- 25 Ocak 2022
- 2.655
- 5.303
- 78
- Konu Sahibi melankolimm
-
Silkelemek gibi abes olan farklı bir durumu da yazmış bulunduk işte siz de bilmiyormuşsunuz,öğrenmiş oldunuz. Konuya yorum yapıp,yapmayacağıma kadar yazmışsınız. Evde cam kirilinca da içiniz rahat etmiyormuş,o kırıntıları sokağa mi silkeliyorsunuz yaniBu kuralı inanın ilk defa sizden duyuyorum. Bu arada cam kırılınca siz süpürgeyle geçebilirsiniz ama benim içim rahat olmaz. Çünkü daha önce ayağıma battığı için silkelemeyi gerekli buluyirum Ha eğer hiç silkelemek ile ilgili bir kuraliniz yok ise burda yorum yapmak da çok saçma. Eğer başlığı iyi okusaydınız. Sizde burda yorum yapmazdınız. Yardımcı olanlar cevap versin dedim. Silkelemekle ilgisi olmayan birinin anlamadığı bir konuda yorum yapması da pek akla mantıklı gelmiyor
Site merak etmeyin birtek silkeleyen ben değilim. Bizdede yasak değil. Temizleyen var bunun için ekstra para alan görevli de var. yani cam sokağa gitmiyor baya alan var. Bir tek size yazdım. Sonuçta ben kimseye çemkirmeden konu açtım. Gayet kibarca ve yardımcı olabilenler fikir almak için konu açtım. Gelişi güzel açmadım. O yüzden herkes yazmasın diye.Silkelemek gibi abes olan farklı bir durumu da yazmış bulunduk işte siz de bilmiyormuşsunuz,öğrenmiş oldunuz. Konuya yorum yapıp,yapmayacağıma kadar yazmışsınız. Evde cam kirilinca da içiniz rahat etmiyormuş,o kırıntıları sokağa mi silkeliyorsunuz yanibelediye mevzuatına göre de yasak. Hicbir şeyden haberiniz yok,bilgi verenlere de cemkiriyorsunuz ne diye konu açıyorsunuz ozaman
Sözüm meclisten dışarı konu sahibine değil, bu sitede kadınların pek çok şeyden bihaber olduğunu fark ettim Nilda Hanım. Çoğunun toplu yaşama, apartman kültürleri yok. Bunları böyle merdivenlerde ev üstünüz başınızla eteğinizle donunuzla oturmayın, halı silkelemeyin, apartmanda kapı önüne çöp ayakkabı koymayın burası müstakil ev değil, köy değil, gecekondu değil diyince insanları aşağılıyorsunuz diyorlar, nerenin piremsesisin, efendime söyleyeyim siz göyden gelmediz mi, o profiline koyduğun dolmanın iç harcının salçasını göylüler yapiyurrrr, biz varoşuz da siz elit misiniz gibi cümleler kurduklarında seviyenin düşüklüğünü fark edip, bu insanlar eğitilmez diyip gülerek kenara geçiyorum.Konu sahibi bu durumdan bihaber. Kapı onune ayakkabı koymak,normalmis.Sonuclanmis çoğu dava da bırakana ceza kesiliyor. Apartman adab-ı denen bir şey var. Mustakil ev ya da aile apartmanı sanıyorlar heralde
Ben özür dilemedim. Kendisi diledi en son belki oencereyi kapatma şeklinden belli rahatsız olduğun. Bende dedim pemcereyi kapatmamdan bir anlam yuklemişsen bilemem gayet kibarca dedimki bak açık mı kapalı mı diye bu kadar. Tamam özür dilerim haklısın. Dedi. Silkelemek bizde yasak değil arka taraf olduğu için biz bir karar aldık silkelemek için ama pencere açıkken değil tabikide .Sizin pencereniz açık veya kapali farketmez, iki durumda da silkelememesi gerekiyor. Genelde bu boyle kuraldir. Şaka gibi, kadin bi de pencereyi kapatma biciminizden tavrinizi ölçüp o size atar gider yapmış. Bir de ozur dilemissiniz. Siz boyle olursaniz sizin gelip evinizin icine bile silkeler bu kadin
Bir harfin yanlisindan hakketen konu gerekenin dışına çıkmak zorunda değil. Anladım sirkelemek değil silkelemek.Ee sirkelemeyin derseniz o da tamam der. Ne alaka ben neyi sirkeleyeceğim der içinden.
Bir de silkelemeyin diye uyarıp rica edin bence.
