Belki yanimda katil oturuyor belki tecavüzcü oturuyor bunu bilmek orda oturan herkesin hakki bence.biliyorum imza toplamayla bi sonuc olmuycani bende komsulara bahsetme geregi duymadim ztn onlari rencide etmemek için hic bise bilmiyo gibi davraniyorum onlar icin yapabilcem baskada bise yok.Komşulardan imza toplayın vs diyen olmuş da, kanunen böyle bir hakkınız olduğunu sanmıyorum. Ayrıca, nereden öğrendiniz demezler mi? Eşinizin devletin veritabanını kendi kişisel merakı için kullanması etik değil. Muhtemelen yasal da değil. Bu bireyin sağlık kayıtlarına veya psikolog görüşmesi notlarına bakmak gibi bir şey. İşverenler bile gidip bireyin sabıka kaydını sorgulatamıyor, anca bireyden gidip belgeyi alıp getirmesini isteyebiliyor.
Huzursuz hissediyorsanız, kapıya ek demir kapı yaptırın veya güvenlik sistemi taktırın.
Genelleme yapmak yanlış bence örneğin benim imkanım var ama öğrenmek istemem bu zamana kadar da hiç istemedim bir insanın mesleğini kullanması gerçekten kötü bir şey anlıyorum insan bu tedirgin olur illaki merak eder ama çok merak edersem sorarım beni öldürecek değil ya çok çok tersler beni ,zarfı gördüğüm gibi alırım komşum bu zarfı benim kapıma bırakmışlar der bir yolunu yapar sorarım
İşte buda insanın karakteri ile alakalı rahat bir insan gider sorar ben biraz fazla rahatım bir insanım yani tedirginlik telaş gibi duyguları bilmiyorum ya korkarım ya korkmam ortası yok belki de ben anormal im bilmiyorum ama şundan eminim komşunun katil olduğunu biliyorsam sormaya gerek duymam bilmiyorsam şüphem varsa yine de özeline girmeden sorarım çünkü zaten net bir şey bilmediğim için korkmamı gerektirecek bir şey olmaz çok korkmaya başlarsam evimi taşırımDurum yasandiginda dusunuldugu gibi olmuyor maalesef. Mesela katil oldugunu dusundugunuz birinin kapisina gidip der misiniz neden girdin diye? Ya sirf meraktan ya da korunma icgudusuyle ogrenildi bilemem ama ogrendikleri bilgi sadece kendi evlerinde kalmis. Herkes ogrense kotuye kullanilmis derim ama kimsenin haberi yok.
Amaan insanlar islerinde oyle hukuksuzluklari yapiyorki bir polisin komsusunun neden iceri girdigini ogrenmesi hic birsey kaliyor.
tabi ki olabilir ben bir ihtimal belki korkar diye diyorum ama bu kadar halt yiyen kim bilir neler yapar ben duramazdım ki o evde
Nerdeyse gidip komsudan özür diliycem oğlunun hirsiz olduğunu öğrendim kusura bakma die.bazi yorumlar o kadar tuhafki ya.Allah karsima cikardi belkide bilmiyorum iste normalde merakli biri hic deilim kadin kavgalarindan bahsederken bile üzülmesin die gecistirmistim
komşunun evine girmezmi ilk ordan başlıyorlar teftişe asıl.Zaten bildiginizi soylemeyin su saatten sonra. Cunku sikayet etseler sizi haklilar bence. Ben olsam ederdim yani. Ama yan komsusunun evine girecek kadar cesaretli degildir. Kapiyi pencereyi kapatip yatin. Bir sey olmaz.
İnsanlara gelen zarflari kontrol etmek?1 ay önce filan sabah apartman kapisinda pttden gelmis bi zarf vardi üstüne baktim cezaevinden gelmis bu komsunun oğlunun adi yaziyordu cok şaşırdım sanirim kavga filan etti cezaevine girdi dedim.bu arada eşim polis durumu ona söyledim emniyetten bakmış
İnsanlara gelen zarflari kontrol etmek?
Sonra merakini dizginleyemeyip emniyetten kurcalamak?
Bunlar da bana normal gelmedi. Yaptiklariniz cok ayip
Üstünden elinizi çekmeniz bile çok büyük bir iyilik olur. Sizin tedirginliğinizi anlıyorum fakat bu tip olaylar bu şekilde çözümlenemez. 40 tane sabıkası olan bir insan topluma kazandırılabilir ama hiç sabıkası olmayan bir kişide tecavüz edip, kesip asıp öldürebilir, evinizi soyabilir.40 tane sabıkası olan birini nasil kazandirabiliriz topluma yada ben neyapabilirim bi açıklayın lutfen
Konuyu bida daha dikkatli okuyun isterseniz.kimsenin kapisina gelen zarfi alip bakmadimİnsanlara gelen zarflari kontrol etmek?
Sonra merakini dizginleyemeyip emniyetten kurcalamak?
Bunlar da bana normal gelmedi. Yaptiklariniz cok ayip
Kendisine ait olmadigini gorup yere birakmiyor,eve gelip esine anlatiyor ve sorgulamaya karar veriyorlar. Komsuya gelen zarfi merak ettigimiz an insanlarin hayatini kontrol etmis oluyoruz maalesef.insanlara gelen zarfları kontrol etmemiş
bizim de bazen ptt getirir zarfları apartman girişindeki mermerin üstüne bırakır
herkes zarflara bakıp kendi ismini görüp alır
o zarf da apartman girişine bırakılmış
ceza evinden çocuğun adına gelince de gözüne takılmış konu sahibinin
Esinizin yaptigida yasal degil. Komsun sikayet etse esinizin siciline islenir.
Peki merakiniz? Zarfin size ait olmadigini gordugunuz ve zarfi elinizden biraktiginiz anda meseleyi kapatmis olsaydiniz hak verebilirdim. Su anda hak veremiyorum maalesef.Konuyu bida daha dikkatli okuyun isterseniz.kimsenin kapisina gelen zarfi alip bakmadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?