KOMŞUMUN YAPTIĞI ETİK Mİ SİZCE?

yani cocuklu bi aileden baska ne bekleniyor ki? almanyada su an saat 6.45 büyük kiz 15 dakikadir uyanik hazirlaniyor. mutlaka ses de oluyordur bagris cagiris olmasada. bebegim en gec yarim saat sonra büyük bir yaygarayla uyanacak. napim simdi ben?

ayrica konu sahibinin yaptigi sey cok mu iyi duvara yumruk atmak? Ne icin sabah 8 de anne cocugula ilgilendigi icin. bu hareketi bana yapmis olsalar herhalde gider oyle degil böyle ses yapilir diye kafasini vururdum duvara. (yok yapmazdim ama benimle ugrastigina pisman ederdim)

Siz başkasını rahatsız etmemeyi ögrenseniz mesela medeni bir yaşam için gerekli olan toplum kurallarını falan . Yok ben yapamam diyorsanızda siz de dağa çıkın

ses konusunda yapacak bir şey yok maalesef. yan komşularımın seslerini geçtim, aşağıda (2. katta oturuyorum) birileri konuşunca camlar kapalı bile olsa evin içinden gibi geliyor sesler. benim sesim de onlara gidiyor tabii. bu konuda biraz anlayışlı olmak lazım bence, sonuçta kimse hayatını komşularına göre ayarlayacak değil.

çöp konusunda haklısınız. çok sık tekrarlanan bir durumsa bir de, bence uyarın.

Siz başkasını rahatsız etmemeyi ögrenseniz mesela medeni bir yaşam için gerekli olan toplum kurallarını falan . Yok ben yapamam diyorsanızda siz de dağa çıkın
Bir insanın kendi evinde kendi çocuğunu sevmesi burda ne kadar çok insanı rahatsız ediyo inanamıyorum. Çöp konusu zaten tartışmaya açık bile değil.ama yok sizin öğlen güzellik uykunuz milletin kendi evinde yaşama özgürlüğünden daha önemli

Ahahhahah olay çarpıtma bu. Sende gayet iyi biliyorsun konu sahibinin rahatsız olduğu konunun komşusunun bebeğini sevmesi değil bağırarak sevmesi. Bağırmayarakta normal bir ses tonu ile de sevgisini gösterebilir ama yok burası benim evim istediğim gibi bağırırım çığırırım benim özgürlüğüm herkesinkinden önemli çünkü ben bir hanzoyum diyorsa orası başka tabii.

Binalarda yalıtımı kötü ama bu oturan insanların kontrolsüz yaşamalarını haklı kılmaz. Elbette ses olur, gürültü olur, apartman yaşamının dezavantajlarıdır bu. Ama odaları düzenlerken komşunun hangi odasına denk geldiğine dikkat etmek, bazı saatlerde ses ayarımızı yapmak çok zor değil, nezakettir. Komşu ilk defa ses yaptıysa yumruklamanız kabalık olmuş, saat 8 de çok geç bir saat değil. O saatte süpürge açamıyorsak çocuğumuzu bağıra bağıra da sevmeyelim. Çöp konusunda çekinmeyin uyarın, ya da giriş kapısına uyarı asın. Bir keresinde çöpü çıkarmıştım, kendim indiricektim aşağıya, yarım saat dışarda kaldı ve talihsizlik çöp poşeti delikmiş. Komşum beni uyardı, daha önce tanımamama rağmen gücenmedim, özür diledim, akan yeri temizleyip çöpü indirdim. Toplu yaşamın diğer bir kuralı nazikçe uyarmak, bu uyarıları alınganlık yapmadan dikkate almaktır. Otobüste sınırlarını aşarak oturan insana bunu belirtince taksiye binseydin, apartmanda bazı davranışlardan rahatsız olunca müstakil evde otursaydın cevapları bana çok bencilce geliyor çkonu sahibinin aşırı hassas olmadığı ı varsayaral yazıyorum bunları. Yine de yumruklamasaydınız iyi olurdu.

Al benden de o kadar. Uyarınca üste çıkmak da yeni moda heralde. Ben olsam utanırım. Bırak üst ya da yan komşuyu bizim karşı apartmandaki kadın her sabah 7-8 haftasonu 9 'da en geç balkon kapısını bir gürültüyle açar ve bas bas bağırırarak ev halkına direktifler verir, bebeğini de balkona çıkarır o bağırır bebek bağırır. İnsaf yani. Be kadın içerde bağır bari. Niye mahalleye yayın yapıyorsun. Kocası da konuşur balkonda yüksek sesle ama kadının tiz sesiydi hep beni geren ve korkuyla uyandıran. Binalar bitişik mahallede sokaklar küçük. Yankı yapıyor. Farkında olmaması imkansız. Şuursuz kadın. Bunun milliyeti yok bu arada. Bu olay Türkiye'de olmadı. Allahtan taşındılar bir kaç hafta önce. Allahım Allahım. Taşındılar ama iki yıldır da sinirlerimi yıprattılar. Bir de üstüne basarak "çocuksuz"kadın anlamaz falan diye rencide eden insanlar var. Napalım ölelim mi çocuğumuz olmuyor belki. Bizim yaşama hakkımız yok mu. Ne biçim bir kelimedir o "çocuksuz" Allahım sabır

