komşumun bebeğini sahiplenmem dogrumu?

gzmmmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2012
208
1
26
İstanbul
Merhaba benim aklımı kurcalayan bir sorum var benim alt katıma eşimin bi akrabagsı taşındı.komşumun 3 tane oglu var,
en küçüğü şuanda 12 aylık buraya taşındıklarında 7 aylıktı. buraya geldıgınden biri süreklı onunla ilgilenıyorum bundan hiçbir şikayetımde yok. annesı hasta oldu bebek bende kaldı gece gündüz baktım herşeyiyle ilgilendım çok da seviyoruz onu eşimde bende ona oglum diyoruz oda bana anne diyor, ama bu iş son bir kaç gündür canımı sıkmaya başladı çünkü ben onu kendı bebegımmış gibi görmeye başladım ve bebek istememeye başladım bana emır yeter diyorum. her gittigim yerden ona birseyler alıp geliyorum bir yere gitsem onuda götürüyorum yada eve döner dönmez onun yanına gidip onuda eve getiriyorum şu andada bende şimdi uyuyo ama bu yaptıgım bana sakıncalı geliyor çünkü o benım bebegım degıl ona çok baglandım ama sonuçta başkasının bu dogru degil gibime gelıyor sizce kendımı ondan uzak tutmam gerekıyor mu yoksa bu normal birşey mi?

sizde saplantılı bağlılık olmadığı sürece sorun yok..lakin siz biraz fazla abartmışsınız hatta aslında kendi ailesi size fazla bırakmaya başlamış..annesinin rahatsızlığı ne bilmiyorum ama sizin bebği oğlunuz olarak görmeniz onunda size anne demesi bağlılık boyutunuzun sınırını aşmış..belliki artık sizin çekirdek ailenize bir bebek gelme zamanı gelmiş..kendi bebeğiniz olması için odaklanmanız herkes iin daha doğru olacaktır.. Allahım tez zamanda size hayırlısıyla sağlıklı bebekler nasip etsin..

amin..annesinin bel fıtıgı var yerınden kalkamıyordu ozamanlar sürekli baktım bebege birde 3 çocuk olunca annesi çocukla ilgilenemıyor yetisemıyor işlerine ondan ufaklıgı bana bırakmak ona kolay gelıyor annesının bır sıkıntısı yok budurumdan.yakın zamana kadar bebek istiyordum 4 defa düşük yaşadım ve emır bana son bebegımden sonra ilaç gibi geldi diyebilirim

aslında emirin ailesiyle karşılıklı birbirlerinizin yarasını sarıyormuşsunuz..o zaman sende manevi annesi olmuşsun..Rabbim inşallah sizinde bir bebek sahibi olmanızı nasip eder..

Zor durumda kalmis yardim etmissiniz Allah sizden razi olsun ust bas alir ilgilenirsiniz onada okey ama sizin olmayan bi cocuk annesi varken size neden ANNE diyor onu anlayamadim,annesinin bu durumdan haberi varmi?Benim oglum baskasina anne dese hem cok kizar hem cok uzulurdum.gerci iliskiyi en bastan u duruma getirmezdim o ayri mesele

Yaptığınız hiç de sağlıklı değil.
Anne de anlaşılmaz doğrusu.
Ben çocuklarım birine hatta kendi anneme bile anne dese müsade etmezdim.
Komşuanne lafı bile batar bana.

konu başlığına cevap vereyim öncelikle: bence bu derece sahiplenmeniz doğru değil.
komşunuza zor zamanında yardım elinizi uzatmışsınız,minicik bir bebeği perişan olmaktan korumuşsunuz.
bunlar çok güzel şeyler.
ancak siz olayı biraz farklı boyuta taşımışsınız.bunu ileride zararını görebilir ,bu bağlılıktan ötürü çok ta üzülebilirsiniz.
ne bileyim ilk aklıma gelen,komşunuz kendini toparlayıp size ihtiyacı kalmadığınsa sizin bebekle olan ilişkinizi bir kalemde kesebilir.
bir diğer aklıma gelen bebeğe istemeden de olsa verebileceğininz en ufak bir zarar başınızı ağrıtır vs. vs.
kötü taraflarını yazıp moral bozar gibi oldu ama bence bu şekilde düşünmenizde yarar var.
bu bağlılık ilerlemeden bence ilişkinizi minimuma indirim derim ben.
arada görün sevin ama bebeğin annesini de bu rahatlığa fazlaca alıştırmayın.
gerek yok bence bu kadar verici olmaya.
zor zamanında el uzatılır ama bir sınırı olmalı bana göre.
ayrıca sizin duygu durumunuzu da kötü etkilemiş...

haberı var olmaz mı hatta annesi kendisi anne dedirtmeye çalıştı başta bende istemedim banada skıncalı geliyor

yaralarınızı emir bebekle sarmışsınız... bence Allah sizede bebek versin tez zamanda... bebişi çok fazla almamaya çalışın...

