komşunun kızının bizim bilgisayara olan yoğun ilgisi

gulum3452

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2011
626
1
0
İstanbul
merhaba arkadaşlar komşumuzun kızı 12yaşında benım 2 küçük çocuğum var dıye once onları sevmeye gelıyodu annesi çalışıyo,sonra biz bilgisayar alınca hergün gelmeye başladı bende hiçbir zaman bişey demedim baksın heves ediyo dıye,ancak kız artık hergün elınde defter benım dersım var dıye pcnın başına geçiyo kızım oyun oynuyosa onu kaldırıyo yada ben burda takılırsam abbla dersim var diyo bende kıramıyorum tamam diyorum,bu hafta sonuda 1de geldi dersim var dıye eşimde tamam dedi oda kalktı kız alıştı artık..dün misafirlerim vardı pc çocuk odasında,çocuklara çizgi film açın izleyın dedim izliyolardı yıne kız geldı ve dersım var deyıp çocukları kaldırmış tabı çocuklar koşuşturmaya kavga etmeye başladı bende kıza dedim çocuklara çizgi film aç diye neyse açtı sonra yıne kendi geçmiş abimler bizdeydı onlarda bakcaklar kızdan fırsat yok artık tepem attı.artık ücret alıcam pcye geçenden dedim.annesı kızı almaya geldı( kız face ye giriyomuş ders bahane yengemde bende az bişeye bakıcam deyıp geçmiş)kızda annesıne benım dersım var abla bişey baksın ben dersımı yapcam dedi anneside gitti..kızınbacağinda problem varmış ameliyat olucam falan dıyo bende kıyamıyorum bişey demiyorum ama böylede olmuyo eşimde kızıyo artık nasıl tatlı dılle onu kırmadan anlatabilirim..alıngan bi kız bide bu sıralar hassas....

Canım çok kolay bir yöntem var. Modemi sök o geldiğinde internet yok de.
Gelir olmadığını görür gider.
Hatta sen deme internet yok diye o otursun pc başına görsün olmadığını.

İnterneti kullanıma kapatsanız bir süre.. Sorun var falan diye uzaklaştırsanız araya biraz mesafe girse iyi olur diye düşünüyorum.. Sonuçta karşınızdaki bir çocuk kırıp incitmemek lazım..

aynı yaşta benimde oğlum var. canım kız anlamayacaktır. onu güzel bir dille annesiyle konuş bence. ha bu arada bir gün geldiğinde müsait değil canım şuanda de. kızın annesi anlayacaktır. çoçuk yine almaza.

kusura bakma komşunda yontulmamış odunmuş. hadi çoçuk anlamıyor. komşunun da kafası çalışmıyor.

aynen katılıyorum....

Bencede arkadaşın dediiği gibi kesin çözüm internett yok demek.
Çok sinir bozucu bir durum olsa gerek benim kardeşim 12 yaşındayken düşünüyorumda hiç böyle yüzsüzlük yapmazdı bi olgunluğu, utanma duygusu vardı,çekinirdi.Yetiştirilme tarzı olsa gerek.

Canımcığım dediğin gibi kız 12 yasında e bir de ameliyat problemi, dediğin gibi hem hassas hemde ne kadar tatlı dil ile de konuşsan anlayamabilir.
Ailesi ile konuşmayı hele hiç deneme, baksana onlara ne kadar normal geliyor her gün ders var hesabı sık sık gelmek.

Kızların bahsettiği gibi modemi çekmek, interneti sökmekte bir çözüm ama bu kadar sık gelen bir insana bir müddet sonra bahaneler bitcektir.

Bana en mantıklı gelen, eğer sende müsait isen, tek başına kızı pc başında oturtma, ders mi yapmaya geliyor ? Ders dedigin ne olabilir ki bu kadar uzun ? Sende başında otur, madem dersin var bende yardımcı oluyum de, biraz sabret bir iki derken baktın ki kız pc basında eglence, facebook, oyun v.b sitelere giremiyor vazgeçecektir diye düşünüyorum.

Benimde en kızdığım şey bu yaşlarda çok fazla ders bahanesi ile pc başında takınılması benim çevremde de çok var örneklerinden maalesef. Sanki bizim zamanımızda internet vardı. Kaldı ki sanki her öğrencinin evinde bilgisayarı var.

arkadaşlar ben modemi söktüm. lastik patladı. sular kesildi gibi bahanelerin gün gelip biteceğini düşünüyorum. ileride kötü olmamak için açık açık annesine tatlı dille konu anlatılmalı.

baktın olmuyor. kocam rahatsız oluyor dersin.

