- 5 Mayıs 2013
- 33.870
- 41.414
- 798
- Konu Sahibi limonlupasta06
-
benim anladığım sen evde içini hazırlayıp pideciye yaptırcaksın.
bizim orda pide hamurunun tanesi 1.5 lira, 10 tane olsa 15, dediğiniz gibi kıyma da 25 lira olsa eder 40 tl.
yani komşu uyanıklık yapmış. canı pide çekmiş heralde
kendisi yapsaymış madem o kadar biliyor.
ama masrafı hep beraber karşılama gibi bişey de uygun olmaz, ayıp.
diğer türlü ufak tefekle uğraşmak istemezseniz yaptırın, yok uğraşırım diyorsanız yaptırmayın.
Hayır kendisine her gittiğimizde kısır yapıyor o yapıyor diye biz yapamıyoruz. İçimizde kısır ağacı çıkıcak neredeyse. Ben yine de geçiştirdim laf sokmadım. Ama ben yanlış anlamadıysam vericem lafını.
benim anladığım sen evde içini hazırlayıp pideciye yaptırcaksın.
bizim orda pide hamurunun tanesi 1.5 lira, 10 tane olsa 15, dediğiniz gibi kıyma da 25 lira olsa eder 40 tl.
yani komşu uyanıklık yapmış. canı pide çekmiş heralde
kendisi yapsaymış madem o kadar biliyor.
ama masrafı hep beraber karşılama gibi bişey de uygun olmaz, ayıp.
diğer türlü ufak tefekle uğraşmak istemezseniz yaptırın, yok uğraşırım diyorsanız yaptırmayın.
Siz fikir istemişsiniz o da vermiş aslında, o kadar detaylı düşündüğünü sanmıyorum. Size uygun şeyler yapın, hiç konusunu açmayın pidenin. İlle yapmak isteyen kendi gününde yapsın.Sorun şu biz toplandığımızda 4 çeşit yaparız maximum öyle çok şey yapmayız. hem bu ay çok sıkıştık misafirim vardı yılbaşı falan. Bu günden gelicek paraya bel bağladığımı da söylemiştim. Ne biliyim pide masraflı bir şey hepimizin yapması gerekmiyor mu yapıcaksak. ama yanlışta anlamış olabilirim fikirlerinize açığım.
Hiç kafanıza takmayın belli ki biraz patavatsız bir kadın. Onun gününde de siz amannn kısır yapma da ne yaparsan yap diye öneride bulunursunuz.
Tamam o zaman siz ondan önce kısırı yapın:)Hep kısır yapıyor demem şundan hani dedi ya hep aynı şeyler hiç farklı bir salata türü denemiyor demek istedim. Aynıysa o da aynı yani.
Sen fırınla pastayla çörekle uğraşana kadar.
Yarım kilo kıyma alıcaksın içini hazırlayıp pideciye yaptıracaksın.
Bence bunda bir art niyet arama.. Hem değişik olur. zaten dört kişiymişsiniz.
Onlarda katılsn pideye diyorsun. Bu olmaz ayıp bişey.
Sende onlara gittiğinde belki onlardan biride yaptıracak pide..
Bizde arkadaşlarla gün yapardık yıllar yıllar evveliben çalışmıyordum o sıra
Pide yaptıranda oluyordu.. Şimdi bide şu moda var ev sahibi sadece çayı, salatayı, tatlıyı yapıyor.
Herkes kendi kesesinden döner, iskender, lahmacun artık ne yiyecekse sipariş veriliyor.
Kocan öder ne var ki deyince bende herkes yaptırsına getirdim. Benim ki koca da onların ki bostan korkuluğumu
Tamam o zaman siz ondan önce kısırı yapın:)
Onu yaparsın bunu yaparsında ki niyetini buradan kestiremiyoruz haliyle belki gerçekten senin samimiyetine güvendiği için sana bu kadar rahat konuştu
ya sanki kadın hep aynı şeyler olmasın demekle sadece sizde yenilen şeylerden değilde genel olarak gündeki 4 kişininde yaptıklarını kastetmiş ve pide önerisinde bulunmuş sıra sizde değilde başka birinde de olsaydı önerisini yapardı gibime geldi nedense, art niyetli olduğunu sanmam , arada samimiyette varmış takılacak bi konu değil bence , pide diğer şeylerden daha kolay hem , keyfine bak
benim annemler kendi günlerinde dışarıdan pide lahmacun gibi şeyler söylerlerdi herkes kendi parasını kendi öderdi kişi başı 10tl falan gibi.sanırım ev sahibi öyle olsun demiş komşu sen öde demiş.çakal komşu
Bence bu sefer yap kendiside aynı şeyleri yaparsa sende ona öneride bulun sende hep aynı şeyleri yapma arkadaşım bu hafta lahmacun yada başka birşeyi söyle bakalım ne tepki vercek aaa olur tabiki derse iyiliğinden fikir sunmuş olur yok eğer o ne beee o kadar para veremem çok pahalı derse canı çekmiştir garibimin ondan senden istemiş olabilirEvet haklısın arkadaşım anlaşılmıyor. Ben pideyi yaptırcıcam bakalım kendi ne hazırlıycak herzaman hazırladıklarını koyarsa önüme ben de iyi niyetli olup olmadığından emin olabilirim.
Evet haklısın arkadaşım anlaşılmıyor. Ben pideyi yaptırcıcam bakalım kendi ne hazırlıycak herzaman hazırladıklarını koyarsa önüme ben de iyi niyetli olup olmadığından emin olabilirim.
Bu ay durumunuz sıkışıksa neden yaptiriyorsunuz pideyi?Evet haklısın arkadaşım anlaşılmıyor. Ben pideyi yaptırcıcam bakalım kendi ne hazırlıycak herzaman hazırladıklarını koyarsa önüme ben de iyi niyetli olup olmadığından emin olabilirim.
Bence bu sefer yap kendiside aynı şeyleri yaparsa sende ona öneride bulun sende hep aynı şeyleri yapma arkadaşım bu hafta lahmacun yada başka birşeyi söyle bakalım ne tepki vercek aaa olur tabiki derse iyiliğinden fikir sunmuş olur yok eğer o ne beee o kadar para veremem çok pahalı derse canı çekmiştir garibimin ondan senden istemiş olabilirdiğer yorumum ise bu kadar küçük şeyleri mesele edip komşuyada tavır yapılmaz dostluk bozulmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?