- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.573
- 248
Gerçekten yaptığınız cok ayıp ya eşiniz resmen işini kullanmış çocuk gerçekten basit bir kavgadan girmiş olsaydı vicdanen rahat olacak mıydınız? Sizin eve gireceğini sanmam eşinizin polis olduğunu biliyorsa cesaret etmez ama sizin oradan taşınmanız lazım çok zor bir durum o korkuyla panik atak falan olursunuz
Eşim cok kızar bahsedemem gercekten.ev hırsızlığı olmadığını söyledi ins dedigi gibidir arabadan filan gectim artikBence bahsetmek lazım. Niye bahsetmiyorsun. Sen nasıl tetikte isen diğer komşular da tetik de olmalı. Senin esin polis diye evinize girmedi diyelim. Ama öbür komşulara mahalledeki diğer evlere girebilir. Ya da milletin arabasına musallat olabilir.
Bir insanın elindeki imkanları kendi için kullanması hiçbir meslekte etik değildir şu anda zor bir durum olduğu için insanlar size destekçi oluyor zor bir durum olmasaydı emin olun sizin de vicdanınız rahat olmazdı imkanı olan bir mesleğimiz olması konu komşunun özeline girme hakkını vermez bize özellikle asker polis şu bu gibi mesleklerde suç bu farkında mısınız bana cezaevinden mektup gelse komşum böyle bir şey yapsa gelip burada anlatsam insanlar şikayetçi ol der çünkü haklıyım insanlara yaymadığınıza göre kötü biri değilsiniz ama sırf kötü bir durum var diye bu sizi haklı da çıkarmaz hiçbir meslekte hiçbir kimse imkanlarını kendi çıkarları için kullanmamalı
Olaya cok farkli bi yerden bakiyosunuz keske bende o zarfi hic gormeseydim ne diyim yaniBir insanın elindeki imkanları kendi için kullanması hiçbir meslekte etik değildir şu anda zor bir durum olduğu için insanlar size destekçi oluyor zor bir durum olmasaydı emin olun sizin de vicdanınız rahat olmazdı imkanı olan bir mesleğimiz olması konu komşunun özeline girme hakkını vermez bize özellikle asker polis şu bu gibi mesleklerde suç bu farkında mısınız bana cezaevinden mektup gelse komşum böyle bir şey yapsa gelip burada anlatsam insanlar şikayetçi ol der çünkü haklıyım insanlara yaymadığınıza göre kötü biri değilsiniz ama sırf kötü bir durum var diye bu sizi haklı da çıkarmaz hiçbir meslekte hiçbir kimse imkanlarını kendi çıkarları için kullanmamalı
Olaya cok farkli bi yerden bakiyosunuz keske bende o zarfi hic gormeseydim ne diyim yani
Cok teşekkür ederim.apartmanin büyük sorunu yönetici olmamasi o zmn en azindan girise filan kamera takilir.simdilik eşimle konuşup kapiya alarm taktirmasini istiycemBilmek her zaman daha iyidir. Üzülmeyin, kapınıza ve balkonunuza kamera taktirine üstüne bir de alarm. Ohh rahat.