Evet silkelemek dedim. Malesef herkesin evinde kurutma makinesi yok sırf o toz için ve silkelememek için bende çok istiyorum kurutma makinesini. En az bir süpürge kadar şart.“Silkelemek” demek istediniz sanırım. Bunlar çok ilkel ve empati yoksunu davranışlar. Lütfen bir şeyleri birbirinizin tepesinden silkelemeyi bırakın. Bir anlamı yok ki, tozlar uçuşuyor sadece. Bir sürü başlığı olan süpürgeler alıyoruz onlarla süpürülmeli.
Ben çarşafları süpürüp öyle alıyorum. Makineye atıyorum. Kurutma makinesiyle de kurutup toz sorununu büyük ölçüde hâllettim.
Konu sahibinin cevaplara bakılırsa tam da anlattığınız tarzdaSözüm meclisten dışarı konu sahibine değil, bu sitede kadınların pek çok şeyden bihaber olduğunu fark ettim Nilda Hanım. Çoğunun toplu yaşama, apartman kültürleri yok. Bunları böyle merdivenlerde ev üstünüz başınızla eteğinizle donunuzla oturmayın, halı silkelemeyin, apartmanda kapı önüne çöp ayakkabı koymayın burası müstakil ev değil, köy değil, gecekondu değil diyince insanları aşağılıyorsunuz diyorlar, nerenin piremsesisin, efendime söyleyeyim siz göyden gelmediz mi, o profiline koyduğun dolmanın iç harcının salçasını göylüler yapiyurrrr, biz varoşuz da siz elit misiniz gibi cümleler kurduklarında seviyenin düşüklüğünü fark edip, bu insanlar eğitilmez diyip gülerek kenara geçiyorum.
Bir harf yanlışlığı bir yerde olsa dediğiniz gibi bir deyip geçerdik. Şimdi nasıl bir harf deyip geçelim on yerde geçiyorken.Bir harfin yanlisindan hakketen konu gerekenin dışına çıkmak zorunda değil. Anladım sirkelemek değil silkelemek.
İllaki kısmı cam kırıldi veben süpürgeyle hem supurdum hemde baya bezlerle silip o bezleri attım. Ama cam işte. Ayağıma batti ve ince bir şekilde idi. Sonra silkelemeyi uygun gördüm sonuçta boş yere silkeliyirum sokak değil. Bu yüzden illaki dedimBence üstünüzde ki silkelemenizden daha çok rahatsız olur keşke makine ile süpürseniz. İlla ki silkelemek gerekiyor kısmını anlamadım. Biz balkonumuza silkelemiştik zorunlu kaldığımızda onu da gündüz süpürdük. Çözüm çok ama işte düşünmek istemiyor kimileri.
Gerçekten dert edilecek bir sıkıntı değil bu hiç atışmaya değmez benceMerhabalar iyi akşamlar. Bir komşumla aramızda geçen sirkeleme olayını anlatmak istiyorum. Normalde makinem fazla ses çıkıyor arayıp gece calistirmamami istedi bende tamam dedim. Özür dilerim dedim.2 ay önce oğlum rahatsızdı pencereyi açtım bir baktım sirkeliyor bir sürü toz içeri geldi. Mesaj attım durumu anlattım kibarca tamam dedi. Geçen hafta yine sirekeledi oysaki egilsen pencereyi görüyorsun. Çünkü ben her egildigimde görüyorum alt komşumun penceresini. Birşey olmaz dedim olabilir. Bu akşam yine sirkeledi bende pencereyi kapattım ve mesaj attım. İyi akşamlar dedim. Rica etsem birşey sirkelerken pencerenin açık olup olmadığını kontrol edebilirmisin. Dedim. Sen zaten pencereyi kapatıs şeklinden belli rahatsız olduğun belli. Bende Dedim ki kapanış şeklinden anlam yuklemişsen bilemem gayet kibarca rica ettim dedim. Ve tamam tamma haklısın özür dilerim dedi bende cevap yazmak istemedim. Siz ne düşünüyorsunuz biliyorurm bukadar derdin arasında bu pek birşey değil ama hep bir haklılık peşinde olan tavır beni rahatsız ediyor. Lütfen laf atanlar ve kaba söz söyleyen olursa okuyup geçsin. Sonuçta herkes yorum yazmak zorunda değil. Sadece mantıklı bir görüş almak niyetim. Veya birdahakine olursa nasıl davranırım diye akıl almak isterim. Gerçekten yardımcı olan yazsın. Teşekkürlerokuduğunuz için de
Çarşafımı değiştireceksem önce yataktayken çekiyorum süpürgeyle, sonra toplayıp makineye atıyorum. Siz de öyle yapın. Çünkü temizliğinizin bir anlamı kalmaz her şeyi dışarı silkeler tozu dağıtırsanız. Ben dışarı çamaşır da sermem, topluyorsun hep toz. Kurutmam yokken çamaşırlığa içeride geriyordum çarşafları bile. Kurutma makinesi büyük kolaylık ve toz olayını büyük ölçüde bitiriyor. Tavsiye ederim alın. Evi sık sık süpürüp havalandırmadan havalandırmaya pencere açtığınızda, çamaşırları da makinede kuruttuğunuzda toz probleminiz ortadan kalkar.Evet silkelemek dedim. Malesef herkesin evinde kurutma makinesi yok sırf o toz için ve silkelememek için bende çok istiyorum kurutma makinesini. En az bir süpürge kadar şart.
