Komşumla restorana gittik:)

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar kafa yapımın uyduğu iyi bir komşum var,ikimizde gurbetten geldik ve evlerde buluşuyoruz iyide anlaşıyoruz.evde sıkılıyoruz,dedik arada gezelim restoranta gidelim yemek yiyelim,arada tatlı yemeye gidelim falan.ilk defa gittik ve komşum benim paramı ödemek istedi ve ben kabul edemem dedim.en iyisi herkes kendi parasını kendisi versin nasılsa sık sık dışarı çıkacağız sen ver ben ver olmasın.minnet altında da olmayalim dedim.cok şaşırdı birazda bozuldu ama umursamadim.gittim kasaya kendi paramı ödedim.sonrasinda o kendi parasını ödedi.sizlere sormak istedim saçma mi oldu acaba? Cimri bı insan değilim onun parasını da öderim ama bunun süreklilik arzatmesi arkadaşlığımızı etkiler diye önlem almak istedim.sizin fikirlerinize açığım sevgiler.

Yakın arkadaşımla cıktıysam öderim,bir dahakine o öder ,sorun olmaz aramızda ama sizin durumunuzda nasıl ilerlesin istiyorsanız o şekilde davranmanız doğru olan. Baştan nasıl başlanirsa öyle gidiyor.
Ha kasada şunu şunu benden alın demek sinir bozucu olur o ayrı. 4 kişi kahve içmeye gittik geçenlerde,biri yakın arkadaşım,yakın olmayanlardan biri hesap istedi buradan 1 kahve alın diye başlattı mevzuyu ,herkes ben şunu içtim buradan alın dedi,alt tarafi kahve ama garsonu baya meşgul ettik,bahşiş te bırakmadı kimse haliyle pek hoşlanmadım bu şekilde ödemekten.

yurtdışında 3 arkadaş yiyip içmiştik her gittiğimiz yerde ayrı ödeyeceğiz diyince direkt hesabı 3 e bölüyolardı
zaten aşağı yukarı aynı fiyatlarda şeyler yediğimizden çok bi fark olmuyordu ve daha pratikti. belki bu yapılabilir.

aynen benim de öyle bir arkadaşım var. mesela 3 arkadaş gittik yemek yedik hesap gelsin 3 e bölünsün ne olacak yani. ama bi tanesi var ben şunu yedim şunu içtim burdan alın diye kartını uzatınca biz de mecbur devamını o şekilde ödüyoruz. ve çok gıcık bir durum.

İletişiminizi bilemem eğer güzel bir arkadaşlık kuracağınıza inanıyorsanız kimin ödediği önemli olmaz. İş yerindeki arkadaşımla 7 yıldır aynı odayı paylaşıyoruz.Bazen o öder, bazen ben.İkimizde sıra takip etmeyiz. Hiç de sorun yaşamadık. Bir ara odaya 3. bir arkadaş daha gelmişti. O da herkes kendi ödesin dedi, kabul ettik. Ancak her gittiğimiz yemeğin kalkışında ben su içmedim, ben şundan yemedim diye sadece kendi yemeğini ödüyordu. Bu da haliyle dışa karşı da bize karşı da şık bir davranış olmuyordu.

En doğrusu böyle. Senelerdir can ciğer kuzu sarması değilsem bende bu şekilde teklif ederdim.

Bütün kız arkadaslarımla öyle yaparız,herkes ne yiyor içiyorsa onu ödüyor..
Bazen içimden gelir gel sana ... ısmarlıyım derim yada onlar bana der.. bazen yemek yeriz herkes kendini öder sonra baska yerde kahve iceriz ben öderim gibi..

Yani sürekli görüsülen insanlarla böyle yapılmalı

Kalabalik bir grupsak her birimiz adimiza ayri adisyon actiririz
Iki kisiysek ikiye boleriz oyle oderiz
Ama biri yemek yiyip biri kahve ictiyse kahve icen sadece kendininkini oder yemek yiyen kendininkini

Arkadaşım hesabınödemek istediyse ve ısrar ettiyse ben paramı öderim sen kendini hesabını demek kırIcı olur . Altı üstü bir kahve bir tatlıdır hesabımız öyle hesap edilecek kadarda olmaz .Arkadaşım hesabı ödemişse Bir dahaki sefere ben davet ederim onu . Böylelikle düşündüğünüz gibi bir süreklilik olmaz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…