Ne kadar güzelmiş keske olsa ama baksana bizde öğrenmek bile suç oluyormusmüge anlıda duymustum amerikada eğer evinizin yakınına suçlu biri taşınırsa çevrede oturanlara bilgilendirme mesajı atıyorlarmıs insanlar dikkali olsun diye keske bizde de olsa
verdiğiniz örnek ile bu çok farklı iki uç yalnız hanım efendi çocuğun sağlam ayak olmadığını bilse bir iki vukuatı kulağına gelsede acaba çok mu tehlikeli diye baksa yine yadırgar ama normal der geçerdim ama sırf komşuda kavga gürültü var diye cezaevinden mektup geldi diye siciline baktırmam bence biraz daha küçük düşünün bakın bu devirde artık suçlu suçsuz çoğu kişi cezaevinde aynısı sizin başınıza gelmiş gibi düşünün bu çok zor değil çocuğunuz cezaevinde çok küçük bir sebepten sadece tutuklu size mektup yazıyor komşunuz da mesleğini kullanarak sicil bakıyor hemde eşinize kadar ne hissedersiniz ? Benim anlattığım bu küçük düşünün mesleğini kullanmak etik değildir bende konu sahibine sizin verdiğiniz örnek gibi dedim sağa sola söylemediğinize göre iyi birisiniz ama yine de hoş değil iyi o zaman benim şuyum buyum polis her şüphe duyduğum insanın siciline baktırayım nasıl kulağınıza normal geldi mi?Yanlız o öyle olmuyor. Hemen yaşanmış örnek vereyim. 2000 krizi öncesi develuasyondan önce merkez bankası başkanı 52 milyar parasını dolara çevirmişti. Hakkında dava açıldı. Ama beraat etti çünkü eşine dostuna bu bilgiyi yaymamış sadece kendi bireysel parasını dolara çevirmişti. Yani işi dolayısıyla elde ettiği bir bilgiyi kendini zarardan korumak için kullanmasında bir zarar yok.
normaldir ben siz değilim siz ben değilsiniz ikimiz de iki farklı pencereden bakıyoruz size konuyla ilgili demek istediğim taşının panik atak olursunuzOlaya cok farkli bi yerden bakiyosunuz keske bende o zarfi hic gormeseydim ne diyim yani
Hırsızlık yapandan bahsetmiyorum bile onun ki zaten normal değil hırsızlık bu hayattaki sayılı iğrençliklerden biri benim bahsettiğim şey çok farklı kimse mevkisını makamını işini kendi için kullanmamalı bundan bahsediyorum ben burada oh çocuk iyi yapmış siz hatalısınız demedim kimseyeBence hiç ayıp değil. Hırsızlık yapan düşünsün ayıbı.
tabi ki olabilir ben bir ihtimal belki korkar diye diyorum ama bu kadar halt yiyen kim bilir neler yapar ben duramazdım ki o evdeöyle deme canım ya
küçük daha doğrusu çok genç bunlar daha
aralarında iddialaşmalar falan olabilir, polise yaparsın yapamazsın, kanıtla kendini falan
40 tane sabıkası olan birini nasil kazandirabiliriz topluma yada ben neyapabilirim bi açıklayın lutfenDüşünce tarzınız çok yanlış ve yaptığınız devletin kaynaklarını kendi çıkarlarınız için kullanmaktır. Eğer şüpheniz varsa şikayetçi olursunuz gereken yapılır. Insanların mektubu sizi ilgilendirmiyor. Ki zaten cezasını almış. E o zaman her suç işleyeni toplumdan tecrit edelim. Bu mudur doğru olan? Belli ki ailesi bile başedememiş açıklama gereği duymuş utanıyor. Siz kalkmış komşulara söyleyip binadan attırmayı düşünüyorsunuz.
Söyler misiniz siz atarsanız ben atarsam ne olacak? Bizlerin yapması gereken bu tip insanları topluma kazandırmaktır. Suçu varsa şikayetçi olmaktır. Bir de sizi desteklemişler bravo doğru yoldasınız!!!
Ne zor durumlar gercekten insan cok tedirgin oluyor.eşim hic tasinmaktan yana deil ancak alarm taktirabiliriz galibaÇok stresli bir durum benimde huzurum kaçardı,bizimde en üste bir aile taşındı yıllardır su sipariş ettiğimde kapının önüne damacana ve parayı bırakırdım,sucu geldiğinde parayı damacanayı alır suyu bırakırdı.onca çocuk varken apartmanda bir kuruş gitmemiştir bu güne kadar.
Bunlar bir geldi damacana duruyor para yok,bir gün kapının deliktende gördüm çocuk alıyor parayı,aileyede diyemedim çünkü çirkef yapıdalar.Artık bırakmıyorum parayı ama hep stresliyim aileye karşı.
