Komşuma hata mı ettim?

Her özel günün ayrı bir derdi var, ramazan bayramları mesela, sürekli zır zır kapı çalıp duruyor sabahtan akşama kadar, zili söksen bu sefer tak tak sesinden durulmuyor, özel günse özel gün, kime göre neye göre özel gün mesela bayramlar filan da.Bana göre özel değil belki ne malum, mecburmuyum ben sürekli kapı zili falan çekmeye, kurbanlar deseniz ayrı dert, sabaha kadar zavallı koyun kuzunun bağlandıkları yerdeki çığlık çığlığa sesleri, yetmiyor ertesi gün kan revan içinde kesilmeleri, daha olmadı topluca yakılmış mangalların kokuları, kime göre neye göre özel gün mesela, bu ülkenin derdi de bitmez.kimsenin kimseye saygısı yok.Yılda bir filan demeseydiniz, bakın içki miçki de içmişler anlaşılan arasaydınız polisi.içip içip şarkı söylemek neymiş görseymişler.

En en en nefret ettiğim şey. Polisi arayıp gürültüden rahatsız olduğunuzu bildirseydiniz pek ala sustururlardı. Geceleride zehir olmuş olurdu. Siz iyi niyetli davranmışsınız, karşılığınıda saygısızlıkla almışsınız. Bir daha müsamaa göstermeyin.

Şimdi hergün öyleyse sıkıntı ama 40 yılın başı idare edilebilir
Çocuğunuzu seste uyumaya alıştırın tv açık uyutun benimki öyle uyur sonuçta ölde komşu kalda komşu derler evde bir bağıran ilk onlar gelir

Minik bir site. Minik Bahçeli 2 katlı evler. Toplam 30 ev den oluşuyor

Bana mesaj atmak yerine balkondan şöyleyseniz daha etkili olurdu gibi geldi

Yani arkadaşlar yeni yılınız kutlu olsun her gününüz Mutlu geçsin

Ama malum benim Bebek uyuyamadı da eğlenceye az ara verseniz de uyutsak sonra yetişkinler olarak eğleniriz

Yeni yıla uyanık ve ağlayarak girerse X ler de sürekli onu dinler gibi bir muhabbet etkili olabilirdi

Bana mesaj atmak yerine balkondan şöyleyseniz daha etkili olurdu gibi geldi

Yani arkadaşlar yeni yılınız kutlu olsun her gününüz Mutlu geçsin

Ama malum benim Bebek uyuyamadı da eğlenceye az ara verseniz de uyutsak sonra yetişkinler olarak eğleniriz

Yeni yıla uyanık ve ağlayarak girerse X ler de sürekli onu dinler gibi bir muhabbet etkili olabilirdi
İşte misafirlerinin yanında mahçup etmek istemedim. Özel msj yazarsam kimseyi kırmadan hallederiz aramızda diye düşündüm. Bahçelerimiz evlerimiz bitişik kötü olmak istemiyorum dipdibeyiz

İşte misafirlerinin yanında mahçup etmek istemedim. Özel msj yazarsam kimseyi kırmadan hallederiz aramızda diye düşündüm. Bahçelerimiz evlerimiz bitişik kötü olmak istemiyorum dipdibeyiz

Ama ortaya söylemek daha etkilidir

Komşudan uyarı aldım kesin sesinizi demeyi kendine yedirememiş

Ya da ona orada yapmayalım rahatsız olurlar vs demişlerdir o da bir şey olmaz bize gelin demiştir

Olmuş bitmiş artık da demek istediğim rahatsız olmadık biz de eğlenceyi sevdik de Bebek uyusun diye onu öne sürmekti

O gelip sizden özür dilemeli bu aşamada

az bile yapmışsın bebeğinden önemli mi leş gibi içip bağırıp çağırmaları görgüsüzler.
biz de alıyoruz alkol ama adabımızla eğlenceye gitselerdi milleti ne rahatsız ediyorlar

Misafirlere sus denmez zaten yılbaşı gecesini beraber kutlayacak kadar yakınlarsa mesajı alınca yan komşumun bebeği rahatsızlanmış derdim ben anlayanda anlardı daha dikkat ederdi diye düşünüyorum..

Siz kibarca cozmeye calismissin o da ters tepki vermis.Belki kafasi yerinde degildi belki o an tinlamak istemedi bundan sonra tolerans gostermezsiniz.

Bebeğiniz yüksek sesle ağladığında size mesaj atıyorlar mı yada çok ağladı falan diye söyleniyorlar mı?
Yapmıyorlarsada artık yapmaya başlarlar. Biz onların bebek sesini çekiyoruz onlar bir gecemizi çekemedi diye. Mantık hatası var ama yapılıyor

Hayır, bence uyarmakla hata etmediniz ama zaten o susun dese de misafirleri susmayacaktı. Saat 2'de kestilerse daha iyi, genelde sabahlara kadar sürer öyle şeyler :) ama her zaman gürültü yapan insanlar değillerse uzatmaya gerek yok böyle ara sıra olan şeyleri. Sizin de bebeğiniz var, bebek ağladığı zaman bazen sabaha kadar ağlarsa onlar da rahatsız olabilirler. Sonuçta o bebek size ait, kendiniz için dünyaya getirdiniz, komşunuzu bağlamaz yani.

Onun özel günü,ötekinin doğum günü bilmem ne...
Siz doğru olanı yapmışsınız,komşunuz da anlayışsız biriymiş muhatap olmayın bence.

Back
X