- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.219
- 898
- Konu Sahibi kafestekikiz
-
Ben şahsen çocuğumun kontrolü varsa ve yoksa, basar giderim onun keyfine bırakmam zaten.Aldatmadığını, doğru söylediğini varsayalım.. iki gün beni habersiz bırakacak, çocuğunun doktor randevusunu unutacak, evimin ihtiyaçları dururken arkadaşına 700 TL borç verecek adamı değil gözyaşlarıyla karşılamak, valizini hazırlar kapıya koyar daha da almam eve.
Ay acayip sinirlendim sabah sabah, nefret ediyorum sorumsuz, yalancı insanlardan..
Yani aklın yolu bir.. Benimle bir evin, çocuğun sorumluluğunu paylaşmayacak, babalık yapmayacak adamı ben neden yanımda tutayım? Neden sırtımda taşıyayım..Ben şahsen çocuğumun kontrolü varsa ve yoksa, basar giderim onun keyfine bırakmam zaten.
İlk aşama o olur, bir insanın keyfine göre çocuğun sağlığını ihmal etmem ki evet maalesef ben de yaşadım bunu, tepkim yukarıdaki oldu zaten.
hayır olmadı daha önce böyle ortadan kaybolma gelmeme ama bu yetti zaten fazlasına gerek yokDaha önce böyle eve gelmemezlik veya sorumsuzluk gibi durumları olmuş muydu?
inşallahnasıl yani normalden farklı mı davranıyor
suçlu suçlu mu oturuyor birde
acaba sorumsuzluğundan dolayı mı öyle suçlu duruyor
inşallah hayırlısıyla sağlık ve sıhhatle düze çıkarsınız
şu an konuşmuyorum zaten, diyeceğimi dedim dünden beri. kendi uğraşıyor şimdi konuşmaya ama midem bulanıyor cevap vermekten bile2 gün duş almayan adam belli olur, arada duş almış mı?
Aldatma olabilir ama olmasa bile başka pis işler var. Ne bu 17 yaşında ergen gibi hareketler, baba olan adam sorumluluk sahibi olacak. Karısını çocuğunu kime bırakıp ortadan kayboluyor 2 gün. Şımartmayın kocanızı.
Ben bu tür durumlarda misilleme yapılması taraftarıyım. Siz de telefonları açmayın, çocuğu kayinvalidenize bırakıp kaybolun bakalım neler oluyor? O da bi aldatılmaktan korksun.
ailem beni geri yanına istemiyor, ben de zaten dönmek istemiyorum ama yine de bugün arayıp geleceğimizi söylicem orada kalacağız biraz. sonrasında kızımla kendime bir hayat kuracağım. gerekirse donuna kadar alacağım yine de yapacağım yani. bazı arkadaşlar yazmış yok sen boşanmayacaksın tartışma yaratma bilmem ne. keşke konuyu baştan okusanız ne yazdığımı görseniz yorum yazmadan önce. çok kırıyorsunuz insanı yazıkbirincisi adamın anlattığı şey gibi ilerlese olay normal bir eşin ilk düşüncesi telefon bozulduysa "eşim arar ulaşamazsa merak eder, eve gidip haber vereyim" olur. sonuçta dünyayı kurtarmıyor. ikincisi daha da normal düşünen bir erkek arkadaşlarıyla içecek bile olsa "çocuğumu yarın hastaneye götürücez, bu gece içmiyim" demek olur çünkü sonradan hep birlikteydik olmuş konu. bunlar bile aldatma olmadan boşanma sebebi. ama telefonu açmama ve sonrasında ulaşmama. sabah çocuk hastaneye götürülecekken bile vaktinde gelmeme. gece içme ve yalan söyleme. sonrasında tutarsız cevaplar.. aldatma da varmış gibi duruyor.
Allah yardımcınız olsun.
