Konu ablam ve eniştem 😞

Nazife 01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2020
497
239
33
24
Merhaba buraya geçen sefer kendi derdimi yazmistim şimdi maalesef ki birtanecik ablamın sıkıntısını yazıyorum ablam kendisi 24 yaşında çalışan bir bayan 3 yaşında bir kızı var sorun şu ki eniştemin kumar oynamasi daha önce de oynamıştı ve ablam la tartışma sonucunda birdaha yapmiycam diye yeminler etmişti ve şimdi tekrar oynuyor birde borçları var ablam borçlarımiz bitsin diye ise girdi eniştemle aynı yerde birlikte çalışıyorlar ama meğerse eniştem tüm parasını kumara yatiriyormus bu ay 2500 TL kumara yatırmış ve ablam da eniştemin ailesini aramış onlarda bu akşam gelip konuscaklar büyük ihtimalle ikna etmeye çalışacaklar daha önce de aynısı oldu çünkü sizce ne yapmalı boşanmak konusunda pek emin değil hem boşanmak istiyor hem de seviyor birde çocuk o kadar da yeni eşya aldılar borçları var

sorun şu ki eniştemin kumar oynamasi daha önce de oynamıştı ve ablam la tartışma sonucunda birdaha yapmiycam diye yeminler etmişti ve şimdi tekrar oynuyor

Bağımlılık yapan şeylerin Yemini olmaz.
Akşam yine Yemin edecek.
1 ay sonra tekrar aynı haltı yiyecek.

Benim gözüm böyle bir durumda ne sevgi ne aşk görürdü. Çocuğumu alıp kendime güzel bir hayat kurardım. Adam da ne oynuyorsa oynasın derdim.

Ama ablanızın sanırım böyle bir niyeti yok. Adamın sözüne güvenmesin. Tek çare para kontrolünün ablanızın elinde olması. Maaşlar onda duracak, adama ihtiyacı kadar harçlık verecek. Ev filan varsa da tapuda şerh koydursun.

kumar, kurtulunamayan tek bağımlılık türü..
ev, eşya yeniden alınır yerine konur ama kumar devam ettiği sürece mevcut ellerinde olanı da kaybederler..

Borcu kim çekti. ? Boşasın. Enişte üstüne ise boşasın. Kefil enişte ise yine boşasın. Kendi üstüne ise otursun düşünsün, bu adam bunu yapıp güvenip nasıl çektim diye. Mahkemede talep etsin. Tazminat istesin. Ya en önemlisi gitsin hukuki bir danışmanlık alsın. Sevmesin bu sevgi değil. Bağımlılık. Eşinde ki daha büyük bağımlılık . Bacım kumar bu yarın, ciğerinide ;senin ciğerinide satar. Ekonomik bunalmalarda. 2500 lira basmak nedir ya. Elektirik faturası 1000 lirayı bulmuş. Çocuğa yedirecek ekmek yok. Sevgi yok burda... Unut sevgi mevgi . Bacııı etme! Allah aşkına , ben bu adamı sevdiğimi her düşündüğümde ,bu gelir aklıma ;elektirik faturasını ödeyecek para yok. Süt olmuş 12 lira. Ne sevmesi. İki kişi bir ev artık idare edemez olmuş. Okeye dördüncü arar oldu millet. Yani adam zaten boşanmış gibi geçim yaptırıyor. Bari kanunen boşa da para en azından nereye gittiğini bilirsin . Stres sinir sıkıntı cabası

Birden bire baslamamistir. Evlenmeden öncede vardır diye düşünüyorum...evlenmek hata..bırakacağım demesine inanmak daha büyük hata..arkadaşım şunu anlayın artık..insanlar bagimliliklarini evleniyor diye bırakmaz.çocuk oldu diye bırakmaz.isterse bosansin gene bırakmaz..ablan ben ömür boyu borç öderim diyorsa devam etsin ama üzülür

O değilde harbiden 2500 TL elektirik faturası falan ödemiş olmasın acaba. Hani bir ihtimal. Argo konuşsam olabilir mi acaba. kardeşine sor bakam elektirik kaç gelmiş . Wallah merak ettim. 2500 lira kumara basan bir koca vay be. Bayağ zenginiz haberim yok derdim herhalde. Bak benimkininde hem cimri hem aylık kredi kartı 6000 TL idi. Yalnız 2000 TL evin ve bebeğin masrafı. Geri kalan alkol. Sevmek mi mahkemelik. Bağımlılık sözle mözle olmaz. Geri döner. Bırakan bin de bir oda ölümle yüz göz olcakte . İnme gelcekte peh. Kızı var birde kızında seçeceği adam örneği şuan. Boşanmasa daha kötü kızın bilinç altına kodlıycak. Susmalıyım ve kabul etmeliyim .. peh peh elektirik elektirik faturası daha önemli benim için zira pahalı ama ısıtıyor en azından içimi.

Evet ablama okuttum burda yazılanları düşünüyor şu an çaresizim diyor

Evet önceden de varmış

Boşanmak ya da ayrılmak kolay bir karar değil elbette. Burada boşan ayrıl demek kolay.
Her şeyden önce ablanızın eşinin bir bağımlı olduğunu kabul etmesi gerekiyor.
Kumar bağımlılığı madde, sigara bağımlığı gibi bir bağımlılıktır.
Yeşilay'ın ücretsiz danışma hatları var, kumar bağımlılığı tedavisi ile de ilgileniyorlar. Eğer kişi de yardım almak isterse bu hatta başvurabilirsiniz. Hatta ablanız neler yapabileceğini öğrenmek için de Yeşilayı arayabilir.

enişten maaşını ablana versin. sigarasını bile ablan alsın versin eniştende para olmasın.

Kumar bağımlılığının tedavisinin uzun soluklu olduğunu duymuştum. 6 ay sürermiş en az. Psikiyatriye gitmesi gerekir. İflah olmayacak gibi bir sonuç çıkarsa da boşanması gerekebilir. İleride öyle bir borca girer ki ömür boyunca ödeyemezsiniz. Ben çekerim diyorsa ablanız bir şey diyemem. Belki de ufak tefek kumardır. Hekimler daha iyi bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…