• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşumun hasta kızı...

Annemlerin böyle tanıdığı varmış eskiden
gelip giderlermiş birbirlerine
ben doğduğumda beni kıskanmış ve boğmaya kalmış
o günden sonra kesmişler gelip gitmeyi.
dikkatli olmakta fayda var.

Muhtemelen herkes sizin gibi korktuğu için çok yalnız ve sevgiye, ilgiye aç. Tam olarak rahatsızlığı neymiş merak ettim ? Tedavi görmüş yada görüyor mu ?

Ya kıyamam onun sevgiye ilgiye çok ihtiyacı var çünkü o yüzden öyle yapıyordur.
Annesi bir okula gönderse sosyalleşse iyi olur aslında.
Siz de tabi korkmakta endişe etmekte haklısınız umarım çözülür sorun

Otizmli bi cocuk annesi olarak bu konuya hic yorum yazmasam iyi olacak.
Sadece engelli bi cocuk sahibi olmanin uzak bi ihtimal oldugunu dusunmemenizi temenni ederim.
Konuyu sizin gibi anlayanlardan oldukça uzağım yada anılmayanlardan ben kötülük mü yaptım ? İttim kaktım ? Dövdüm kovdum ? Bunu anlamıcak kadar kafa yapınız var bence yorumları iyi okuyun onların özel olduğunu biliyorum onla kötü davranmıyorum ama benim küçük bi kızım var 724 onlayım pardon anlayış beklemiyorum sizden

Annesinin tabiri yanlış olmuş ya da sizin anlayacağınız şekilde söylemeyi tercih etmiş. Kız sizden ilgi bekliyor yakınında konuşacağı kimse yoksa sizin onlarla sohbetiniz hoşuna gitmiştir sizi izlemeye başlamıştır . Tabi bazı gerçeklerde var istedikleri olmadığı zaman sinirlerlene biliyorlar ve çok güçlü olurlar . Eğer korkmam derseniz arada onun da oyalanacağı şeyler söyleyin mesela hadi sende kitap oku gibi .tablosunu bilmiyorum okuması vardır diye düşündüm . Bunların dışında tedirgin de olmazdım sanırım
Evet beni tedirgin eden annesi zaten takıntılı ağır hastalığı var sinirlendiği zaman siddete başvuruyor tarzı konuşmaları onun da kötü bi niyeti yoktur ben cok isterdim iletişim kurmayı fakat kızım var

Konuyu sizin gibi anlayanlardan oldukça uzağım yada anılmayanlardan ben kötülük mü yaptım ? İttim kaktım ? Dövdüm kovdum ? Bunu anlamıcak kadar kafa yapınız var bence yorumları iyi okuyun onların özel olduğunu biliyorum onla kötü davranmıyorum ama benim küçük bi kızım var 724 onlayım pardon anlayış beklemiyorum sizden
Suan ki yorumunuz yargılamak başka bisey değil böyle yorum yazan herkesi alaha havale ediyorum konuyu başka yere çekin

Evet korkmuşsunuz ama ben o kıza daha çok üzüldüm. Duygusal yönleri çok yoğun oluyor ve azıcık bir sevgi göstergesi onlar için çok büyük bir şey ve baglanma sebebi. Toplumda genel olarak dışlandıkları için iletişim kurabildikleri kişilere çok değer veriyorlar. Size tavsiyem hiçbir şekilde kapıyı açmayın, gülümsemeyin ve balkonunuza bir perde türü birşey takın. Ancak o şekilde sizi unutabilir. Bu tavsiyem siz iletişim kurmak istemediğiniz ve onun daha fazla üzülmemesi için. Yoksa benim öğrencilerim var hepsi birer melek. Ben engeli olmayanlardan korkuyorum.
Onların melek olduğunun aksini söylemedim onlar özel ve Melek dedim her defasında sadece annesi takıntılı olabilir siddet uygulayabilir sinirli olduğunda tarzı yorumları cok Korkuttu...

