konu abim

Herkese merhabalar. Bu akşam canım çok sıkıldı biraz size içimi dökmek istedim.
Konu abim ve evliliği. Yengemi aramıştım bu akşam halini hatrını sormaya, olan biten hiçbir şeyden haberim yoktu. Abimle boşanmaya karar vermişler. Geçen yine büyük bir kavga etmişler, ikisi de birbirine çok kırıcı davranmış denmemesi gereken şeyleri söylemişler. Abimin çok hatası var, iyiyken çok iyi ama öfkelendi mi tek amacı karşısındakini incitmek olan bir insan. Geçenki kavgalarında yengem de artık çıldırmış ve ''boşanacağım senden, donuna kadar alacağım, evleri üstüme alıp kendime yeni birini bulacağım. Çocuklarıma da o adama baba dedirteceğim, senin paranı da o adamla yiyeceğim'' demiş. Bunun üzerine abim gidip avukatlarla görüşmüş, çocukların velayetini almaya çalışacakmış deli mi ne. Çocukların biri 4 diğeri 9 yaşında. Görüştüğü avukatlar küçük olanın velayetini alamayacağını ama büyüğününkini alabileceğini söylemişler. Şaka gibi ama ciddi ciddi bunu yapabilmeye uğraşıyor şu anda. Kedi yavrusu mu bunlar, çocukları ayırmak mümkün olabilir mi ya? Hukuken böyle bir şey mümkün müdür? Görüştüğü avukat velayet durumlarında tarafların maddi gelirine bakıldığını söylemiş. Abimin kazancı iyi, yengemin maalesef bir geliri yok. İkisi de birbirine karşı çok öfkeli olduğu için zıtlaşıp duruyorlar. Olan arada çocuklara olacak, atlatamayacakları travmalar yaşayacaklar diye çok korkuyorum.
İkisinin durumuna ayrı ayrı üzülüyorum, yengem yıllardır öz ablam gibi gördüğüm çok sevdiğim bir kadın asla mutsuz olmasını istemem. Öbür tarafta abimin de mutsuz olmasını istemiyorum. Yine onlar yetişkin insanlar ama arada çocuklar kalıyor. İçim içimi yiyor abimin böyle bir şey yapabilmesi kanunen mümkün mü değil mi diye. Bir bilgisi olan yanıtlayabilirse çok memnun olurum :KK43:

Abiniz ne yaptida yengenizi bu noktaya getirdi. Bir kadinin kolay kolay soyleyebilecgi laflar degil bunlar. Sinirleri bir zaman sonra yatisir. Siz biraz Aklina girin. Calisiyorsun cocuga nasil bakcaksin felan

Yengenizin ettiği laflar yenilir yutulur cinsten değil de, be şuna takıldım. Bu kadar öfke kontrolü sağlayamayan bir adam bu sözleri duyunca sadece avukata mı gitmiş cidden, çok ilginç.
Emin misiniz yengenizin senden boşanıp malını mülkünü başka adamla yiyicem, çocuklar ona baba diyecek dediğine. Bu kısmı abiniz eklemiş olmasın.
Böyle sinirli adam duyacakta sakin kalacak.

Düzenleme : Yengeniz kendi söylemiş abinizle konuşmamışsınız. Yengeniz öfkesini başka sözlerle ifade etseydi, hiç doğru değil söyledikleri, çok ağır. Aynısını abiniz dese nasıl hissederdi.

Son düzenleme:
Abinin ne tur cumleler kurdugunu bilmiyoruz ama. Yengen cok agir konusmus. Seni bosayacagim diyebilir. Butun herseyini alacagim baska bir adam bulacagim paralarini onunla yiyecegim bide en agiri onlara baba dedirtecekmis. Bi erkek bunu soylese bueda parcalardik o adami. kusura bakma ortada bir ihanet aldatma vs. yoksa yengen hic bisey alamaz. Alacagi bir nafaka o kadar. Belki evlilik suresincede edinilen mallarin yarisi ama otesi hayal olur gibime geliyor. Ayrica yengen cok agir konusmus. Tabi olaylara iki turlu bakmak lazim abiniz neler dedi de boyle oldu. Sonucta kimse durduk yere o laflari etmez. Siz karismayin bencede

Benim abim esine drli gibi asik asla kiyamaz ama bu lafi yengem abime etse bu evlilik o dakika biterdi eminim.

Abinizin hataları olabilir ama yengenizin söyledikleri karşısında velayeti almak istemesi garip değil bence. Yetişkinler anlaşamıyorsa ayrılırlar ama çocuklar annelerinden veya babalarından uzaklaştırılamazlar. Abiniz babalık görevini yerine getirdiği müddetçe yengeniz ondan koparamaz ve başkasına baba dedirtemez.