Allah tez zamanda isteyenlere bebiş versin (banada )

başkasının çocugu olunca insan illakı daha dikkatlı olması gerekıyor benım yanımda birşey olsa allah korusun açıklamasını yapamam anne babasına biliyorum hep burda olmıycaklar tasıncaklar ozamanda çok kötü olucam ama bana minicik kucagını açınca dayanamıyorum işten ayrılmıstım tekrar çalışmayı bile düşünüyorum 2 gündür ayrı kalalım diye

haberı var olmaz mı hatta annesi kendisi anne dedirtmeye çalıştı başta bende istemedim banada skıncalı geliyor

kusura bakmayin ama annenin davranisida hic normal degil benim cocugum komsuya neden anne desin ki.Bence iliskinizi kesmeseniz bile normale indirgeyin ,kimle olursa olsun bu Kadar samimiyete de izin vermeyin.Sizi cok iyi anliyorum caniniz yanmis Allah tez zamanda sizede nasib etsin insallah ama size anne desede o sizin cocugunuz degil ve bi aileside var ustelik

Konuyu okuyunca gözlerim doldu..
ALLAH sizden razı olsun.
Ama bu kadar bağlılık yanlış geliyor bana..
İnşeALLAH en kısa zamanda bir bebek nasip eder RABBİM..
Tüm isteyenlere inşeALLAH..

bende farkındayım yanlış yaptıgımın asla olmaması gereken bi durum sonra ben üzülcem ama bunun yanlış olmadıgına inandırmaya çalışan beynımı sizdende fikir alıp yanlışlıgını kabul etmeye çalışıyorum

Kizkar bir yasinda bir bebekten bahsediyoruz
Benim oglum bana baba demiyor ama yeri geliyor bir satis temsilcisine baba baba diye bagriyor yegenimde ayni sekilde
Gecen ablam.bizdeyken kizimi okula almayagittim oglum cok nadir anne demesine ragmen ablma.anne demis
Yani illa anlam.katmamak gerekir

Konu sahibi arkadasim konuya gelince sen annesinden kiskanmiyorsan
Annesi istediginde vermek istememe gibi bir tavir takilmiyorsan durumunda gariplik yok
Bende ablamin kizina ayni sekilde bagliydim
Kendi bebegim.oldu tabiki oninla birlikte bebegime baglandim
Ama bu durumda emir etkilebilir onuda dusunmek.lazim

isteyınce vermeme gibi bi durum yok kıskanmıyorumda aslında ama bu ilişkinin devamında onlarda gelirmi bilmiyorum bu baglılık korkutuyor beni

bebegin konu sahibi arkadasa anne demesiyle sizin cocugunuzun ablaniza veya satis elamanina baba demesini ayni gormuyorum ben,ki anne demesi icinde oz annesi tesvik etmis sizcede anormal degilmihem arkadasimiz bebek acisi yasamis Boyle bir ozlemi var belliki ve dediginiz gibi 1 yasinda bebekten bahsediyoruz bi gun gelir iki tarafta cok uzulebilir o yuzden simdiden mesafe koymakta fayda var bence.Normal olan bi bebegin kendi annesine anne demesidir degilmi

Acilen korunmayı bırak ve kendine bir bebek yap.
İnsanın kendi bebeği gibi kimsenin bebeği olmaz.
Onu o kadar seviyorsan kendi bebeğini ne kadar seversin bir düşünsene...
Bütün bebeklerin düşecek değil ya tekrar tekrar dene Rabbim illa ki sana o ilahi mucizeyi bağışlayacaktır.

Son düzenleme:
bende başta istemedim anne demesini ama sonra alıştım hafta sonu annem geldi bebegin bana anne didigini duyunca o aklımı başıma getırdı aslında bayada kızdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…