Komşunun verdiği tepki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle düzeltme isterim, 'silkelemek'.
Apartmanınız buna müsaade ediyorsa, bir gün belirleyin (örneğin, pazar) sadece o gün silkelensin. Ama bence tamamen yasak olmalı. Kir toz havada uçuşuyor, birinin eşyaları sözde temizlenirken baska evler kirleniyor ne gerek var makinalar var ıslak kuru yıkıyor tertemiz.

Aynı dert bende de var, silkelerken video çektim şikayet ederim diye tehdit ettim artık kafam rahat... Tavsiye ederim ha aranizin bozulmasını göze aliyorsaniz tabi...

Ayrıca sirkelemek nedir yeminle elim ayağım titredi her okudugumda; silkelemek silkelemek silkelemek, forumda sirkelemek yazan seksen tane kadın bulabilirim

Dairede pencere açık ya da kapalı olsun bir şey silkeleyemezsin bunun uyarısını yapmak bile saçma. Hadi müstakilde silkelediği yeri kendi evi olduğu için adam ne zaman isterse temizliyor ya da pis bırakıyor. Silkelediği yeri o mu temizleyecekmiş? Eve giren pislikten bahsetmiyorum bile. Geçende arkadaşımın arabasına biniyorduk resmen camın önü ekmek kırıntısı ile doluydu. Edepsizlik bu. Makine sesinden bile rahatsız olmak saçma bence. Benimde ilk defa geçen sene daire tecrübem oldu tövbe ettim resmen. Öyle rezil insanlarla karşılaşıyorsun ki.. Sigara külünü atıyordu oda ne hikmetse istisnasız bizim balkona gelirdi sarı bezi yakmışlığı var. Kaç kez uyardım. Zaten bi komşu uyarılma gereğinde duyuyorsa onun eğitilme, düzelme şansı yok. Bunu bilinçli yapıyor çünkü. Gürültüye gelince ben üst komşumdan çok şikayetçiydim bu konuda keşke makine sesi, klozet, saç kurutma vs. olsa ninni gibi gelir bana onlar. İnşaat yapıyordu gece 3'te resmen. Dan dan dan vuruyoru bi şeylere. Gece karısının temizlik yapacağı tutuyordu. Çocukta yok olsa kıyamet kopacak herhalde. Valla kibarlıktan öldüğüm gün bile kaba ve çirkin bir üslupla karşılaştım çoğu kez ben kavgadan tartışmadan nefret ederim moralim bozulur ve hemen ağlayan bi yapım vardır ama şunu da öğrendim eğer karşılığında saygısızca bi tavır alıyorsam bende öyle davranıyorum. O rica mı kabul etmiyorsa bende ona göre rahat oluyorum. Cevap vermeyin bence bundan sonra.

Bende yaşadım onu ya neye uğradığımı şaşırdım cidden insanı böyle böyle delirtiyorlar. Balkonda ne varsa gitti bizimde. Daha önce ahırda yaşamışlar muhtemelen bu kadar görgüsüzce hareket etmeleri başka bi şekilde açıklanamaz. Ben '' ne yapıyorsunuz keşke haber etseydiniz bizde ona göre eşyaları toplar çiçekleri içeri alırdık '' dediğimde '' yaa pardon aslında bi söyleyecektikte çekindik ( sanki utanması varmış gibi ) bende çok severim çiçekleri kusura bakmayın '' ayağına suladı bizi hala hatırladıkça sinir olurum

Camdan bir şeyler sirkelemek nedir ya. Bu kekolardan bıkmamak elde değil ! Camdan bir sey sirkelenmez,mustakil ev mi burası. Bu tipler birde kapı önüne ayakkabı bırakır. Allah sabır versin, güzellikle konuşma diyenler var fakat bu kuralları bilmeyen insanın üslubu nasıl olabilir ki. Bu işlerin sonu cinayete kadar gidiyor,ne derseniz diyin,anlayacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Benim küçük oğlum var ekmek çok sever haliyle kırıntı oluyor. Geç saatte denk gelince rahatsızlık olmasın diye makina yerine mecbur sirkelerim. Gece cam kırılır süpürgeyle geçer yine camdan silkelerim ama muhakkak kontrol ederim açıksa toplar sabah bırakırım. İllaki silkelemek gerekiyor bazen. Bu arada bu tipler dediğinizde kastınız nedir anlamadım kapı önüne ayakkabı bırakmak okadar aşağılayıcı bir durum değil ki.bende eve gelirken ayakkabımı içeri alır dolaba koyarım ama dışarda 3 4 ayakkabı yada terlik açıkçası kötü değil bence.ha size tersse o ayrı. Ama oylelerinede bu tipler diye bahsetmeniz bana göre yanlış.

Yine az tepki vermişsiniz O hortumu alıp kafasından aşağı bir tutmak lazım aslında öyle değil böyle yıkanır diye.
Cidden insanlar toplum içinde yaşamayı bilmiyor. Hayvanlar arasında ahırda yaşamanın bile bir adabı vardır bunlarda o da yok.

