Komşumu yanlış mı anladım?

Şimdi 4 kadın 2 orta okul çocuğu 2 de küçük çocuk var kaç kilo kıyma yeter, kaç kilo almam lazım hanımlar bi de ona el atıverin bi zahmet hadi ????

ya genelde marketler ayarlıyor ama , eşimle bana 300 gr kıyma yetiyor lahmacun için , ona göre hesaplayabilirsin , ama böyle gün için falan yaptıran arkadaşlar daha iyi yardım edebilirler sana

Bu ay durumunuz sıkışıksa neden yaptiriyorsunuz pideyi?

Komşu da biliyor sıkışık olduğumu hatta gün parası beni biraz olsun rahatlatıcak iyi ki ilk ben almışım demiştim hatta. Ama söylenen sözlerden iyice emin olamıyorum. Emiin olmak için yaptırıcam sonra da onun ne hazırladığına bakıcam.

belliki sen komuşularından yaşça küçüksün.
onlar çakal olmuş artık sen baş edemessin.
bende senelerce çok içli dışlı komşuluk yaptık ama bi yerden sonra ilişkiler bozuluyor.
şimdi de hiç bulaşmıyorum hiç uğraşamam valla

Tavır yapmadım ona normalde bi laf sokmadan edemem böyle durumlarda ben ama hiçbir ters laf etmedim. İşte emin olmak istiyroum eğer uyanıklık işi varsa bozarım arayı hiç tahammül edemem çünkü.
Bencede bi dene bakalım böylelikle anlamış olursun kendini uyanık zannedip karşı tarafı keriz yerine koyanlardan oldum olası nefret ederim

pide neden masraflı bırsey
kıymasını hazırlarsın pıdecıye verırsınd ıye dusundum ben ama

hiç iyi niyetle söylenmiş bi söz değil koy mesafeni bence ne demek kocan öder ne olcak.. demekki kocanın maaşıyla ilgili bi konuşma geçmiş aranızda.. yada ne bileyim durumunuzun sıkışık olduğuna filan inanmıyolardır, başıma gelen bi olaya benzettim insan samimi olduğu birine o şekilde söylemez o lafı bence..

Azıcık aşım ağrısız başım diyorsun haklısın. Valla ben de gel git pek sevmem de çok ısrar ediyorlar sınava hazırlanırken bile sürekli gel gel ısrar ediyorlardı hatta geçen sene kvdemde çalışmıştım sınava bu yüzden neyse dedim burda adetler böyle heralde uyum sağlıyım demiştim. Annemin öyle komşuya gidip geldiğini hiç görmedim hayatımda bizde komşuluk pek yoktur aslında. Ama uyum sağlıyım dedim bi de kimsem yok yaşadığım şehirde.

Kocalarımız aynı kurumda çalışıyor maaşları yakın.

Canım bu kadar sıkışıksan şart değilki pide yaptırman kocaman aklı başında kendi kararlarını verecek insansın ne diye o söyledi diye yaptıracaksın canın ne yapmak isterse onu yap bütçeni zorlamadan ay sonu açık olan hesaplarını ödemeyeceği için kafana ne yatıyorsa onu yap gitsin

Evet küçüğüm.

Yaptırıcam artık napim kafama kurt düştü emin olmak için yaptırıcam kartla yaptırırım. Bakalım bana söylüyor kendi kocasına ödettirip ne yapıcak görelim.

pide yaptırmak çok pahalıya mal olmaz.2.5 kg.kıymadan 100 adet lahmacun yaptırdım.içine giren malzemelerle beraber ,fazla fazla yetti.
ama hiç alamıyacağım,evdeki malzemelerle bir şey yapayım derseniz,bu da olur.evinizde ne varsa onlarla birşeyler hazırlayın.patates salatası,poğaça ve kek her evde olan malzemelerle, yapılabilecek şeyler.komşunuzda iyi niyetli konuşmuş olabilir.

Ne kadar sacma bir mesele.
Iki de bir yanlis mi anladim diyip duruyorsunuz . ..
O size bir secenek sunmus.
O zaman herkez kendi gununde pide yaptirsin demenizden daha ayip degil komsunuzun yaptigi.
Misafir on bereketiyle gelir,birini yer dokuzunu birakir.

Basit şeyleri ne kadar çok büyütüyorsunuz herşeyde neden art niyet arıyorsunuz art niyetli olsa bile sen neden o şekilde düşünüyorsunki ben art niyet göremedim. Gün sırası sendeyse sen tabikide ödeyeceksin parasını .Bizdede pide yapılır güzel oluyor. Ne kadar zoruna gitmişki buraya yazmışsın. Paran yoksada dersin buay okadr durumum yok bidahikine öyle yaparız die .

Saçmaysa yorum yapma sana mı sorucam açıcağam konuyu. Sana öyle söylerlerse öyle yap tamammı

Yorum yazmadan önce konuyu daha detaylı okusaymışsınız keşke ben kimseden yediğinin içtiğinin parasını istemedim. Kocan öder nolcak lafından kıl kaptım. Evet dert ettim derdim size göre küçük olabilir bu ama benim için önemli demekki paylaşmak istedim ilgilenen arkadaşlar da saolsun cevap verdiler.

şu gün olayını hiç sevemedim. hem kilo alıyor kadınlar hem boşuna israf. hem eziyet.
maksat yemek içek değil iletişim,sohbet olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…