Teşekkür ederim, umarım dediğiniz gibi olur. Özellikle de küçük çocuğun yeri tabiki annesi, çocukların da birbirinden ayrılmaması gerekir.Belli bir yaş üstü çocuklara hangi ebeveyn kalmak istediğini soruyorlar bildiğim kadarıyla. Çocuk annesiyle kalmak isterse abiniz birşey yapamaz bu durumda.
Abiniz kırıcı konuşuyormuş, o nereye kadar vardırıyor bunu bilmiyoruz ama yengenizin de ettiği laf insanı çıldırtacak cinsten gerçekten.
Umarımİnşallah anlaşırlar. Düzgünce geçinirler.
Hoş değil tabiki yengemin dedikleri ama onu da suçlu göremiyorum kim bilir nasıl bir sinirle dedi. O dediklerini yapacak bir karakterde olmadığını ben biliyorum. En üzüldüğüm kısım zaten bunlara çocukların şahit olmaları...Anaa böyle görümcem olsa keşkeNeyse canım yengen de az değil o nasıl cümleler öyle daha boşanmadan başkasına baba dedirteceğim falan..E çocuklar duymuyor mu bu pis cümleleri senin paranı adamlarla yiyeceğim demesini falan.Öyle derse abin niye bıraksın ki çocuklarını.Ne bileyim sen karışma boşver
Teşekkür ederim, abimle henüz konuşmadım. Yarın arayıp mutlaka bir psikologa gitmesi gerektiğini söyleyeceğim, umarım ikna olur. Bunun haricinde çift terapisine gitmeleri de etkili olur belki haklısınız bunu da söyleyeceğim. Umarım birbirlerine zarar vermeden çözebilirler sorunlarınıkonuyla alakasız ama ne hoş bir görümcesiniz.
evlilik terapistne yönlendirseniz abinizi ve yengenizi? ama ipler iyice kopmuşsa, sürekli kavga olan bir ortamda olmaktansa boşanmış olmaları çocuklar için daha iyi olur
Evet çok haklısınız, ben de sizin gibi düşünüyorum. Yengem o dediklerini yapacak karakterde bir insan değil zaten, kim bilir nasıl sinirlendirdi ki o lafları söyletti.. Yarın ilk iş arayıp psikoloğa gitmesi için ikna etmeye çalışacağımBence biraz sakinlesinler, sonra abiniz bir terapiste gitse bunun icin:
Yani yengeyi sinirlendirmek icin kimbilir ne dedi de kadini cildirtti ... bazi erkekler o kadar saygisiz ve bencil oluyor ki insani cleden cikariyorlar sonra da adi karsi taraf kavgaci oluyor (basima geldi biliyorum) Cocuk var ortada bence ortayolu bulsunlar
Benim yutup yutmamla ne ilgisi var? Eşim söylese bana amenna ilgisi var da çekirdek ailenin içinde değilsem onların arasında. O zaman siz bütün kardeslerinizin annenizin babanızın evliliğine bilginiz dahilinde karışır misiniz ben yutamam bu lafı diye. Kârı koca arasına bu kadar girilmez. Gele görümce iken. Mesela konu sahibi çok iyi niyetli görünüyor. Ama o bile taraf tutmadan dahil olmalı. Çünkü kârı koca barışırsa kimin gözden çıkarılacağı belli. Tamam yine de böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız dediginiz gibi yengenizin haddini bildirin ama dikkat edin sizden dişli biri çıkmasin.Bakın yengenin ettiği laf yenir yutulur cinsten değil. Siz yutabilirsiniz beni ilgilendirmez. Ağabeyin hatalı lafları da söylenir yengenin hatalı lafları da söylenir. Ben de durum bu. Ağabeyim ya da yengem olması farketmez. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
Kime haksızlık acaba? Sizi ne ilgilendirir ki? Aile içinde kavga edebilirler, kalp kırabilirler isterlerse boşanırlar. Görümceye ne ya? Abisiymiş de yeğeniymiş de. O zaman anneniz de konuşsun, yenge ağaç kovuğundan doğmadığına göre abine haddini bildiren birileri de ordan çıksın. Siz sülalecek kavga edinBakın yengenin ettiği laf yenir yutulur cinsten değil. Siz yutabilirsiniz beni ilgilendirmez. Ağabeyin hatalı lafları da söylenir yengenin hatalı lafları da söylenir. Ben de durum bu. Ağabeyim ya da yengem olması farketmez. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
İkisinin derdi ne bilmiyorum ama sizin tavrınız çok hoşuma gitti.. Ne güzel yaa yengenizi de aileden sayıp direk abinizin savunuculuğuna soyunmamışsınız.. Çok iyisiniz gerçekten.. Problemleri aşılabilecek birşeydir belki bir anlık sinirle söylenmişlerdir birbirine.. Ne bilim yaa inşallah da öyledir.. Sorduğun soruyla ilgili bir fikrim yok ama çok güzel düşünceli bir insansınız bunu söylemek istedim.. İnşallah yeğenleriniz içinde hayırlı olan olur.. Belki de tek sıkıntıları inatlaşmak.. Belki biri geri adım atsa düzelir siz problemi öğrenip çözüm yolu bulmaya çalışsanız daha iyi olabilir.. Tabi sıkıntı büyük değilse..Herkese merhabalar. Bu akşam canım çok sıkıldı biraz size içimi dökmek istedim.
