• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşumun hasta kızı...

Ya okadar normal görünümlü psikopat varkı Allahın masumun psikopat yaptınız
Rabbime kimseye vermesin çok zor kimse böyle olmak istemez
Konu sahibi ben sizin yerinize olsam
Kıza boya resim kitabı hikaye kitapları alırım Allah için onla vakit geçirirdim
Derdim annesine ve kendisine ablacım sen iyi bir kızsın ama balkonda beni gözetleme yoksa birdaha senle konuşmam gibi şeyler derdim

Evet korkmuşsunuz ama ben o kıza daha çok üzüldüm. Duygusal yönleri çok yoğun oluyor ve azıcık bir sevgi göstergesi onlar için çok büyük bir şey ve baglanma sebebi. Toplumda genel olarak dışlandıkları için iletişim kurabildikleri kişilere çok değer veriyorlar. Size tavsiyem hiçbir şekilde kapıyı açmayın, gülümsemeyin ve balkonunuza bir perde türü birşey takın. Ancak o şekilde sizi unutabilir. Bu tavsiyem siz iletişim kurmak istemediğiniz ve onun daha fazla üzülmemesi için. Yoksa benim öğrencilerim var hepsi birer melek. Ben engeli olmayanlardan korkuyorum.

Ben okudugum yorumlarda kirici bir sey goremedim belki gozumden kacmistir ama kimse ikinci sinif insan yada psikopat muamelesi yapmadi. Zaten yapan kiside sıkinti vardir. Sadece konu sahibi tedirgin oldugu icin engelli kizimizi uzmeden sorunu cozmeye calisan yorumlar oldu en azindan ben kendi adima oyle dusundum.

Konu sahibi de yakinlik kurmamak ve kirmadan halletmek istiyorki hem yanlis anlasilmamak icin dikkatlice yazmis hem de dusuncesiz bir insan olsa annesine ve kiza karsi kirici davranislar gostererek uzak kalirdi.

Sirf tedirgin oldu ve nasil davranmasi gerektigini bilmiyor diye konu sahibi yada yorumlara yuklenmek yanlis olur.

Herkesin engelli cocugu olabilir Allah oyle cocuklara sahip annelerin yar ve yardimcisi olsun insallah ve sifasini versin.

Böyle çocuk sahibi olanlar acaip hassas bence hiç birşey söylemeyin benim çevremde var eşimin akrabası bir gün ona kahve ikram etmeyi unuttum diye bize söylemedik laf bırakmadı küsdü
Her türlü morel bozucu aşağlayıcı cümle kurar morelimizi bozar ama biz onların piskolojilerinin bozuk olduğunu kabullendik ONLARI OŞEKİLDE Sabırla idare ediyoruz ilk. BAHARDA VE KIŞIN GİRiŞİN DE ÇOCUĞUN DUYGU DURUMUNDA bozulmaLar
Oluyor bağırmalar eşya kırmalar babasına tokat atmalar bir gün kapımızın önünde ikiside ağladılar bizde onlar ferahlasın diye akşama kadar çocuğu alıp arabayla gezdirdik yemek yedik ki çocuğun yaşı 38
Anne baba yaşlı ve hasta etrafın yardımlarını istiyorlar ama akraba dışında kimse yardım edemiyor sanırım sizde edemiyeceksiniz
ı

Son düzenleme:
Bende rahatsız olurdum birde daha yeni tanıdıgınız insanlar karakterlerini bilmiyoruz geri durun

Yanlis anlasilmamak icin ne kasmissin konu sahibi okurken sana uzuldum ya :KK53: ben olsam kapiyi da acmam, bir sure balkona da cikmam.. komsuluk iliskilerinden cok hoslanmadigimi da soylerim (gerci ben gercekten hoslanmiyorum). Evet kafayi takmasi rahatsizlik verici, bir sure ortalarda gorunmeyin unutur..
Çünkü bu forumda hemen topa tutmak için hazır bir güruh var. Konu içeriği ne olursa olsun eleştiri yağmuruna tutuyorlar. Burada da hanımefendi amaaan zihinsel engelli işte neyini büyütüyorsun sen de çocuk sahibi olacaksın yapılır mı ayıp günü baktıysa ne var sende ona bak kapına geldiyse açabilirsin çok ayıp etmişsin diyeceklerin olduğunu düşünmüştür:) böyle bi açıklama yapmak geldi içimden yazınızı okuyunca. Birde şu gülen ifade müthiş ötesi bayılıyorum ona benim gibi gülüyor kehkeh :))))

Konu sahibi size kızamadım çok naifsiniz ve yanlış anlasılmaktan da korkuyorsunuz anladığım kadarıyla.
Tabiki sürekli ilgilenemezsiniz,size bağımlı olmasını da istemiyorsunuz zira annesi söylemiş takıntı yapar diye ama bence korkmayın. Size zarar vereceğini düşünmüyorum. Uzak durmak istiyorsanız karşılaşmamaya gayret edin. Mesafenizi o şekilde koruyun. Annesi alıngan olabilir sonuçta gerçekten zor özel çocuğun annesi olmak,insanların acıyan bakışları,herkesin kendini çekmesi,kimsenin evine gelmemesi,davet etmemesi,hatta bazen çocuklarını uzak tutmak için aşırı çabalayan anneler vs bir dolu sorunla karşılaşıyorlardır eminim. Size düşen incitmeden mesafe koymak,ne anneyi ne de kızını.
Kolaylıklar dilerim.