Bu görgüsüz insanlar hep aynı oluyor demekki, bende uyarınca çocuğun olunca anlarsın demişti yöneticimiz. Bebeğe birşey dedigim yok sıkıntı sizsiniz demiştim, o günden beri konuşmuyoruz. Ne güzel sizinkiler taşınmış, ama bizimkilerin hep kendi evleri. 2 yıl sonra evimizin borcu bitiyor, inşallah satıp şehir değişikliği yapacağız ama o günü dört gozle bekliyorum koskoca 2 yıl daha sabredicem mecbur

Bizdekilerin de kendi eviydi. Sığamıyoruz deyip kiraya çıktılar. Sizinkiler de gider belki belli olmaz. Onlar gitti de. Üst katımdakiler gitmez. Çok çekiyorum genel olarak.

ses yalıtımı olmayan bınalarda maalesef boyle sorun var ona yapılabılecek bırsey yok
bızım her katda 4 daıre var yandakı daıremle arada asansor ve merdıven boslugu var o komsum dayak yıyor sandım sıkayet ettım meger benım ust komsumun karsı caprazıymıs ! dusunun nerden nereye okadar etkılıyor yanı ses yalırım mevzusu

genelde ses yalıtımı olmayanlar ısı yalıtımı yapıyor ıyı yonunden bakın :)
cok yuksek sesde refleks duvara vurmussunuz ben bunda yanlıs bırsey gormedım sabah uykulu bır anda ses yuksek gelınce . komsuyla karsılasırsanız komsum ses yalıtımı sıfır butun sesınızı duyuyoruz haberınız olsun dıyebılırsınız kımse evınde konusulanların duyulmasını ıstemez sonucta onlar farkında degıldır bılerek nıye bagırsın kadın sonucta

Bizdekilerin de kendi eviydi. Sığamıyoruz deyip kiraya çıktılar. Sizinkiler de gider belki belli olmaz. Onlar gitti de. Üst katımdakiler gitmez. Çok çekiyorum genel olarak.
Sizin taşınma imkanınız yok mu, gerçi önceden tanıyamiyoruz insanlari ama belki daha iyi komşularınız olur. Ama en güzeli müstakil ev. Komsular yuzunden sakinleştirici ilaclar kullandım ilk 3 yıl mahvettiler beni, 10 yıllık krediyi calisip 5 yıla düşürdük kötü komşular sayesinde. Ev alma komşu al diye ne kadar doğru soylemişler

Valla zaten evimiz yok. Kirası uygun, yeri güzel, güneş görüyor diye katlanıyorum. Bulunduğum ülkede o kadar zor ki böyle bir ev bulmak. Bir de gitsek gittiğimiz yer muhtemelen daha beter olacak komşuları. İnsanlarda genel bir görgüsüzlük hakim. Sadece yaşlılar daha dikkatli ve görgülü. 65 yaş altı insanlar direkt aman evim kim karışır anırırım da bağırırım da kafasında.

Baska ülkeler sanki daha aklı başında gibi geliyordu bizlere. Ses illaki yapiyorlardir ama polis aradığında hemen müdahale ediyorlarmış Almanyada, yaşadığınız yer neresi gerçekten merak ettim? Buarada Allah yardımcınız olsun demek her yer böyleymiş

Yok canım ne polisi. Almanya'da değilim. Balkanlardayım.

Sanki orada dengesiz biri olmayacak mı
Olacaktır, heryerde var bunlardan, bana hep denk geldiler en iyisi müstakil ev

Haklısın konu sahibi. Benim de çocuğum var ve onu çığlık atarak sevmiyorum. Gayet normal bir biçimde seviyorum ve o da gayet sevildiğini anlıyor. İlla bağırmaya gerek yok yani. Ben müstakil eve çıktım daha rahat edebilmek için çünkü sesi ben de sevmiyorum fakat annemler ya da kvme gittiğim zaman ekstra dikkat ediyorum apartmanda yaşadıkları için. Çocuk ağladığında salona götürüyorum mesela. Ya da müsaitsem dışarıya çıkarıp oyalıyorum. Ne hakkım var elalemi de rahatsız etmeye? Saygı diyorsak karşılıklı...

Sanki orada dengesiz biri olmayacak mı
Olacaktır, heryerde var bunlardan, bana hep denk geldiler en iyisi müstakil ev
Mutlaka olacak. Ama yaşadığım şehri ve insanlarını sevmiyorum. Büyük şehir imkanlari fazla ama insanları buz gibi ve bencil. Yaşadığımız bölgeylede alakalı ama genel olarak bu şehri sevmiyorum. Zaten müstakil evlere bakıyoruz artik, apartmandan yaka silktik.

Ne olur bari oralarda kendinizi belli etmeyin..

Bende kasabadan sıkıldım imkanlar az sivrisinekler çok, emek çeşidi az ve kalitesiz
Meyva pahalı ama kalite düşük birde yerli kasaba insanı sonradan gelenleri dışlıyor
Kasaba hayatı sıkıcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…