vakti zamanında bende böyle birşey yaşadım.bir ilden başka ile taşındık.oğlum 3,5 yaşındaydı.kapıcının 12 yaşındaki kızı her daim bize geliyoırdu.oğlum da kesinlikle istemiyor o gelince huysuzlanıyordu.ayıp olacak diye kıza birşey de söyleyemiyordum.bir akşam gene bize geldi.ailesi zile bastı.kızım biz gezmeye gidiyoruz gelince sesleniriz dediler.iyice kızdım.ertesi gün annesi merdiven silmek için su istedi.merdiven silerken konuşmaya başladı.kızım sizi çok seviyor falan diye yer yapıyor.ben de kızınızı seviyorum ama oğlum sevmiyor o gelince huysuzlanıyor dedim.aaaaaaa dedi,benim kızımı herkes sever dedi.bende benim oğlum sevmiyor ne yapalım dedim.hergün göndermeyin dedim.böylece sorunu çözdüm.bir daha göndermediler.

şimdi düşünüyorum da kızlarını sürekli bize ne cesaretle gönderdiler anlamıyorum.ya kötü niyetli olsaydık.ya kızın başına bir şey getirseydik.ne aileler var hala aklım ermiyor.kızım yok ama oğullarımı bile bu yaşlarında başkasında kalmaya göndermem

kız geldiginde baglantı kablosunu çıkarın..
neti kapattık diyin..
bir iki gelir, sonra vaz gecer

Annesiyle değil kızıyla konuşun derim ben önce.

''Gördüğüm kadarıyla ders çalışmıyor faceye takılıyorsun, ben bu şekilde birşey istemiyorum..
Dersini yapacağın kadar ki zamanı anlarım, diğerini anlamam de.'' tarzında birşeyler dersiniz.

Birde ders için belli bir zaman koyun, o zaman gelip araştırma yapabilsin sadece.

kızın annesı çalışıyo abisi de başka şehirde okuyo kızda yalnızlıktan korkuyo bazen ağlayarak gelıyo yanıma annesıde..kımseye güven olmuyyo kızım sana gelıyo ablası falan dıyo,bide ben bana bişey getırse falan parasını ıstıyo kız bende benı kullanıyo hıssıne kapıldım artık..

zaten facebooka giriyormuş yanlış anlamdıysam annesine "ders çalışmıyor face e giriyor" annesine kızına gitmesin desin engellesin tabi ne kadar engeller..bencede internet bozuk deyin

eşimde aynı şeyi dedi ama kızım da oynuyo benımde internetten işim oluyo 1.2 neysede hepte öyle olurmukı..

haklısınız bizaman yada gün belırlesem ıyı olur bugun dicem,misafirim olduğunda hafta sonları ve akşamları pc ye geçme desem sert olurmukıve kızım başındayken..

ille modemi kapatmaya gerek yok ki ağ bağlantılarından kapat, etkisiz hale getir. kapattım ya da bozulmuşta deme zaten nete giremeyince bir sorun var girilmiyor deyip bir zaman sonra kendi gelip girmez.

Son düzenleme:
niye bahane üretmek için kafa yoruyorsun ki
açıkça söyle gitsin
madem çocuğun ödevi var evlerine bir pc alsınlar

vallahi sonuna kadar hak veriyorum ben sana. kaldı ki ben oğluma bile kim olursa olsun, binadaki tanıdık bile olsun aynı anda!! kimseyle asönsere dahi binmeyeceksin diyorum. daha bu güne kadar (12 yaşında oğlum) tek başına hiç bir komşuya göndermişliğim yoktur. kaldı ki babanne ve anane dışında hiç kimsede kalmasına da ne eşim ne de ben razı değilim.

size bisey getidiginde parasinimi istiyor, anlamadim ben orayi :S sizde madem internet parasini isteyin bakalim nasil oluyormus. Terbiyesizlere bak, annesi ayri.. Kizim basimda olmasin diyemi dusunuyorda gonderiyor zirt pirt bilmiyorum. Bence geldiginde kapiyi acip internet arizali bugun diyin ve kapatin kapiyi oglumla ilgilenmem gerek diyip..
baska zaman geldiginde bir arkadasin dedigi gibi basinda durun , odada oturun yani..

canım kız hergun bende hanı ben boyle abla gıbı gorseler benı bana ışyerın bısey getırmış 10lıra dedi ben giydıkten sonra bende gıydım hoşuma gıttı tamam sonra verırım dedim.babası demırle alakalı iş yapıyo bende balkona çamaşir asmak için bişey istedim kaç paradır bilmiyorumda kız dedi gönlünden ne koparsa diyo istersende verme bende ne yapcamı şaşırdım yanı hanı ben burda ders yapıyorum babamda zaten ısten getırdı,istemiyolar hesabı yapardım ben hanı kızım boyle olsa istemez de kızım derım ,haksızmıyım acaba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…