komşuyla gece kavga ettik

çok teşekkür ederim evet olmadı kapısına gitmek ama emin olun eşim sadece uyarmak için gitti
kavga etmeye başlayan o bizde şaşırdık
uyuyamıyorum dedi
bana birisi bu şekilde söylese utanırım ve kusura bakmayın derim

Evin ses yalıtımı ve planı kötüymüş, bu bir gerçek. Normalde bulaşık sesinin dışarı gitmesi saçma. Ben de ev hanımıyım, misafirim gelecekse ya da gelmişse gece mutfakta çalışırım, mikser filan gibi gürültülü şeyler çalıştırmam komşumu rahatsız etmemek için mesela ama bulaşık yıkarım yanİ.

Ama ses yaşıtımı kötüyken daha bir hassas davranmak gerekiyor. Yurtta kalırken odalar yanyana olduğu için gece biz sifonu bile çekmezdik mesela. Çünkü ses direk yan odadaydı.

Rahatsız olmanız normal ama gece gece sinirli bir şwkilde gitmek yerine, gündüz gidip durum bu, sesler çok fazla bizim evimizde, dikkat edin deseniz daha uygun olurmuş. Konuşmadan önce direk gittiğiniz için, normalde kolay çözebilecekken, inatlaşmaya gitmiş olabilir ama tabi normal konuştuğunuzda da tınlamayacak insanlarsa onu bilemem.

kusura bakmayın deseydi zaten anlardın ki mantıklı biri. kavga çıkarması ise tamamen çirkeflik bana göre.

bizim apartmanımız aşırı gürültülüdür . sadece üst komşum değil. kavgası eksik olmayan . 16 daire olup 25 çocuk var.
yani herkesin herkesle bi sıkıntılı durumu var.
gece içip kavga çıkaran mı ararsın eşi ile.
gece toplanmaları mı ararsın 1 de. 2 ye kadar süren toplantılar. ben duymuyorum bu toplantıyı ama duyanlar çok rahatsız mesela. özellikle gece toplanıyorlar .

kültür meselesi gerçekten burada benim bulaşığıma karışamazsın diyenlere de kızamıyorum
çeken bilir ve bu güne kadar tek kelime duymadım ki berce şunu yapma diye
düşünürüm yapmam mesela mutfakta cam kırılmıştı ve heryere kuruyemişler dağılmıştı süpürge açtım akşam 9 gibi
ertesi gün komşuma gidip kusura bakma dedim
derim demeliyiz zaten derdim bu

Sizi çok iyi anlıyorum benim yatak odam ve komşumun mutfağı bir gece öyle bir ses oluyorki sinirden uyuyamıyorum. Yani bu durumda olmayan bilmez. Birde bebeğim bar bizim odamızda yatağı sürekli uykusunda bir o tarafa bir bu tarafa dönüp duruyor seslerden dolayı. Bende ne yapabilirim bilmiyorum. Mutfakta misafir ağırlayıp konuşmaları gülüşmelerini bile dinliyoruz. Ve bu haftada 1-2 değil haftanın abartısız 4 günü toplanıyorlar. Yani bunun bir hak yolu varmı bende merak ediyorum.

sorun yaşayanlar biliyor kimsede empati yok
sorun da bu bence

sorun yaşayanlar biliyor kimsede empati yok
sorun da bu bence
Maalesef öyle canm .. Geceleri duvarda o sesler tabak tencere bardak musluk sandalye sesleri o kadar yankı yapıyorki dayanılcak gibi olmuyor. Eşimin uykusu ağır ama ben oturma odasına geçiyorum işleri bitene kadar bebeğimi bile yatağına geç yatırıyorum bu yüzden koltumta uyuyor onları bekliyorum .

çocuk mutfakta bağırmıyor annesi devamlı çocuğa bağırıyor
içim acıyor
devamlı mı gece yıkıyorsunuz peki her zaman mı yıkarım diyorsunuz
Herzaman degil tabi ki de gec yattigi zaman 12 yi buluyor yikamam...canim simdi kadinin anneligine laf atma derim bizde bagiriyoruz ama bu sevmedigimiz anlamina gelmiyor.

Bence oldukça haklısınız. Ha süpürge sesi, ha matkap sesi, ha bulaşık sesi. Gecenin 2sinde olacak şey mi? Yanlış bilmiyorsam bazı ülkelerde saat 11den sonra klozetin sifonuna basmak yasakmış ses çıkarıyor diye... işimize gelince diğer ülkeleri örnek alalım diyelim, işimize gelmeyince bunları görmezden gelelim... her şeyin bir vakti var kimse kusura bakmasın. O saatte iş falan yapılmaz sabahı beklesin. Kimse onun sesini çekmek zorunda değil sonuna kadar haklısınız. Ne var bunda iş yapıyor diyenleri de hiç anlamıyorum doğrusu

Herzaman degil tabi ki de gec yattigi zaman 12 yi buluyor yikamam...canim simdi kadinin anneligine laf atma derim bizde bagiriyoruz ama bu sevmedigimiz anlamina gelmiyor.
anneliğe laf atmıyorum ki bu lafımdan bu kanıya nasıl çıkarım yaptınız çocuğa bağırıyor çokca
içim acır o yaşta ne kadar sıkıntı verebilirki bir çocuk
benim çocuğum yok anlayamam belki

Mutfakla ,yatak odası yan yana ise rahatsız olunması normal.Bazen geç saatlerde mutfağı toplamam gerekiyor.Bırakın komşuyu,evdeki kişiler de rahatsız olmasın diye sessiz olmaya çalışıyor insan.Ama sizin de sabaha kadar bekleyip,sabah gece bulaşık yıkamasından rahatsızlık duyduğunuzu söylemeliydiniz.İkisi arasında kıyas yapılacaksa ,gece yarısı komşunun kapısını çalmak daha hatalı bana göre.

arkadaşlar ben okula gidiyorum geldiğimde görüşürüz
gürültüsüz sakin günleriniz olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…