Komşunun verdiği tepki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

melankolimm

💕Iki uğur böceğinin nisan annesi 💕🐞🐞
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2016
2.412
10.210
208
Merhabalar iyi akşamlar. Bir komşumla aramızda geçen silkeleme olayını anlatmak istiyorum. Normalde makinem fazla ses çıkıyor arayıp gece calistirmamami istedi bende tamam dedim. Özür dilerim dedim.2 ay önce oğlum rahatsızdı pencereyi açtım bir baktım sirkeliyor bir sürü toz içeri geldi. Mesaj attım durumu anlattım kibarca tamam dedi. Geçen hafta yine sirekeledi oysaki egilsen pencereyi görüyorsun. Çünkü ben her egildigimde görüyorum alt komşumun penceresini. Birşey olmaz dedim olabilir. Bu akşam yine sirkeledi bende pencereyi kapattım ve mesaj attım. İyi akşamlar dedim. Rica etsem birşey sirkelerken pencerenin açık olup olmadığını kontrol edebilirmisin. Dedim. Sen zaten pencereyi kapatıs şeklinden belli rahatsız olduğun belli. Bende Dedim ki kapanış şeklinden anlam yuklemişsen bilemem gayet kibarca rica ettim dedim. Ve tamam tamma haklısın özür dilerim dedi bende cevap yazmak istemedim. Siz ne düşünüyorsunuz biliyorurm bukadar derdin arasında bu pek birşey değil ama hep bir haklılık peşinde olan tavır beni rahatsız ediyor. Lütfen laf atanlar ve kaba söz söyleyen olursa okuyup geçsin. Sonuçta herkes yorum yazmak zorunda değil. Sadece mantıklı bir görüş almak niyetim. Veya birdahakine olursa nasıl davranırım diye akıl almak isterim. Gerçekten yardımcı olan yazsın. Teşekkürler okuduğunuz için de

Son düzenleme:
Sizin pencereniz açık veya kapali farketmez, iki durumda da silkelememesi gerekiyor. Genelde bu boyle kuraldir. Şaka gibi, kadin bi de pencereyi kapatma biciminizden tavrinizi ölçüp o size atar gider yapmış. Bir de ozur dilemissiniz. Siz boyle olursaniz sizin gelip evinizin icine bile silkeler bu kadin

Apartman toplantısı yapın ve hafta da bir günü silkeleme günü olarak belirleyin . Bizimde binamızda aynı sorun yaşanmıştı iki komşum arasında sorunu böyle çözdük.

Apartman toplantısı yapın ve hafta da bir günü silkeleme günü olarak belirleyin . Bizimde binamızda aynı sorun yaşanmıştı iki komşum arasında sorunu böyle çözdük.
Herkes aynı pencerede sirkeliyor aslında biz bunu 4 yıl önce belirledik. Ve dedik ki bu pencerede sirkeleyelim ama 4 yıl içinde sadece bir sefer tek söylemiş onun dışında hep göz ardı ettim normaldir boşver temizlerim ama muhatap olmim gerek yok ama bu davranışı hoşuma gitmedi

Son düzenleme:
Bence whatsapptan atışmayı bırakın parmak yormaya değmez
İnanın 4 yıldır hiç söylemedim o derece muhatap olmayı sevmiyorum. Ama söyleyince de boyke bir tepki almak açıkçası biraz rahatsiz etti

Benim üstümde de var öyle dengesiz maalesef bütün kılları benim balkonda. Duvar olsa anlamıştı

Silkeleme günü vb belirlemeniz yanlış. Birinin silkelediği toz bir başkasının evine , balkonuna , camına ,çamaşırına , sokağa vb gidiyor.En basitinden sokağa giden toz , pislikte rüzgar vb etkisiyle yine evlerimize dağılıyor.

Ürün her ne ise ; evin içinde süpürgeyle süpürülüp , kirliyse yıkanabilir. İlla ki paspasını çırpmak isteyen de kendi evinin banyosunda çırpmalı , sonra banyodaki toza bir bakıp komşusuna ne yaptığını da görebilir.

Telefonla mesaj atmak vs degil de Su sekilde yapin. Kahveye cagirin, sohbete. Havadan sudan konusun. O sirada yuzyuzeyken soyleyin.

18 bloklu sitede oturuyorum her hafta bilgilendirme mesajı geliyor silkmeyin diye bazılarına istesende anlatamazsın

“Silkelemek” demek istediniz sanırım. Bunlar çok ilkel ve empati yoksunu davranışlar. Lütfen bir şeyleri birbirinizin tepesinden silkelemeyi bırakın. Bir anlamı yok ki, tozlar uçuşuyor sadece. Bir sürü başlığı olan süpürgeler alıyoruz onlarla süpürülmeli.

Ben çarşafları süpürüp öyle alıyorum. Makineye atıyorum. Kurutma makinesiyle de kurutup toz sorununu büyük ölçüde hâllettim.

Apartmanlarda kesinlikle yasak olması gereken jir eylem,kimse kimsenin pisliğini çekmek zorunda değil.Senin evin temiz olacak diye ceremesini ben çekemem diyeceksiniz tabiki.Apartmanda yaşamayı bilmeyen,müstakil evlerde yaşasın bir zahmet.

Sirkelemeyin kokar, silkeleyin o daha iyi.
Camınızın açık ya da kapalı oluşundan bağımsız olarak silkelemek çok kaba ve yapılmaması gereken bir şey zaten. Whatsapp üzerinden yazıp durmayın belli ki çözüm olmuyor. Sen de makinanı çalıştır ne zaman istersen, ola ki bir laf ederse sen de bu silkelemeden vurursun. Ben olsam silkelerken cama çıkar eğer uzanabiliyorsam tutarım o silkelediği şeyi, hayırdır sen napıyosun ben seni 50 kere uyarmadım mı diye.

Offf camdan bi şeyler silkelemek mi kaldı ya. Valla çıngar çıkarırım. Pisliğini evde süpürsün zibilyon tane süpürge çıktı.

Size gelince hiç olmadı hiçbi şey yapamıyorsanız, gerek olmadığı halde bahane bulabilirsiniz "çocuğumun toz alerjisi var öksürük krizine giriyor" diye. Anlamaz ama en azından denenebilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…