- 21 Temmuz 2018
- 7.175
- 21.635
- 348
- Konu Sahibi melankolimm
-
Dairede pencere açık ya da kapalı olsun bir şey silkeleyemezsin bunun uyarısını yapmak bile saçma. Hadi müstakilde silkelediği yeri kendi evi olduğu için adam ne zaman isterse temizliyor ya da pis bırakıyor. Silkelediği yeri o mu temizleyecekmiş? Eve giren pislikten bahsetmiyorum bile. Geçende arkadaşımın arabasına biniyorduk resmen camın önü ekmek kırıntısı ile doluydu. Edepsizlik bu. Makine sesinden bile rahatsız olmak saçma bence. Benimde ilk defa geçen sene daire tecrübem oldu tövbe ettim resmen. Öyle rezil insanlarla karşılaşıyorsun ki.. Sigara külünü atıyordu oda ne hikmetse istisnasız bizim balkona gelirdi sarı bezi yakmışlığı var. Kaç kez uyardım. Zaten bi komşu uyarılma gereğinde duyuyorsa onun eğitilme, düzelme şansı yok. Bunu bilinçli yapıyor çünkü. Gürültüye gelince ben üst komşumdan çok şikayetçiydim bu konuda keşke makine sesi, klozet, saç kurutma vs. olsa ninni gibi gelir bana onlar. İnşaat yapıyordu gece 3'te resmen. Dan dan dan vuruyoru bi şeylere. Gece karısının temizlik yapacağı tutuyordu. Çocukta yok olsa kıyamet kopacak herhalde. Valla kibarlıktan öldüğüm gün bile kaba ve çirkin bir üslupla karşılaştım çoğu kez ben kavgadan tartışmadan nefret ederim moralim bozulur ve hemen ağlayan bi yapım vardır ama şunu da öğrendim eğer karşılığında saygısızca bi tavır alıyorsam bende öyle davranıyorum. O rica mı kabul etmiyorsa bende ona göre rahat oluyorum. Cevap vermeyin bence bundan sonra.Merhabalar iyi akşamlar. Bir komşumla aramızda geçen sirkeleme olayını anlatmak istiyorum. Normalde makinem fazla ses çıkıyor arayıp gece calistirmamami istedi bende tamam dedim. Özür dilerim dedim.2 ay önce oğlum rahatsızdı pencereyi açtım bir baktım sirkeliyor bir sürü toz içeri geldi. Mesaj attım durumu anlattım kibarca tamam dedi. Geçen hafta yine sirekeledi oysaki egilsen pencereyi görüyorsun. Çünkü ben her egildigimde görüyorum alt komşumun penceresini. Birşey olmaz dedim olabilir. Bu akşam yine sirkeledi bende pencereyi kapattım ve mesaj attım. İyi akşamlar dedim. Rica etsem birşey sirkelerken pencerenin açık olup olmadığını kontrol edebilirmisin. Dedim. Sen zaten pencereyi kapatıs şeklinden belli rahatsız olduğun belli. Bende Dedim ki kapanış şeklinden anlam yuklemişsen bilemem gayet kibarca rica ettim dedim. Ve tamam tamma haklısın özür dilerim dedi bende cevap yazmak istemedim. Siz ne düşünüyorsunuz biliyorurm bukadar derdin arasında bu pek birşey değil ama hep bir haklılık peşinde olan tavır beni rahatsız ediyor. Lütfen laf atanlar ve kaba söz söyleyen olursa okuyup geçsin. Sonuçta herkes yorum yazmak zorunda değil. Sadece mantıklı bir görüş almak niyetim. Veya birdahakine olursa nasıl davranırım diye akıl almak isterim. Gerçekten yardımcı olan yazsın. Teşekkürlerokuduğunuz için de
Bende yaşadım onu ya neye uğradığımı şaşırdım cidden insanı böyle böyle delirtiyorlar. Balkonda ne varsa gitti bizimde. Daha önce ahırda yaşamışlar muhtemelen bu kadar görgüsüzce hareket etmeleri başka bi şekilde açıklanamaz. Ben '' ne yapıyorsunuz keşke haber etseydiniz bizde ona göre eşyaları toplar çiçekleri içeri alırdık '' dediğimde '' yaa pardon aslında bi söyleyecektikte çekindik ( sanki utanması varmış gibi ) bende çok severim çiçekleri kusura bakmayın '' ayağına suladı bizi hala hatırladıkça sinir olurumKibar konuşarak anlatamazsın kardeş. Anlamazlar. Geçen bizimki de üstten balkonuna, camlarına hortum tutarak yıkıyor sözde su komple bize akıyordu. Zemin de toprak oranın çamuru olduğu gibi bizde. Direkt o an aşağıdan yukarıya bağırdım. Salon kadını çizgimden çıkardı beni.