Konu abim ve evliliği. Yengemi aramıştım bu akşam halini hatrını sormaya, olan biten hiçbir şeyden haberim yoktu. Abimle boşanmaya karar vermişler. Geçen yine büyük bir kavga etmişler, ikisi de birbirine çok kırıcı davranmış denmemesi gereken şeyleri söylemişler. Abimin çok hatası var, iyiyken çok iyi ama öfkelendi mi tek amacı karşısındakini incitmek olan bir insan. Geçenki kavgalarında yengem de artık çıldırmış ve ''boşanacağım senden, donuna kadar alacağım, evleri üstüme alıp kendime yeni birini bulacağım. Çocuklarıma da o adama baba dedirteceğim, senin paranı da o adamla yiyeceğim'' demiş. Bunun üzerine abim gidip avukatlarla görüşmüş, çocukların velayetini almaya çalışacakmış deli mi ne. Çocukların biri 4 diğeri 9 yaşında. Görüştüğü avukatlar küçük olanın velayetini alamayacağını ama büyüğününkini alabileceğini söylemişler. Şaka gibi ama ciddi ciddi bunu yapabilmeye uğraşıyor şu anda. Kedi yavrusu mu bunlar, çocukları ayırmak mümkün olabilir mi ya? Hukuken böyle bir şey mümkün müdür? Görüştüğü avukat velayet durumlarında tarafların maddi gelirine bakıldığını söylemiş. Abimin kazancı iyi, yengemin maalesef bir geliri yok. İkisi de birbirine karşı çok öfkeli olduğu için zıtlaşıp duruyorlar. Olan arada çocuklara olacak, atlatamayacakları travmalar yaşayacaklar diye çok korkuyorum.
İkisinin durumuna ayrı ayrı üzülüyorum, yengem yıllardır öz ablam gibi gördüğüm çok sevdiğim bir kadın asla mutsuz olmasını istemem. Öbür tarafta abimin de mutsuz olmasını istemiyorum. Yine onlar yetişkin insanlar ama arada çocuklar kalıyor. İçim içimi yiyor abimin böyle bir şey yapabilmesi kanunen mümkün mü değil mi diye. Bir bilgisi olan yanıtlayabilirse çok memnun olurum
Anladım.Teşekkür ederim, umarım dediğiniz gibi olur. Özellikle de küçük çocuğun yeri tabiki annesi, çocukların da birbirinden ayrılmaması gerekir.
Detaylarını ben de bilmiyorum ama abim de insanı çıldırtacak cinsten, o yüzden yengeme suç bulamıyorum
Size görümce diyebilir miyim abla? Valla ıcımden böyle demek gecti.Bu zmanda böyle güzel yürekli görümce olmak nerden baksan cok tutarHerkese merhabalar. Bu akşam canım çok sıkıldı biraz size içimi dökmek istedim.