Koca halıyı nasil kaldırıp silkiyorsunuzİllaki kısmı cam kırıldi veben süpürgeyle hem supurdum hemde baya bezlerle silip o bezleri attım. Ama cam işte. Ayağıma batti ve ince bir şekilde idi. Sonra silkelemeyi uygun gördüm sonuçta boş yere silkeliyirum sokak değil. Bu yüzden illaki dedim
Bu bir sakami? Bu kadar ayakkabi kapinin onunde dursa nasil iceri girip çıkacaksınız?dışarda 3 4 ayakkabı yada terlik açıkçası kötü değil bence
Gerçekten yardımcı olan yazsın.
Konuyu okumadan konuya dalan. Sizinle gayet kibarca cevaplandırdim. . Benim konumdan çıkın. Okadar çok egitimcisiniz ya. Ama üslup bile bilmeyenle işim olmaz bazen nezaket yol yordam bilmek girmek ve öğretmek için diplomaya gerek yok. Ve bu yüzden sizinle muhatap olmayı bile kendime hak görmüyorumKonu sahibinin cevaplara bakılırsa tam da anlattığınız tarzdatüm apartman sakinleri silkeliyormuş ve para verip temizlettikleri görevli varmış. (Ona da yazık bir insana hiçten yere iş çıkıyor.)Gerçekten egitilmezler, premmses misin diyenlere ben evet diyorum Evet kent soyluyum ve apartman adabını bilmeyenler keşke mustakil evde yaşasa ya da kuralları öğrenseler de kimsenin yaşamını zorlastirmasalar. Ayakkabılarından kapı önune kule yapanlar mi dersin,evde ki pisliğini çevreye saçan mi dersin. Ah ah ...s
Halı değil kilim. Daha hafif olan. Mutfaklarda serilen.Koca halıyı nasil kaldırıp silkiyorsunuz
Konuya dalan ? Eriğe dalan var gibi mi ? Okuduğunuzu da anlamıyorsunuz (bastan okuyun yorumlarimi) gayet faydalı bilgiler verdim ama nafileKonuyu okumadan konuya dalan. Sizinle gayet kibarca cevaplandırdim. . Benim konumdan çıkın. Okadar çok egitimcisiniz ya. Ama üslup bile bilmeyenle işim olmaz bazen nezaket yol yordam bilmek girmek ve öğretmek için diplomaya gerek yok. Ve bu yüzden sizinle muhatap olmayı bile kendime hak görmüyorum
Halı değil kilim. Daha hafif olan. Mutfaklarda serilen.
Bu bir sakami? Bu kadar ayakkabi kapinin onunde dursa nasil iceri girip çıkacaksınız?
SadeceSirkelemek değil silkelemek. Size yardımcı olabileceğim tek konu bu.
Çünkü pisliğini pencereden, balkondan "atan" insanları asla anlamıyorum. Yöntemi ne olursa olsun, yaptığınız şey bu.
Sadece bunu yapan insanlar yaptıkları şeyin adını bilmiyor ve bu hiç şaşırtıcı değil.
Bir harfe bu kadar takılıyorsaniz. Amacınız yardımcı olmak yerine linç etmek.Sirkelemek değil silkelemek. Size yardımcı olabileceğim tek konu bu.
Çünkü pisliğini pencereden, balkondan "atan" insanları asla anlamıyorum. Yöntemi ne olursa olsun, yaptığınız şey bu.
Sadece bunu yapan insanlar yaptıkları şeyin adını bilmiyor ve bu hiç şaşırtıcı değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?