Komşuya borç verdim yardım?

Benim boyle cok param gitti.artik isteyenlere kredi cektim onu oduyorum bende de yok malesef diyorum.50 100 derken olan bana oldu sonrasinda selami sabahi da kestiler
Borç verdiğim bi kaç arkadaşım olmuştu bazen geciktiriyorlardı istiyordum... burada ki komşularımla ilk defa oldu böyle birşey... abime vermiştim bi bilezik ilk maaşımda alırım demişti 5 sene sonra evlenirken düğünümde tak dedim kötü oldum alırken 150 tl fazla vermiş arkamdan lafını etmiş bide

Burada ki 100 konunun 90ına bu cevap yazılmalı

Msj attım çocuklarım gidicek ayarlayabilirsen iyi olur dedim aaa vermedim mi ben onu unutmuşum kusura bakma dedi
Çalışan arkadaşlarımla ortak birşey alırız kişi başı en fazla 15 tutar herkes o kişiye verir hiç unutan görmedim. Araya zaman girer unutturma diye hatırlatırız unutsak bile hiç sorun olmayacak aramızda.. ben o komşuya bir daha borç vermem parası yoktur geciktirir amenna ama vermedim mi demek çok garip

Ne kadar kolay su-i zan edebiliyoruz. Gerçekten unutmuştur, araya cenaze girdi diyorsunuz, belki öncesinde planladı borcumu vereyim diye, ama sonra vermedi ama öncesinden neticem diye kodlayınca tamamen çıktı aklından. Makine (ki onlarda da sistem hatası verebiliyor) değiliz olabilecek şeyler bunlar.

Tabi ki üstüne yatmak da istemiş olabilir, ama bilemeyiz, güzel düşünmek gerek. Zaten böyle bir insanda bir şekilde çıkar ortaya siz de iletişiminizi kesersiniz.(ben mesajına inandım gerçekten unutmuş)

Son düzenleme:
Doğruyu söyleyin, çocuklara harçlık vereceğim ama şu an biraz sıkışığım, sana verdiğim 50 tl yi verir misin, yaz gönder.
Arkadaşınızın unuttuğunu sanmıyorum, siz istemezseniz vermeye gönlü yok belliki. Çekinmeden isteyin paranızı

Ay ne kusuru falan ya. Önerilen Mesajlar da doğru değil bence. Ya x kusura bakmazsan falan.. ne münasebet. Bu kime denir sallıyorum hastane masrafı için senden birkaç ay önce beş bin tl alan insan için denir. Bir de gitmiş alışveriş yapıyormuş. Adı Ayşe olsun. Mesaj taslağı: Ayşecim nasılsın. Sana bir ara minik bir borç vermiştim hatırlarsan. Eğer durumun müsaitse şimdi de benim ihtiyacım var. Öpüyorum hoşçakal. Bitti gitti. Ne kusura bakmazsan ne afedersin. Dan diye söyle işte. Usulünce bir dan tabi.

Gerçekten unuttuğunu düşündüğüm için çekindim bilerek vermediğini düşünsem direk isterdim ama verdi zaten akşam

Unutmuş da olabilir onensememis de olabilir sana kalmış yuzsuzluge vurup istemezsen vermezzz

Gecen aldigin 50tlyi verirmsin sıkıştım nakite. Bukadar basit. Insan aldigini verdigini asla unutmaz o salaga yatiyosa siz uyandirin

50 TL ufak miktar diyorsunuz da öyle değil Hiç parası olmayan bir fukaraya 50 TL verin bakalım nasıl bayram ediyor. Pirinç alınır, süt alınır, ekmek, makarna, yumurta alınır o paraya. Kaç günlük yemek çıkar.

O kadar da küçük bir rakam değil. 50 kuruş mu bu unutulsun?
Büyük gelecek olana 50krs da büyük olabilir
Herkesin arkadası icin vereceği veya heba edecegi gözden cıkaracagı rakam farklı arkadasıma elli lira versem verdigimi on dk sonra hatırlamam bile ama bi kere iki bin liram kalmıstı onu gayet net hatırlıyorum mesela

Canim başka zaman olsa istemezdim ama bende çok sıkıştım. Sana verdiğim parayı geri verebilir misin? De. Hatta mesaj at bunun ayıbı olmaz. Insanlar ne kadar arsız oldular ya. 1 tl borcum olsun verene kadar rahat uyuyamam. Ayrica şu dönemde hiçde unutulacak bir para değil

Canım nasılsın?
Bu ara biraz sıkışıklığım varda sana verdiğim 50 lirayı ödeyebilir misin sen yabancım değilsin o yüzden çekinmeden istiyorum para mı komşum diyip birde gülücük yapın tamamdır vermezse onun ayıbı bir daha da kesinlikle vermeyin geri ödemezse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…