- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
Çok şanslısınız.Uyku eğitimi aslında ilk ay verilmesi gereken birşey. Bebeğim 4. Aydan beri yatağına koyduğum an kendi kendine uyur. Oğlumda 2.5 yaşında be uyku saati gelince pijamasını getirir yatağına gider . İnş uyku düzenini sağlaya bilirsiniz
Kuzenimin bir ÜST komşusu vardı. Kız sabah namazı için boy abdesti alması gerektiği zamanlar oluyormuş . Kadında sabaha kapıyı çalarmış su sesinden uyuyamıyoruz diyeSizinde komşu çocukları uyutup biraz dinlenip o saatte bulaşık yıkıyor demekki. Her zaman olmayan şey için idare etmeniz gerekiyor. Şahsen ben eski komşumun şarrrr diye işemesiyle çok kalktığım olmuştur adama ne diyecem gece oturarak mı işe diyecem
çünkü ben doğru muyum diye yazmadımYani ben anlamadım sizi hiç.her yoruma benim yaptığım doğru siz yanlış düşünüyorsunuz şeklinde bir tepkiniz var. Madem yaptığınızın son derece doğru olduğunu düşünüyorsunuz neden bunu yazdınız anlayamadım ben. Yani size haklısınız fln denmesi mi gerekiyor?Bir diğeri ise biraz empati diyorum. Herkesin boş zamanı olmuyor ki. Komşulukta biraz alttan almak lazım bazı şeyleri.Gün gelir siz aynı duruma düşersiniz,olur yani. Ayrıca bizim üslubumuzda hata yok diyorsunuz ama gece ikide duvar yumruklamak,kapıya kdr gitmek bence üslup hatasından daha fazlası.
Ay o tabak çanak sesi deli eder insanıyani size göre gece ikide bulaşık yıkanabilir
tabiiki bu da bakış açısı
aslında sesten ziyade o saatte insanların aymazlığı deli ediyor insanıAy o tabak çanak sesi deli eder insanı
işte anlatmak istediğim bu aslında çok teşekkürlerBu insanlar manyak değil herhalde önceden başka rahatsızlıklarına dolmuşlar bulaşık olayına patlamışlar işte. Abartıyorsunuz falan denilmiş bir de. Yahu bizim yazlık, ikiz ev olduğu için gece sifon çekmiyoruz. Merdiven inip çıkarken şangır şungur hareket etmiyoruz. İnsanlıktır en nihayetinde. Bencilleşiyoruz gittikçe.
diğer komşuların rahatsızlıkları daha fazlaymışbu aileden baskalarida mi rahatsizmis ?
kızlar dün gerçekten çok ilginç bir gün geçirdim. Öğretmenim ve okulda idareciyle tartışmamız oldu çok gergindim. Eşimde gerildi haliyle neyse bu gerginliğin üstüne saat 01:30 gibi uyumaya gittik. Eşim geç uyur uyku problemi var bende onunla yatağa geçerim tek uyuyamam kanepede uyurum o saate kadar. Tabii ki ben yatağa yatınca uyudum ama eşim uzun bir süre uyuyamamış bende ne oluyor diye uyandım. Beni uyandırmamak için ses çıkarmıyormuş.
Bizim yatak odası yan komşunun mutfağıyla yan yana ve kadın bulaşık yıkıyordu. Bunu daha öncede yapmıştı birkaç kere ama tatillere denk geliyordu ertesi gün yaa sabır deyip bitmesini bekliyorduk. Artık dün eşim sinirden duvarları yumruklamaya başladı. Sonuçta ertesi gün okul var eşimde öğretmen. Duvara birde ses yalıtımı yaptırmıştık taşınmadan önce. Kadın bu sefer çeşmeyi sona kadar açtı öyle gürültü yapıyor ki
saat gece 02 ye geliyordu eşim gitti kapısını çaldı. Ben de kapıda bekliyorum. Karşısına kocasını beklerken kadın çıktı. Eşimin söylediği sadece sabah erkenden işe gidecez bu saatte oluyor mu dedi. Çünkü bir bayanla asla sert konuşmaz. Kadın bu uslupla konuşamazsınız benimle bende sizi şikayet ederim dedi eşime. Baktım eşim cevap veremiyor
bu saatte sen gelmedin gürültü yaptığımız için dedim. İstediğini yapabilirsin dedim.
sabah kalkmışlar yine bir gürültü bir gürültü bu durum artık inatlaşmaya gidiyor.
kadın uygun dilden anlayacak birisine benzemiyor gibi. Haklarım neler bilmiyorum pek
komşularımla hiç böyle polemik yaşamamıştım. Yine güürültüler devam ederse ne yapayım kızlar.
Başkasının görüşünü umursamayıp sürekli yaptığınızı doğru görmeniz konusuna değinmiştim ki anlamamışsınız. Umarım bundan sonra komşunuzun bu yaşadığı durumu siz yapamazsınız. Zira sizin gibi tutumu olan birine başka yazabilecek bir şey yok...çünkü ben doğru muyum diye yazmadım
yaptığımın arkasındayım eğer tekrar okursanız gürültü devam ederse ne yapmalıyım onu sordum
haklı mı haksız mı buna burada sağlıklı karar verilemeyeceğini az çok anlayacak kadar
bdv ye takılıyorum
+1 Bulasik yikamak o kadar ses cikartan bir islem degil zaten. Matkap falan olsa neyse. Sakin komsularim da oldu gurultulu de. Apartman hayati sonucta idare ediyorum ben komsu gurultu yapinca. Insanlik hali olabilir boyle seyler.İki gün önce anneannem acile kaldırıldı. Eve gece birde geldik. Bir şeyler yedik. Muhtemelen iki buçuk gibi de bulaşıkları dizdim makineye. O sırada biri "bizi rahatsız ediyorsunuz" diye gelse o üzüntü ve gerginlikle muhtemelen olay çıkartırdım. Sonuçta herkes size göre yaşamak zorunda değil. Bebeği olan, hastası olan, misafiri olan var. Vardiyalı çalışıp o saatlerde eve gelip yiyeni var. Var da var yani.
Annemizden öyle öğrendik diyorsunuz. Ben akşam ondan sonra saç kurutma makinesi bile çalıştırmam normal şartlarda. Ama belki ben öğlen birde kalkıyorum. O zaman üst komşum sabah onda süpürge açtı diye kapısına gideyim. Bunun normali nedir yani? Sanki matkap çalıştırmış. İnanamadım cidden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?