Dava sırasında büyük olan çocuğun kimle yaşamak istediği dinlenir, yararına olacak şekilde karar verilir. Küçük olan ise anneye verilir.

bu sözleri yengeniz söyledıgını kabul ettı mı??abiniz abartıyor olabılır mı??ağır sözler çünkü.Bu sözleri üzerine sadece avukata gittıyse kimbilir kendi neler söyledi??ama saygı haddini çoktan aşmışlar.Velayet davasında kadının geliri önemli değil baba zaten nafaka verir.Ama her durumda çocuğun iyiliği gözönünde bulundurulur ikisinin ayrılması cocuklarıda yıpratan bişey olur akıllarını başlrına toplasınlar .Siz araya gırmeyın dıyenlerı de anlamıyorum girin tabi ailesiniz söz konusu boşanma ve çocukların geleceği ..

Aman allahım görümceye bak valla helal. Ki yengenin başka adama baba dedirtecegim lafları bu kadar cirkinken.
Abinin bu lafa istinaden velayet almaya calıstıgını düşünüyorum. Maalesef aradaki cirkin inatlasmanın sonucunda çocuklara olacak olan

Herkese merhabalar. Bu akşam canım çok sıkıldı biraz size içimi dökmek istedim.
Konu abim ve evliliği. Yengemi aramıştım bu akşam halini hatrını sormaya, olan biten hiçbir şeyden haberim yoktu. Abimle boşanmaya karar vermişler. Geçen yine büyük bir kavga etmişler, ikisi de birbirine çok kırıcı davranmış denmemesi gereken şeyleri söylemişler. Abimin çok hatası var, iyiyken çok iyi ama öfkelendi mi tek amacı karşısındakini incitmek olan bir insan. Geçenki kavgalarında yengem de artık çıldırmış ve ''boşanacağım senden, donuna kadar alacağım, evleri üstüme alıp kendime yeni birini bulacağım. Çocuklarıma da o adama baba dedirteceğim, senin paranı da o adamla yiyeceğim'' demiş. Bunun üzerine abim gidip avukatlarla görüşmüş, çocukların velayetini almaya çalışacakmış deli mi ne. Çocukların biri 4 diğeri 9 yaşında. Görüştüğü avukatlar küçük olanın velayetini alamayacağını ama büyüğününkini alabileceğini söylemişler. Şaka gibi ama ciddi ciddi bunu yapabilmeye uğraşıyor şu anda. Kedi yavrusu mu bunlar, çocukları ayırmak mümkün olabilir mi ya? Hukuken böyle bir şey mümkün müdür? Görüştüğü avukat velayet durumlarında tarafların maddi gelirine bakıldığını söylemiş. Abimin kazancı iyi, yengemin maalesef bir geliri yok. İkisi de birbirine karşı çok öfkeli olduğu için zıtlaşıp duruyorlar. Olan arada çocuklara olacak, atlatamayacakları travmalar yaşayacaklar diye çok korkuyorum.
İkisinin durumuna ayrı ayrı üzülüyorum, yengem yıllardır öz ablam gibi gördüğüm çok sevdiğim bir kadın asla mutsuz olmasını istemem. Öbür tarafta abimin de mutsuz olmasını istemiyorum. Yine onlar yetişkin insanlar ama arada çocuklar kalıyor. İçim içimi yiyor abimin böyle bir şey yapabilmesi kanunen mümkün mü değil mi diye. Bir bilgisi olan yanıtlayabilirse çok memnun olurum :KK43:
Abinizin kanıtlanmış büyük bir hatası olmadan mahkeme öyle bütün malı mülkü kadına vermiyor. Ancak şuan yaşadıkları ev kendilerininse mahkeme çoğunlukla erkeği evden gönderiyor. Çocuklara gelince küçük her şekilde annede kalır. Ama çocuklar henüz çok küçük. Benim bildiğim 14 yaşın üstündeki çocuklara kimle kalmayı istediği soruluyor. Baba isterse alabilir diye tahmin ediyorum. Ama alsa kim bakacak bunlar belirlenmeli.

Velayet davalarında kesin bir hüküm yok yasada geçen,karar hakime kalmış durumda. Küçük bir ihtimal bile olsa evet büyük çocuğu alabilme ihtimali var abinizin. Bu arada abiniz öfkelenince ne söylediğini bilmiyormuş ya yengenizin de ondan aşağı kalır yanı yok. Yazık, arada olan hep çocuklara oluyor. Yine de sizin bu evliliğe karışmanızı doğru bulmadım

oncelıkle adil yaklasımınız ıcın allah ne muradınız varsa versın demek ıstıyorum
abınız kım bılır ne dedı ne yaptı da kadın oyle bır cumle kurdu sinirle dıye dusundum ben... kadının sinirle agzından cıkan laf ıle hıc bır hakım cocugu babasına vermez . umarım cocuklar ıcın haklarına ne hayırlısıysa o olur olan cocuklara oluyor... dılerım sorunlarını cozebılırler belkı aıle terapıstıne gıtseler bır ıse yarar

Cocuklarin standardi dusmesin diye evi kadina vermemrli sonucta kendi kazanmis.Evin birinde yasarlar tamam ama evi cocuklarin uzerine verir olur biter.
Neyse ki yasalar sizin muhteşem çıkariminiz üzerine ilerlemiyor.
Evlilik süresi içerisinde alınan tüm mallar ortak.
O kazandı bu kazandı diye ayrım yapılmıyor.