Siz niye gidiyorsunuz evinizden? Kapının kilidini değiştirin nerede kaldıysa 2 gün oraya gitsin.hayır olmadı daha önce böyle ortadan kaybolma gelmeme ama bu yetti zaten fazlasına gerek yok
inşallah
şu an konuşmuyorum zaten, diyeceğimi dedim dünden beri. kendi uğraşıyor şimdi konuşmaya ama midem bulanıyor cevap vermekten bile
ailem beni geri yanına istemiyor, ben de zaten dönmek istemiyorum ama yine de bugün arayıp geleceğimizi söylicem orada kalacağız biraz. sonrasında kızımla kendime bir hayat kuracağım. gerekirse donuna kadar alacağım yine de yapacağım yani. bazı arkadaşlar yazmış yok sen boşanmayacaksın tartışma yaratma bilmem ne. keşke konuyu baştan okusanız ne yazdığımı görseniz yorum yazmadan önce. çok kırıyorsunuz insanı yazık
sadece aldatmak değil ki inanılmaz sorumsuz her günüm sinir harbiyle geçiyor. bundan önce de saygısızlığıyla umursamazlığıyla kendinden soğuttu beni iyice. onu geçtim bu dünyalar güzeli kızımı karşılığında hiçbir sorumluluk almadan her gün görmeyi haketmiyor. er ya da geç bu boşanma olacak anlayacağınızSiz niye gidiyorsunuz evinizden? Kapının kilidini değiştirin nerede kaldıysa 2 gün oraya gitsin.
Böyle bir şey daha önce olmadıysa güzelce bir dersini verin, bir daha yapamaz. Bundan böyle de burnumdan kıl aldırmayan siz olun. Boşanmak hele ki çocuk varken kızgınlıkla karar verilmemesi gereken bir şey bence. Siz bir burnunu sürtün ama ciddi şekilde.
aynen öyle beni çıldırtan şey bu kadar umursamaz olmasıydı zaten, bu ne rahatlık çocuğun kontrolü var sen bizi aramıyorsun iki gün diye. kart ekstrelerini görünce aldatılma şüphesi de eklendi yani. yoksa aman aldatmasın da ne yaparsa yapsın diye bir düşüncem yok çok şükürDirekt ihanet diyemeyiz elbette ama erkek erkeğe çıksa dahi sizi aramamasi, doktor randevusunu unutmasi, aşırı harcama yapması vs..
Bunlar sorumsuzluk emaresi.
Erkeğin sorumsuzu da sadakatsizi kadar problem bence
Siz niye gidiyorsunuz evinizden? Kapının kilidini değiştirin nerede kaldıysa 2 gün oraya gitsin.
Böyle bir şey daha önce olmadıysa güzelce bir dersini verin, bir daha yapamaz. Bundan böyle de burnumdan kıl aldırmayan siz olun. Boşanmak hele ki çocuk varken kızgınlıkla karar verilmemesi gereken bir şey bence. Siz bir burnunu sürtün ama ciddi şekilde.
Arkadaşınız NApti peki?Şimdi aklıma geldi.
Yakın zamanda eşiyle öğle yemeği için anlaşan bir arkadaşım, eşinin telefonuna ulaşamayıp defalarca reddedilince iş yerini arıyor ve orada olmadığı öğreniyor.
Zamanında telefonları eşleştirmişler, konumunu bulup izlemeye koyuluyor.
Bir otelin kapısında, taksinin içinde saatlerce bekleyip sonunda biri eşi olmak üzere 2 erkek ve 2 kadını görüyor.
Kimseye çamur atma derdinde değilim ama kadınların seks işçisi olduğunu söylemişti.
Hiçbir şey olmamış gibi evine gidip akşam kocasını karşılıyor, kocası sarhoş gibi tuhaf hareketler yapıyor ama asla kadına yanaşmıyor hatta hastalık numarasıyla yatıp uyuyor.
Sorulara verdiği cevaplar hep ‘arkadaşım vardı, iş için çıktım, şarjım bitti’ vs idi.
E tüm gün tepinmiş yorulmuş herif, uyuyacak tabii adam akıllı cevap mı verecek!
Bunu niye anlattım, kıssadan hisse size.
Derdim.Merak ediyorum, aynisini bir kadin yapsa, cocugun sağliğini ihmal etse, 2 gün ortadan kaybolsa. Sonra evin son parasini alem yapmak icin harcasa, aynisini dermiydin?
Hangi erkek böyle birşeyi kabul eder?