Bana değil,apartman adabına ters. Kuraldir bu kapı onunee ayakkabı koyulmaz ve camdan ne olursa olsun bir sey silkelenmez. Siz de bu kafadaysanız hiç şikayet etmeyin,karşılıklı silkeleyin ne diye konu actiniz ki

Ahh ah alıp kafasını duvara vurmak geliyor insanın içinden ama saygımızdan ödün vermeyip sabretmeye çalışıyoruz işte bu yüzden zaten tepene çıkıyorlar. Normalde mahkemelik olurdum üsttekilerle eminim ama kiracıydım ev yapılasıya katlandık nasılsa gidicez uğraşmayalım diye sustuk çok şükür kurtuldum ama cidden zor böyleleri ile yaşamak psikolojini bile etkiliyorlar.

Lavaboya silkeleyin. Ayrıca kapı önüne ayakkabı bırakılmaz. Ortak kullanım alanına giriyor ve hukuken de aslında yaptırımı var, yasak. Hem çirkin bir görüntü hem apartmanı kokutuyor.

Bence üstünüzde ki silkelemenizden daha çok rahatsız olur keşke makine ile süpürseniz. İlla ki silkelemek gerekiyor kısmını anlamadım. Biz balkonumuza silkelemiştik zorunlu kaldığımızda onu da gündüz süpürdük. Çözüm çok ama işte düşünmek istemiyor kimileri.

Show habere düşmemek için sabrediyoruz işte. Hepimize bolca sabır.

Bana değil apartman adabına ters. Kuraldir bu kapı onunee ayakkabı koyulmaz ve camdan ne olursa olsun bir sey sirkelenmez. Siz de bu kafadaysanız hiç şikayet etmeyin,karşılıklı sirkeleyin ne diye konu actiniz ki
Bu kuralı inanın ilk defa sizden duyuyorum. Bu arada cam kırılınca siz süpürgeyle geçebilirsiniz ama benim içim rahat olmaz. Çünkü daha önce ayağıma battığı için silkelemeyi gerekli buluyirum Ha eğer hiç silkelemek ile ilgili bir kuraliniz yok ise burda yorum yapmak da çok saçma. Eğer başlığı iyi okusaydınız. Sizde burda yorum yapmazdınız. Yardımcı olanlar cevap versin dedim. Silkelemekle ilgisi olmayan birinin anlamadığı bir konuda yorum yapması da pek akla mantıklı gelmiyor. Ben farklı birşey sordum konu farklı yerlere gidiyor

Halı, örtü vs. silkelemek bana da bu devirde saçma gelen eylemlerden..
Elektrik süpürgelerinin çoğu hepa filtreli( %85 ve üzerinde, 0,3 mikrona kadar havada bulunan partikülleri havadan arındırabilen filtreler) En fazla süpürge sonrası silinir bitti gitti.

Lavaboya silkeleyin. Ayrıca kapı önüne ayakkabı bırakılmaz. Ortak kullanım alanına giriyor ve hukuken de aslında yaptırımı var, yasak. Hem çirkin bir görüntü hem apartmanı kokutuyor.
Konu sahibi bu durumdan bihaber. Kapı onune ayakkabı koymak,normalmis.Sonuclanmis çoğu dava da bırakana ceza kesiliyor. Apartman adab-ı denen bir şey var. Mustakil ev ya da aile apartmanı sanıyorlar heralde

Silkelediginiz pencere de baya boş alan var ondan silkeliyiruz. Açıkçası ben balkonda saçma buluyorum. Tamamıyla ne varsa aşağıya ve daha aşağı balkonlara gidiyor. Sadece bir alt balkona değil. Bu arada balkonum fileli.

Balkona dediysem olduğu gibi boş yere silkmek anlamında değil eski leğenler olur ya çocukları yıkadığımız gerekirse onu koyar içine dökersiniz. Ya da ertesi gün bekletir dışarı çöpe atarsınız diyeceğim ama siz hepiniz anlamışsınız bu konuda sanırım bi yorumunuzda öyle gördüm herkesin ortak kararı ise o zaman üst kattakine maalesef bi şey söyleme hakkınız doğmuyor. Dediğim gibi çözüm çok ben bi kere bile silkmedim yıllarca müstakilde yaşayan ilk daire tecrübem olduğu halde ayıp,toz yapıyor, arabalar var, aşağısı kirleniyor diye düşündüm hep ki öyle de.

Konu sahibi bu durumdan bihaber. Kapı onune ayakkabı koymak,normalmis.Sonuclanmis çoğu dava da bırakana ceza kesiliyor. Apartman adab-ı denen bir şey var. Mustakil ev ya da aile apartmanı sanıyorlar heralde
Açıkçası kimsede bir kokmuş ayakkabı görmed.
Evet bu konuyu ilk defa sizden duyuyorum ama ben kimsenin bu ayakkabı hakkında kimseden şikayetçi olduğuna ne tanık nede şahit olmadım bunun içinde alay etmek dalga geçme ve hakkı doğmuyor. Benim amacım polemik yaşamak değil sadece bir konuda görüş almak istedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…