Komşumu yanlış mı anladım?

Gunde size gelen misafirlerde mi para vercek ikram edeceginiz pideye!

Hayatimda ilk defa boyle bisi duydum
Ortaya 2ser lira atin! yada pideleri ikram edince durun hesabi getirim dersiniz
Bi yasima daha girdim

1pide 75krs
5pide 5tl bile degil
10bardak cay icseler cayda 50krs dan eder 5tl
Kahvede isterlerse fincani 4tl
Matematigim yetmedi eror!

15 pideye 20 lira falan veriyorum kabaca. bir pide 1.25 kuruş burda 25 TL de kıymanın kilosu

olur böyle şeyler takmayın kafanıza...belki sadece öneri sunmuştur yüz şekliniz değiştiyse fark edip şaka yaptım demişte olabilir.

Bana öneride bulunmuş gibi geldi. Ayrıca illa karşılıklı mı olması lazım herşeyin. Tavırlarından hoslanmadiginiz kişilerle böyle etkinliklere katılmayabilirsiniz.

canım tabiki öyle değil yukardada yazdım böyle uygulamalar var artık pide söyleniyor herkes kendi çekiyor tatlı yı çayı ev sahibi yapıyor özellikle çalışanalr hazırlık yapamayanlar falan yapıuor ki bence bi sıkıntı yok ama aslında bunu kastetmişler ama misafirin sen pide söyle kocan ödesin çok ayıp bence

Bana öneride bulunmuş gibi geldi. Ayrıca illa karşılıklı mı olması lazım herşeyin. Tavırlarından hoslanmadiginiz kişilerle böyle etkinliklere katılmayabilirsiniz.

Tabi ki karşılıklı olması gerekmez ancak kocan ödesin nolucak diyince gülerek biraz kıl kaptım. Yani masraflı olduğunu biliyor demek ki benim kocam parayı sokaktan mı topluyor. Pide yaptırabilirsin deseydi sadece sıkıntı yoktu. Ancak belki de kötü niyetle söylememiştir diyorum kendi kendime ama kafama takıldı bi kere.

hayır ya anlamıyorum kendileri hep aynı şeyleri yaparken insanlardan daha üstün bişey beklemelerini yapmayınca laf etmelerini anlamıyorum. evlenince bu tarz olaylara pek karışmıycam sanırım şu duruma bak herkes yüzsüz olmuş

Ciddi ben ilk defa duydum ama
Hic basima boyle bisi gelmedi bizim gunler toplanmadan oluyo belki ondan bilmiyorum
Ama ben kimseye diyemem boyle bisi.misafir.neticede elimden ne geliyosa onu yaparim kimsenin aklinida dinlemem isteyen yaptrsin derimcikarimisin icinden

Bi sutlu tatli, borek, bi salata bitti
Maliyet tas catasin 10tl

Bence de girme bu girdaba

Komşunuzun tavri hoş değil evet. Ama siz de fazla takmıyor musunuz kafaya? Canınız ne istiyorsa gücünüz neye yetiyorsa onu yapın gitsin. Olaya daha ılımlı yaklaşabilirdiniz bence.

Ayrıca böyle bir ilişkiniz varsa görüşmeyin daha iyi.

Ya biz normal toplanıp oturuyorduk sohbet muhabbet bir börek bir salata türü bir de kek flan işte o kadar ben de para biriktirmek istiyordum dedim komşulara zaten toplanıyoruz altın getirelim ama öyle özel bişeyler hazırlamayalım rutin toplanmamız gibi olsun dedim aa ne güzel olur demişlerdi.

İşte kondurmak istemiyorum. Zaten pek iyi niyetli gelmedi iyice emin olursam mesafe koycam.

Bence sana aynı şeyleri yapıyorsun demek istememiş.
Bugüne kadar yaptıklarımıza göre farklı şeyler olsun demiş.
Pide önerisi de normal geldi bana. Belki kendimiz yapacağımıza dışarıdan isteyelim diye düşünmüştür.
Aranız da samimiymiş ben art niyet göremedim...

Birincisi siz ev sahibisiniz.Pide yaptıracaksanız,
pide için gelen misafirden para almak hoş olmaz.
İkincisi de komşunuzun pide yaptır demesi ağzıyla istemesi ayıp.
belki samimiyetinize dayanarak söylemişte olabilir.
Ama sonra demiş olduğu ne olacak kocan öder lafı da
sanki masraflı da ben yaptıramam sen yaptır gibi olmuş.
Komşunuz farklı yapalım dediğinde siz herkes farklı yapsın,
bende sürekli aynı şeyler görmekten sıkıldım diyerek topu onların da üstüne
atabilirdiniz.Pide yaptır dediğinde de pide yaptıralacaksa herkes günde pide yaptırsın.
böylece haksızlık olmaz diyebilirdiniz.
Ayrıca orda konuşulmuş bitmiş artık bundan sonra
ne yapayım diye sormak yerine bence kimseye
sormadan istediğiniz şeyi yapın.

benim anladığım sen evde içini hazırlayıp pideciye yaptırcaksın.
bizim orda pide hamurunun tanesi 1.5 lira, 10 tane olsa 15, dediğiniz gibi kıyma da 25 lira olsa eder 40 tl.
yani komşu uyanıklık yapmış. canı pide çekmiş heralde
kendisi yapsaymış madem o kadar biliyor.
ama masrafı hep beraber karşılama gibi bişey de uygun olmaz, ayıp.
diğer türlü ufak tefekle uğraşmak istemezseniz yaptırın, yok uğraşırım diyorsanız yaptırmayın.

Ben parasını ödesinler demedim ki sadece altınını getirip gelicekler para falan alma yok hazırlananlar için. Aynen dediğiniz gibi dedim herkes yaptırsına getirdim kimse ses çıkarmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…