoğun gürültüye maruz kaldık. Ama özel bir gün olduğu için birşey demedik. Saat 9:30 gibi bebeğimi uyutmaya götürdüm odasına , gürültülerden dolayı gözlerinden uyku akan oğlum uyuyamadı bu sefer ağlamaya başladı. Saat 11:00 gibi güç bela tam uyutucakken hafif çakır keyif oldular ve Türk sanat müziği söylemeye başladılar bağıra bağıra ( kış bahçesinde ) eee haliyle bebeğim tekrar ağlamaya başladı . Bende mesaj yazdım komşuma durumu kibarca yazdım , aldığım cevap misafirime sus diyemem oldu . Açıkçası alındım yani yan evde bebek var biraz yavaş olalım diyebilirdi diye düşünüyorum. En azından ben öyle yapardım. Sonrada biraz pişman oldum keşke yazmasaydım msj diye hata mı yaptım dedim kendi kendime .
Not : evin tüm odalarından sesleri duyuluyordu . Gece 2 de sustular o zaman anca bebeğim uyudu.

Back
X