Muhtemelen herkes sizin gibi korktuğu için çok yalnız ve sevgiye, ilgiye aç. Tam olarak rahatsızlığı neymiş merak ettim ? Tedavi görmüş yada görüyor mu ?
Annesiyle uzun süre konuşmadım ayak üstü derler ya sadece takıntı yapabilir ağır hastalığı var siddet gösteriyor tarzı seyler soledi bende hepimiz birer engeli adayayız allah yardımcınız olsun dedim...

Ben okudugum yorumlarda kirici bir sey goremedim belki gozumden kacmistir ama kimse ikinci sinif insan yada psikopat muamelesi yapmadi. Zaten yapan kiside sıkinti vardir. Sadece konu sahibi tedirgin oldugu icin engelli kizimizi uzmeden sorunu cozmeye calisan yorumlar oldu en azindan ben kendi adima oyle dusundum.

Konu sahibi de yakinlik kurmamak ve kirmadan halletmek istiyorki hem yanlis anlasilmamak icin dikkatlice yazmis hem de dusuncesiz bir insan olsa annesine ve kiza karsi kirici davranislar gostererek uzak kalirdi.

Sirf tedirgin oldu ve nasil davranmasi gerektigini bilmiyor diye konu sahibi yada yorumlara yuklenmek yanlis olur.

Herkesin engelli cocugu olabilir Allah oyle cocuklara sahip annelerin yar ve yardimcisi olsun insallah ve sifasini versin.
Ben zaten hep özel olduklarını söledim ve onu kırmadan nasıl halederim diye fikir almak istedim bazı insanlar cok kötü yorum yapabiliyorlar ve buda beni kırar hiç bi zaman onlara 2 insan muamelemesi yapmam.

Yapacak isi, konusacak kimsesi olmadigi icin surekli balkondan bakiyordur. Siz olmasaniz da bakacak. Bakmasin diyemezsiniz, yasak degil. Bence kapatacak perde, semsiye, paravan gibi bir sey alin.
Bakma diyen mi oldu ? Alahım size cevap yazmaya gerek yok boş konuşuyorsunuz

Sadece başkalarından ilgi görmek istiyor annesi zarar vermez demiş zaten çevrede de kimse yok anladığım kadarıyla bu kadar paranoyak olacak bir durum yok bence. Aşağıya inip 2 saat sizin oraya baktığını nasıl gördünüz siz de 2 saat ona mı baktınız. Sadece tabakta ikram getirmiş bu kadar ön yargılı olmayın dışlamamak topluma kazandırmak lazım sen rahatsız olursan öbürü rahatsız olursa nasıl çevrede yer edinecekler. Bir an kendinizi onun yerine koyun farklısınız kimse yaklaşmak istemiyor yalnızsınız biraz ilgi bekliyorsunuz ama köşe bucak kaçıyorlar ne hissedersiniz?
Okurken nasıl okuyorsunuz ??? Acaba ???? Zarar vermez demedi takıntılı ağır ve sinirlendiğinde siddet gösteriyor dedi apartmanın önüne indi ve camıma baktı balkonuma baktı bende camdan gördüm

Okurken nasıl okuyorsunuz ??? Acaba ???? Zarar vermez demedi takıntılı ağır ve sinirlendiğinde siddet gösteriyor dedi apartmanın önüne indi ve camıma baktı balkonuma baktı bende camdan gördüm
Nerde dışlayacak kelime ? Cümle ?benim küçük kızım var bende vakit geçirmek isterim ama kızımı napayım napabilirim ?

