komşuyla gece kavga ettik

Musluk sesi, su sesi, boru sesi rahatsız eder tabii, niye etmesin? Hem de yatak odası ve mutfak dipdibeymiş, illa ki ses gelir. Sonuçta o borular duvarların içinden geçiyor. Burada birisi yazmıştı, oturma odası komşunun banyosuyla dipdibeymiş, koltuğa oturuyorum bi bakıyorum arkamda sifon çekiliyor diye yazmıştı da güleyim mi ağlayayım mı bilememiştim. İnşallah bir çözüm bulursunuz. Rahatsız olduğunuzu anlayınca da iyice inadına yapar. Allah yardımcınız olsun.

Bizim yan tarafımızdaki Anne kedi baba kedi ve enikleri. Bağıra bağıra konuşuyorlar çocuklar çığlık çığlığa koşturuyorlar koridorda ayak sesleri. Annesinin bağırişi, tvnin sesi. Bi tek geçen gün uyuyamadığım için duvarı yumruklamistim artık nasıl vurduysam elim acıdı baya. Bide bunlar kira da ödemiyor siz düşünün artık. Onun dışında ses etmiyorum olabilir. Sadece gece süpürge çalıştırılması beni rahatsız eder Allahtan onu da yapmiyolar.

Doğrusu aslında size öğretildiği şekilde ama bunları uygulayan yok. Yapacağınız şey yatak odanızı başka bir odaya almak. Ya da başka bir odada uyumanız lazım. Emin olun ki bulaşık sesi sabaha kadar sesi açık bir TV'den çok daha iyi. Bulaşık en fazla ne kadar sürebilir? 1 saat? Ama sabaha kadar gümbür gümbür TV izleyen sarhoş komşuya ne yapılır? Üstelik ne polis çağırabiliyoruz ne de laftan anlıyor. Üstelik odamı başka yere taşıma imkanım yok. :) Keşke bulaşık gürültüsü olsa, herkesin rahatsız olduğu sevişme sesi falan olsa ya da sadece gündüzleri top oynayan çoluk çocuk olsa. Halinize şükredin, kimse insan gibi oturmuyor çünkü evinde maalesef. Adamı uyarmaya gidiyorsun pompalı tüfekle seni vurmaya kalkıyor.

Su sesi rahatsız ediyor bu arada. Ben yurtta kalırken odamız lavabo ve wc'lere yakın bir konumdaydı. Gece boyu kesilmezdi su sesi, sifon sesleri, banyo sesleri... Öf ya amma gürültü yapardı. Üstelik 70 küsür kızı düşünün, bir değil iki değil. Biri gidiyor biri geliyor. Komşunun daha makul saatlerde bulaşık yıkama imkanı varsa o saatlerde yıkasa daha iyi olur. Ama düşünüyorum gece 2'de bir insan niye bulaşık yıkar?

1) Ancak o saatte vakti oluyordur, yoğun bir insandır.
2) Takıntılı, biraz değişik bir insandır, bazıları bulaşık vs yıkayınca rahatlıyor, terapi gibi düşünün.
3) O saate kadar canı yıkamak istemiyordur o saatte keyfi geldiği için yıkıyordur.

Buradaki bazı üyeler bir tuhaf. Geçen sene miydi neydi bir konu açmıştım, komşum son ses bütün gece müzik açmıştı ben de polise şikayet etmiştim. Polis de ilgilenmedi diye burada içimi döktüm. Bana ne dediler biliyor musunuz? Sen nasıl bir insansın, neden kapısına gidip de uyarmadın? :)

Buyrun, evime beklerim.
Siz verin uyku eğitimini, başarabiliyorsanız.
Bizler ruh hastası olduğumuz için bebekleri, çocukları geceye kadar oturtuyoruz ya zaten...

Ayrıca musluk sesiyle film, müziği nasıl kıyasladınız?
Mantık hatası yok mu?

Hem de çok normal... musluğu açtım diye bi komşu gece 2 de kapıma dayansa
Matkap değil,süpürge değil,top tüfek değil..

Bencede normal değil hanımlar müstakil bir ev olsa amenna ama bu böyle bişi değil bir binada oturuluyorsa hiçbir ses o saate çıkarılmamasına gayret edilmeli hele ki hu konuda daha önce ikaz edilmiş siz belkide yaşamadığımız için bilmiyorsunuz daha önce bende ö5le düşünüyordum kendi evimde nasıl yani kim bana karışır derdim ama iş öle değil ablam dan biliyorum binadan oturyor ve ses yalıtımında olsa ses geçiriyor ve uyumaya çalışan için çok sinir bozucu bişi ..
Herkez birbirine saygı duymalı sevmese bile ...

bencede şikayet edilmeli laftan anlamıyorsa...

Bol keçeden sallıyor millet

Unutmuşum eklemeye dün gece 12 buçuk gibiydi benim tatlı komşum birde ev süpürüyordu misafirden sonra

Uyku eğitimi aslında ilk ay verilmesi gereken birşey. Bebeğim 4. Aydan beri yatağına koyduğum an kendi kendine uyur. Oğlumda 2.5 yaşında be uyku saati gelince pijamasını getirir yatağına gider . İnş uyku düzenini sağlaya bilirsiniz
Kuzenimin bir ÜST komşusu vardı. Kız sabah namazı için boy abdesti alması gerektiği zamanlar oluyormuş . Kadında sabaha kapıyı çalarmış su sesinden uyuyamıyoruz diye Sizinde komşu çocukları uyutup biraz dinlenip o saatte bulaşık yıkıyor demekki. Her zaman olmayan şey için idare etmeniz gerekiyor. Şahsen ben eski komşumun şarrrr diye işemesiyle çok kalktığım olmuştur adama ne diyecem gece oturarak mı işe diyecem

