Komşumun Hastalığı

Mata Hari

Evdeki huzur,zenginlik budur..
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
7.011
19.525
298
Arkadaşlar merhaba. Karşı komşumla pek samimi değiliz. Karşılaştığımızda konuşur sohbet ederiz ama gelip gitme olayı yoktur.

Komşumu bir süredir görmüyordum. Geçenlerde bana bir kargo gelmiş fakat ben evde olmayınca ona bırakmışlar. Sağolsun akşam getirdi.

Kapıyı ilk açtığımda bir afalladım çünkü her zamanki gibi görünmüyordu. Acaba makyajsız mı o yüzden mi bana öyle geldi dedim ama taşlar sonra yerine oturdu.

Saçı peruktu, kaşları dökülmüştü ve cildi lekelemişti geçenlerde de mutfağında başında bone olan birini görmüştüm. Sanırım kanser tedavisi görüyor.

Ailesi şehir dışında yaşıyorlar. Burada kimi kimsesi var mı bilmiyorum. Ben ona destek olmak istiyorum. Elimden gelen her şeyi yaparım ama bunu ona nasıl teklif edeceğim bilmiyorum.

İki kere kapısını çaldım ama açılmadı. İkincisinde içerden sesler geldiği halde açılmadı. Acaba tekrar gitsem mi? Hassas bir dönemden geçiyordur mutlaka, belki bilmemi istemeyebilir.

Çok üzülüyorum. Çok genç ve ufak çocuğu var. Nasıl destek olabilirim?

Siz musait bir zamanda yine calin kapisini.

Kanser tedavisi gormus biri olarak arkadaslarimin telefonla arayip iyi olacaksin biz inaniyoruz demesi bile bana mutluluk veriyordu.

Guzel guzel konusun. Tedaviye gittigi zaman musait oldugunuz surece cocuguna goz kulak olabileceginizi soyleyebilirsiniz.

Tedavi aldigi zamanlarda mide bulantisi olur her sey kokar mutfaga giremez. O zamanlarda fazladan yemek yapip bir tenecerede yemesi icin verebilirsiniz.

Allah acil sifalar versin. Cocuguna bagislasin Rabbim.

Ne kadar düşüncelisiniz. Fakat şöyle bir durum var. Komsunuz kemoterapi görüyor anladığım kadarıyla. Bu süreçte olabildiğince insanlardan uzak durmak gerekiyor. Enfeksiyon kapma ihtimaline karşın. Kapiyi açmamasınin nedeni büyük ihtimalle budur. Bence siz yine kapıda vb gördüğünüzde halini hatrını sorun. Destek olmak istediğinizi belirtin.

Muhtemelen görünmek görmek istemiyordur.Şu an çok zordur mutlaka.

Keşke eskiden diyaloğunuz olsaydı.Tedavi aldığı günler çocuk için yardımcı olurdunuz , ufak tefek yemek ev işlerinde

destek olurdunuz.

Yüzyüze gelme şansınız olursa ''çocukları çok severim ne zaman ihtiyacın olursa bırakabilirsin'' diye

söyleyin bence.Çünkü en mühimi çocuk hele küçükse zorlanıyor olabilir.Başka yardım taleplerinizi şu an

diyaloğunuz olmadığı için acıma gibi algılayıp üzülebilir

Amin.. çocuğuna da bakarım yemeğini de yaparım seve seve.

Umarım en kısa zamanda atlatır. Eşini görüyorum bazen, ona danışmak istiyorum aslında ama yanında oğlu oluyor o yüzden bir şey diyemiyorum.

vaveyla__ Çok geçmiş olsun. Tamamen atlattınız inşallah.

Allah sifa versin komsunuza.dediginiz gibi belki bilinmesini istemiyordur.
bisey sormadan yardimci olabilecegim bisey olursa burdayim gibi deseniz.en azindan hisseder desteginizi.
bir iki gune tekrar calin bence.iceriye girmeden kapidan halini hatirini sorun.
insallh enkisa surede sagligina kavusur

Atlattim cok sukur 5 sene oldu. Darisi komsunuzun basina.

Sizide iyi niyetinizden oturu tebrik ediyorum.

Oglu kac yasinda ? Konusmanizdan anlar mi ?

Bence once esiyle konusup durumu tam bi ogren ondan sonra komsunla irtibata gecersin .

Bazen insan kinseyi gormek istemiyo hele kemoterapi sonrasi vucut cok yorgun oluyo kapiyi da oyuzden acmamis olabilir

Oğlu ikinci sınıfa gidiyor. Kimseyi görmek istemese kargomu almazdı diye düşünüyorum bir de. Elimden ne gelirse yağmak isterim.

Aslında diyaloğumuz sıfır değil. Kızımın doğum gününe davet etmiştim gelmişti. Karşılaşınca da çok hoş sohbet ama ötesine gidemedik.

Tekrar çalacağım kapısını müsait bir zamanda.

Rabbim ne güzel kalp vermiş sana Allahım okurken bile çok şey alıp götürdü yüreğimden.

Rabbim ne güzel kalp vermiş sana Allahım okurken bile çok şey alıp götürdü yüreğimden.

Kapıyı açmamasının nedeni enfeksiyon almaları çok riskli mümkün olduğunca insanlardan uzak olmaları gerek o yüzdendir muhtemelen. Bende anneciğim kemoterapi görürken kimseyi almıyordum eve çünkü tek enfeksiyon almasın diye. Ama karşılaştığınızda mutlaka konuşun derim. Yardım talebinizi iletin. Yakınıda yoksa çok mutlu olacaktır eminim. Gerçekten o dönemde insanın çok yardıma ihtiyacı oluyor. Ayrıca güzel yüreğiniz ve iyi niyetiniz buradan beni bile mutlu etti.

Gorusmek istememesini makul karsilayin. Benim hala torunuda meme kanseriydi. Kimseyle gorusmuyordu. Cok sevdigim bir ablaydi. Bayramlasmaya gittigimizde bile ciknadi karsimiza. Son zamanlarda telefonu bile acmiyordu dusunun artik. Psikolojileri cok farkli oluyor.

Kuzenimde kemoterapi goruyor ve cok agresif.
Yardimci olmaniz cok buyuk iyilik olur bence cunku kemoterapi cok halsizlik,mid ebulantisi yapiyir cocuga bakacak gucu bulabiliyordur insalah.
Cocugu ile ilgilenmeniz bile buyuk yardin olur.
Arada yemek goturmeniz.nar ve urunleri olmasin yemeginizde salatanizda o yasak.
Yanina giderken hijyeninize cok dikkat edin enfeksiyon riskleri var cunku.
ve nasilsin demeyin.psikolog kanser tedacisi goren birine nasilsin demek kifurle es degerdir demisti.
Allah yardimcisi olsun insallah iyilesir

Şöyle güzel bir yemek yapıp bir tabak götürün bence. Basit şeyler değil de uğraşı gerektiren şeyler. Hani yapmışken paylaşayım dedim gibisinden. Tatlı, çörek vb şeyler de olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…