“””Sirkelemek”””?
Bizim silkelediginiz pencere min karşısında ev yok baya geniş 5 arabanın dik sekikde düşünum o derece uzak. Ve ben de silkelerim ama muhakkak kontrol ederim. Alt komşumla aramızda bir gerginlik oldu ona rağmen balkonunu yıkarken kendim gittim eşyaların var ıslanır al. Pencere açıksa oğlumu gönderdim. Bazen aradım. Ama her seferinde.Silkeleme günü vb belirlemeniz yanlış. Birinin silkelediği toz bir başkasının evine , balkonuna , camına ,çamaşırına , sokağa vb gidiyor.En basitinden sokağa giden toz , pislikte rüzgar vb etkisiyle yine evlerimize dağılıyor.
Ürün her ne ise ; evin içinde süpürgeyle süpürülüp , kirliyse yıkanabilir. İlla ki paspasını çırpmak isteyen de kendi evinin banyosunda çırpmalı , sonra banyodaki toza bir bakıp komşusuna ne yaptığını da görebilir.
Benim küçük oğlum var ekmek çok sever haliyle kırıntı oluyor. Geç saatte denk gelince rahatsızlık olmasın diye makina yerine mecbur sirkelerim. Gece cam kırılır süpürgeyle geçer yine camdan silkelerim ama muhakkak kontrol ederim açıksa toplar sabah bırakırım. İllaki silkelemek gerekiyor bazen. Bu arada bu tipler dediğinizde kastınız nedir anlamadım kapı önüne ayakkabı bırakmak okadar aşağılayıcı bir durum değil ki.bende eve gelirken ayakkabımı içeri alır dolaba koyarım ama dışarda 3 4 ayakkabı yada terlik açıkçası kötü değil bence.ha size tersse o ayrı. Ama oylelerinede bu tipler diye bahsetmeniz bana göre yanlış.Camdan bir şeyler sirkelemek nedir ya. Bu kekolardan bıkmamak elde değil ! Camdan bir sey sirkelenmez,mustakil ev mi burası. Bu tipler birde kapı önüne ayakkabı bırakır. Allah sabır versin, güzellikle konuşma diyenler var fakat bu kuralları bilmeyen insanın üslubu nasıl olabilir ki. Bu işlerin sonu cinayete kadar gidiyor,ne derseniz diyin,anlayacağını sanmıyorum.
Yine az tepki vermişsinizBende yaşadım onu ya neye uğradığımı şaşırdım cidden insanı böyle böyle delirtiyorlar. Balkonda ne varsa gitti bizimde. Daha önce ahırda yaşamışlar muhtemelen bu kadar görgüsüzce hareket etmeleri başka bi şekilde açıklanamaz. Ben '' ne yapıyorsunuz keşke haber etseydiniz bizde ona göre eşyaları toplar çiçekleri içeri alırdık '' dediğimde '' yaa pardon aslında bi söyleyecektikte çekindik ( sanki utanması varmış gibi ) bende çok severim çiçekleri kusura bakmayın '' ayağına suladı bizi hala hatırladıkça sinir olurum
Bana değil,apartman adabına ters. Kuraldir bu kapı onunee ayakkabı koyulmaz ve camdan ne olursa olsun bir sey silkelenmez. Siz de bu kafadaysanız hiç şikayet etmeyin,karşılıklı silkeleyin ne diye konu actiniz kiBenim küçük oğlum var ekmek çok sever haliyle kırıntı oluyor. Geç saatte denk gelince rahatsızlık olmasın diye makina yerine mecbur sirkelerim. Gece cam kırılır süpürgeyle geçer yine camdan sirkelerim ama muhakkak kontrol ederim açıksa toplar sabah bırakırım. İllaki sirkelmek gerekiyor bazen. Bu arada bu tipler dediğinizde kastınız nedir anlamadım kapı önüne ayakkabı bırakmak okadar aşağılayıcı bir durum değil ki.bende eve gelirken ayakkabımı içeri alır dolaba koyarım ama dışarda 3 4 ayakkabı yada terlik açıkçası kötü değil bence.ha size tersse o ayrı. Ama oykelerinede bu tipler diye bahsetmeniz bana göre yanlış.