Ya biraz abartmisiniz bence tamam calisiyosunuzda belki misafiri vardi o aksam oniki de gittiler diyelim bulasik o zmn kaldi ne bileyim tamam calisiyosunuzda kadin supurge takmamis bulasik yani bizim ustten alttan da aynen dediginiz musluk sesi geliyo hatta isediklerini duyuyom yani sana o kdr deyimm sen anla alttaki gece cocugumu uyutuyom tam yatcam oninki senfoni ork gibi basliyo vb yani ama kimse kapiya dayanmiyo komsularla uygun dille anlasabiliyoruz biz birde cocugunuz yok galiba sese aliskin degilsinizz bence bu pek sorun edilcek bisi degil gece mutfakta oturmayin oraya uzak yerde oturun veya uyuyun (kusura bakmayin benim gorusum bu)

bizimde yatak odalarımız yan yana .ilk taşındığımda duvarların bu denli ses geçirdiğini bilmiyordum.Bir sabah oğlum okula geç kaldığı için gerildi biraz sesimiz yükseldi ki normalde benimde hassasiyetlerim olduğu için sessiz bir aileyiz.Yan komşum duvarı yumrukladı hemen kestik sesimizi.Gel zaman git zaman bunlar yatak odasında gece 12 den sonra bazen 2 bazen 3 e kadar sohbet şakalaşma kahkahalar bazen coşup çok sesli koro gibi sevişmeler vs.. acayip bir gürültü anlatılacak gibi değil.Ve her gece ..Ben de bir öğleden sonra eşini gördüm asansörde o biyere gidiyo ben eve çıkıyorum.Merhaba eşiniz evde mi acaba bişey konuşmak istiyorum dedim .Bana eşim ders çalışıyo misafir kabul etmiyoruz dedi dangalak.Bende sadece kapıdan konuşcam dedim .neyse çaldım kapısını dedimki bir kahveye çağırmak istedim ama ders çalışıyomuşsun ben yan komşu dedim.Bak ben günde 11 tane ilaç alarak zar zor uykuya dalan kronik hastalıkları olan bir insanım gençsiniz kanınız kaynıyo çok da haklısınız ama beni nolur anlamaya çalış ablacım geceleri hiç olmazsa 12 den sonra yatak odasında sessiz olmaya çalışın lütfen dedim.bütün nezaketim ve sabrımla ...O da ama bizde sizi duyuyoruuuzzz filan dedi.Hakkını helal et canım bundan sonra bizde daha dikkatli oluruz dedim.O oldu bidaha çıt ses gelmedi yan taraftan.Hatta eşime diyorumki bunlar herhalde oda değiştirdiler.

Odayı mutfaktan uzağa taşımakta yarar var bence.
Bizde yan komşu ile aynı evde gibiyiz. Ama duymazdan geliyoruz birbirimizi. İdare ediyoruz .

şimdi öyle bi ses polise şikayet edilebilir .
çünkü en azından polis gelir ve sesi her yerden duyar .
ne bileyim .
hani gece 12 den sonra düğünler biter ya. çevreye insanlara verilecek olan gürültü ve rahatsızlıktan dolayı.
sizinkisi öyle bişey olmuş .
kapısına gitmek pek akıl işi değil . şarhoş mu ne . ne der .ne saçmalar . dövüş çıkabilir .

Sizin duvar yumruklamanız o bulaşık sesinden daha fazla gürültü çıkarmıştır emin olun. Ayıp bir de yani, tepkinin bile bir usulu var. Üzerine gece 2de kapıya dayanmışsınız. Bir de üslupta sorun yoktu diyorsunuz. Sizin bir bulaşığa karşılık bu kadar yaptığınız şeyin kendisi çirkin zaten. Savunulaacak yanı yok. Bir de bir bulaşık ne kadar ses çıkarabilir ki bu kadar olay çıkaracak kadar ben de anlamadım.

Kusura bakmayın ama kadının bulaşık yıkamasına karışamazsınız..gecenin bir vakti de komşunım kapısına dayanılmaz ( çok acil bir şey olmadıkça) sabahı bekleyip tatlı dille konuşsaydınız konu bu kadar uzamazdı.

ben alt kattatum çocuklar oglen 12 de kosarsa yukardan vuruyolar tik tik, artik gece gunduz herseye tik tik diye vurduklari için ben çokda sallamiyorum, gudunuz oynayan çocuga napabilirmki

aksam engellemye çalisyoirum erken yatiriyorum falan

acaba sizde boyle herseyde tik tik yapiyonuzda oda sizi ondan mi takmiyor

gece makine çalistiriyorum ben ses gidiyoirmu hiç bir fikrim yok :) gece yarisi çalisiyor gitsede herkes uyyodur herhalde :)

Yani ben anlamadım sizi hiç.her yoruma benim yaptığım doğru siz yanlış düşünüyorsunuz şeklinde bir tepkiniz var. Madem yaptığınızın son derece doğru olduğunu düşünüyorsunuz neden bunu yazdınız anlayamadım ben. Yani size haklısınız fln denmesi mi gerekiyor?Bir diğeri ise biraz empati diyorum. Herkesin boş zamanı olmuyor ki. Komşulukta biraz alttan almak lazım bazı şeyleri.Gün gelir siz aynı duruma düşersiniz,olur yani. Ayrıca bizim üslubumuzda hata yok diyorsunuz ama gece ikide duvar yumruklamak,kapıya kdr gitmek bence üslup hatasından daha fazlası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…