çok teşekkür ederim evet olmadı kapısına gitmek ama emin olun eşim sadece uyarmak için gittiŞu gürültü konularında istediğini yapar kendi evi diyenlere hiç anlam veremiyorum,madem öyle ben de bangır bangır film izleyeyim,müzik dinleyeyim gecenin bir yarısı,olur mu öyle şey?Adap,görgü,terbiye belirtisidir bunlar. Takıldığım bir mevzu daha var ki,o da çocuğun gece yarılarına kadar uyumasını bekleyenler. Uyku düzeni kuramayıp,ne yapayım uyumuyor deyip bırakılır mı çocuk? Kendi çocukluğumu hatırlarım da 10 oldu mu en geç ama en geç yatakta olurdum istemeye istemeye,annem asla izin vermezdi ayakta kalmama. Uyumayan çocuk nasıl sağlıklı gelişecek ve öğrenecek ? Gece,uyku sırasında salgılanıyor büyüme hormonu. Boşuna ninnisi yapılmamış uyusun da büyüsün diye :)
Sizin meselenize gelirsek gürültü oluyor diye kapısına gitmeseymişsiniz keşke, bazı insanlar inatlaşmaya bayılıyor, daha da abartırsa sinirleriniz daha çok bozulur, çok rahatsız olursanız gürültüden uzak bir noktada uyumaya çalışabilirsiniz, sizi daha çok tahrik etmelerine izin vermeyin,zor oluyor ama takılmamaya çalışın. Başkaları da rahatsız oluyorsa imza toplanıp çoğunluk sağlanırsa binadan tahliye kararı verilebiliyor
kusura bakmayın deseydi zaten anlardın ki mantıklı biri. kavga çıkarması ise tamamen çirkeflik bana göre.çok teşekkür ederim evet olmadı kapısına gitmek ama emin olun eşim sadece uyarmak için gitti
kavga etmeye başlayan o bizde şaşırdık
uyuyamıyorum dedi
bana birisi bu şekilde söylese utanırım ve kusura bakmayın derim
kültür meselesi gerçekten burada benim bulaşığıma karışamazsın diyenlere de kızamıyorumişte biz şikayet dilekçesi yazdık .
komşum ile gittik yönetime.
hemen mesaj gitti . dediğim gibi bi kaç gün sessizlerdi. normal seviyedelerdi yani
sonra yeniden .
toplantı da yapıldı ama işte. adam anlamıyor . karı koca bi garipler . çocuğuna bi çığlık atıyor . sanırsın üvey ana. bazen çocukları yatırırken duyuyorum .yatak odalarımız onların oturma odası. bazen bi tv açıyor . ben aşağıda dinliyorum. bazen çirkin konuşmalar . kavgavari. sen çok yedin ben az yedim. çayın benimkinden demli olmuş hacı. ben de demli içeyim. kıskanmalar . böyle muhabbetleri var .
çocuklar bazen diyor ki anne kavga mı ediyorlar .hayır oğlum diyorum sen uyu. yat . bazen çocuk korkmasın diye kulaklarına kulaklık takıyorum . telefondan radyo açıyorum ki yukarıya odaklanınca uyuyamıyor . kavga var sanıyor .
böyle böyle .bi kaç şikayet sonrası yine para cezası öderler . ama düzelirler mi . sanmıyorum .eski yerden de böyle şikayetler almışlar çokca.
evini satıp taşınmayı düşünyor komşularımız . ben kiracıyım. ev alırsam kurtarırım düşüncesindeyim
neyi abarttımAbarttınız...
sorun yaşayanlar biliyor kimsede empati yokSizi çok iyi anlıyorum benim yatak odam ve komşumun mutfağı bir gece öyle bir ses oluyorki sinirden uyuyamıyorum. Yani bu durumda olmayan bilmez. Birde bebeğim bar bizim odamızda yatağı sürekli uykusunda bir o tarafa bir bu tarafa dönüp duruyor seslerden dolayı. Bende ne yapabilirim bilmiyorum. Mutfakta misafir ağırlayıp konuşmaları gülüşmelerini bile dinliyoruz. Ve bu haftada 1-2 değil haftanın abartısız 4 günü toplanıyorlar. Yani bunun bir hak yolu varmı bende merak ediyorum.
Bulaşığıneyi abarttım
Maalesef öyle canm .. Geceleri duvarda o sesler tabak tencere bardak musluk sandalye sesleri o kadar yankı yapıyorki dayanılcak gibi olmuyor. Eşimin uykusu ağır ama ben oturma odasına geçiyorum işleri bitene kadar bebeğimi bile yatağına geç yatırıyorum bu yüzden koltumta uyuyor onları bekliyorum .sorun yaşayanlar biliyor kimsede empati yok
sorun da bu bence
Herzaman degil tabi ki de gec yattigi zaman 12 yi buluyor yikamam...canim simdi kadinin anneligine laf atma derim bizde bagiriyoruz ama bu sevmedigimiz anlamina gelmiyor.çocuk mutfakta bağırmıyor annesi devamlı çocuğa bağırıyor
içim acıyor
devamlı mı gece yıkıyorsunuz peki her zaman mı yıkarım diyorsunuz
sıkıldınız mıBulaşığı
Fikrimi ilettimsıkıldınız mı
anneliğe laf atmıyorum ki bu lafımdan bu kanıya nasıl çıkarım yaptınız çocuğa bağırıyor çokcaHerzaman degil tabi ki de gec yattigi zaman 12 yi buluyor yikamam...canim simdi kadinin anneligine laf atma derim bizde bagiriyoruz ama bu sevmedigimiz anlamina gelmiyor.
işte tam da aynı durumdayızFikrimi ilettim
:)işte tam da aynı durumdayız
aslında konu çok iyi yerlere gidiyor sosyolojik açıdan lütfen kalın
sizin fikirleriniz çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?