Ahh ah alıp kafasını duvara vurmak geliyor insanın içinden ama saygımızdan ödün vermeyip sabretmeye çalışıyoruz işte bu yüzden zaten tepene çıkıyorlar. Normalde mahkemelik olurdum üsttekilerle eminim ama kiracıydım ev yapılasıya katlandık nasılsa gidicez uğraşmayalım diye sustuk çok şükür kurtuldum ama cidden zor böyleleri ile yaşamak psikolojini bile etkiliyorlar.Yine az tepki vermişsinizO hortumu alıp kafasından aşağı bir tutmak lazım aslında öyle değil böyle yıkanır diye.
Cidden insanlar toplum içinde yaşamayı bilmiyor. Hayvanlar arasında ahırda yaşamanın bile bir adabı vardır bunlarda o da yok.
Lavaboya silkeleyin. Ayrıca kapı önüne ayakkabı bırakılmaz. Ortak kullanım alanına giriyor ve hukuken de aslında yaptırımı var, yasak. Hem çirkin bir görüntü hem apartmanı kokutuyor.Benim küçük oğlum var ekmek çok sever haliyle kırıntı oluyor. Geç saatte denk gelince rahatsızlık olmasın diye makina yerine mecbur sirkelerim. Gece cam kırılır süpürgeyle geçer yine camdan silkelerim ama muhakkak kontrol ederim açıksa toplar sabah bırakırım. İllaki silkelemek gerekiyor bazen. Bu arada bu tipler dediğinizde kastınız nedir anlamadım kapı önüne ayakkabı bırakmak okadar aşağılayıcı bir durum değil ki.bende eve gelirken ayakkabımı içeri alır dolaba koyarım ama dışarda 3 4 ayakkabı yada terlik açıkçası kötü değil bence.ha size tersse o ayrı. Ama oylelerinede bu tipler diye bahsetmeniz bana göre yanlış.
Bence üstünüzde ki silkelemenizden daha çok rahatsız olur keşke makine ile süpürseniz. İlla ki silkelemek gerekiyor kısmını anlamadım. Biz balkonumuza silkelemiştik zorunlu kaldığımızda onu da gündüz süpürdük. Çözüm çok ama işte düşünmek istemiyor kimileri.Benim küçük oğlum var ekmek çok sever haliyle kırıntı oluyor. Geç saatte denk gelince rahatsızlık olmasın diye makina yerine mecbur sirkelerim. Gece cam kırılır süpürgeyle geçer yine camdan silkelerim ama muhakkak kontrol ederim açıksa toplar sabah bırakırım. İllaki silkelemek gerekiyor bazen. Bu arada bu tipler dediğinizde kastınız nedir anlamadım kapı önüne ayakkabı bırakmak okadar aşağılayıcı bir durum değil ki.bende eve gelirken ayakkabımı içeri alır dolaba koyarım ama dışarda 3 4 ayakkabı yada terlik açıkçası kötü değil bence.ha size tersse o ayrı. Ama oylelerinede bu tipler diye bahsetmeniz bana göre yanlış.
Show habere düşmemek için sabrediyoruz işte.Ahh ah alıp kafasını duvara vurmak geliyor insanın içinden ama saygımızdan ödün vermeyip sabretmeye çalışıyoruz işte bu yüzden zaten tepene çıkıyorlar. Normalde mahkemelik olurdum üsttekilerle eminim ama kiracıydım ev yapılasıya katlandık nasılsa gidicez uğraşmayalım diye sustuk çok şükür kurtuldum ama cidden zor böyleleri ile yaşamak psikolojini bile etkiliyorlar.
