Herkese merhabalar. Bu akşam canım çok sıkıldı biraz size içimi dökmek istedim.
Konu abim ve evliliği. Yengemi aramıştım bu akşam halini hatrını sormaya, olan biten hiçbir şeyden haberim yoktu. Abimle boşanmaya karar vermişler. Geçen yine büyük bir kavga etmişler, ikisi de birbirine çok kırıcı davranmış denmemesi gereken şeyleri söylemişler. Abimin çok hatası var, iyiyken çok iyi ama öfkelendi mi tek amacı karşısındakini incitmek olan bir insan. Geçenki kavgalarında yengem de artık çıldırmış ve ''boşanacağım senden, donuna kadar alacağım, evleri üstüme alıp kendime yeni birini bulacağım. Çocuklarıma da o adama baba dedirteceğim, senin paranı da o adamla yiyeceğim'' demiş. Bunun üzerine abim gidip avukatlarla görüşmüş, çocukların velayetini almaya çalışacakmış deli mi ne. Çocukların biri 4 diğeri 9 yaşında. Görüştüğü avukatlar küçük olanın velayetini alamayacağını ama büyüğününkini alabileceğini söylemişler. Şaka gibi ama ciddi ciddi bunu yapabilmeye uğraşıyor şu anda. Kedi yavrusu mu bunlar, çocukları ayırmak mümkün olabilir mi ya? Hukuken böyle bir şey mümkün müdür? Görüştüğü avukat velayet durumlarında tarafların maddi gelirine bakıldığını söylemiş. Abimin kazancı iyi, yengemin maalesef bir geliri yok. İkisi de birbirine karşı çok öfkeli olduğu için zıtlaşıp duruyorlar. Olan arada çocuklara olacak, atlatamayacakları travmalar yaşayacaklar diye çok korkuyorum.
İkisinin durumuna ayrı ayrı üzülüyorum, yengem yıllardır öz ablam gibi gördüğüm çok sevdiğim bir kadın asla mutsuz olmasını istemem. Öbür tarafta abimin de mutsuz olmasını istemiyorum. Yine onlar yetişkin insanlar ama arada çocuklar kalıyor. İçim içimi yiyor abimin böyle bir şey yapabilmesi kanunen mümkün mü değil mi diye. Bir bilgisi olan yanıtlayabilirse çok memnun olurum