Konu abim ve evliliği. Yengemi aramıştım bu akşam halini hatrını sormaya, olan biten hiçbir şeyden haberim yoktu. Abimle boşanmaya karar vermişler. Geçen yine büyük bir kavga etmişler, ikisi de birbirine çok kırıcı davranmış denmemesi gereken şeyleri söylemişler. Abimin çok hatası var, iyiyken çok iyi ama öfkelendi mi tek amacı karşısındakini incitmek olan bir insan. Geçenki kavgalarında yengem de artık çıldırmış ve ''boşanacağım senden, donuna kadar alacağım, evleri üstüme alıp kendime yeni birini bulacağım. Çocuklarıma da o adama baba dedirteceğim, senin paranı da o adamla yiyeceğim'' demiş. Bunun üzerine abim gidip avukatlarla görüşmüş, çocukların velayetini almaya çalışacakmış deli mi ne. Çocukların biri 4 diğeri 9 yaşında. Görüştüğü avukatlar küçük olanın velayetini alamayacağını ama büyüğününkini alabileceğini söylemişler. Şaka gibi ama ciddi ciddi bunu yapabilmeye uğraşıyor şu anda. Kedi yavrusu mu bunlar, çocukları ayırmak mümkün olabilir mi ya? Hukuken böyle bir şey mümkün müdür? Görüştüğü avukat velayet durumlarında tarafların maddi gelirine bakıldığını söylemiş. Abimin kazancı iyi, yengemin maalesef bir geliri yok. İkisi de birbirine karşı çok öfkeli olduğu için zıtlaşıp duruyorlar. Olan arada çocuklara olacak, atlatamayacakları travmalar yaşayacaklar diye çok korkuyorum.
İkisinin durumuna ayrı ayrı üzülüyorum, yengem yıllardır öz ablam gibi gördüğüm çok sevdiğim bir kadın asla mutsuz olmasını istemem. Öbür tarafta abimin de mutsuz olmasını istemiyorum. Yine onlar yetişkin insanlar ama arada çocuklar kalıyor. İçim içimi yiyor abimin böyle bir şey yapabilmesi kanunen mümkün mü değil mi diye. Bir bilgisi olan yanıtlayabilirse çok memnun olurum
Evet korkunç gerçektenBuyuk olana hakim sorar kimle kalmak istiyorsun diye ama 9 yasindaki bir cocuk icin bu cok buyuk bir yuk
Abinizle sakince konusun , kardeslik iliskiniz iyi ise kendinizden ornek verin , babamiz bizi birbirimizden ayirsaydi ne düşünürdun deyin , duygu somurusu yapin , ayirmasin kardesleri
Ay kendi cocuklarimi düşündüm, allah ayirmasin onlari birbirinden cok korkunc bir durum
''boşanacağım senden, donuna kadar alacağım, evleri üstüme alıp kendime yeni birini bulacağım. Çocuklarıma da o adama baba dedirteceğim, senin paranı da o adamla yiyeceğim''
Çok teşekkür ederim, umarım dediğiniz gibidirİkisinin derdi ne bilmiyorum ama sizin tavrınız çok hoşuma gitti.. Ne güzel yaa yengenizi de aileden sayıp direk abinizin savunuculuğuna soyunmamışsınız.. Çok iyisiniz gerçekten.. Problemleri aşılabilecek birşeydir belki bir anlık sinirle söylenmişlerdir birbirine.. Ne bilim yaa inşallah da öyledir.. Sorduğun soruyla ilgili bir fikrim yok ama çok güzel düşünceli bir insansınız bunu söylemek istedim.. İnşallah yeğenleriniz içinde hayırlı olan olur.. Belki de tek sıkıntıları inatlaşmak.. Belki biri geri adım atsa düzelir siz problemi öğrenip çözüm yolu bulmaya çalışsanız daha iyi olabilir.. Tabi sıkıntı büyük değilse..
Doğru diyorsunuz müdahil olmamaya çalışıyorum zaten, taraf tutmadan yapıcı olmaya çalışıyorum sadece. Bu kadar etkilenmemin sebebi çocuklar işteAnladım.
Çocukların anne de kalmasi gerektiğinin haricinde konuya müdahil olmayın derim ben.
Çocuklarda şahit oluyorlarmis yaşananlara olmuyorsa olmuyordur. Şiddetli geçimsizlik yaşayıp evliliğe devam etmeye çalışmanın kimseye bir faydası olacağını sanmıyorum.
İnşallah dediğiniz gibi olurSize görümce diyebilir miyim abla? Valla ıcımden böyle demek gecti.Bu zmanda böyle güzel yürekli görümce olmak nerden baksan cok tutar
Ps: onlar barışır dert etme
Nafaka olarak istemek hakkı değil mi? Bu konuda pek bir bilgim yok aslında ama çocukların şu anki standartlarında yaşamaya devam etmeleri için en azından bir evi alması gerekir diye düşünüyorumYengenizin kazanci olmadan nasil evleri uzerine aliyormus bakalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?