Zor bir durum.Ama annesi de hatalı.Hem yakın davranma sana takar diyor hem de sabahın 8 inde kızla birlikte sana lokum yolluyor.Biraz mesafe koymalısın,annesine karşı da tabiiki.Umarım anlarlar.Çünkü kadına gidip kızın hep bana bakıyor,rahatsız oluyorum demek de kolay değil.

Bence kadını gücendirmeyin yoksa sizin hakkınızda yanlış dedikodu yayar

Allah şifa versin. Senin yanlıs anlasılacak birşeyin yok. Gercekten cok takıntılı oluyolar ve sevgilerini de aşırı gösteriyolar. Boğarcasına sarılmak gibi. Kimsenin yargiladigi tabiki yok ama haliyle anlayamadigi icin ne yapacağini kestiremiyorsunuz. Korkmakta cok haklisiniz. Ben olsam annesiyle acik acik konusurdum heralde. Böyle de yasanmaz cunku cok ürkütücü..

Yapacak isi, konusacak kimsesi olmadigi icin surekli balkondan bakiyordur. Siz olmasaniz da bakacak. Bakmasin diyemezsiniz, yasak degil. Bence kapatacak perde, semsiye, paravan gibi bir sey alin.

Merak ettim mesela takıp napıyormus zarar mı veriyormus yoksa sevgi arayısımı??

Annem çok sabırlı bir kadındır.Komşumuzun 40 küsür yaşlarında özel bir çocuğu vardı.Hergün karşı apartmandan izlerdi annem balkona çıkar çıkmaz seslenir çay varmı çay diye seslenirmisafiri gelince oda gelir bir köşeye otururdu.Karşı apartmanın camında saatlerce annemi beklerdi :)
Zamanla insanların içinde nasıl davranması gerektiğini öğrendi.Onu gerçekten dinleyen biri vardı.Zaman zaman annem de açmazdı kapıyı :) Ancak o inanılmaz sevmeye başladı üzülür gelir,sevinir gelir.Hep dinlerdi annem normalmiş gibi davranırdı.Sonra sevgi herşeyin ilacı derler ya bağırmaları kesildi özel günlerde ilk o çaldı kapısını bayramlaşmak için .Kurban bayramlarında ilk anneme hazırlatır koşa koşa getirildi :) Anneler gününde benden önce davranırdı .Ailesi başedemeyince annemi çağırırdı başlarda .Sabırla sevgiyle emekle iyileştirdi annem
Ancak sizin küçük bir çocuğunuz var zamanınız da Yok .zaman zaman ilgilenip zaman zaman da müsait olamayacağınızı yansıtabilirsiniz,Şuan merakından bakıyor normal hissetmek istiyor olabilir.Çok hassaslar kırılganlar.Kimbilir belki sizde bir gün güzel şeyler katacaksınız ona .Ben herşeyin bir nedeni olduğuna canı gönülden inanırım :)

Annen ❤
Ne kadar güzel kalpli bir kadınmış :KK36:
Okurken gözlerim doldu:KK42:
Ellerinden öpün benim yerime:KK200:

Perde, şemsiye , ya da dev çiçekler ile örtün o tarafı.

Zamanla gormedikce unutur.

Ust komusumuzun oğlu vardi bu sekilde zile basip basip giderdi annem onunla konuşurdu iyi davranırdı daha sonra tasindilar ama hala annesine zorla annemi arattiriyor cocuk ara konusucam diye. Böyle takintilari olabiliyor kimisi daha az takiyo kimisi daha fazla. Sizinki bana fazla geldi ürkütücü tabi ama bisey de çıkmaz bence