Kaç tane ev varsa yarıya bölünür.

Bazı erkekler en sakin insanı bile delirtiyorlar. Ben kendi başıma geleni anlayatım, flört ettiğim gelgit kafalı bir adam var(dı). Bir gün seni seviyorum evlenelim der, ertesi gün ben bağlanmaktan korkuyorum bana bağlanma der :ruh: Kafa milyon yani. Bana dedi ki ben sana beni sev demedim kendin geldin sevdin (ne demekse???), bana güvenme, yarın öbür gün koluma başkasını takarsam ne yapcaksın. Şimdi karşıdaki yüzüne baka baka başkasını bulcam derse hangi insan olsa çıldırır, ben sakin bir insanım ama adam o kadar saygısız ve rezil ki beni de çıldırttı. Ben de bana çok hayrın oldu da gidip başkasının da hayatını b.k edeceksin dedim. Arkadaşım da dedi ki yine sabırlı davranmışsın ben olsam ağzını burnunu kırardım.

Bu adam onceden bana demisti ki, eski karim cok gecimsizdi, bir gece evdeki bardagi canagi firlatti. O zaman anlamamistim ama sonra beni de cildirtti :olamaz:Sonra bu hazret ortak arkadasimiza demis ki Cherry cok kavgaci, aynen eski karim gibi. Arkadasimiz da agzinin payini vermis, saygisizca davraniyorsun, sacma sapan konusuyorsun bu kizlar sinirlenmeyip ne yapsin sen don de kendine bak demis.

Anlatabilmişimdir umarım, bazı insanlar inat ediyor ya da saygısızlık ediyor ama bir şekilde karşı tarafı son noktaya getiriyor. Karşı tarafın da ağzından çıkanı kulağı duymuyor artık, yaşayan anlar maalesef.
kesınlıkle katılıyorum
benım abımde boyle ... ınsanı cıldırtır oyle bır davranır oyle bır konusur kı cinnet gecırmek an meselesıdır
ben abımle hıc gorusmuyorum senelerdır ama eşiyle gorusurum eşini severım :D kız tarafından sayarım kendımı

burdakı konuda da yenge kım bılır ne yasadı karsısındakı ne dedı de o cumlelerı kurmak zorunda kaldı , konu sahıbı de abım ınsanı cıldırtır yengeme suc bulamıyorum demıs uyeler hala kadına neden suc bulmaya calısıyorlar anlamıs degılım

Benim abim esine drli gibi asik asla kiyamaz ama bu lafi yengem abime etse bu evlilik o dakika biterdi eminim.
evın ıcınde ne yasandıgını bılemezsınız dısardan delı gıbı asık gorursunuz sıze gosterılen kadarını bılırsınız bırde yengenıze sormak lazım :)

Sen benim görümcem olsana 😊

Şaka bi yana biraz ayrı mı takılsalar acaba özleseler birbirlerini arada saygı kalmamış. Çok üzüldüm.

Sonuc ne olur bilinmez ve evet bi evin icini de kimse bilemez ancak su laflari eden kadin benim oz annem olsa yuzune bakmam.Tabi ayni sekilde erkek icin de gecerli bu.Yok sinirle soylenmis yok erkek ne yapti da kadin bunu soyledi bos laflar bunlar..Bu kelimeleri kocasinin yuzune soyleyebilen kadindan da herseyi beklerim.Abiniz de gardini alsin bence

Yengenizin ettiği laflar yenilir yutulur cinsten değil de, be şuna takıldım. Bu kadar öfke kontrolü sağlayamayan bir adam bu sözleri duyunca sadece avukata mı gitmiş cidden, çok ilginç.
Emin misiniz yengenizin senden boşanıp malını mülkünü başka adamla yiyicem, çocuklar ona baba diyecek dediğine. Bu kısmı abiniz eklemiş olmasın.
Böyle sinirli adam duyacakta sakin kalacak.

Düzenleme : Yengeniz kendi söylemiş abinizle konuşmamışsınız. Yengeniz öfkesini başka sözlerle ifade etseydi, hiç doğru değil söyledikleri, çok ağır. Aynısını abiniz dese nasıl hissederdi.
Yok tabiki anında avukata gitmemiş, o da sen başkasını buluyorsan ben de bulurum bana kadın mı yok gencim yakışıklıyım vs.diye daha da çirkinleşmiş. Ertesi gün gitmiş avukata. Ben abimle daha konuşmadım yengemden duydum bunları. İkisi de olmadık laflar etmişler işte :olamaz:

Back
X