Sevgili kk üyeleri bu konumla beni yargılamayın yazsam mı yazmasamı diye cok düşündüm ama yazıcam konu yan tarafa yeni taşınan komşumuzun zihinsel engeli kızı asla yargılamıyorum yanlış anlaşılmak istemiyorum ben bunlar ilk geldiğin de kıza gülümsedim falan hosgeldiniz dedim balkondan kız ve annesi vardı konular bundan sonra başladı annesiyle balkonda sohbet ettik balkonlar yan yana uzaklıkta kız da yanındaydı 25 yasında olduğunu öğrendim annesi boşanmış falan orda sorun yok kızının hasta olduğunu zararsız olduğunu Söledi bende dedim hastalık bizim icin falan sonra olaylar söle gelişti balkonlarımızı aynı tarafa bakıyor ben ne zaman balkona çıksam kız balkona cıkmaya başladı yani bi nevi beni takip etmeye başladı balkonda otururken dikkat çekmek icin bisiler yapıyor sürekli bana bakıyor içeri girdiğimde çamımıza bakıyor eşimle çıktığımda sorun yok ama ben yanlızken hep orda bende balkonda kitap okuyup gece oturmasını cok severim herneyse komşumla konuştum yakın davranma kafayı sana takar dedi bende fazla gülümsemeye çalıştım artık ama hep beni balkonda gözetliyordu bi hafta böle giti sonra kapım çaldı sabah 8 de sabah 8 de insanı kapısına nasıl gelinir anlamadım neyse o kız elinde tabak bi an açmak istemedim bunun sebebi bu saate kapı çalınmaması gerektiği birazda komşumun söyledikleri iste takar seni falan neyse sonra ben öğlene doğru çamaşır toplamaya çıktım annesiyle kız çıktı hemen kapıyı neden açmadın sana lokum getirdi falan dedi bende dedim ben o saate uyuyorum şimdi getirsin ozaman dedi dışarı cıkıcam dedim kız onu dememle anesinin yanından ayrıldı ve asagıya indi 2 saat benim evime baktı tepki alırmıyın bilmiyorum ama sanki bana takıntı oldu gibi geldi biraz balkondan sürekli takip etmeler evime bakılması kapıma gelinmesi dışarı çıkılması gerçekten kimseyi yargılamıyorum ama biraz takip edilmek korkutu rahat olamadım örneğin kitap okurdum balkonumda dizi mi izlerdim ama birisi bana bakıyorken rahat olamadım umarım yanlış anlaşılmam...
Merhaba.yazdıklarınızı okudum.yorumlara da baktım.arkadaşlar.böyle düşğnmenız yanlıs.ilk yanlıs engellı kızın annesinde.fazla yüz verme ne demek.bi hayvandan bahseder gibi.biri sizin için fazla yuz verme dese baskasına duysanız ne hıssederdınız.engellı ınsanların hepsı asosyal sebebı de işte bu uzak durmalarımız yuzunden.o engellı sapık degil katil değil tecavuzcu değil. Konu sahıbıne tavsıyem ; balkonunuza cıkın.normal biri gibi davranın o kıza da.cok samımı olup ılgılenmenıze gerek yok.gulumseyın nasılsın deyın.okadar.sonra ısınıze bakın sanko sizi izlemıyormus gibi davranın.bi engel siz vurmayın annesiylw sakın konusmayın rahatsız edocı oluyor falan diye.onun soze dıkdık bakması aslında dik bakmak değil.siz suankı bilgi birikiminiz ve toplumsal davranıslar ölçüsünde yorum yapıyorsunuz.empsti yapın.onun gozunde o bakıs sizi rahatsız edici bakıs degil sadece bakıs.o nasıl bakacagını bilmıyor.insanlarla hasır neşir degil belli ki.o yuzden ilgisini cekıyorsunuzdur.erkekler daha sert oldugundan onlara boyle yapmıyor olabılır.size napabılır kı.ayrıca kontrol sizde olsun korkuyorsanız.siz susarsanız kacarsanız daha da buyur tepkileri.her sey ve o da normalmıs gibi davranın rutininize devam edin.

Annesiyle uzun süre konuşmadım ayak üstü derler ya sadece takıntı yapabilir ağır hastalığı var siddet gösteriyor tarzı seyler soledi bende hepimiz birer engeli adayayız allah yardımcınız olsun dedim...

kızının hasta olduğunu zararsız olduğunu Söledi bende dedim hastalık bizim icin falan

Başta zararsız olduğunu belirtmiştiniz.