Sizinki daha beter,imkan varsa taşının hergün huzurum kaçacağına yere batsın evi
Evet istesem bi sekilde sorardim ama ben daha fazla utandirmak istemedim ailesini benim bu olayi bildigimi bilmelerini istemiyorum.Mesajinizi okuyunca şok oldum. Esinizin polis olmasi size insanlarin özel hayatını kurcalama imkani vermemeli. Hele 17-18 yasinda ki problemli bir cocugun cezaevinden cikmis olmasina lanet olsun dememelisiniz. Tamam kötü bir durum olmus ben de bir hirsizla yan hana oturmak istemezdim ben de korkardim. Ama bilmiyorum bana bunu arastirmaniz cok yanlis geldi. Tasinmak çözüm degil ki. Yeni tasinacaginiz yerde boyle insanlarin olmadigindan nasil emin olacaksiniz? Yerinizde olsam komsumla konusur, gecen gun bir zarf gordum üstünde oglunuzun ismi yaziyordu bir durum mu var diye sorarak merakimi gidermeye calisirdim. Ne biliyim ya ben mi cok farkli dusunuyorum. Polisler boyle herkesin her sehine istedikleri zaman bakabiliyorlar mi? bakamamalilar ya. Bu kadar kolay olmamali.
Zaten bildiginizi soylemeyin su saatten sonra. Cunku sikayet etseler sizi haklilar bence. Ben olsam ederdim yani. Ama yan komsusunun evine girecek kadar cesaretli degildir. Kapiyi pencereyi kapatip yatin. Bir sey olmaz.Evet istesem bi sekilde sorardim ama ben daha fazla utandirmak istemedim ailesini benim bu olayi bildigimi bilmelerini istemiyorum.
Merhaba arkadaşlar benim yanimdaki daireye 1 yil önce bi aile taşındı.kadınla balkonda filan karşılaşınca sohbet ederiz onun dışında gidip gelmemiz olmadi hiç.restoran acmislardi bi kez hayirli olsun icin yemek yemege gittik sadece.zaten soğuk duruyorlardi dier komsulara karsida.2 tane ogullari var biri ortaokulda biri 17 yada 18yaşlarinda.evlerinden cok kavga sesi geldigi icin heralde kadin balkonda gördüğünde büyük oglunun sorunlu olduğunu eve bazen gelmediğini söyledi bu yuzden tartisiyorlarmis bende arkadas cevresi kötüyse ondandir düzelir ins filan demistim..
1 ay önce filan sabah apartman kapisinda pttden gelmis bi zarf vardi üstüne baktim cezaevinden gelmis bu komsunun oğlunun adi yaziyordu cok şaşırdım sanirim kavga filan etti cezaevine girdi dedim.bu arada eşim polis durumu ona söyledim emniyetten bakmış çocuğun 40tan fazla hırsızlıktan kaydi varmış şok oldum dibimizde oturuyo bu insanlar balkonlarimiz yanyana.babasina filanda bakti onun herhangi bi sabıka kaydi yokmuş.daha önce apartmanin önünden 2 tane motor çalınmıştı esimkine bise olmamisti ama ben artik bu cocuktan şüphelendim.biz haftasonları sehir disina gidiyoruz bazen icim hic rahat deil ya.geçen gün gördüm lanet olsun ki çıkmış cezaevinden.eşim normalde mesai calisiyo ama haftasonlari filan il dışı görevi oluyo.bu hafta sonuda vardi gün ışıyana kadar uyuyamadim.eşime tasinalim diyorum sacmalama bise olmaz ev hırsızlığı yok dio ins beni kandirmiyodur.kendide huzursuz olmaliki gece bi ses duyunca hemen balkona cikiyo bisemi var die.ablamla konustum ev sahibine söyleseniz cikarmazmi evden dedi hic sanmıyorum tümden başıma bela olur die korkuyorum.anliycaniz bu konu cok kafama takılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?