Bana değil apartman adabına ters. Kuraldir bu kapı onunee ayakkabı koyulmaz ve camdan ne olursa olsun bir sey sirkelenmez. Siz de bu kafadaysanız hiç şikayet etmeyin,karşılıklı sirkeleyin ne diye konu actiniz ksizde cam kirildiysa sadece makinayla içiniz
Bu kuralı inanın ilk defa sizden duyuyorum. Bu arada cam kırılınca siz süpürgeyle geçebilirsiniz ama benim içim rahat olmaz. Çünkü daha önce ayağıma battığı için silkelemeyi gerekli buluyirum Ha eğer hiç silkelemek ile ilgili bir kuraliniz yok ise burda yorum yapmak da çok saçma. Eğer başlığı iyi okusaydınız. Sizde burda yorum yapmazdınız. Yardımcı olanlar cevap versin dedim. Silkelemekle ilgisi olmayan birinin anlamadığı bir konuda yorum yapması da pek akla mantıklı gelmiyor. Ben farklı birşey sordum konu farklı yerlere gidiyorBana değil apartman adabına ters. Kuraldir bu kapı onunee ayakkabı koyulmaz ve camdan ne olursa olsun bir sey sirkelenmez. Siz de bu kafadaysanız hiç şikayet etmeyin,karşılıklı sirkeleyin ne diye konu actiniz ki
Zaten yaşayınca anladık annemle haberdekilerinde sabrı sınanmış demek ki diyordukShow habere düşmemek için sabrediyoruz işte.Hepimize bolca sabır.
Konu sahibi bu durumdan bihaber. Kapı onune ayakkabı koymak,normalmis.Sonuclanmis çoğu dava da bırakana ceza kesiliyor. Apartman adab-ı denen bir şey var. Mustakil ev ya da aile apartmanı sanıyorlar heraldeLavaboya silkeleyin. Ayrıca kapı önüne ayakkabı bırakılmaz. Ortak kullanım alanına giriyor ve hukuken de aslında yaptırımı var, yasak. Hem çirkin bir görüntü hem apartmanı kokutuyor.
Silkelediginiz pencere de baya boş alan var ondan silkeliyiruz. Açıkçası ben balkonda saçma buluyorum. Tamamıyla ne varsa aşağıya ve daha aşağı balkonlara gidiyor. Sadece bir alt balkona değil. Bu arada balkonum fileli.Bence üstünüzde ki silkelemenizden daha çok rahatsız olur keşke makine ile süpürseniz. İlla ki silkelemek gerekiyor kısmını anlamadım. Biz balkonumuza silkelemiştik zorunlu kaldığımızda onu da gündüz süpürdük. Çözüm çok ama işte düşünmek istemiyor kimileri.
Balkona dediysem olduğu gibi boş yere silkmek anlamında değil eski leğenler olur ya çocukları yıkadığımız gerekirse onu koyar içine dökersiniz. Ya da ertesi gün bekletir dışarı çöpe atarsınız diyeceğim ama siz hepiniz anlamışsınız bu konuda sanırım bi yorumunuzda öyle gördüm herkesin ortak kararı ise o zaman üst kattakine maalesef bi şey söyleme hakkınız doğmuyor. Dediğim gibi çözüm çok ben bi kere bile silkmedim yıllarca müstakilde yaşayan ilk daire tecrübem olduğu halde ayıp,toz yapıyor, arabalar var, aşağısı kirleniyor diye düşündüm hep ki öyle de.Silkelediginiz pencere de baya boş alan var ondan silkeliyiruz. Açıkçası ben balkonda saçma buluyorum. Tamamıyla ne varsa aşağıya ve daha aşağı balkonlara gidiyor. Sadece bir alt balkona değil. Bu arada balkonum fileli.
Açıkçası kimsede bir kokmuş ayakkabı görmed.Konu sahibi bu durumdan bihaber. Kapı onune ayakkabı koymak,normalmis.Sonuclanmis çoğu dava da bırakana ceza kesiliyor. Apartman adab-ı denen bir şey var. Mustakil ev ya da aile apartmanı sanıyorlar heralde
Evet bu konuyu ilk defa sizden duyuyorum ama ben kimsenin bu ayakkabı hakkında kimseden şikayetçi olduğuna ne tanık nede şahit olmadım bunun içinde alay etmek dalga geçme ve hakkı doğmuyor. Benim amacım polemik yaşamak değil sadece bir konuda görüş almak istedim.Konu sahibi bu durumdan bihaber. Kapı onune ayakkabı koymak,normalmis.Sonuclanmis çoğu dava da bırakana ceza kesiliyor. Apartman adab-ı denen bir şey var. Mustakil ev ya da aile apartmanı sanıyorlar heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?