Bu ufak bir hata, bir düşünmemezlik değil yapilan. Ortada yalanlar, aldatmalar, elzem para harcamalar var. O adam kapi dişi edilirse ona bir hediye zaten. Gider o dün zaman geçirdiği kişinin yanina gider. Konu sahibide tekrar birlişerse "aa bak naparsam yapayim, bu kadin beni birakmaz" düşüncesi olur.
Ki hakli olur. Eğer 2 gün ortada olmamanin cezasi sadece burun sürtmekse, adam "keşke bir kaç gün daha kalsaydim" der.
İkinci çocuğuArkadaşınız NApti peki?
Bacım yanlış anlamada bu başkasına gitmiştir.. erkek milletine güvenilmez verilen cevap çok saçma senin telefonuna bakmaması ayrı bi problem zaten..kızlar selam, benim eşim serbest meslek sahibi kendi işini yapıyor, saatle çok işi yok. bazen işler sıkışınca gece atölyede çalışır sabahlar işlerini halleder. üç gün önce geldi eve yemek yedik ben gidiyorum dükkandayım bugün dedi tamam sabah çocuğu kontrole götürücez unutma dedim, tamam gelir uyandırırım seni gideriz dedi. iyi dedim sabah uyandım 11 gibi. tabii kızımla kaç kere uyandım da oynayıp ettikten sonra yataktan kalkma saati olarak 11. baktım gelen giden yok arama yok. aradım nerdesin niye gelmedin diye meşgule atıyor. mesaj attım, cevap “x yerdeyim ne oldu” dedim çocuğu götürecektik hani ne diye gidiyorsun? işim var şu an dedi. aradım meşgule atıyor sürekli. sonra hiç ulaşamadım. hep kapalıydı telefonu. gece de eve gelmedi ne bir haber ne bir şey. artık başına bir şey geldi diye düşünmeye başladım. ta ki kartın hesap hareketlerine bakana kadar. akşam ve gece olmak üzere 2 defa tekelden alışveriş yapılmış 700 lira civarı. sabah kalktım hala gelmemiş. arıyorum kapalı. kp’yi aradım dedim haberin var mı ulaşamıyorum başına bir şey mi geldi merak ediyorum artık dedim. yok kızım biz de dün konuştuk dedi. delirecektim kızlar yok adam ortada. birkaç saat sonra aradı, ağladım artık dedim neredesin sen? geliyorum noldu dedi. ne demek noldu arıyorum meşgule atıyosun mesajlara dönmüyorsun senin bi kızın var ben varım hiç mi umrunda değil dedim ağlayarak, sen niye böyle yapıyosun dedi aşırı soğukkanlı bi şekilde. hani şov yapma gibisinden. geldi neyse telefonu düşürdüm bozuldu tamirden alınca aradım hemen dedi. 700 lirayı neye harcadın tekelde dedim, arkadaşa borç verdim kız arkadaşı gelmiş lazım diye istedi dedi ama cevapları o kadar duraksayarak verdi ki durdu düşündü falan. hiç inandırıcı değildi yani. ki benim almam gereken bir ton şey vardı ev için kızım için... neredeyse son paramızı arkadaşına vermiş güya. ne diyorsunuz hanımlar başınıza böyle bir şey gelse nasıl davranırdınız?
Derdim.
Ben de kabul etsin demedim. Bunun kadını erkeği yok ayrıca. Bu kadın erkek karşılaştırmasını çok yanlış insana yapıyorsunuz.
Farkındaysanız ilk defa böyle bir şey olduysa dedim. Tek hatada hayatımızdan insan çıkarsak hayatımızda kimse kalmaz.
Boşanmak için önce kurtarmak için elinden gelenin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Sonrasında dönüp arkana bakmamak için yapılmalı bu.
Buraya "boşan" yazmak 5 harf. Siz eşinizi tek hatasında boşarsınız.
Muhtemelen hanımefendi eşini şımarttığı için sorumsuzlugu bu boyutlara geldi. Kendini değiştirmezse başkasıyla da aynı problemleri yaşar. Yöntemini değiştirmedikçe çözüm bulamadığı ortada. Tabii ki kimse kimse için ömrünü heba etmemeli ama buradaki tuzu kuru insanların gazına gelip de boşanmak ne kadar doğru? Boşanma kararı gazla alınmamalı, dediğim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?