Merhaba.yazdıklarınızı okudum.yorumlara da baktım.arkadaşlar.böyle düşğnmenız yanlıs.ilk yanlıs engellı kızın annesinde.fazla yüz verme ne demek.bi hayvandan bahseder gibi.biri sizin için fazla yuz verme dese baskasına duysanız ne hıssederdınız.engellı ınsanların hepsı asosyal sebebı de işte bu uzak durmalarımız yuzunden.o engellı sapık degil katil değil tecavuzcu değil. Konu sahıbıne tavsıyem ; balkonunuza cıkın.normal biri gibi davranın o kıza da.cok samımı olup ılgılenmenıze gerek yok.gulumseyın nasılsın deyın.okadar.sonra ısınıze bakın sanko sizi izlemıyormus gibi davranın.bi engel siz vurmayın annesiylw sakın konusmayın rahatsız edocı oluyor falan diye.onun soze dıkdık bakması aslında dik bakmak değil.siz suankı bilgi birikiminiz ve toplumsal davranıslar ölçüsünde yorum yapıyorsunuz.empsti yapın.onun gozunde o bakıs sizi rahatsız edici bakıs degil sadece bakıs.o nasıl bakacagını bilmıyor.insanlarla hasır neşir degil belli ki.o yuzden ilgisini cekıyorsunuzdur.erkekler daha sert oldugundan onlara boyle yapmıyor olabılır.size napabılır kı.ayrıca kontrol sizde olsun korkuyorsanız.siz susarsanız kacarsanız daha da buyur tepkileri.her sey ve o da normalmıs gibi davranın rutininize devam edin.
Evet doğru söylüyorsunuz annesinin söylemleri beni korkutan biraz da ben empati yapıyorum zaten merak etme
Başta zararsız olduğunu belirtmiştiniz.
evet ama sinirlenince zarar verebiliyor da dedi siddet gösteriyor dedi.

Evet doğru söylüyorsunuz annesinin söylemleri beni korkutan biraz da ben empati yapıyorum zaten merak etme

evet ama sinirlenince zarar verebiliyor da dedi siddet gösteriyor dedi.
Bence anne kotu davranıyor. genekde engelli anneleri heosı asla aynı değil ama iyi davranmıyor.yük gibi.bakımı cok zor dogru ama maalesef oyle. bizler asosyalleştiriyoruz engelli insanlarımızı.hepimiz üstğmüze dğşeni yapalım. hem cok sevap. Allah size bi fırsat göndermiş.

Normalde olsa hasta da olsa surekli biri tarafindan izlenmek takip edildigini hissetmek insani rahatsiz edebilir tabi korkutabilir haklisinz.

Bizim de komşumuzun 30 yaşında özel bir oğlu var. Aynı şekilde bizi takip eder birini balkonda yakaladı mı çıkar cama dikkat çekmek için sesler çıkartır. Her zaman nasılsın diye sorarım. O da hava sıcak şeklinde ya da çamaşır varsa bunları kim serdi gibi sorular sorar hareketleriyle sonra ev ahalisini sorar hepsini cevapladıktan sonra benim de işim var sonra görüşürüz bol bol konuşuruz derim baaaay der el sallar ve camı kapatır. Biraz sohbet etmeye çalışın ya da bebeğim uyuyor hadi sessiz olalım uyanmasın gibi şeyler söylerseniz sizi anlar. Bu tarz özel insanlarla daha yumuşak ve küçük bir çocuğa anlatır gibi konuşursanız emin olun sizi anlar.

Konuyu benim gozumden anlayabilmeniz icin benim konumumda olmaniz lazim hanimefendi. Insallah hic anlamazsiniz.

Haklısınız. Ama onlar öyle sevgiye muhtaç ki. Hiç unutmam üniversitede bir ödevimi hazırlamak için özel eğitim merkezine gitmiştim. Sınıfa girer girmez, resmen hepsi kucağıma atladı. O kadar çok sevilmek istiyorlar ki. Çok çok zor bir andı benim için.
Annesine anlayabilirsiniz bu şekilde ben tedirgin oldum, İlk kez böyle bir şey yaşadım ne yapsam, nasıl davransam sizce gibisinden.

Back
X