Sevgili kk üyeleri bu konumla beni yargılamayın yazsam mı yazmasamı diye cok düşündüm ama yazıcam konu yan tarafa yeni taşınan komşumuzun zihinsel engeli kızı asla yargılamıyorum yanlış anlaşılmak istemiyorum ben bunlar ilk geldiğin de kıza gülümsedim falan hosgeldiniz dedim balkondan kız ve annesi vardı konular bundan sonra başladı annesiyle balkonda sohbet ettik balkonlar yan yana uzaklıkta kız da yanındaydı 25 yasında olduğunu öğrendim annesi boşanmış falan orda sorun yok kızının hasta olduğunu zararsız olduğunu Söledi bende dedim hastalık bizim icin falan sonra olaylar söle gelişti balkonlarımızı aynı tarafa bakıyor ben ne zaman balkona çıksam kız balkona cıkmaya başladı yani bi nevi beni takip etmeye başladı balkonda otururken dikkat çekmek icin bisiler yapıyor sürekli bana bakıyor içeri girdiğimde çamımıza bakıyor eşimle çıktığımda sorun yok ama ben yanlızken hep orda bende balkonda kitap okuyup gece oturmasını cok severim herneyse komşumla konuştum yakın davranma kafayı sana takar dedi bende fazla gülümsemeye çalıştım artık ama hep beni balkonda gözetliyordu bi hafta böle giti sonra kapım çaldı sabah 8 de sabah 8 de insanı kapısına nasıl gelinir anlamadım neyse o kız elinde tabak bi an açmak istemedim bunun sebebi bu saate kapı çalınmaması gerektiği birazda komşumun söyledikleri iste takar seni falan neyse sonra ben öğlene doğru çamaşır toplamaya çıktım annesiyle kız çıktı hemen kapıyı neden açmadın sana lokum getirdi falan dedi bende dedim ben o saate uyuyorum şimdi getirsin ozaman dedi dışarı cıkıcam dedim kız onu dememle anesinin yanından ayrıldı ve asagıya indi 2 saat benim evime baktı tepki alırmıyın bilmiyorum ama sanki bana takıntı oldu gibi geldi biraz balkondan sürekli takip etmeler evime bakılması kapıma gelinmesi dışarı çıkılması gerçekten kimseyi yargılamıyorum ama biraz takip edilmek korkutu rahat olamadım örneğin kitap okurdum balkonumda dizi mi izlerdim ama birisi bana bakıyorken rahat olamadım umarım yanlış anlaşılmam...
Zararsizsa dert edilecek bi durum degil bence niye bu kadar dert ettiniz ki

Sadece başkalarından ilgi görmek istiyor annesi zarar vermez demiş zaten çevrede de kimse yok anladığım kadarıyla bu kadar paranoyak olacak bir durum yok bence. Aşağıya inip 2 saat sizin oraya baktığını nasıl gördünüz siz de 2 saat ona mı baktınız. Sadece tabakta ikram getirmiş bu kadar ön yargılı olmayın dışlamamak topluma kazandırmak lazım sen rahatsız olursan öbürü rahatsız olursa nasıl çevrede yer edinecekler. Bir an kendinizi onun yerine koyun farklısınız kimse yaklaşmak istemiyor yalnızsınız biraz ilgi bekliyorsunuz ama köşe bucak kaçıyorlar ne hissedersiniz?

Arkadaşımın iş yerinde şizofren biri var erkeklerden hoşlanıyo(kendi de erkek) dönem dönem böyle birilerine sarıyo.Uzun süre göremezse ev adresini bulup polis falan yolluyo adam intihar etti diye.

Tedirgin olmakta haklısınız bence. Aynı şeyleri zihinsel engeli olmayan biri yapsa da ürkütücü.
Kız kötü niyetinden değil sadece ilgi beklediği için yapıyordur tabii ama şiddet eğilimi var mı yok mu bilemeyiz. Bazıları istemeden zarar verebiliyorlar çünkü. Küçük bebeğiniz varmış, dikkatli olmak lazım.
Balkonun o tarafına görüşü engelleyecek bir şeyler koymak işe yarayabilir. Annesiyle konuşmanız son çare olsun bence.

Annem çok sabırlı bir kadındır.Komşumuzun 40 küsür yaşlarında özel bir çocuğu vardı.Hergün karşı apartmandan izlerdi annem balkona çıkar çıkmaz seslenir çay varmı çay diye seslenirmisafiri gelince oda gelir bir köşeye otururdu.Karşı apartmanın camında saatlerce annemi beklerdi :)
Zamanla insanların içinde nasıl davranması gerektiğini öğrendi.Onu gerçekten dinleyen biri vardı.Zaman zaman annem de açmazdı kapıyı :) Ancak o inanılmaz sevmeye başladı üzülür gelir,sevinir gelir.Hep dinlerdi annem normalmiş gibi davranırdı.Sonra sevgi herşeyin ilacı derler ya bağırmaları kesildi özel günlerde ilk o çaldı kapısını bayramlaşmak için .Kurban bayramlarında ilk anneme hazırlatır koşa koşa getirildi :) Anneler gününde benden önce davranırdı .Ailesi başedemeyince annemi çağırırdı başlarda .Sabırla sevgiyle emekle iyileştirdi annem
Ancak sizin küçük bir çocuğunuz var zamanınız da Yok .zaman zaman ilgilenip zaman zaman da müsait olamayacağınızı yansıtabilirsiniz,Şuan merakından bakıyor normal hissetmek istiyor olabilir.Çok hassaslar kırılganlar.Kimbilir belki sizde bir gün güzel şeyler katacaksınız ona .Ben herşeyin bir nedeni olduğuna canı gönülden inanırım :)
Hem annenizi hem sizi Kutlarım. Annenizi yaptığı davranış için sizi de özel çocuk dediğiniz için böyle düşünen insanlarin olmasi çok güzel.

Back
X